• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım FINFIK arkadaşımıza katılıyorum başka bir yerde daha bu testi yaptırsan belki de sonuç yanlış olabilir tatlım
geçmişte okudum ilona nın başına gelmişti başka bir yerde yaptırtığında değerleri normal çıkmıştı

sanıyorum prof herşeyi en baştan alacak...aslında barayscım dedim yaa kafam o kadar dolu kii ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilmiyorum...sanırım bir kaç güne kadar kendime gelirim..daha sağlıklı düşünmeye başlarım..çok zor..rabbim kimseye yaşatmasın..

tatlım canını sıkma hep boyle cıkıyor ama sonra sapasağlam oluyor yavrular. ıkız oldugu ıcın doktor emın olmak ıcın yapmıstır. ama doktor bıraz fazla ıstememısmı resmen acımasızlık acaba ıstanbula mı gelsen. adam orda tek dıye belkı bu kadar yuksektır.

çalışırken zor be canım...mecburen gidicez o parayıda vericez..yeterki bebeklerimin sağlıklı olduklarını bileyim..

meybiecim inşallah birşeycik yoktur canım. yalnız 800lira çok çok fazla geldi, tabii ben muayene ücretlerini bilmiyorum. Ama yine de bir maaş yani.. Biraz insafsızca geldi bana.

ben küçük dilimi yuttum resmen..konuşma aynen bu..
muayane ücreti ne kadar ?
--hamilemisiniz?
evet.
--kaç aylık?
4 aylık
--peki tekmi ikizmi
ikiz
--normal muayene ücreti 250 tl..tek gebelik 500..ikiz gebelik 800 tl...
peki amniyosentez ücretiniz nedir?
--tek bebek için 800 ikinci bebek 800 toplam 1600
ben güldüm kendimi tutamadım..tüp bebekmi yapıyorsunuz dedim..bizde böyle malesef dedi..

canım bu özel doktor mu? sigorta karşılamıyor mu?
çok fazla bu rakam!

özel doktor canım..ama sizin gözünüzü korkutmak istemem..bu prof bursa da tek..ve malesef paracı..başka proflarıda aradım..hamile ol olma tek fiyat 200 tl muayane ücreti...

bafo cum bilgilerimi güncelllemişsin :)) bi de kilo mu söyliyim bare 54 kilo ile hamile kaldım şimdi 59 kiloyum şimdiden 5 kilo sonuna doğru yarım dünya bişi olucam herhalde ben kaydirigubbakcemile3

bende atlamışım bu pekmez kısmını
peki tadı nasıl?
bu arada bijoux sende ticker yapsana takip etmem zor oluyordasempatiksalakcinni
biraz tatlı ama tavsiye ederim sen de iç canım pekmezi..
ayrıca benim ticker ım var yaaaa teyzesi göremiyo musun ki :uhm:

günaydın,
üzüm pekmezi olmaz mı canım? demir takviyesi yerine mi içiyordun?
olur heralde canım.. bana arkadaşım söyledi bebeğe kilo aldırıyomuş çabuk geliştiriyormuş diye. ben de içiyorum.. pekmezden zarar gelmez sonuçta. hem düşünürsek doğumda ve sonrasında baya kan kaybedicez, o yüzden bize baya faydası olur..

çekiliş sonuçlarını merak ediyormuşsunuz hadi nickleri mesaj atayım, adresleri de sonra atarım artık :)

çekiliş sonuçlarını merak ediyormuşsunuz hadi nickleri mesaj atayım, adresleri de sonra atarım artık :)

canım msj kutun dolmuş boşaltırsan msj göndericem sana

kime hediye alacağımı öğrendiiim çok mutluyum, ayy ne alsam acabaaa:)

cnm endişelenecek bişey yok bi tüp alıyor sadece. ne zaman senin kontrol?

ilk doktora gittiğimde de bir tüp kan vermiştim.
benim kontrolüm çarşamba günü 13,45 de.

