2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar Ela çoook geçmiş olsun canım Rabbim bütün meleklerimizi beterlerinden korusun...Benim kızımda aynen iştahsız ne verirsem vereyim öğğğğ böğğğ yapıyor ve ele avuca sığmıyor ne kuxcakta duruyor ne yerde ne yürüteçte ne yapacağımı şaşırıyorum...bayram sonrası okulum açılıyor zavallı annem nasıl uğraşacak bu yaramaz kızla bilmemki... Dün birlikte çamaşır topladık doğrusu ben çamaşır serdim kızım ıslak çamaşırları geri topladı..:1:
Eki Görüntüle 238500 Eki Görüntüle 238499

Erkek analarına duyurulur kızım pek hamarat:66: ilerde yaşadım kızım işlerde çok yardım edecek bana çoooooook

Ayrıca bugün 9 ayımızı doldurmuş bulunuyoruz...kızlar düşünsenize 9 ay içerde 9 ay dışarda tam 1.5 yıldır hayatımızda bebişlerimiz...

yesinler onun kurdelelerini

kızlar bizim bir problemimiz var,
bebeğim gece uyurken kalkıp oturuyo yatağın içinde (uyur vaziyette)
sonra uykusu açılıyo yavaş yavaş, ayağa kalkıyo. geri yatırsam da kendi kendine yine kalkıp oturuyo.
veya uyutuyorum yatağında, iyice uykuya dalıyo, 5 dk içeri gidiyorum gelip baktığımda bi daha kalkmış oturuyo oluyo.
niye böyle oluyo bebeğime?

canım benımkıde sırf su ıcıyor bazen gece kalkınca.acaba oyle bısey mı?su vermeyı dene ıstersen.

oruç tutarken sütün azalmadımı ben korkudan tutamıyorum senden cesaret alıp yarın bandemi tutsam bu arada hem kiloda verirdim

yok ya azalmadı canım,
denemeni tavsiye ederim,
hiç de bi şey olmuyor, ayrıca bi hoca televizyonda söylemiş( kayınpeder seyretmiş, ben çalışıyorum)
şu anda ana gıdası yemekler, 3 kere filan anne sütü alıyor ya, o nedenle tutulması gerekiyor demiş, sadece anne sütüyle beslendiği bi dönemde-ilk altı ay-ramazan olursa ona ruhsat varmış..
ya tabii bunun haricinde hani emzirmek de vücudu yoruyor ya denedim bakalım, eğer bayılacak gibi olursam tutmam dedim ama etkilemedi çok , şükür..
sen de dene istersen..

benim sütüm yok. sizin de olmasaydı anlardınız ne demek istediğimi. 1. sırada bebişlerimiz olmalı her zaman için

benim sütüm yok. sizin de olmasaydı anlardınız ne demek istediğimi. 1. sırada bebişlerimiz olmalı her zaman için

sakın! yediğiniz içtiğiniz ile süt oluşuyor, yapmayın böyle şeyler.

Bu kadar sert tavır koyacak bir durum göremiyorum,
kişilerin kendi tercihi,
ayrıca ben yaptım hiç de sütüm azalmadı,
Allah o kadarını düşünemiyor mu yani?
bebeğin de bizim de rızkımızı veren Allah ...onun rızası için oruç tutarsam bebeğimi de aç bırakmaz , nitekim bırakmadı da...

kızlar selam umarım herkes iyidir, geçmişi okumaya vaktim yok çok önemli bişi söylemek istiyorum artık bebeklerimiz çok hareketli benim oğlum hiç yerinde durmuyor heryere tırmanıyor heryerı acmak istiyor ve emekleyerek benden bile hızlı gidiyor,, sonuçç... babasıyla oynarken düştü ve dudağını yardı ameliyat oldu dikişleri var berbat günler geçirdik :(((((((( Allah kimseye yaşatmasın... çok dikkatli olduğumuz halde böyle olduk umarım herkes bu yazıyı okuyunca evinin düzenini bir daha kontrol eder ve bebekleri için eskisinden daha dikkatli olur... Allah hiç bir anneye böylesi acılar yaşatmasın.. onu ameliyathaneye teslim ettiğim an benim bittiğim andı:((((( kendimi berbat hissediyorum... ne olur bebeklerinize ( zaten ediyorsunuz biliyorum ama) çok ama çok dikkat edin :((
canım çok çok geçmiş olsun:(kaza geliyorum demiyor malesef:(inşallah bi daha böyle kazalar hiçbi bebişimin başına gelemz:(

