2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
MELODİ yavrun kreşte demek...inşalah iyi olur herşey.....ama işte aklımız hep onlarda....kuzuşlarım benim....

yaa kızlar acil bir krem ismi istiiyorum sizden..

istanbul çok sıcak....bursada ne güzel isilik derdimiz yoktu...buraya geldim...çok terliyor...özellikle ensesinin arkası kıpkırmızı oldu..mustelanın pişik kremini almıştım gitmeden çok işe yaramadı gibi..öneirniz varmı..

birde yüzünde pütürler var ona ne süreyim ne iyi geliyor....

melodi inşallah iyi olur kres ...ben cok pınpırıklıyım kaynanama bıle butun bı gun bırakamıyorum..ama mecbur olunca ne yacan sende haklısın...bıde onagore nasıl yemek yapcaklar ya merak ettım.

benımde canım cok sıkkın bugun kocamın rahatlıgı bana batıyo.ben sabahın korunde kalkmısım daha yenı oturuyorum beyfendı calısıyo ya geldımı dınlenmek ıstıyo pekı benım canım yokmu ben tasmıyım.ıkı dk. tutuyo durduramıyınca al ya durmuyo dıyo..sınır kupu gıbı gezıyorum zaten...bende patlıyorum tabı..offfffff cok sıkıldım cokkkkkkkkkkkkk.bende keyıf yapmak ıstıyorum ama nerdeeeee
:126:

günaydınnn.. şimdi benım bu oglum ankarada fosur fosur uyuyodu da burda uyumuodu ya, dedım kı sıcaktan uyuyamıo, demırı salonda yatırdım, balkon kapıları foln hepsı acık, guzel bı cereyan yaptırdım, sonuç; demir sbh 6.30a kdr deliksiz uyudu. tmm anladık bu çocuk soğuk seviyo.. neyse, ikinci sonuç ben gerizekalı anası, içeri sinek girer diye düşünüp kuzumu guzelce ilaçladım, ama uyuyo tabi o arada, yuzune suremedım o yuzden uyanmasın dıye, peki noldu, cocugumun vucudunu ısıramayan mal sinek demirin yuzunu, kulaklarını, ensesini, gıdısını ısırmış, 20 tane fln nokta var. offff offffff

selam kızlar. benim sütüm azaldı galiba. sık sık uyanıyordu bebeğim. bugün evde tarttım 3 hafta öncesiyle aynı kiloda. evdeki hassas tartı değil ama şaşsa şaşsa 100-200 gr şaşar yani. devam sütü verdim sabah. nerdeyse 2 saattir deliksiz uyuyor. geceleri gece maması veriyim diyorum ama sevmedi onu. geceleri de devam sütü vereyim bari.

günaydınnn.. şimdi benım bu oglum ankarada fosur fosur uyuyodu da burda uyumuodu ya, dedım kı sıcaktan uyuyamıo, demırı salonda yatırdım, balkon kapıları foln hepsı acık, guzel bı cereyan yaptırdım, sonuç; demir sbh 6.30a kdr deliksiz uyudu. tmm anladık bu çocuk soğuk seviyo.. neyse, ikinci sonuç ben gerizekalı anası, içeri sinek girer diye düşünüp kuzumu guzelce ilaçladım, ama uyuyo tabi o arada, yuzune suremedım o yuzden uyanmasın dıye, peki noldu, cocugumun vucudunu ısıramayan mal sinek demirin yuzunu, kulaklarını, ensesini, gıdısını ısırmış, 20 tane fln nokta var. offff offffff

deliksiz mi uyudu. maŞALLAH MAŞALLAH NAZAR DEYMESİN :nazar:

PROP SEN YATARKEN NE VERİYORSUN. GECE MAMASI MI anne sütü mü köfte ekmek mi.?? :60:

günaydın :)

benimki uyandı gitmiyorum yanına gidersem mızmızlanacak, azcık oynasın kendi kendine :))

sıcaktan uyuyamıyor yavrucuklar, melis de en az 2 kere uyanıp deli gibi su içip uyuyor yine..

ben aptamil sütlü tahıl karışımı veriyorum gece maması, o olmasa çok daha fazla uyanır. sıcaklar olmasaydı deliksiz de uyuyordu.