evet cnmm ancak dua etmek lazım hiç bişeyin garantisi yok aslında doğunca gözümle görmeden bebişimi içim rahat etmiycekk

dua et aklına kötü şeyler getirme.
ben doktorlara çok fazla güvenmiyorum.
para almak için herşeyi yapıyorlar.
ben inanıyorum herkes güzel haberlerini yazacak buradan.
:Saruboceq:

anne adaylari sizlere bise y sormak istiyorum. benim gunum bugun veya yarin regl icin ,ama bundan 3-4 gun once kahve rengi sulu bir akinti geldii acaba sizdede boyle bisey oldumuu bide cokk sicak basiyo benii .cevaplandirirsaniz sevinirimm:1hug:

mrb arkadaşlar.

meybie canım bu işte bir bit yeniği var.ikiz hamileliklerde kesinlike ama kesinlikle kan testi yapılmıyor.çünkü değerler yanlış çıkıyormuş.o yüzden yapmadılar.bana da yapılmadı.sadece ense kalınlıkları ölçüldü.bir tanesi 3.3 çıktı.doktor bunu önemsemedi bile.burun kemiğini görmek çok önemliymiş.onu gördüğüm için çok önemli değil dedi.

yalnız kan testi yaptırmak çok çok çok hatalı birşey.doktorun bunu bilmiyor mu.dikkat et.ben sağlık sektöründe olduğum için az çok bazı şeyleri görüyorum.iki doktor arasında anlaşma yapılmış olabilir.

hem istanbulda en ünlü perinatoloji doktorunun muayenesi bile 300-400 arası değişiyor.800 de neymiş.kesinlikle inanma derim ben.iç kendini üzme.bir de amniosentezin allah korusun bir sürü yan etkisi var.düşükle sonuçlanabiliyor.o yüzden lütfen iyi araştır düşün ve öyle karar ver.hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım.bebeklerinde hiçbirşey yoktur inşallah.sağlıkla gelirler annelerine.merak etme.

şunu da eklemek istedim.adana da bir arkadaşıma da hamileliğinide labaratuvar testleri yapılmıştı.o da tüp bebekle ikiz bekliyordu.sonuçları çok kötü çıkmış.kızcağız kendini heder etmiş 15-20 gün.sonra gittiği başka doktorlar o ilk doktoruna söylemediklerini bırakmamışlar böyle bir hata nasıl yapılır diye.amniosentezin eşiğinden döndü o da.sapasağlam 10 aylık iki tane yavrucuğu var şimdi.korkma sakın yani emi. :)

günaydın kızlar...

dün konturolümüz vardı...malesef bebeklerimden birinin trizomi 18 riski yüksek çıktı..durum demek o kadar ciddi kii bursa nın en ünlü profa yönlendirdi beni..moralim bozuk..üzgünüm .canım acıyor..amniosentez yapılacak önümüzdeki günlerde..ne olur duanızı eksik etmeyin...allahım hayırlısı ile sağlıkla sıhatle bebeklerimi bana bağışlasın..

nalancım çok üzüldüm..benimde kan testim kötü çıktı..1/83 benimde amniyosentez yaptırmam lazım..umarım rabbim hakkımızda hayırlsını nasib eder..ama çok ii perinatoloji uzmanına yaptır...tabii umarım merhatmetlisine ve uzamnına denk gelirsin..doktorumun yönlendirdiği prof sadece benden 800 tl muayane ücreti istedi..amniyosentez içinde bebek başına 800 istedi..tabiiki önemli değil bi yerde bu rakamlar..yeterki bebişlerimiz sağlıklı olsun..

allah razı olsun kızlar...umarım nalanda bende güzel haberlerle geliriz....

sanada geçmiş olsun cnm, inşallah ikimizde ii haberlerle geliriz bende sonucun nasıl çıkacağını merak ediorum, umarım hakkımızda hayırlısı olur...ücret baya fazlaymış ben daha nerde yapılacağını bilmiorum bana haber vercekler bakalım...

