2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

selamlar. çok şükür döndük. tatil bebekle zehir oluyo bidaha gitmem ipekle..
ama ne yazıkki hastalandı ipek. bronşit olmuş babası doktora götürdü sabah.
3 iğne verdi birazdan onları yaptırmaya gidicem.
bende rahatsızım birz hava değişimi oldu sanırım öksürük başladı.

herkese sllmmmm.uzunzamandır giremedim kızlar asila iş gebelik ev derken başımı kaşıyacak vaktim olmadı.izne ayrıldım şimdi iki hafta evdeyim çok iyi gelecek bu tatil.biz iyiyiz kızlar.yeni bebeğiminkalp atışlarını duydum geçen hafta.ne büyük bir mutluluk.nasıl heyecan verici.herşeye yeniden başlıyoruz allah yardımcımız olsun inşallah.asila şimdi şimdi daha bi rahat bir çocuk oldu.geceleri 11 gibi falan uyuyor.nerde o eski çocuk sabahın yedilerine kadar uyumuyordu.bakalımikincisi nasıl olcak uyku konusunda.bebeklerin yaramazlıklarından bahsetmişsiniz.benim evde heryer çocuk güvenlik kilidiyle dolu mutfak dolabı,gardrop kapıları,çekmeceler.belli zamanlarda açıp başında bekliyorum öyle açıp kapatıp tırmanıyo oraya buraya tekrar kilitliyorum.kapılarda stoper var eli sıkışmasın diye.ev geçen ay tadilattan geçti.bir ay sürdü tadilatımız.evi boşalttık öyle yaptılar.elektrik prizlerinden tutun pimapenlere kadar herşey çocuklara göre değiştirildi.balkon korkulukları yükseltildi.şimdi daha güvenli ev.tabi çocuk bu yinede bişiler buluyor yapacak heleki asila :)))).

yemek konusuna gelince aslında herşeyi yiyebiliyor ama rüşvetle.yemek saatlerinde normalde eline almasına izin vermediğim bişiler verip yedirirsem oynata oynata yiyor,yada işte annem gündüzleri havuz kenarına indirip öyle kandırıp yediriyor yoksa yemiyor.kullanıyor yani resmen bu konuyu ama yapcak bişi yok napim yesinde öyle yesin.ben çocuk parkı konusunda şanslıyım.evimin hemen önünde park.indiriyorum asilayı.sesleniyorum aşağıdan babasına yemeğinide oraya getiriyor öyle yediriyorum bazende.sıkılmıyor yani evde ama bununda şöyle bi eksi tarafı oluyor gece saat 11 de bile hadi parka diye tutturabiliyor.dün geceparktaydık mesela :)))

yazacak amma şey biriktirmişim. :))) kızlar biriniz kardeş kıskançlığı ile ilgili dr sabiha pektuna keskin in kitabını önermiş.ben asila doğmadan bu doktorun 3 ayrı kitabını almıştım.birini okudum sadece hiçbişi anlamadım.bütün konular havada kalmış.sonuçlandırmamış.bişi yapın demiş mesela sonrası havada.yani ya ben anlamadım ya o anlatamadı yada var bişi ben beğenmedim hatta diğer kitaplarınıda okumadım duruyo öylece.bana yararı olmadı tam tersi kafam iyice karıştı :))

[ı]selamlar. çok şükür döndük. Tatil bebekle zehir oluyo bidaha gitmem ipekle..
Ama ne yazıkki hastalandı ipek. Bronşit olmuş babası doktora götürdü sabah.
Bende rahatsızım birz hava değişimi oldu sanırım öksürük başladı.
[/ı]

geçmiş olsun cnm kıyamammm böcumeee bennn sanada gecmıs olsunn
yazacak amma şey biriktirmişim. :))) kızlar biriniz kardeş kıskançlığı ile ilgili dr sabiha pektuna keskin in kitabını önermiş.ben asila doğmadan bu doktorun 3 ayrı kitabını almıştım.birini okudum sadece hiçbişi anlamadım.bütün konular havada kalmış.sonuçlandırmamış.bişi yapın demiş mesela sonrası havada.yani ya ben anlamadım ya o anlatamadı yada var bişi ben beğenmedim hatta diğer kitaplarınıda okumadım duruyo öylece.bana yararı olmadı tam tersi kafam iyice karıştı :))

valla sabıha paktunanın dilinden en ıyı anlayan en ıyı takıpcısı recep ivedik (p...)ama bende begenıyorum yazılarını nesı havada kalmıs mesela aslnda ornek yazsn bızde bılgılenmiş oluruz

