yabangülüm ben de senin gibi bazen kendi istekleri için ağladığı zaman çok seviniyorum, onlar ağlayacak ki biz de deneme yanılma yoluyla ne istediklerini bulabilelim, konuşana kadar böyle artık. benim kızımda isediği olmayınca sinirlenip, ağlıyor, mesela altını değiştirip ellerimi yıkamaya gittiğimde hemen gel, kucağına al diye ağlıyor

canım benim kızımda bazen şaşı bakıyor özellikle ellerini veya kucağımda pijamamın yazılarını incerlerken, ben de korkmuştum ama daha çok küçük oldukları için normalmiş, hemen gözlerini elinle kapatıp aç, normal bakıyor ondan sonra.
shekerpare endişelenme hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz, bir gün bakıyorsun uslu, ertesi gün bakıyorsun çok huzursuz, sağı solu belli değil vallahi bu şekerlerin. ben uzun süreli uğraşlarım sonunda bebeğimi gece uykusunu az da olsa düzene bindirdim. güzdüzleri daha az uyumasını sağlamaya çalış canım. ben gündüz çok isterse uyutuyorum ve uyanıkken sürekli oynatıp yoruyorum onu, gündüzleri uykusundan kalkınca tekrar sallayıp uyutmuyorum severek, konuşarak alıyorum.geceleri ise sessiz ve az ışıklı bir ortam oluşturuyorum, uyanınca konuşmuyorum, emzirip yatırıyorum, uyumazsa kucağımda sallıyorum, yürüyüş yapıyorum, uyutmaya çalışıyorum. inşallah senin kızında da işe yarar canım.