2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kreş için yemek listesi hazırlıyorum.
değişik önerisi olan varmı?

kreş için yemek listesi hazırlıyorum.
değişik önerisi olan varmı?

melodi ben bazen meyveleri irmikle veriyorum. 1 yemek kaşığı irmiği biraz suda çok az pişiriyorum. kaynayınca 1 dk sona söndürüyorum. istediğim meyve püresiile karıştırıyorum. hem pratik hem doyurucu oluyor.

brc irmik iyi fikir ..ben de yoğurduna katıp veriyodum ...zeytin emesi veriyorum ben her gün bir çay kaşığı ...prop iki yumurtayı nasıl verdin sadece sarılarını mı ...yoksa kırılmış mı...ben kırılmış verdiğimde yiyor ama korkuyorum biraz dokunur diye ...kahvaltıda bizimki her gün mütemediyen bir şeftali püresi yiyor ..bugün de yarım muz yedi mesela ...bira labne biraz da kaymak ...ekmeği nasıl vericem yeme k bizim ki ...eline verince yiyor o da azcık o kadar ...

sabahları domatesi rendeliyorum içine biraz zeytinyağı biraz da ceviz. ekmeği bu karışıma banıp veriyorum. diğer öğünlerde de yemeklerin suyuna banıyorum. dışarı yemeğe gittiğimizde zeytinyağına ya da varsa pişmiş domatese banıyorum. böyle olunca seviyor ekmeği.

zeytin çok tuzlu diye,
domates de alerji yapar diye korktuğumdan vermedim ben hiç?kızlar doktora sordunuz mu dokunur mu filan diye?
ben çocukken domatese alerjim vardı, oğluma da dokunur diye o yüzden korkuyorum:26:

sen herseyı verıyosun ya ondan sana soruyorum .benım mınıgım muhallebı yemıyo bende unu kavurup su ekledım ıcıne 1 kasıkta seker koydum yanı un helvasının muhallebı kıvamı oldu onu yedı acaba hergun versem bıse olurmu.ne bılıyım seker varya ben pek anlamıyorum.

he bırde benımkı yogurdyda yemıyo bende yogurt corbası olarak verıyorum acaba oda pısınce degerlerı oluyomudur ya.

sekerden bısı olmaz dıorum ama hergun vermeye de gerek yok bence, muhallebı yemıosa kaşık mamalarından al elmalı 7 tahıllı, irmikli ballı fln, onları yer be..

yogurdu meyveyle vermeyı denedın mı? bebe biskuvisiyle, pekmezle fln.. bız oyle baslamıstık yogurda snr alıstık sade yemeye

selam arkadaşlar nasılsınız?2 gündür kızım burnumdan getirdi ,annemlere gittim dün orada kaldım kucağımdan inmiyor.kimseyede gitmiyor yabani oldu çıktı kızımannemim kucağında bile durmuyor sadece gelinimizin kucağına gidiyor.nasıl alıştırıcam bilmiyorum ben öyle değilim ama babanesine çekmiş.geldikten sonra ky.uğradık kızıma nolmuş bi acayip olmuş diyor,her annemlere gidip gelişimde bi laf sokuyor.2 gün kucağımda inmedi olan bana oldugeçen çay içiyoruz kızıma çay verin dedi,görümcemde annesi vermek istemiyor dedi.ky.annesi vermek istemiyorsa ben vermek istiyorum,eşimede iyi dememişmiyim diyor.eşimde evet doğru söylüyorsun ben her zaman kahv.bi bardakta kızım için koy diyorum dedi.2 gün öncede ayçekirdeği yiyoruz, 6 tane çekirdeği kırmış bütün bütün kızımın ağzına soktu.görümcem anne verme demesine rağmen.sivri uçları boğazına batsa,bide ohhh diyor.bi kez kayısı verdi boğacaktı nerdeyse ama aynı tas aynı hamam.