herkese sllmmmm.uzunzamandır giremedim kızlar asila iş gebelik ev derken başımı kaşıyacak vaktim olmadı.izne ayrıldım şimdi iki hafta evdeyim çok iyi gelecek bu tatil.biz iyiyiz kızlar.yeni bebeğiminkalp atışlarını duydum geçen hafta.ne büyük bir mutluluk.nasıl heyecan verici.herşeye yeniden başlıyoruz allah yardımcımız olsun inşallah.asila şimdi şimdi daha bi rahat bir çocuk oldu.geceleri 11 gibi falan uyuyor.nerde o eski çocuk sabahın yedilerine kadar uyumuyordu.bakalımikincisi nasıl olcak uyku konusunda.bebeklerin yaramazlıklarından bahsetmişsiniz.benim evde heryer çocuk güvenlik kilidiyle dolu mutfak dolabı,gardrop kapıları,çekmeceler.belli zamanlarda açıp başında bekliyorum öyle açıp kapatıp tırmanıyo oraya buraya tekrar kilitliyorum.kapılarda stoper var eli sıkışmasın diye.ev geçen ay tadilattan geçti.bir ay sürdü tadilatımız.evi boşalttık öyle yaptılar.elektrik prizlerinden tutun pimapenlere kadar herşey çocuklara göre değiştirildi.balkon korkulukları yükseltildi.şimdi daha güvenli ev.tabi çocuk bu yinede bişiler buluyor yapacak heleki asila :)))).

hayırlı olsun bebeğiniz.sağlıkla kavuştursun inşallah rabbim..

yaş farkı az olduğu için daha yoğun yaşarsınız büyük ihtimal.benim kızların arasında 7 yaş var,olmadık zamanda ve konulardan çıkabiliyor kıskançlık meselesi.
büyük kızıma kıskançlığın normal bir duygu olduğunu,sorun olmadığını söyledim.o da kıskandığı durumları açıkça ifade etti,kolayca çözdük...ama dediğim gibi 7 yaşında bir çocukla 2 yaşındaki bir değil..şimdi küçük kıskançlık yapıyor daha çok.anne hep ona baksın,sarılsın,oynasın istiyor..ablayı öperken bile görse ağlamaya başlıyor..

olsun canım,bu sene böyle ne yapalım..bir sonraki yaz daha farklı olacak..yani inşallah..
şimdi nasıl ipek,iğneler yaradı mı...

olsun canım,bu sene böyle ne yapalım..bir sonraki yaz daha farklı olacak..yani inşallah..
şimdi nasıl ipek,iğneler yaradı mı...

insallah canım öyle avutuyorum kendimi bende. evet iğneler iyi geldi çok şükür. ama öksürük devam. balgamlı bi şekilde. bu arada ipek 4 tane diş patlatmış. :S acaba tatildeki huysuzlugu ondanmıydı. köpek disinin yanındaki kalın dis cunku arada bosluk var.:S

insallah canım öyle avutuyorum kendimi bende. evet iğneler iyi geldi çok şükür. ama öksürük devam. balgamlı bi şekilde. bu arada ipek 4 tane diş patlatmış. :S acaba tatildeki huysuzlugu ondanmıydı. köpek disinin yanındaki kalın dis cunku arada bosluk var.:S

evet canım azılar biraz daha zorluyor çocukları..kolay değil tabii,hak vermek lazım..hem hastalık,hem diş,çocuk ne yapsın..bizim de 4 azı,2 köpek dişi aynı anda çıkıyor,dolayısıyla sıkıntıdayız..ama geçecek bu günler elbette.rabbim başka dert vermesin..

Gecmis olsun Aynen katiliyorum bende, bebegim 11 aylikken tatile gitme gafletinde bulundum ustelikte cahilce ohh 2 yilin stresini yorgunlugunu aticam sevinciyle :D ama ne oldu hayatimda hic o 5 gunde yorulup yiprandigim kadar yorulmamisimdir herhalde , cok sukur hasta olmadik ama olmayalim diyede tatil yapamadik ayrica daha yasini doldurmadigi icin ek gidalarini ona ozel hazirliyodum otel odasinda blenderler lavaboda biberon yikamalar vs. Bi dolu macera. :1:

bende facebbok sayfasından takip ediyordum ama ordan ayrıldım burdan devam edelim kızlar bebişler nasıl.bizimki sandalyelerin tepesine ordan masaya çıkıyor ve masanın üzerinde başlıyopr oynamaya çokkkkk tehlikeli düşerse diy e çok korkuyorum ama durdurabilene aşk olsun

nasil geciyor canim hamilelik?bulanti filan var mi?benim de kizim cok yaramazzz uykusu da dogdugundan beri iyi degil...umudumu ikinciye bagladim bakalim...))) insallah o uslu olur )))

Merhaba arkadaslar bir sey sormak istiyorum oglumun yatagi 1yasina kadar bizim odamizdaydi kendimi dogum gununde ayiricam odasini diye sartlamistim oylede oldu hala emiyor odasi bana yakin olunca sorun olmuyor bir sorun varki sabah saat 5-6 olunca uyandiginda aglayarak benim yanimda uyumak istiyor sabah yanimizda gozunu aciyor sizlerde durum nedir ?

