2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
of kızlar off.. bittim ben, mahfoldum, 3 günde iliğimi kuruttu bu çocuk. tülleri aşağı çekiyor, perdeler urstik, inecek kafasına. tutuncak yer buldu mu direkt ayakta, bazen tutunmadan da aykta o zaman zaten yüzüstü iniyor aşağı zırrrr zırrr sonra, kablo çöplüğü bizim ev, kablolara sardı, saklıyorum yastıklarla fln, ı ıh, yerini öğrendi mutlaka oraya gidiyor ve yastıkları alaşağı ediyo yine kabloları buluyo, yatakta ayağa kalkmaya başlamıştı dun, bugun bı ayagını da attı parmaklıkalrın ustunden, ben odada olmasan yataktan atcak kendını, uyurken bıle 5 dkda bır kontrole gıdıorum sımdı, delırmek uzereyım valla delırcem...

zeyn cok gecmıs olsun, baska hasta bebek varsa onlara da gecmıs olsun cabucak ıyılessınler..

ben hep babymix verıorum hıc baska yogurt fln yapmıorum bu arada...

hiç durup dururken tırnak düşüren bebeği bırak insanı bile duymadım, çk garip, bi vitamin eksikliği var büyük ihtimalle, bence doktora götürülmeli mutlaka, işallah canı yanmıodur

hepiniz sagolun arkadaslar................

oglumun hala atesi var simdide surup icirdim yüzüde hemen soldu yavrumun insallah cabuk atlatir

hiç durup dururken tırnak düşüren bebeği bırak insanı bile duymadım, çk garip, bi vitamin eksikliği var büyük ihtimalle, bence doktora götürülmeli mutlaka, işallah canı yanmıodur

yok cnm viteminle alakalı bir durum değilmiş bazı bebeklerde olabiliyomuş,vitaminlerimizi kullanıyoruz zaten doktoruyla görüştüm önemli olmadığını söyledi tek düşüncem düşerken biryerlere takılıp canının acıması

hepiniz sagolun arkadaslar................

oglumun hala atesi var simdide surup icirdim yüzüde hemen soldu yavrumun insallah cabuk atlatir

geçmiş olsun cnm inşallah biran önce atlatır minik oğlun sulu kaka yapıyo demişsin bizde olmadı ama diş çıkarırkende olabiliyomuş.ah şu dişler bir çıksada rahatlasalar.

iyi akşamlar kızlar
bebişimi uyutmadan bi bakayım dedim
prop canım senin oğlan iyce hareketlenmiş aman diyim şu kablo işine dikkat et
eline geçirir dolanır falan mazallah ayyy içime bişiler oldu boğazına falan dolar allah korusun bütün bebekleri
bi de sakın elien poşet falan vermeyin arkadaşlar benondan da çok korkarım geiriyorlar elleine bi şekilde
kafalarına geçirirler mazallah
ev kazaları kötü
dikkatli olmak gerek hiç ummadığın ihtimal vermediğin bi şeyden zarar glebilr yavrulara
benimki şuaan oturmuş beni izliyo bir eliyle de bacağına şıp şıp vuruyo çok tatlı oldular bunlar yahuuuu

of kızlar off.. bittim ben, mahfoldum, 3 günde iliğimi kuruttu bu çocuk. tülleri aşağı çekiyor, perdeler urstik, inecek kafasına. tutuncak yer buldu mu direkt ayakta, bazen tutunmadan da aykta o zaman zaten yüzüstü iniyor aşağı zırrrr zırrr sonra, kablo çöplüğü bizim ev, kablolara sardı, saklıyorum yastıklarla fln, ı ıh, yerini öğrendi mutlaka oraya gidiyor ve yastıkları alaşağı ediyo yine kabloları buluyo, yatakta ayağa kalkmaya başlamıştı dun, bugun bı ayagını da attı parmaklıkalrın ustunden, ben odada olmasan yataktan atcak kendını, uyurken bıle 5 dkda bır kontrole gıdıorum sımdı, delırmek uzereyım valla delırcem...

zeyn cok gecmıs olsun, baska hasta bebek varsa onlara da gecmıs olsun cabucak ıyılessınler..

benimkisi daha yeni dönmeye başladı ondan daha yaramazlıklara başlamadı ama o günler bizide bekliyo seni teselli etmek isterdim ama daha bunlar iyi günleriniz kızımdan biliyorum ayaklanınca o kadar zor oluyoki ne karıştırmadıkları çekmece kalıyo ne de içine girmediği vitrin kalıyo camdan bakmak istiyolar habersiz camı açabilir benimki kilitli olduğu halde becerip açabiliyodu dolaptan ilaç alıp içebilir mesela benim büyük kızım bebekken sandalye getirip içmişti tabi acili boyladık yani anlayacağın devamlı gözümüz üzerlerinde olmamız lazım allah hepimize kolaylık versin

dun dr.kontrolumuz vardı kızım okadar kendımı yırtmama ragmen alaala 150gr alımıs ya cıldırmamak elde degıl.7.150gr yanı.:(
dr.aksamları yatmadan sebze suyunda makarna veya pılav yap yedır dedı..bıde bu kadar hareketlı bı cocuga kılo aldırmak bıraz zordur takma kafana standartların ıcerısınde su an dedı.bıde bebelacın balı sutlu ırmıklı,sebze corbası falan var muhallebı olrak onları ver gece dedı yanı sulu olarak bıberonla.