Ay kıyamam ben o çiçeğe annesiii..
benim oğluş da sıcakta rahatsız oluyor, ben de bunu çeşmede farkettim,
çeşme esiyo güzel güzel ya, ne rahat uyuyodu yavrum orda,
burası yapış yapış her yeri isilik oldu ki, günde kaç kere yıkıyoruz yani..ben de camını açıyorum , üstünü de çıkarıyorum sadece bezle yatıyor, 12ye doğru da gece iyice serinleyince camını kapatıyorum,
ama cerynda bırakma , hasta olur Allah korusun, odanın camını açığ kapısını kapat ben öyle yapıyorum,
odası iyice serinliyo o zaman, uykuya dalınca gece gibi de camını kapatıp odasının kapısını açıyorum , biraz rahat ediyor bebişim

bu arada mama yedirirken fix şarkımız baby tv.den "ayılar yemek yapar" kulağımda hep bu şarkı eşim de diyor işte bile kulağımda :))) sinir bozucu yaw..

selam kızlar. benim sütüm azaldı galiba. sık sık uyanıyordu bebeğim. bugün evde tarttım 3 hafta öncesiyle aynı kiloda. evdeki hassas tartı değil ama şaşsa şaşsa 100-200 gr şaşar yani. devam sütü verdim sabah. nerdeyse 2 saattir deliksiz uyuyor. geceleri gece maması veriyim diyorum ama sevmedi onu. geceleri de devam sütü vereyim bari.

evet devam sütü ver,
benimki de gece mamasını sevmedi, baktım sütle doymuyor devam sütü veriyorum,
ama benimki gün içinde tüm ek gıdalarını düzgün alırsa doyuyor genelde..ek gıalarını aksatma yedirmeye çalış,
o zaman süt yetiyor,
tabii senin sütün ve bebişinin oburluğuna:52: bağlı

120 cc suya 4 kaşık devam sütü (bebelacın kendi ölçeğiyle) 2 kaşık yine mama ölçeyiğiyle tahıllı gece maması koyuyorum.

ama yarısını içmiş zaten tam doymamıştır. benim dediğim mama bebeblac devam sütü 2 nin gece olanı mavi kutuda. ben devam sütüne 2 kaşık tahıllı mama ekliyorum.

melodi bende senin gibi gece mamsına tahıl katıyom ama benimki gece mamsı değil acaba gece maması dahamı çok uyutr benimki 3 saat sonra yine uyanıyoda:(

yaa kızlar acil bir krem ismi istiiyorum sizden..

istanbul çok sıcak....bursada ne güzel isilik derdimiz yoktu...buraya geldim...çok terliyor...özellikle ensesinin arkası kıpkırmızı oldu..mustelanın pişik kremini almıştım gitmeden çok işe yaramadı gibi..öneirniz varmı..

birde yüzünde pütürler var ona ne süreyim ne iyi geliyor....

canım hametan krem süper tavsiye ederim benimde oğluşumda isilikler kırmızı noktalar oluyor. akşam sür sabaha yok oluyor. yüzündeki pütürler neden kaynaklanıyor bilmiyorum ama yumurtayı hergün verme gün aşırı ver. benimkide yumurtadan olmuştı. şimdi geçti.

melodi inşallah iyi olur kres ...ben cok pınpırıklıyım kaynanama bıle butun bı gun bırakamıyorum..ama mecbur olunca ne yacan sende haklısın...bıde onagore nasıl yemek yapcaklar ya merak ettım.