kızlar herkese merabalar ..nasılsınız ...okudumbebişleri sine ısırmış pis sinekler :47:yavrucakların canı yanıyordur kıyamam ...
ayyy ela çok geçmiş olsun doğru söylüyosun dikkat etmek lazım ..benimki de yürüteçle geziyo he yanı evin düzenini değiştirdim...
bi kaç gündür derin temizlikle uğraştım girmedim foruma:37::37:..yarın da iftara davetim var ..baya uğraşıcam..ondan sonra özgürüm..
kopekop demek emekliyor yaa ..benim bebek de tombul hiç emeklemeyecek diye korkuyorum ...:31:.bana nasıl emeklediğini anlatırmısın ..birden bire mi oldu ..mesela benim kızım geri geri gidiyor ..şimdi de tüm bedenini elleri ve ayakları üstünden kaldırıyor oynatıyor ama ilerleyemiyor daha ...nasıl olcak yaaa:33::26:
bu aralar çok mızmız ..hep oyun ilgi kucak ...bir temizlik yaptım ama sormayınkızım beni daha çok yordu :37:
şimdilik bizden bu kadar tüm bebişlerin gıdılarından kocaman öpüyorum :54::54::54::54::54::54::54:görüşürüz :64::64::64:
canım benim oğlum 6 6,5 aylıktı emeklemeye başaldığında önce önce yüzüstüyken sort üstü sırt üstüyken yüzüstü dönmeye başladı.sonra yüzüstü dönd
kçe öne doğru gidip geliyomuş gibi sallanıyodu,durduğu yerden bi şeylere uzanmaya çalışıyodu ilerleyemediği için.sonra geri geri emeklemeye başladı,sonra ise öne doğru gitmeye başladı.bu 6,5 aylıkkendi sanırım çektiğim video
ha bu arada bu forumda kendini paralayan aman emeklese diyen 2,5 aylıkken emekleme arkadaşı alan bi benimdir ama o kadar çok ev kazası yaşadıkki keşke daha geç olsaydı dedim:(
aferin kuzuma maşallah:) on Vimeo

günaydınlar
uzun zaman olmuştu yazmayalı
ela2010 çok geçmiş olsun canım Allah hiçbirimize yaşatmasın çocuklarımızın acısını
ben de gripim halen atlatamadım
oğluşum da çok şükür sürekli tırmanmaya çalışıyor tutup dik durmaya çalışıyor bazen 1-2 adım kendisi atabiliyor
2 dişimiz çıktı
bizde durumlar böyle......
merhaba canım:)geçmiş olsun:)bayadır görmüodum seni:)
3 üncü dişimiz patladı:)

ee artık abla olduk 9 aylıgız kolaymı:) bu arada dun kızım bızım ıçın yaptıgım dolmadan yedı hemde tam 1 tane bende ezdım yogurt koydum ustunede verdım amannnnnnn sakın sakın zaten ıstahsız dedım ıstedıgı bıse var hazır verıyım yesın.hem baharatlı hem tuzluydu ama verdım valla.ondan onceki gunde kasarlı ve sutlu patates puresı yemıstı napıyım verıyorum.hıcbıse yemek ıstemıyo ama bızım ıcın yaptıgım seylerı sevıyo..ınsallah zararı yoktur.boyle dıyınce annem cıldırıyo:)'ne zararı olcak bız sıze herseyı verıyuk,yemekten zararmı gelır'dıyo...
oooo hayılrı olsun:)biizmde patladı:) ama bizim 3.dişimiz üstteki yani aşağıdakilerden baya büyük:)kazma dişli olcak benimki:)
kızlar bizim bir problemimiz var,
bebeğim gece uyurken kalkıp oturuyo yatağın içinde (uyur vaziyette)
sonra uykusu açılıyo yavaş yavaş, ayağa kalkıyo. geri yatırsam da kendi kendine yine kalkıp oturuyo.
veya uyutuyorum yatağında, iyice uykuya dalıyo, 5 dk içeri gidiyorum gelip baktığımda bi daha kalkmış oturuyo oluyo.
niye böyle oluyo bebeğime?
canım benim endişlenme bence uykusunda gördüğü şeylerden etkileniyodur falan benim oğlumda da arada oluyor sonra bazen geri yatıyor uykusu kaçmadan bazense uykusu açılıyo

sakın! yediğiniz içtiğiniz ile süt oluşuyor, yapmayın böyle şeyler.