nalancım canım üzme kendini.
inşallah herşey yoluna girer. peki bu yaptırdığınız kan testi 2 li test mi oluyor.
ben ilk gittiğimde kan vermiştim orada mı belli olacak?
normal değerin kaç olması lazım?

saol cnm, evet 2 li test, ilk verdiğin kan farklı bi tahlil o 2 li test değil..

mrb arkadaşlar.

meybie canım bu işte bir bit yeniği var.ikiz hamileliklerde kesinlike ama kesinlikle kan testi yapılmıyor.çünkü değerler yanlış çıkıyormuş.o yüzden yapmadılar.bana da yapılmadı.sadece ense kalınlıkları ölçüldü.bir tanesi 3.3 çıktı.doktor bunu önemsemedi bile.burun kemiğini görmek çok önemliymiş.onu gördüğüm için çok önemli değil dedi.

yalnız kan testi yaptırmak çok çok çok hatalı birşey.doktorun bunu bilmiyor mu.dikkat et.ben sağlık sektöründe olduğum için az çok bazı şeyleri görüyorum.iki doktor arasında anlaşma yapılmış olabilir.

hem istanbulda en ünlü perinatoloji doktorunun muayenesi bile 300-400 arası değişiyor.800 de neymiş.kesinlikle inanma derim ben.iç kendini üzme.bir de amniosentezin allah korusun bir sürü yan etkisi var.düşükle sonuçlanabiliyor.o yüzden lütfen iyi araştır düşün ve öyle karar ver.hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım.bebeklerinde hiçbirşey yoktur inşallah.sağlıkla gelirler annelerine.merak etme.

Valla aslında son zamanlarda şunu düşünür oldum çok büyük olmayan ve hastane alternatifi fazla olmayan şehirlerde galiba hastaları daha kolay kandırabiliyorlar sanki
Sabah bahsettiğim konuda İskenderun'da olmuştu.

Evet Rady haklı olabilir Meybie nerede yaşadığını bilmiyorum ama İstanbul yada Ankara'da bir hastaneye git.

Selam kızlar nasılsınız..

Bende amniyosentez ücretini sordum 1.000 TL dediler maşallah valla, Allah insanların yardımcısı olsun...

Bir ailenin 1 aylık maaşı...

Benim amniyosentez dr. umun muayenehanesinde yapılacakmış, amniyo konusunda uzman başka bi Prof. abla gelip yapacakmış, hakkımızda hayırlısı...

selam hanimlar bende kasim anne adayiyim.Aslinda baslarda yazmistim buraya ama mide bulantilari yzuunden giremiyordum buraya.Kismetse kasim 13 te alicam bebegi kuagima.Bu arada 23 aylik tek yumrta ikizlerim var.Bu bebgim tekmis.Son iki sayfayi okudumda.birkac birsey eklemek istedim.Ikizlerime hamileyken 28 yasina yeni giriyordum su anda 30 yasindayim.Gecen hafta ense kalinligimiz olculdu Down sendreomu icin ayrica kanda aldilar.ikizlerde ayni sey yapilimisti.Zaten ikiz olunca karindan su alip tes yapilmiyormus dusuk riski daha fazla oldugu icin.

Amerikada yasiyorum oyuzden kullanilan bazi terimleri bilmiyorum turkiyedeki amniyosentez dediginiz sey yanilmiyorsam karindan su alinmakla ilgili.Genelde de bu islemi 35 yas ustleri icin yapiyorlar.Gecen seyrettigim bir programda ikiz bekleyen bir anney yapmislardi ama onun hem yasi hemde tup bebek olugu icindi.Allah ikiz bebek bekleryenlerin yardimcisi olsun bilirim cok zor doagana kadar icinde bir korku oluyorinsanin.

Bir arkadasimin kardesine de bebekte down sendromu olabilir demislerdi bebek gayet saglikli dogmus.Bence boyle bri sye denilmisse tek bir doktorla kalmayin lutfen birkac doktor daha gezin derim.

Back
X