• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
--------------------------------------------------------------------------------

slm kızlar dr geldım cok şükür melegım iyiydi kıpır kıpırdı anneye babaya el salladı ayak salladı taklaa attı ben gec döllenmişim galıba kızlar dr öyle dedı 11+5 göründü bebegım o yuzden cinsiyetı falan belli degıldı daha ense kalınlıgına bakacaktı oda olmadı yan dönmesi gerekıyormuş bizim kı sırtüstü yatmıştı haftaya cumartesi yıne gidecegim hem ikili test için kan vercem hemde ense kalınlıgı ölçülecek cok şükür kızlar rabbim herkese yaşatsın

selam hanimlar bende kasim anne adayiyim.Aslinda baslarda yazmistim buraya ama mide bulantilari yzuunden giremiyordum buraya.Kismetse kasim 13 te alicam bebegi kuagima.Bu arada 23 aylik tek yumrta ikizlerim var.Bu bebgim tekmis.Son iki sayfayi okudumda.birkac birsey eklemek istedim.Ikizlerime hamileyken 28 yasina yeni giriyordum su anda 30 yasindayim.Gecen hafta ense kalinligimiz olculdu Down sendreomu icin ayrica kanda aldilar.ikizlerde ayni sey yapilimisti.Zaten ikiz olunca karindan su alip tes yapilmiyormus dusuk riski daha fazla oldugu icin.

Amerikada yasiyorum oyuzden kullanilan bazi terimleri bilmiyorum turkiyedeki amniyosentez dediginiz sey yanilmiyorsam karindan su alinmakla ilgili.Genelde de bu islemi 35 yas ustleri icin yapiyorlar.Gecen seyrettigim bir programda ikiz bekleyen bir anney yapmislardi ama onun hem yasi hemde tup bebek olugu icindi.Allah ikiz bebek bekleryenlerin yardimcisi olsun bilirim cok zor doagana kadar icinde bir korku oluyorinsanin.

Bir arkadasimin kardesine de bebekte down sendromu olabilir demislerdi bebek gayet saglikli dogmus.Bence boyle bri sye denilmisse tek bir doktorla kalmayin lutfen birkac doktor daha gezin derim.

hayırlı olsun cnm, Allah kucağına almayı nasip etsin, evet bende sana katılıyorum asla tek bir doktorla yetinmemek lazım, hele hele türkiyede mutlaka 2. ve 3. bi doktorada daha mutlaka görünmek lazım...

--------------------------------------------------------------------------------

slm kızlar dr geldım cok şükür melegım iyiydi kıpır kıpırdı anneye babaya el salladı ayak salladı taklaa attı ben gec döllenmişim galıba kızlar dr öyle dedı 11+5 göründü bebegım o yuzden cinsiyetı falan belli degıldı daha ense kalınlıgına bakacaktı oda olmadı yan dönmesi gerekıyormuş bizim kı sırtüstü yatmıştı haftaya cumartesi yıne gidecegim hem ikili test için kan vercem hemde ense kalınlıgı ölçülecek cok şükür kızlar rabbim herkese yaşatsın

gözünaydın, inşallah haftayada hayırlı haberlerle dönersin cnm...

Herkes bir yerlere gitmiş anlaşılan.
Ama benim kafam karıştı, akşam yemeği için bezelye pişirmiştim bezelyeler filizlenmiş daha yemedim ama patetes filan filizlenince zararlı ya içime sinmedi siz ne dersiniz , pişti yemek öylece duruyor ne yapsam ya...Fikri olan yazarsa sevinirim..

Herkes bir yerlere gitmiş anlaşılan.
Ama benim kafam karıştı, akşam yemeği için bezelye pişirmiştim bezelyeler filizlenmiş daha yemedim ama patetes filan filizlenince zararlı ya içime sinmedi siz ne dersiniz , pişti yemek öylece duruyor ne yapsam ya...Fikri olan yazarsa sevinirim..

içine sinmiyorsa yeme canım, yumurta kır ye daha ii, ama ben bi zararı olacağını düşünmüyorum, ama sen yinede bi araştır yemeden önce...

içine sinmiyorsa yeme canım, yumurta kır ye daha ii, ama ben bi zararı olacağını düşünmüyorum, ama sen yinede bi araştır yemeden önce...

