selam kızlar hepinize..hakkaten de görüşmeyeli çok oldu..burda beni tanımayan ve benim tanımadığım kişiler de vardır sanırım..ya da nicklerini değiştirdikleri için tanımadığımı sandığım:)
öncelikle sevracım tebrik ederim, hayırlısıyla gelsin inşallah ikinci bebiş de..ama bi yandan da kendini kardeş kıskançlığı dönemine hazırla derim..muhakkak asilanın da senin de zorlandığınız zamanlar olacaktır, bu yüzden sana Sabiha Paktunanın "çocuk davranışlarındaki korkuyu tanımak ve başetmek" isimli kitabını okumanı tavsiye ederim, orda kardeş kıskançlığı durumlarında nelerle karşılaşabileceğin ve nasıl davranman gerektiği gayet güzel anlatılmış..başka yönlerden de çok faydalı bi kitap..
month'cum bizim oğlan da 2 gün sonra 15 ayını bitiricek ama hala tutunarak yürüyor, yani istese tutunmadan 5-6 adım atabiliyor ama üstüne düşmüyor..yalnız çok hızlı emekliyor, çok çevik, çevremdekiler de bu yüzden yürümeye pek ihtiyaç duymadığını söylüyor..zamanı gelince muhakkak yürüyecektir, anormal bi durum olmadığı sürece sorun değil..
bakıyorum da pek çok kişi ikinci çocuktan korkar durumda:)ben pek korkmuyorum, iki çocuğun arasında ister 2 yaş ister 10 yaş olsun halimizin şimdikinden çok çok daha yorucu olacağının farkındayım ama ben de hemen düşünmüyorum..oğlumla 2. çocuğum arasında 3 yaş olması en ideali gibi geliyo bana..çünkü 3 yaşına gelene kadar zaten bebekler ve ilgiye ihtiyaçları çok fazla, sırf 2. doğdu diye çınarı ihmal etmek ve ona büyümüş muamelesi yapmak istemiyorum..ama yaş farkının 3ten fazla olması da güzel gelmiyor bana..o yüzden inşallah seneye hamile kalırsam 1 yıl da hamilelikle geçer, çınar 3 yaşına gelmiş olur..bunlar bizim planlarımız ama tabii herşeyin hayırlısı..
haa bu arada kablolarla başı dertte olanlar için de unutmadan ekliim..
biz geçen yıl doğuma yakın ev almıştık ve çınar 3 haftalıkken taşındık..evi anahtar teslim aldık ama satın aldığımızda henüz % 80 aşamadaydı, laminatları filan yapılmamıştı o yüzden pek çok şeyini istediğimiz gibi yaptırabilme imkanımız oldu..bunlardan biri de, kabloları laminatların altına döşettirmemiz oldu..eşim evde kablo yığını istemiyordu ve bunu ustalara söyledi, onların laminatları yapacağı gün gitti kabloları döşedi, laminatlar üstüne yapıldı..o yüzden şuan kablolar konusunda çok rahatız, bu yönden çınarı takip etmek zorunda kalmıyoruz..(takip ettiğimiz başka pek çok konu var ama:)) öyle işte..eğer içinizde ev alacak veya ilerde almayı düşünen arkadaşlar varsa, bu da aklınızda bulunsun, hem şimdi hem de 2. çocukta işinize yarar, ayrıca görüntü açısından da temizlik oluyo..
böyle işte..hiç bi konuyu atlamadım sanırım:)) kolay gelsin hepinize, öpüyorum sizleri..