2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne indirimi kiz gerci hm,de vardi birseyler aldim sen neler aldin

buyuk indirim zeynep :)
sadece h&mde degil buyun magazalarda. oraya ugramadi mi daha ? gerci her ulkede farkli tarihte oluyormus galiba. burda gecen carsamba basladi. 5 hafta devam edecek. yarin 2. indirim var.
ben kendime 1-2 parca ust aldim. begendigim birseyler fazla indirimli degildi yarin imranin randevusu var zaten cikicaz. kismet olursa begendiklerime tekrar bakayim belki fiyati biraz daha dusmustur.

bu arada imran oglenden beri kusmadi. az once atesi 37.9du ates dusurucu verdim insallah yukselemz gece boyunca

burdada bazi magazalarda var indirim ama hosuma giden bisey yok

imranada gecmis osun rabbim tez zamanda sifasini versin

çok teşekkürler kızlar.....hayırlısı olur inşallah.....gelişmleri aktarıırm artık burdan....

sır gibi saklıyorsun oğluşunu hımmmmmmmmm!

kızlar 2. bebeğine hamile olanlar çoğaldı.

ben istemiyorum heleki şu zamanlar. rabbime karşı gelemem elbet ama,
çalıştığım için çok zor olur 2. bebek.
o nedenle hamile kalan arkadaşlar korunurken mi hamile kaldı ve korunma yöntemlerini yazarsa iyi olur. ona göre dikkatli olalım.

birde bebişlerinize nasıl ayakkabı aldınız.
benimki bot şeklinde ortepedik ama
hem bağcıklı hem fermuarlı.
fermuarı sürekli açılıyor yolda düşüyor deli oluyorum bigün kaybedicez.

deryakck ve infox hayırlı olsun yeni bebişleriniz, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.

melodi benim kızımın ayakları küçük olduğu için hala bebek ayakkabılarından giydiriyorum, zaten daha yürümeye çıkmadı dışarda ihtiyacım olmuyor. ama yürümeye çıktığında ayakları da büyürse nike ve pumanın çok güzel ortopedik bebek ayakkabıları var, onlardan alacağım. ayakkabısı düşüyorsa bir kat daha çorap giydir belki ayağına tam olur.

15 tatilde İstanbul'a gideceğiz inşallah, eve kapanmaktan bunaldım artık. planım, otel, biletler hazır, bir de gelince hava güzel olsa başka ne isterim. deniz kenarında tur atsam, dışarda bir yürüsem, çocuk üşüyecek mi diye korkmasam.

benimki 22 numara külotlu çorap ve üzerine havlu çorap giyiyor.
ayağına tam oluyor ama fermuarı açılıyor ondan düşüyor.
nike benimde aklımda iznimde bakıcam.

bende 21 numara converse almıştım sadece bağcıklı çok kullanışlı olmuyo zaten sokakda yürütmüyorum daha soğuk , anca alışveriş merkezinde falan giyiyo onun için başka almadım ev ayakkabıları var ama giymiyo:)

melodi bir ayakkabıcıya götürüp fermuarını değiştirttirebilirsin veya yan kısmından paşanın ayağına göre daralttırabilirsin canım.ben ayağından tekini düşürüp 3 çift ayakkabı ziyan ettim.

benim kızım da ayakkabı, patik hiçbir şey giymiyor, toka takmıyor, bezini değiştirtmiyor, mama sandalyesine oturmuyor, yürütece binmiyor, salıncakta sallanmıyor, çok inatçı. sürekli hareket etmek zorundaymış gibi vallahi. yemeği bile o oyun oynarken, emeklerken, gezerken yediriyorum, hiçbir şey için kaybedecek vakti yok acilen dünyayı keşfetmek zorunda

Son düzenleme:
evet değiştiricem. düşürücem kaybolcak diye korkuyorum.
benimkide bezini zor değiştirtiyor bazen inadı tutuyor.
illa elinden tutup yürüteceksin.
herşeyi ellemek istiyor cısss diye öğretiyorum.
sobaya çok meraklı. yanınca cısss diyor.
bebişlere masal okuyor musunuz?
bende kalırn karton gibi olan kitaplar var.
her sayfada 1 cümle yazıyor.
onu okuyoruz akşamları resimleri var. anlatıyorum.
birde yattığı yataktan göreceği şekilde kırmızı çilke ve elma resmi asıp 15 gün
tutacakmışız. kırmızı elma kırmızı çilek deyip göstericez.
15 gün sonra sarı muz limon asıcaz değiştirerek kavramasını sağlayacağız.
öğretmeni söylemişti.

melodi ,çok mantıkıymış aslında ama benim kızım yatağına uyumadan yatmıyo önce emerek uyuyo sonra yatırıyorum.buarada sizinkilerin gece uykuya dalışları nasıl ben nasıl kendi kendine uyumaya alıştırıcam bilmiyorum.gece yarısı bileuykusunda emekliyo yatağının kenarlarına çarpıp duruyo hiç uyku düzenimiz yok.hele bir haftadır sabaha kadar uyumuyo yeni dişler geliyo.