Merhaba arkadaslar bir sey sormak istiyorum oglumun yatagi 1yasina kadar bizim odamizdaydi kendimi dogum gununde ayiricam odasini diye sartlamistim oylede oldu hala emiyor odasi bana yakin olunca sorun olmuyor bir sorun varki sabah saat 5-6 olunca uyandiginda aglayarak benim yanimda uyumak istiyor sabah yanimizda gozunu aciyor sizlerde durum nedir ?

biz 11 aylıkken odasına geçirdik.yatağımıza hiç almadım,alan arkadaşlardan biliyorum sonrası zor oluyor..bir an önce ayırın bence..ben geç bile kaldığımı düşünüyorum...6 aylıkken istiyordum ama hastalıklar hiç bitmedi, kış yüzünden erteledim..

nasil geciyor canim hamilelik?bulanti filan var mi?benim de kizim cok yaramazzz uykusu da dogdugundan beri iyi degil...umudumu ikinciye bagladim bakalim...))) insallah o uslu olur )))

gözünü korkutmayayım güzelim ama 2.si sakin olan hiç görmedim bugüne kadar.ilk çocuğu kat kat geçiyor huysuzlukta..tecrübeyle de sabittir..biz abladan şikayet ederken kardeşi daha beter çıktı..ama şu var ki sen daha rahat ve bilinçli olduğun için o kadar zor gelmiyor bakması..

acaba o saatlerde uykusuna doymuş mu oluyor,yoksa uyku rutinine mi çevirdi sizin yanınıza gelmeyi..odasında sevip okşayarak uyutmayı deneyin,biraz zor olur tabii sizin için de ama zamanla alışır belki..

geçmiş olsun cnm kıyamammm böcumeee bennn sanada gecmıs olsunn

valla sabıha paktunanın dilinden en ıyı anlayan en ıyı takıpcısı recep ivedik (p...)ama bende begenıyorum yazılarını nesı havada kalmıs mesela aslnda ornek yazsn bızde bılgılenmiş oluruz

herkese sllmmm.uzun zaman oldu yine kızlar herkes iyidir umarım.sabiha pektunanın kitabından örnek istemişsiniz anlamadığım yerlerden yani o kadar çokki hangi birini söylim.meselaa şöyle demiş özetle hergün evin bir kısmını çocuğuna veriyormuş ve sahiplen kimseye verme diyormuş birgün çatı birgün koltuk vs.sonra birgün elinde klozet kapağı ile eve gelmiş ve çocuğa demişki bu senin iyi sahiplen falan.çocukta sevinmiş tamam demiş çişimi yapar sonrada odama götürürüm.konuyu burada böylece bitirmiş.yani bu iyi bişimiş.amacına ulaşmış konu.e bunun neresi iyi şimdi yeni bir klozet kapağımı alındı ev için,çocuğun o klozet kapağını odasına götürmesine izinmi verdi ve klozet kapağını bile başkasıyla paylaşmayacaksa vay haline.yani böyle işte.ben anlamadım kitaptan bişicik.ama belki anlayanlar için gerçekten iyi bir kaynak ve yönlendiricidir.bilemiyorum

hayırlı olsun bebeğiniz.sağlıkla kavuştursun inşallah rabbim..

sağol cnm allah her isteyene versin inş.bulantım yok cnm çok şükür rahat bir gebelik geçiriyorum

canim,biz oda yapmadik kizima.oturma odasi gibi kullaniyoruz onun odasini henuz.yatagi bizim odada ama hic yanimiza almadim.tabi birkac gecelik istisnalar haric...cok sukur kendi yatagini da cok seviyor,odasi hazir oldugunda da zorlanacagimi dusunmuyorum acikcasi.ama dogugu gunden anne baba ve bebek birarada uyuyan cift biliyorum ben su an bebek 18 aylik.hala da dusunmuyorlar ayirmayi...soktayimmmm:53::53::53:
gözünü korkutmayayım güzelim ama 2.si sakin olan hiç görmedim bugüne kadar.ilk çocuğu kat kat geçiyor huysuzlukta..tecrübeyle de sabittir..biz abladan şikayet ederken kardeşi daha beter çıktı..ama şu var ki sen daha rahat ve bilinçli olduğun için o kadar zor gelmiyor bakması..
))) umut iste))))
ama ben ikinciler daha sakin oluyor diye biliyorum,etrafimdan esinleniyorum :D
ama nasil olursa olsun,saglikli olsun yeter ki,kizim coooook zor bi bebekti.hatta gecen gun dolabi bosaltiyordum yazlik kislik filan ayiriyordum nilayin 3-4 aylik bodylerini filan gorunce cok fena oldum,o gunleri hatirladim ve inan cok kotu oldummmm beni mahvediyordu,yalniz bakiyorum ustelikkk....inan ki evin icinde kanguruda dolasiyorduk,ev islerimi oyle yapiyordum.ilac vermekten yana olmayan dr sinirleri yatissin,o da uyusun bende dinleneyim diye hatta ilac vermisti....bi bebek gunde 20 dk uyurmu?? offf offf.....hala da saf saf ikinciyi pilanliyorum,,,,,dersimi almamisim anlasilan :1::1::1::1:
sağol cnm allah her isteyene versin inş.bulantım yok cnm çok şükür rahat bir gebelik geçiriyorum
insallah hamileligini cok kolay gecirirsin,dogumun da rahat olur,saglikli ve sakin bi bbebek diliyorum sana ))))
cinsiyeti ne zaman belli olacak?kac haftalik su an?

Back
X