canım sakın dediğin şey Allah'ın emri olan 5 farzdan biri :Szaten Rabbim hamile ve emziklilere tutmamak gibi bi lüks vermiş ancak kazasını etmek kaydıyla..seni anlaıyporum sütüm olmasaydı bende çok hassas olurdum ancak sakın oruç tutmayın dicek kadar olmazdım,çünkü Rabbim o bebişlerin rızkını verir inşallah,ayrıcada zaten maşallah hepimizin bebişleri ek gıdaya geçti çok şükür

yok ya azalmadı canım,
denemeni tavsiye ederim,
hiç de bi şey olmuyor, ayrıca bi hoca televizyonda söylemiş( kayınpeder seyretmiş, ben çalışıyorum)
şu anda ana gıdası yemekler, 3 kere filan anne sütü alıyor ya, o nedenle tutulması gerekiyor demiş, sadece anne sütüyle beslendiği bi dönemde-ilk altı ay-ramazan olursa ona ruhsat varmış..
ya tabii bunun haricinde hani emzirmek de vücudu yoruyor ya denedim bakalım, eğer bayılacak gibi olursam tutmam dedim ama etkilemedi çok , şükür..
sen de dene istersen..

canım geçen sene hamileyken de ramazana denk gelmişti biz de bilgi almak için adıyamandan bi hocadan bilgi almak istedik.o da hamileyken ve sonraki bi sene emziiriken tutmama iznimiz olduğunu söylemişti.ancak bunlar borcumuz oluyor ve ayrıca durumumuz iyiyse de tutmadığımız her günün fitresini de vermemiz gerekiyor.ben geçen sene vermiştim.ama bu sene başından ramazanın başından beri tutuyorum orucumu,sütüm azaldı gibi oldu ama o da aşırı sıvı kaybından kankalı ve ben iftarda maltana içerek çözüm geliştirdim

yok ya azalmadı canım,
denemeni tavsiye ederim,
sen de dene istersen..

canım geçen sene hamileyken de ramazana denk gelmişti biz de bilgi almak için adıyamandan bi hocadan bilgi almak istedik.o da hamileyken ve sonraki bi sene emziiriken tutmama iznimiz olduğunu söylemişti.ancak bunlar borcumuz oluyor ve ayrıca durumumuz iyiyse de tutmadığımız her günün fitresini de vermemiz gerekiyor.ben geçen sene vermiştim.ama bu sene başından ramazanın başından beri tutuyorum orucumu,sütüm azaldı gibi oldu ama o da aşırı sıvı kaybından kankalı ve ben iftarda maltana içerek çözüm geliştirdim

yok ya azalmadı canım,
denemeni tavsiye ederim,
sen de dene istersen..

canım ya ben yanlış anladım yada sen yanlış biliyorsun orucumuz kazaya kalıyo evet ama hem kazasını yapıp hemfitresini vermemiz gerekmiyo kazasını gününe gün tutucaz tutmaya gücü olmayanların fitresini vermesi gerekiyor

canım ya ben yanlış anladım yada sen yanlış biliyorsun orucumuz kazaya kalıyo evet ama hem kazasını yapıp hemfitresini vermemiz gerekmiyo kazasını gününe gün tutucaz tutmaya gücü olmayanların fitresini vermesi gerekiyor

canım eşime bi kez dha sordum evet dediğin gibi farz değilmiş fitresini vermek,biz başka amaçla vermişiz.düzelttiğin için teşekkür ederim:)

maltana dediğin nedir

malt içeceği ismi (ülker)canım.
malt özü diye b,şi var içinde süt yapıyor baya,şeftalili armutlu ananaslısı var.asitli bi içecek ama çok nefis özellikle ananaslı:)

merhaba arkadaşlar bende oruç tutmuyorum çok istiyorum ama tutamıyorum maalesef::((

ayrıca konuyla yakından uzaktan pek ilgisi olmayacak, daha öncedem bu konuyla ilgili yazılar var mı bakamadım ama yardımcı olursanız sevinirim. yürüteç aldınızmı bebeklerinize? ben mamalove yürüteç veya tomy ilk bisikletim düşünüyorum. aranızda bebeği kullann var mı? tavsiyr eder misiniz? yürüteç 3 ü bir arada olduğu için almayı düşünüyorum, yardım edin lütfeeeeeeeeeeeeeeeeen:)))))))))

Back
X