benımde canım cok sıkkın bugun kocamın rahatlıgı bana batıyo.ben sabahın korunde kalkmısım daha yenı oturuyorum beyfendı calısıyo ya geldımı dınlenmek ıstıyo pekı benım canım yokmu ben tasmıyım.ıkı dk. tutuyo durduramıyınca al ya durmuyo dıyo..sınır kupu gıbı gezıyorum zaten...bende patlıyorum tabı..offfffff cok sıkıldım cokkkkkkkkkkkkk.bende keyıf yapmak ıstıyorum ama nerdeeeee
:126:

sorma o pimpiriklilik bende de var. mecburiyetten. sürekli aklıma gelen şeyleri söylüyorum onlara. tamam diyorlar ama içim rahat etmiyor. annelik böyle bişey.
kocalar böyle zaten. benimki ilgileniyor ama ben tatildeyken evde hiçbir iş yapmamış. ev tozdan geçilmiyor. dedim oğlanın odasını süpür ve sil sadec. 9 da geliyormuş çok yorgun oluyormuş yapamamış. cumartesi ellerimden öper. çocukla nasıl yapacaksam. evi pislik götürüyor bir tonda çamaşır var. :84:

benimkide sıcağı sevmiyor. bende kapı ve camları açıyorum ama estiği anda karşı camları kapatıyorum. ceryanda bırakma canım. allah korusun hasta olur. sinek ilacı ne sürdün. bende defans bitkisel var ama cesaret edemedim. odasına raid elektrolikit taksan olmaz mı? pis sinekler gebersin inşallah. kuzucuğu ısırmışlar.

Ay kıyamam ben o çiçeğe annesiii..
benim oğluş da sıcakta rahatsız oluyor, ben de bunu çeşmede farkettim,
çeşme esiyo güzel güzel ya, ne rahat uyuyodu yavrum orda,
burası yapış yapış her yeri isilik oldu ki, günde kaç kere yıkıyoruz yani..ben de camını açıyorum , üstünü de çıkarıyorum sadece bezle yatıyor, 12ye doğru da gece iyice serinleyince camını kapatıyorum,
ama cerynda bırakma , hasta olur Allah korusun, odanın camını açığ kapısını kapat ben öyle yapıyorum,
odası iyice serinliyo o zaman, uykuya dalınca gece gibi de camını kapatıp odasının kapısını açıyorum , biraz rahat ediyor bebişim

bende balkon kapısını ve oda kapısını açıyorum ama esmeye başlayınca balkonu kapıyorum. sonra tekrar açıyorum. üstünü çıkartmaya cesaret edemedim. şimdi kreşe gittiği için gün içinde yıkama şansım yok. sabah duş alıp çıkıyor. gecede uyumazsa yıkıyoruz.
gece kalkıp deli gibi su içiyor yavrum. bir biberonu tek seferde bitirdi. bilerek mi içiyor diye ağzından çektim. ağzını açıp aaaaauuu diye istiyor.

bu arada mama yedirirken fix şarkımız baby tv.den "ayılar yemek yapar" kulağımda hep bu şarkı eşim de diyor işte bile kulağımda :))) sinir bozucu yaw..

ay o nasıl şarkı adı çok komik. :60:
kızlar meraba ..biz kızımla doktora gittik geldik ..çok şükür korkacak bişi yok ...iltihap sadece idrarda vardı ..acaba kanamı karıştı dedi doktor parmaktan kan aldılar kuzumdan ...allahtan kanda bişi çıkmadı ama doktor üç iğne verdi ...daha çabuk atsın diye..iğne olurken bir ağladı sormayın içim geçti yaaa....
göz etrafındaki kızarıklıklar alerjidenmiş...olurmuş genelde ..neden olduğu belli değil ama havalardan olabilir dedi ya da yediği bişiden...o da çok ileri boyutta değilmiş ....çok az...onun için sadece damla verdi ...çok şükür yaa ..o kadar korktum ki bişi çıkıcak diye..resmen üç gündür psikoloji kaydı yani...
o kadar uykum var ki ah şu büyük kızın gözünün içine bakıyorum o uyusa da ben de uyusam diyee...tekrar görüşürüz ..öpüyorum...
bu arada melodi canım yaa oğluşun kreşte demek ..aslında güzel olmuş orda yaşıtlarıyla birlikte olur ..birbirlerinden bişiler öğrenirler...

geçmiş olsun canım kuzucuğa.

