• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bnm bulantılarım çok fazla ya dün cok az bişi yiyebildim
bugün daha iyiyim
sizin nasıl bulantılarınız
bir de hiç iş yapasım gelmiyor ya yatayım ya da uyuyayım

benim bulantım hiç yok gibi arada bi yokluyo ama hemen geçiyo cnm ben şanslı azınlıktanım galiba

sende yat uyu o zaman hem dinlenirsin

kızlar herkese çok teşekkür ederim umarım allah hepimizi bebişlerimize kavuşturur. ben de bu ayın 25 de dr gidicem bebeğimin kalp atışlarını duyucam işallah ben çıkıyorum midem çok fena yarın görüşürüz hepinize iygecceler.

ii geceler..:teytey:

benim bulantım hiç yok gibi arada bi yokluyo ama hemen geçiyo cnm ben şanslı azınlıktanım galiba

sende yat uyu o zaman hem dinlenirsin

valla nalancım bence de çok şanslısın
ilk bebeğin mi senin de
eğer başka düşünürsen de senn bundan sonraki hamilelklerinde sorunlu olmaz ne güzel
biraz nete takılayım hemen yatıcam zaten:)

benim bildiğim kadarı ile mikrodalganın camında veya kapısında bi sorun yoksa etrafa o kadar zarar veremez ve ayrıca cep telefonu, lcd tv ler ve evdeki daha bir çok elektronik alet daha fazla radyasyon yayıyo ki bunları bütün gün yanımızdan ayırmıyoruz, tabiki karşısında durmamak lazım ama insanları o kadarda korkutmayada gerek yok, eğer o kadar zararlı olsaydı her 2. evden birinde olmazdı die düşünüyorum tabi bu benim düşüncem isteyen kullanır istemeyen kullanmaz herkes kendi bilir herkesin kendi tercihi ben kullanmaya devam edicem...

valla nalancım bence de çok şanslısın
ilk bebeğin mi senin de
eğer başka düşünürsen de senn bundan sonraki hamilelklerinde sorunlu olmaz ne güzel
biraz nete takılayım hemen yatıcam zaten:)

saol cnm allah seninde yardımcın olsun valla işin zor, evet ilk bebeğimiz olacak inş. ilkini maalesef düşürdüm umarım bu sefer sorun çıkmaz

Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin...:Saruboceq:

saol cnm allah seninde yardımcın olsun valla işin zor, evet ilk bebeğimiz olacak inş. ilkini maalesef düşürdüm umarım bu sefer sorun çıkmaz

Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bi şekilde kucağımıza almayı nasip etsin...:Saruboceq:

bunu bilmiyordum üzüldüm nalan cıM
Allah hemen nasip etmiş sana bu yönden de sevindim
hepmizde sağlıcakla bebişimi kucağımıza lırız inş.

canim gecmis olsun nezaman düdük yaptin kac haftalikti benimde iki düsügüm varda ondan sordum benim hikayemde bayagi karisik yazarim bir ara

Kızlar hamilelik boyunca mikrodalga fırın kullanmayın ya da fırın çalışırken yakınında durmayın. bebek için çok zararlı.
Normal zamanda bizim için de zararlı, fırın çalışırken 5-6 metre uzağında durmak lazım.
Ayrıca bir kere mikrodalgada ısıttığınız yemeği 2. kez mikrodalgada ısıtmayın sakın.

hayatım kusura bakma ama resmen felaket tellalığı yapmışsın.. gidip nerde olumsuz yazı var onları getirmiş kopyalamışsın. modern yaşamda imkansız bu aletlerden uzak durmak.. wireless modemler, cep telefonları sinyalleri hatta yakınımızda olan baz istasyonları, tv vsvs ne yapıcaz uzak yaşayabilicez mi bunlardan.. hiç sanmıyorum.. dr arkadaşım söylemişti.. sen kullanma üst kattaki kullansın hiçbişey farketmez. havadaki dalgalardan kaçamazsın demişti..

ben mikrodalgamı yıllardır kullanıyorum ve çok memnunum. o olmazsa napadım hiç bilmiyorum. hem enerji hem vakit tasarrufu. bırakmayı da hiç düşünmüyorum..

bir mikrodalga fırının bize zarar verebilmesi biraz zor. ha sen önlemini al önünde durma hatta odadan çık ama insanları yanlış bilgilendirme. bir sürü yerde araştırdım hiçkimse kesin zararlıdır kanıtlanmıştır demiyor.. hatta bak getirdiğin kötü yazılar yanında bunlar da var..