Google da baktım hiçbir bilgi yok bununla ilgili, annemleri aradım sonunda panik yaptı onlarda yemeyiin diye hay allahım en sonunda eşim tost yaptı onu yiyoz teşekkürler dediğin gibi içime sinmedi..

kime hediye alacağımı öğrendiiim çok mutluyum, ayy ne alsam acabaaa:)

bende bende yasasın cok heyecanlı ne zaman verıcez hedıyelerımızı

anne adaylari sizlere bise y sormak istiyorum. benim gunum bugun veya yarin regl icin ,ama bundan 3-4 gun once kahve rengi sulu bir akinti geldii acaba sizdede boyle bisey oldumuu bide cokk sicak basiyo benii .cevaplandirirsaniz sevinirimm:1hug:
canım hosgeldın...ay bence bu sefer oldu ravzanurcumm

mrb arkadaşlar.

meybie canım bu işte bir bit yeniği var.ikiz hamileliklerde kesinlike ama kesinlikle kan testi yapılmıyor.çünkü değerler yanlış çıkıyormuş.o yüzden yapmadılar.bana da yapılmadı.sadece ense kalınlıkları ölçüldü.bir tanesi 3.3 çıktı.doktor bunu önemsemedi bile.burun kemiğini görmek çok önemliymiş.onu gördüğüm için çok önemli değil dedi.

yalnız kan testi yaptırmak çok çok çok hatalı birşey.doktorun bunu bilmiyor mu.dikkat et.ben sağlık sektöründe olduğum için az çok bazı şeyleri görüyorum.iki doktor arasında anlaşma yapılmış olabilir.

hem istanbulda en ünlü perinatoloji doktorunun muayenesi bile 300-400 arası değişiyor.800 de neymiş.kesinlikle inanma derim ben.iç kendini üzme.bir de amniosentezin allah korusun bir sürü yan etkisi var.düşükle sonuçlanabiliyor.o yüzden lütfen iyi araştır düşün ve öyle karar ver.hakkında en hayırlısı neyse o olsun canım.bebeklerinde hiçbirşey yoktur inşallah.sağlıkla gelirler annelerine.merak etme.
ne guzel yazmıssın

Selam kızlar nasılsınız..

Bende amniyosentez ücretini sordum 1.000 TL dediler maşallah valla, Allah insanların yardımcısı olsun...

Bir ailenin 1 aylık maaşı...
yuh be paran yoksa ol dıyorlar resmen

cnm cok sevındım hadı hayırlısı olumunekankayizsmile

BAFOMMMM:1hug:cok tesekkurler canim innnnsallah oyledir kuzum ya okadarr okadarr istiyorum kiiiŞeniz

günaydın kızlar...

dün konturolümüz vardı...malesef bebeklerimden birinin trizomi 18 riski yüksek çıktı..durum demek o kadar ciddi kii bursa nın en ünlü profa yönlendirdi beni..moralim bozuk..üzgünüm .canım acıyor..amniosentez yapılacak önümüzdeki günlerde..ne olur duanızı eksik etmeyin...allahım hayırlısı ile sağlıkla sıhatle bebeklerimi bana bağışlasın..
canim hakkinda hayirlisi olsun ama bende fiyatlari okuyunca sanki bir bit yenigi sezdim allah bilirama normalde ikizlere ikili test yapilmiyor benim komsumda ikiz dogum yapti onada yapmadilar istersen baska doktorada görün rabbim hakkinda hayirlisini versin:Saruboceq:
Benim amniyosentez dr. umun muayenehanesinde yapılacakmış, amniyo konusunda uzman başka bi Prof. abla gelip yapacakmış, hakkımızda hayırlısı...
canim seninde hersey gönlünce olsunopuyorumnanaktan

caim seninde gözün aydim masallah bebegin büyümüs hersey yolundaymis cok sevindimopuyorumnanaktan

günaydın arkadaşlar. hepimizin anneler günü kutlu olsun. kuzucuklarımızla nice sağlıklı mutlu yıllara..

ben de yarın dr.a gidicem bu arada heyecanlıyım. ikili test filan yapılacak. bebeğimin hareketlerini görmek istiyorum artık.

Back
X