melodi bende senin gibi gece mamsına tahıl katıyom ama benimki gece mamsı değil acaba gece maması dahamı çok uyutr benimki 3 saat sonra yine uyanıyoda:(

evet tahıllı mama ama oda mavi kutuda gece maması diye geçiyor. yani tahıllı gece maması. aslında tok tutsun diye muhallebi olarak vermek lazım. benimkinin kilosu iyi diye dr. muhallebi verme dedi. ben de biberona ekliyorum.
benimkide uyanıyor. 1 yada 2 kez mama istiyor ama tahıllı mama koysamda koymasamda farketmiyor yani.
bu gece maması farklı devam sütü 2 nin gece maması ve tok tutuyormuş. adını hatırlamıyorum ama burda bir arkadaş önermişti. o kullanıyormuş. bende bulamadım henüz. tansaşa bakacağım.

akşam7de devam sutu verıorum 150 cc ama hep ıcmıo, dun 30 cc mı ne içti şapşal..

raid fln her yerde takılı bı boka yaramıo defans suruyorum ben

ay kızlar biz anneleri bizden başka kimse anlamıyor bence hatta eşlerimiz bile. o kadar rahatlar ki bu beni deli ediyor. mesela benim eşim dün beni deli etti.
benimki kreşe başladı ya ben tabi kılı kırk yaran bir halde hergün yemeklerini soruyorum. yemediği birşeyse kavanoz maması koyuyorum. yemeklerine mısırözü yağı kullandıklarını öğrendim. biz zeytinyağı kullanıyoruz dr. söyledi dedim. tamam biz alırız dedi müdür bayan. ama tabi içime sinmedi. eşime dedimki mısırözü kullanıyorlar ben ya evde yapıp götüreyim yada zeytinyağını kendim vereyim dedim. bana diyor ki bir kere yiyecek bişey olmaz. sinirlerim tepeme çıktı. dedim ki mısırözü yağını minicik bir bebek yiyemez. herkes zeytinyağı veriyor. ay sen bu çocuğu böyle yetiştir, askerde napıcan, o zamanda yanında gidersin dedi. oradan çok bilmiş manikürcü kızda zeytinyağıda zararlı filan dedi. azından zarar gelmez dedim. ay adamdaki rahatlığa bak. elbet herşeyin en iyisini vereceğim. bu bilinçli anne olmak demektir. ozaman ben niye uğraşıyorum. gidip bebek yoğurdu alacağıma herhangi bir yoğurt vereyim. yoğurdunu bile kreşe ben götürüyorum. bugün tekrar konuştum ben kendim götüreceğim yağını. ona küçük bir tencerede ayrı pişireceklermiş.
dün akşamda dondurma yemeğe gittik. benimkide kucağımdaydı. ama nasıl bakıyor bir dondurmaya bir bana. dudağına değirdim yalandı filan yine istedi. 2-3 sefer değdirdim dudağına. ilk kez bir şeyi kendi istedi. yani ver diye mızırdandı. tabi dondurmayı hemen yedim. eşim de diyorki e dondurma verdin hem süt hem şekerli.
dedim sadece tatsın diye verdim hergün dondurma yemeyecek.
ayyyy beni deli ediyor bazen bu adam yaaaa!:84:

akşam7de devam sutu verıorum 150 cc ama hep ıcmıo, dun 30 cc mı ne içti şapşal..

raid fln her yerde takılı bı boka yaramıo defans suruyorum ben

kokusu tuhaf geldi bana o yüzden cesaret edemedim propcum. şimdili sinek yemedi şükür. ama babsı gibi olursa sinekler ısırmaz. yinede tedbirimi alayım.
ya raidin etkisi azalmış sanırım. daha önce detan kullanıyordum çok iyiydi. kocam bu sefer raid almış.

ya ben demıre dısarda corba ıcırıyorum, gıttıgım restoranda ne varsa, tavuk ızgara fln yedırıorum, gecen gun cay saatıne gıttım haydari, tarator hepsınden yedırdım, dondurmayı da ayrıca yedırıyorum zaten cok sevıyo :) bence bıraz fazla takılıosunuz, ama anneler en ıyısını bılır tabı..

