Geçmiş olsun canım. Benim ellerimde aynı durumda, çünkü çok titiz davranıp sürekli el yıkıyoruz. Sürekli elin suya girmesi ve renkli, kokulu sabunlarla teması egzemayı tetikler. Öncelikle sabununu değiştir. Ben genelde sade sıvı dove sabun öneriyorum. Ve en önemlisi ellerini sık sık nemlendir. Advantan kortizonlu bir krem, tedavide fayda sağlar. Ancak deriden emilip süte geçebilir. Textbooklarda süte ne kadar geçtiğine dair kesin veriler yok.Yarar/zarar oranına göre emzirenlerde kullanılıyor. Bcr80'in çocuğunun yanağında küçük bir alana sürüldüğünde sadece o bölgeye etki edecektir, sistemik bir etki yaratmayacaktır. Oysa sütle alınırsa sistemik kortizon etkisi oluşacaktır. Bugün için süte ne kadar oranda geçiyor, bebeğe etkisi nasıl net bilinmiyor. Hastalarımızda eğer yaygın uygulanmayacaksa, sadece küçük alanlara uygulayacaksak verebiliyoruz.Yani doktorun yaptığı yanlış değil. Ancak ben yine de emzirenlerde çok zorda kalmadıkça önermiyorum, kendim de kullanmadım. Eğer kullanacaksan günde 2 kez yaralı alana az miktarda 5 gün sür 2 gün ara ver sonra tekrar 5 gün sür. Ama benim fikrimi sorarsan sadece bol bol nemlendir, sabununu değiştir. Eğer çok zorda kalırsan uygula.Bilmem açıklayıcı oldu mu?