kaan kocatepe
Mikrodalga fırınlar yaklaşık 50 yıldan beri kullanılmakta olup, bugüne kadar gebelik döneminde kullanıldığında bebeğe zarar verebileceğine dair bir bulguya rastlanmamıştır. Yapılan ölçümlerde kullanım kurallarına uyulmak şartıyla bu fırınların yaydığı mikrodalga miktarı, canlı hücreler için zararlı olabilecek sınırların çok altında bulunmuştur. Mikrodalga enerjisi besin içinde ısıya dönüştüğünden besin içinde bir "radyasyon oluşması" da söz konusu değildir.

bu da başka bir yazı..
Mikrodalga fırın kullanma
Mikrodalga fırın kullanımı ile ilgili yapılan tüm çalışmalar her hangi bir risk olmadığını gösteriyor çünkü bu cihazların radyasyon yaymasının mümkün olmadığı kabul ediliyor Ayrıca, Amerika´da gebe fareler üzerinde yapılan bir araştırma mikrodalga fırınların gebelik üzerine negatif bir etkisinin olmadığını ispatlıyor.

erensezen canım iyi haberlerle gelmene çoooooooook sevindim.. darısı başıma inşallah ama gitmeme daha çok var. benim de ikili test zamanım 27 nisan..

drum muayenehanesinde ultrasonda ense kalınlığına bakıyor, ertesi gün de kan vermeye gidiyorsun.sonuç çıkınca da değerlendirme yapıyor..

evet hakatten anadolunun gözünü seveyim burayı hiç sevmem ama hastane olayları çok çok iyi. bir yeni devlet hastanemiz var ki hem dr lar hem hastane özel gibi ilgileniyorlar. şikayet mekanizması inanılmaz güzel çalışıyor, lab aletleri süper, temizlik saygı falan.. umarım oralar da düzelir en kısa zamanda..

ikili testi hastane yapmıyodu geçen sene arkadaşıma sormuştum. kan testine dışarda 40 falan alıyolarmış bakalım öğrenirim gittiğimde artık..

yine ilk ben mi geldim günaydınn..
dün cacık konuşmuşsunuz yeni gördüm. ben de okumadığım halde canım cacık çekmiş yapmıştım.. kasım annelerini uzaktan da duyuyorum demek ki... :D

ılk kimin cinsiyeti öğreneceğinden çok ilk önce kim bebeğinin hareketini hissedecek onu merak ediyorum. şimdi internette onu araştırıyordum. en erken 13. haftada hissedilebilirmiş. bazısılarına içinde hava kabarcıkları, bazılarına da kelebekler gibi gelmiş.. çok merak ediyorum.. çok hoş olur ilk defa hissetmek..

2.çocuğuna hamile kalanlar daha çabuk hissederlermiş diye biliyorum..

bir de kayan bişey gibi de hisseden oluyormuş ilk hissederken :) kişiye göre değişir tabii

evet zaten 13. hafta ikinci gebelikler için geçerli, onlar bebeğin hareketini tanıyabilecekleri için. ilk hamileliklerde 16. 22. hafta arası ama kimi 25. haftaya kadar hissetmiyormuş :)

dün bir arkadaşımla karşılaştım. ikinci çocuğuna hamile ve 19.haftada. ne zamandır hissediyosun dedim 13.haftadan beri dedii :emir_bebek:

erensezen canım iyi haberlerle gelmene çoooooooook sevindim.. darısı başıma inşallah ama gitmeme daha çok var. benim de ikili test zamanım 27 nisan..

drum muayenehanesinde ultrasonda ense kalınlığına bakıyor, ertesi gün de kan vermeye gidiyorsun.sonuç çıkınca da değerlendirme yapıyor..

evet hakatten anadolunun gözünü seveyim burayı hiç sevmem ama hastane olayları çok çok iyi. bir yeni devlet hastanemiz var ki hem dr lar hem hastane özel gibi ilgileniyorlar. şikayet mekanizması inanılmaz güzel çalışıyor, lab aletleri süper, temizlik saygı falan.. umarım oralar da düzelir en kısa zamanda..

ikili testi hastane yapmıyodu geçen sene arkadaşıma sormuştum. kan testine dışarda 40 falan alıyolarmış bakalım öğrenirim gittiğimde artık..
sağol canım hepimiz böyle güzel haberlerle dönelim inş..girene kadar çok tedirgindim valla ya bişey varsa diyodum ama sadece kendimi üzmüşüm bunu anladım canım seninde kan tahlilimi dışarda oluyo ben nt ölçümünü sordum 160 ama hastaneyle anlaşmalıymış 100 tl dedi kan testide hastanede olucan oda 20 filandır heralde sigorta geçiyo ama kan testi sonucu 4 gün sonra çıkıyomuşş

hayatım dr beni rutin kontrole 1 ay sonra çağırdı ya. o zaman ensesine de bakıcaz dedi. yani benden ayrıca para çıkmicak bunu için. ikili test için yapılan kan tahliline para vericem sadece 40 falanmış işte o da..

size neden öyle yapmadılar anlamadım...

Back
X