ben masal kitapları aldım, oturup bazen okuyorum, resimlerini gösteriyorum, hayvanlar kitabı falan da var; ama çoğunlukla okumama izin vermiyor kendi eline alıp, sayfalarına bakıyor, yırtıyor, çeviriyor, bana vermiyor yani yine de uyarıcı olarak bebeğin eline kitap vermek alışması açısından iyi olur diye düşünüyorum, biraz büyüdüklerinde, masalları anladıklarında onlar getirip bizden okumamızı isterler.ben evde ne kadar katalog, dergi varsa hepsini Ece'ye veriyorum o da seviyor onlarla oynamayı.

duvara resim asma fikri çok iyiymiş benim kızım da sadece uyuduğunda yatağında yatar kalkınca bir saniye bile durmaz ama oturma odasındaki duvara asıp gösterebiliriz, fikir için teşekkürler melodi.

bluemoon benim kızım da emerek uyuyor kucağımda sonra yatağına yatırıyorum. geceleri sık sık meme için kalkıyor, kendi kendine uyuması için bizim çok zamana ihtiyacımız var, sırf kendi kendine uyusun diye şimdilik hiç onu buna zorlayıp moralini bozmak, üzmek istemiyorum, elbet bir gün büyüyüp kendi kendine uyur, aklı erdiği zaman bunu ona daha iyi anlatabilirim, yanına yatar uykuya dalana kadar yanında dururum ama henüz o buna hazır değil.

ben geç kaldım diye korktum açıkcası ama yaprak hiçbir yöntemi kabul etmedi.gece sürekli kalkıyo dün gece birde kalktı ezan okunuyodu anca uyudu iki emiyo uyuyo beş dak. sonra uyanıyo tekrar istiyo bu ara özellikle zorluyo inşallah düzelir.

canım aynı şeyleri bazen ben de yaşıyorum özellikle akşam yemeğini yemezse ve diş çıkartma dönemlerinde oluyor. bazen sebebini anlayamadığım zamanlar da oluyor. konuşabilselerdi keşke,bu bir dönem bence düzelecek inşallah. geceleri deliksiz uyumayı ben de çok özledim ama bebeklerimiz yeter ki yanımızda her gece bizimle ve sağlıklı olsunlar da varsın anneleri olarak biz bir süre daha sıkıntı çekelim. bebekleri ağlatarak uyutma yöntemlerine karşıyım ve ayrı odada yatırarak o ağlarken ve bana ihtiyacı varken onu yapayalnız bırakamam, zaten uyuyamam. bu yüzden gece her kalktığında bazen çok zor gelse de onun yanında olmak ve kucağıma aldığımda susması beni çok mutlu ediyor.

aslında benimkide sadece geceleri yatıyor. kreşte bütün gün.
gece sütünü veriyorum. çekyat var odasında koyuyorum oraya oyuncak bir bebek var adı güler. hadi güler yatmış e e yapıyor diyorum. bende yanına yatıyorum.
yatıyor kalkıyor bir kafasını oraya bir buraya koyuyor.
saçlarını okşuyorum öyle uyuyor ancak.
eskiden sütünü içer uyurdu şimdi yatağında ayağa kalkıyor diye çekyatta yatırıyorum.
sonra yatağına koyuyorum.
canım kenarıda koruması yok mu?

bende büyük boy olandan almıştım ama birini yırttı o nedenle kaldırdım.
bu dediklerim sert karton olduğu için yırtılmıyor.
çok fazla resimde yok.
mesela bir kız var elinde çikolata yan sayfada
ne yaptığını söylüyor.
dergileri yediği için vermiyorum şimdilik.

bende iznimde odasına asacağım resimleri.
benimkide kendi kendine uyurdu ama ayaklanınca durmuyor.
ben yanında yatıp uyutuyorum.
bazen sabahın 4 ünde kalkıyor su içiyor tekrar uyuması 5 i buluyor.

Son düzenleme:
kızlar öğretmenin söylediği 1-2 öneriyide yazayım.
küçük su şişesinin içine (pet şişe) 4/1 oranında nohut ve fasulye koyup kapağını sıkıca kapatın.
eline verin sallayarak çıkardığı sesi dinlesin. benimkinin çok hoşuna gidiyor.
yine başka bir şişenin 4/1 oranında toz şeker koyun.
bu sesleri ayırt etmesini sağlıyormuş.
ben su şişesini verip sallardım önceden.

bir top alın büyüklerden karşıklı oturup birbirinize yuvarlayın.
benimki fazla durmuyor emekleyip başka yere gidiyor.

oyuncak davul alıp çaldırabilirisiniz.
yada küçük bir leğeni ters çevirip thta kaşıkla vurup ses çıkartıp oynattırabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…