• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınnnn :)
nalancım sen iste ben gelir günaydın derim her sabah. malum gece 2 de başlıyor benim mesaim..

:16: canım arkadaşım benim, inş. en kısa zamanda toprağın uykusu düzene girerde sende rahat rahat uyursun...

dün yine ateşim çıktı en son 39.7 ydi. acile gidicek halim bile yoktu. memem çok yara değil ama nedense ateşimi yükseltip duruyor off. bütün gün kemiklerim ağrıdı kafam bi milyondu gözlerim ağrıdı. eşimin de dişi ağrıdı büün gece, o bi odada hasta ben bi odada. annem zavallı bebeğe mi baksın bana mı eşime mi yazık kadın perişan oldu :S annem gitti mama aldı. zavallı eşimin ver verme dicek hali bile yoktu. benim de emzircek halim tabi. yine sütüm gider gibi oldu ama bu sefer yakaladım.. dün iki kere 50 cc mama içti. zorda kalırsam vericem artık. eşim bile alıştı, toprak acıkınca mama versene diyor :D

tecrübelerime ve denediklerime göre sütümü çoğaltan şeyler
meyve suyu
boza
rezene anason ısırgan ıhlamur çayı
helva
su

sabah bi kalktım memelerim taş gibi.. pedi bi çıkardım ileri fışkırdı belki işinize yarar..

Geçmiş olsun cnm, noldu sana böle yauw, kendine dikkat et tatlım, özellikle göğüs hijyenine çok dikkat et...

bende özledim kuzummm hepinizi :7:

:16: bende bende....:69:

oooo hadi gözün aydın hayırlı olsunnnn:))))

ah canım benim biz de seni özledik valla:S görüşemez olduk valla billa.40ım çıksın da yazcam yine spordan döndüm diye ama bu kez akşamları yazabilcem ne yazıkki.minnoşumu babasına emanet edip yallah spora:)

ah canım ya ne oldu sana böyle :S geçmiş olsun çok canım ya doktorun ne diyor.benim doktor ateşin çıkarsa hemen beni arıyosun demişti.

Olsun asoşum sen yaz da saat kaçta yazarsan yaz...:54:

biri dokunsa düşecek haldeyim :((( geceleri hiç uyumuyor gündüzde ben uyuyamıyorum kayınvalidem burda işlerim oluyor mememi ememiyor düzenli süt sağıyorum ağzında pamukçuk çıktı burnu tıkalı çok dertliyim çok :43: hastane kontrole çağırmıştı aman o ne nalet mendebur bir kadındı o suratla çocuk doktoru olmuş git baytar ol uyuz iyi bir çocuk doktoru ayarlamam lazım birde sormayı unuttum hastaneye dondurucudaki süt çözüldükten sonra ne kadar süre dayanır bilen var mı?

ya işin açığı ben doktor yönledirmeyince bi adım atmadım,sadece şu ana kadar 1 haftalıkken ve 2 günlükken kontol edildi oğlum,40ımız çıkınca tekrar gidicez ama işitme tetsini henüz yaptırmamış olmam çok mu kötü ya:S iice canım sıkıldı şimdi:S

işitme testii içinn geç kalmışş değilsinkii canımm
bana sağlıkk ocağıı doğum yaptığın hastaneye gitt ordaaa yapsınlar dedii bizde dün yaptırdıkk
bence fazlaa geç kalmadan git canımm
biraz konunuza direk daldımm ama
ben aralık annesi olacakken kasım annesii oldummm
sizlerinn bebekklerr bizden ilerdee
sizlerii okuyorumm çokk bilgilendimm sizlerr sayesindee
yazılarınızıı not tutuyorumm

:nazar:kızlar maşallah sohbete bak,doğuran var doğurmayan var dimi:49:ayıp ayıp:9:

delimavi bi soru sormuşsun aklıma gelmişken cevaplıyım bende tedaviyle hamile kaldım tüp değil ama yumurtlama tedavisiyle haöile kaldım doktorlar tedaviyle olan bebeklere veya kayıplardan sonra olan bebeklere kıymetli bebek diyorlar benim doktorum ta gebeliğimin beşında hiçbişey belli değilken bu bebek kıymetli bebek sen hem acı bir kayıp yaşadın hemde tedaviyle hamile kaldın o yüzden sezeryan yapıcaz demişti ama ilk bebeğimde tedavi olmasına rağmen tedavi bittikten sonra spontan gebelik olduğu için normal taraftarıydı keza kaybettim o bebeğimi bunuda o yüzden sezeryanla doğurttu normalin lafını bile etmedi hatta doğuma girerken ebe neden sezeryan dedi bende anlattım oda ha kıymetli bebek ondan riske atmamıştır doktorun dedi öyle işte yinede tercih hamile kişinindir dedikleri gibi bafoda tüp bebekti ama normal doğurdu tercih meselesi