sızlerınde tavsıye edebılcegınız seyler varmı

cıncık sakın ha ne biçim dr. ne makarna ne pilav saçmalama sakın oldu bide kuymak falan yap tam olsun canım benim uğraşma önce sen at kafandan ben sana örnek veriyim kendim kilo almak için gece saat kurar o dr dediği gibi makarna pilav patates nişastayla mama yapar yerdim kilo alırdım 1 hafta sonra foosss inerdi kilo yani vücuduma boşu boşuna karbonhidrat yüklemesi yapardım ama nafile kilo alamazdım noldu reflü oldu şimdi geberiyorum sana diyim nolur makarnaymış pilavmış boş şeylerle yavrunu şişirme sen olabildiğince az az sık sık besle öptüm canım benim

cıncık sakın ha ne biçim dr. ne makarna ne pilav saçmalama sakın oldu bide kuymak falan yap tam olsun canım benim uğraşma önce sen at kafandan ben sana örnek veriyim kendim kilo almak için gece saat kurar o dr dediği gibi makarna pilav patates nişastayla mama yapar yerdim kilo alırdım 1 hafta sonra foosss inerdi kilo yani vücuduma boşu boşuna karbonhidrat yüklemesi yapardım ama nafile kilo alamazdım noldu reflü oldu şimdi geberiyorum sana diyim nolur makarnaymış pilavmış boş şeylerle yavrunu şişirme sen olabildiğince az az sık sık besle öptüm canım benim

offffffffffffffffffff patlıycam sonunda napıcagımı sasırdım..yınede sagol canım ya..Allah yardımcım olsun

geçmiş olsun cnm inşallah biran önce atlatır minik oğlun sulu kaka yapıyo demişsin bizde olmadı ama diş çıkarırkende olabiliyomuş.ah şu dişler bir çıksada rahatlasalar.
sagol canim oglumun alttan iki disi cikti ama heralde üsttekiler geliyor ondan böxle oldu galiba insallah cabuk iyilesir
gecmis olsun :59: hastalandiklarinda hic kiyamiyorum...

sagol canim gercekten cok masum oluyorlar anlatamadiklarindan agliyorlar allahim hepsine sifa versin

aman benım aklımı kımse begenmıo annem kv fln cıldırıolar, cocugu ben alıstırmısım boyle, sankı kotu bısı yapmısım :) dogdugu zaman haftalık kontrolune kolsuz body ve uzun kollu tulumla goturmustum, ustunde penye battanıye vardı onu da arabada ve hastanede cıkarıodum, mıllet kat kat yun gıydırıodu, ben yapmadım, ben daralıyorum oyle kalın gıyınmeye, demır de benım gıbı olsun ıstedım, cıplak gezıoz yaz kış, 2 kere fırtınada dısarı cıkarttım kar tıpı vardı, bı o zamanalrda astornot gıydırdım o kdr. valla sana bişi olmuo sa cocuga da olmaz, sen cıkmıo musun ruzgarda, onun bedenının senden hıcbır farkı yok, senden kat be kat daha saglıklı hatta, benım felsefem boyle :1:
Senin felsefeni yesinler:27:
selam kizlar

bu gece oglum atesler icinde yandi gece ilik banyo yaptirdim fitil verdim banamisin demedi kalktigindan beri üc kere sulu kaka yapti halsiz görünüyor napsam acaba bilemedim distenmi yoksa hastaliktanmi anlamadim insallah cabuk atlatir yavrum ayrica bizim buralarda hala soguk havalar düzelmedi gitti
Geçmiş olsun canım.En iyisi dr a götürmek ,sulu kaka da varmış çünkü..