melodi,prop kızlar ban yardım edin yaaa sütüm çok azaldı buan rağmen doktor ek gıdaya geçme diye tuturdu ama ben geçmek istiyorum kafama göre az az meyve sularından verdim bikaç kez ama nerden başlıcam napcam bilemiyorum 5 ay 1 haftalığız yeme sorunu olsun istemiyorum ne yapsam nerden başlasam şaşırdım kaldım:(

kokusu tuhaf geldi bana o yüzden cesaret edemedim propcum. şimdili sinek yemedi şükür. ama babsı gibi olursa sinekler ısırmaz. yinede tedbirimi alayım.
ya raidin etkisi azalmış sanırım. daha önce detan kullanıyordum çok iyiydi. kocam bu sefer raid almış.

bı garıp kokuo evet de butun sınek ılacları oyle zaten cok kotu kokuolar. bız aılecek sınekler tarafından cok sevılırız ıyyy oglum da bıze cekmıs :(

ay kızlar biz anneleri bizden başka kimse anlamıyor bence hatta eşlerimiz bile. o kadar rahatlar ki bu beni deli ediyor. mesela benim eşim dün beni deli etti.
benimki kreşe başladı ya ben tabi kılı kırk yaran bir halde hergün yemeklerini soruyorum. yemediği birşeyse kavanoz maması koyuyorum. yemeklerine mısırözü yağı kullandıklarını öğrendim. biz zeytinyağı kullanıyoruz dr. söyledi dedim. tamam biz alırız dedi müdür bayan. ama tabi içime sinmedi. eşime dedimki mısırözü kullanıyorlar ben ya evde yapıp götüreyim yada zeytinyağını kendim vereyim dedim. bana diyor ki bir kere yiyecek bişey olmaz. sinirlerim tepeme çıktı. dedim ki mısırözü yağını minicik bir bebek yiyemez. herkes zeytinyağı veriyor. ay sen bu çocuğu böyle yetiştir, askerde napıcan, o zamanda yanında gidersin dedi. oradan çok bilmiş manikürcü kızda zeytinyağıda zararlı filan dedi. azından zarar gelmez dedim. ay adamdaki rahatlığa bak. elbet herşeyin en iyisini vereceğim. bu bilinçli anne olmak demektir. ozaman ben niye uğraşıyorum. gidip bebek yoğurdu alacağıma herhangi bir yoğurt vereyim. yoğurdunu bile kreşe ben götürüyorum. bugün tekrar konuştum ben kendim götüreceğim yağını. ona küçük bir tencerede ayrı pişireceklermiş.
dün akşamda dondurma yemeğe gittik. benimkide kucağımdaydı. ama nasıl bakıyor bir dondurmaya bir bana. dudağına değirdim yalandı filan yine istedi. 2-3 sefer değdirdim dudağına. ilk kez bir şeyi kendi istedi. yani ver diye mızırdandı. tabi dondurmayı hemen yedim. eşim de diyorki e dondurma verdin hem süt hem şekerli.
dedim sadece tatsın diye verdim hergün dondurma yemeyecek.
ayyyy beni deli ediyor bazen bu adam yaaaa!:84:

Ay sabah sabah eşime sinir oldum işe gidiyodu çok neşeliydi ben gidiyorum by by dedi bende git tabi git ohhh iyisin dedim ne iyisi yahu işe gidiyorum deiaman ne işi öğrenci yok öğretmen yok kafa dinle valla dedim ben bütün gün çocuklayım dedim bende istiyorum şölee saatlerce kendimle kalmak kafa dinlemek dedim bana demezmi yav şu annelik iç güdüsü sana ne zman gelicek anneler fedakar olur yahu... sinir oldum ya bide her akşam bebeişi çıkarıyorum ya dışarı yalnız kalıyosun diyo ama onlar dışarı çıktığında ben biberon yıka bbeişin çamaşırları at vs bilumum işlerle uğraşıyorum off ya onları eve bıraktığımdada evde aklım kalıyo dışarda gezdiğimden bişi anlamıyorum imdaaat:(

Back
X