işitme testii içinn geç kalmışş değilsinkii canımm
bana sağlıkk ocağıı doğum yaptığın hastaneye gitt ordaaa yapsınlar dedii bizde dün yaptırdıkk
bence fazlaa geç kalmadan git canımm
biraz konunuza direk daldımm ama
ben aralık annesi olacakken kasım annesii oldummm
sizlerinn bebekklerr bizden ilerdee
sizlerii okuyorumm çokk bilgilendimm sizlerr sayesindee
yazılarınızıı not tutuyorumm
teşekkür ederim canım,bugün öğrend,m bende bir aydan önce yaptırmak egerkiomuş ve bende çok sinirlendim doğum yaptığım hastaneye değil burda sırf doğum ve çocuk üzerine bi yer var yarın oraya gitcem inşallah

ay sorun bende o zaman ya ben bu medelayı denedim ve süt çıakraamdım:S

valla madelayı alıcam ama benim bıcırık mememden hiç düşmüyor artık sütüm kalmadığında acıkırsa günde 2 kere mama takviye ediyorum kalmadığındada sağmanın anlamı olmadığı için boşuna para vermek istemiyorum bakalım şimdilik pek ihtiyaç değil ama ilerleyen zaman ne der onu bilmem peki bi soru sorucam sana bebedorun pompasıyla sağarken pompaladıkça meme ucun inip çıkıyormu yoksa bikere çekip öyle kalıyormu meme ucun yani elektrikli gibi sağıyormu yoksa vakummu yapıyor

acaba bendemi bi hata var diye düşünmeden edemedim şimdi

Son düzenleme:
canım ben elektrikli pom pa kullandım medela süt çıakaramadım onunla:s ardından bebedorun manuel pompasını aldım veee çok emmnunun,kendin kontrol edebiliosun sağma hızını falan
sağol cnm
buzlukta depo var nan ilave yapçem :1:

sağol kuzum

Medela Mini Elektrikli Pilli Süt Pompası
şunu aldım kuzum piyasa en ucuz burda
bende lansinoh un 2li olanı vardı ama bi boka yaramıyo 300 liralık makina
bununda aynısı var çalışmıyo =)
bende yeni aldım
iloşş şimdi bakıyorum ben de alayım ya madem memnunsun
biri dokunsa düşecek haldeyim :((( geceleri hiç uyumuyor gündüzde ben uyuyamıyorum kayınvalidem burda işlerim oluyor mememi ememiyor düzenli süt sağıyorum ağzında pamukçuk çıktı burnu tıkalı çok dertliyim çok :43: hastane kontrole çağırmıştı aman o ne nalet mendebur bir kadındı o suratla çocuk doktoru olmuş git baytar ol uyuz iyi bir çocuk doktoru ayarlamam lazım birde sormayı unuttum hastaneye dondurucudaki süt çözüldükten sonra ne kadar süre dayanır bilen var mı?
:S çok çok geçmiş olsun ya kıyamam bebeğine of canım benim yaa

valla madelayı alıcam ama benim bıcırık mememden hiç düşmüyor artık sütüm kalmadığında acıkırsa günde 2 kere mama takviye ediyorum kalmadığındada sağmanın anlamı olmadığı için boşuna para vermek istemiyorum bakalım şimdilik pek ihtiyaç değil ama ilerleyen zaman ne der onu bilmem peki bi soru sorucam sana bebedorun pompasıyla sağarken pompaladıkça meme ucun inip çıkıyormu yoksa bikere çekip öyle kalıyormu meme ucun yani elektrikli gibi sağıyormu yoksa vakummu yapıyor

acaba bendemi bi hata var diye düşünmeden edemedim şimdi
ben emdelayı denediğimde göğsüm içinde kıpırdamadı bile deil göğsümü çekip bırakması sadece hafif bi titreşim hissettim :S
bebedor da ise çekip bırakıo ben süt çıkması bittikçe işlemi kendim başltan alıom,öbür türlü elektirklide yapamayınca bu kolayıma gitti

canım memeni hiç mi almıyor eğer arada alıyorsa vermeden önce karbonatlı su ile sil pamukçuğa iyi gelir
benim kızında burnu hafif tıkalı serum fizyolojik kullan ben arada damlatıyorum

Dondurulmuş Anne Sütünün Eritilmesi ve Isıtılması :
Sakladığınız anne sütünü kesinlikle ocağın üstüne veya mikrodalga fırına koymayın
Bu sütün proteinini bozar ve sütün içinde oluşan sıcak noktalar bebeğinizin ağzını yakabilir.
Süt poşetini bir kaba koyduğunuz ılık suyun içine ağzı dışarda kalacak şekilde batırarak çözülmesini sağlayın ve salladıktan sonra sıcaklığını kontrol ederek bebeğinize verin.
Çözülmüş süt kullanılana kadar buzdolabında saklanmalıdır ve 24 saat içinde kullanılmalıdır. Bebeğinizi besledikten sonra sütün arta kalanını atın.

kızlar süt saklama poşeti olarak hangisini kullaıyorsunuz onu da alayım şimdi de hepsi birden gelsin

kızlar süt saklama poşeti olarak hangisini kullaıyorsunuz onu da alayım şimdi de hepsi birden gelsin

valla ben henüz dondurmadım süt sadece günlük olarak dolapta saklıyorum o poşettende var bende lansinoh ama bilmiyorum nasıldır bide bana o poşetler sağlıklı değilmiş gibi geliyor yaa:S

Back
X