kızlar iyi geceler ...eşim bugün erken eldi ..ben de yemesini boğazına dizdim hemen dışarı çıkardım valla ...gezdik ohh ....
akşam 10 30 du eve geldik ...ondan önce halamıza da uğradık ...miniğim çok eğlendi...eve gelince biberonunu içti yattı ..umarım bu gece rahat yatar ...yne çok sıcak çünkü resmen buhar üflüyor sanki...
yabangüüm sıkma canını ..bu aylarda bebekler annelerine çok bağlanırlarmış öyle okudum ...davranışı gayet normal kıznın yabani falan değil ...çocuk normal davranıyor ...kv..takma versin bırak onun babannesi sonuçta ...sen kafaya takarsan hayat çekilmez olur ...ben bu konuda tecrübe sahibi olarak artık duyarsızlaştım allaha şükür hikimseye sorunum yok herkesle çok iyiyim...herksei anlamaya çalış lütfn ...yoksa olan sana olur ...nacizane fikrim sadece .....

canim benim oglumda öyleydi ama buaralar biraz beni birakmaya basladi genelde arkadaslarla disarda bulusuyoruz yada oyun guruplarina gidiyoruz oralarda cocuklari göre göre yabaniligi gitti oglumun yoksa türkiyede neyaparim kalabalikta beni mahveder.................
k.vyide bosver bence sana inat yapiyor görmemezlikten gelirsen oda sacma hareketlerini birakacaktir

günaydın kızlar,
yabangülüm kayınvalidenin saçmalıkları benim de sinirimi bozdu ama takma kafanı,
o kadarcık şeyden zarar görmez Allahın izniyle,
yalnız eşinle yalnızken sen istediğin gibi besle ve eşini de annesinin yanında şımarıp onun saçmalıkları ortak olmaması konusunda uyar..ayrıca kayınvalide senden daha mı baskın bir tip, benim kayınvalidem de bir şey yapmak istediğinde bana sorar, sert bir şekilde hayır derim yapamaz..eğer kafana takacaksan, sertçe söyle bi daha yapamasın o zaman..

senin kaynana hakikaten arıza. ya da ruh hastası. sen de çok sessizsin heralde ondan böyle rahat davranıyor. ama sen anlattıkça ben sinir oluyorum yaa.

günaydın melodi.

kızlar benim oğlum bağırıp duruyo artık hiç durmuyo. mutluysa da canı sıkkınsa da bağırıyor. bi acayip. sabah yıktı ortalığı... sesi de kalın dananın.

valla sen çok sessiz kalıyorsun. ne demek annesi vermiyor ama ben veriyorum. buna izin verme bence serçe hayır de. eşinle de konuş anansının yanında sessiz kalmasın. biz böyle yapıyoruz desin. çekirdek mi veriyor hemde bütün. ve sen sesini çıkarmadan duruyor musun?iyi sabır gerçekten. ben müsade etmezdim kesinklikle.
hele kayısı olayından sonra. benim kv. bana fikrini söyler ama sen bilirisin der. mantığıma yatarsa yaparım yoksa yapmam ısrar edemez.

canım un helvasının bebeğe pek bir yararı yok hergün verme bencede. gof kilo yapar. muhallebi kaşık mamalarından ver. yemiyor demişsin ama içine biraz yaptığın helvadan karıştır belki öyle alışır.

zeytin çok tuzlu diye,
domates de alerji yapar diye korktuğumdan vermedim ben hiç?kızlar doktora sordunuz mu dokunur mu filan diye?
ben çocukken domatese alerjim vardı, oğluma da dokunur diye o yüzden korkuyorum:26:

zeytini geceden suya ıslat tuzu gider. domates ben verdim dr. da sormadım bişey olmadı şükür.

ekmeği domatese baıırınca yemiyor mu? benimki seviyor. kahvaltıda meyve yemesi süper.
haftasonu bende güzel bir kahvaltı yaptıracağım oğluşuma.

günaydın brc!
benimkide bağırıyor ama şarkı söyler gibi. neşeliyse yapıyor. birde sabah kahvaltıda yüzünü komik yapıyor resmini çekelim diyoruz kameraya bakıp yapmıyor.

dün akşam dondurmaya yemeye gittik. tuğra tabi kucağımdaydı. ben yerken resmen atlamak istiyor külaha. ama henüz erimediği için vermedim. ama nasıl mızırdanıyor ver diye. eriyen kızmını dudağına değdirip çekiyorum hala mızıldanıyor. onun istediği külahı istediği gibi yalamak. bende çay bardağına koydurdum eriyene kadar zor durdu. çay kaşığını batırıp verdim. dedim anandan dondurma yiyerek mi doğdun. evet dese yalan olmaz. geçen yaz çok yemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…