Benim Duru yu anlattın sanki bu kadar olur yanii:9::9:

Kızlar bende iki yavrucak olduğu için gelişimleri de elbet farklılık gösteriyo..Arda bikaç haftadır desteksiz oturuyo..Epeydir sürünüyo zaten,ordan oraya..Emeklemeye dair bir alamet yok henüz:) Diş zaten yok.Accuk tembeliz ve mıymıy :))
Kızım gelişimsel olarak önde gitti bu zamana kadar..İki yavrumun da dişi çıkmadı diye hayıflanırken; 3 gün önce Duru nun damağında beyaz,oyuk bir bölge farkettim:)) Dişmiş..zaten dün itibariyle ayan beyan diş olduğu anlaşıldı,elimle ve kaşıkla test ettim de:) İnanamadım heralde .. Ve bugün itibariyle emeklemeye de başladı cimcime..Geri geri takılıyodu daha çok..geri geri, zaman zaman da azıcık ileri gitmek suretiyle otura kalka bişeyler yapıyodu..Adamakıllı emeklemeyi keşfetti artık.. :nazar::nazar:

zeyn geçmiş olsun canım bir doktora göster istersen diş belirtileriyle karıştırılabilir
Cıncık ben sana daha öncede dedim senin doktorun bir tuhaf bir arada yemiyorsa zorla demişti yanlış hatırlamıyorsam ki bizim doktor asla diyor bana 10 gün önce bir vitamin verdi ayrıca iştah açma özelliği var dedi ve işe yarıyor 1 ay kullan bakalım dedi kilosu az olmasına rağmen muhallebiye bebe bisküvisine yüklenme ve zorlanma diyor mantıklı olanda bu sen sebzesini meyvesini çorbasını yoğurdunu ver az kilo alsada önemli değil diyor acilen doktor değiştirmeni öneririm ne pilavı ne makarnası şaşırmış herhalde hadi diyelimki çok kilo aldı bu şekilde boyu uzayacakmı boyuda bırakalım sağlıklı gelişecek mi? sen iç güdülerinle hareket et ceren sebze meyve yoğurt az yiyor ama benim içim rahat kof kilo iyi birşey değil canım kızının boyu kaç cm

kardelencim dilemmacim sagolun kizlar aksam üzeri düzeldi oglum ateside düstü kakada yapmadi heralde disten oluyor insallah bütün bebisler dis dönemini rahat atlatirlar

Ya kızlar bişi sorucam
bebeklerinizi yürütece koyuyor musunuz
ben arada koyuyorum ama bizimki bir en fazla iki adım ilerliyor .öylece ayakta bekleyip etrafı izliyor hiç sürüklemiyor yürüteci .bi de önündeki oyuncaklarıyla çok ilgileniyor .
Napıcam bi sorun mu var sevmedi mi acaba ?
Ağlıycam yaaa zaten en fazla 20 dk duruyor sonra mızmızlanıyor çıkmak istiyor
hiç böyle durumda olan var mı

Ya kızlar bişi sorucam
bebeklerinizi yürütece koyuyor musunuz
ben arada koyuyorum ama bizimki bir en fazla iki adım ilerliyor .öylece ayakta bekleyip etrafı izliyor hiç sürüklemiyor yürüteci .bi de önündeki oyuncaklarıyla çok ilgileniyor .
Napıcam bi sorun mu var sevmedi mi acaba ?
Ağlıycam yaaa zaten en fazla 20 dk duruyor sonra mızmızlanıyor çıkmak istiyor
hiç böyle durumda olan var mı

ben yürüteç almadım ama sevmemiştir herhalde ne sorun olacak ki zaten 15_20 dakika durması öneriliyor çocuk yürüteci sevmedi diye mi üzüldün :)))

zeyn geçmiş olsun canım bir doktora göster istersen diş belirtileriyle karıştırılabilir
Cıncık ben sana daha öncede dedim senin doktorun bir tuhaf bir arada yemiyorsa zorla demişti yanlış hatırlamıyorsam ki bizim doktor asla diyor bana 10 gün önce bir vitamin verdi ayrıca iştah açma özelliği var dedi ve işe yarıyor 1 ay kullan bakalım dedi kilosu az olmasına rağmen muhallebiye bebe bisküvisine yüklenme ve zorlanma diyor mantıklı olanda bu sen sebzesini meyvesini çorbasını yoğurdunu ver az kilo alsada önemli değil diyor acilen doktor değiştirmeni öneririm ne pilavı ne makarnası şaşırmış herhalde hadi diyelimki çok kilo aldı bu şekilde boyu uzayacakmı boyuda bırakalım sağlıklı gelişecek mi? sen iç güdülerinle hareket et ceren sebze meyve yoğurt az yiyor ama benim içim rahat kof kilo iyi birşey değil canım kızının boyu kaç cm

canım benımkıde sebze ve yogurt corbasını gayet ıyı yıyo yanı 100cc kadar bıtek bunları sevıyo..kahvaltı bı ara yıyodu sımdı yemıyo.kılo6150 boy68

ya bana kalsa bence bu cocuk boyle bana cekmıs bende cok yıyemem secıcıyımdır yanı yemek konusunda cok gıcıgım bebekkende boyleymısım buda bana cekmıs bıde bu vıtamını tekmı kullanıyosun ben balık yagı.devıt3 bıde ferro sanol verıyorum cunku .

Son düzenleme:
Back
X