2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

peki kullanmaya ne zaman başlanıyor? benim göğüslerim büyüdü, damarlandı. uçları da kendi kendine büyür sanıyordum.

ne zmaan kullanilacagi konusunda bi fikrim yok ama sen doguma 3 4 ay kala kullanmaa basla istersen yada eczaneye gidip sorabilirsin.

benim goguslerimde cok buyumustu ama uclari hep kucuktu

Çok güzel bir başlık olmuş. Çok teşekkürler. Aklımıza takılan soruları sorabiliriz. Tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler. Allah bebiklerinizi size bağışlasın. Bize de sağlıklı doğumlar nasip etsin.:97:

çatlaklar için hepimiz farklı şeyler kullandık. ben johson bebe yağı kullandım. sabah akşam karnıma ve dizden kalçama kadar sürdüm. hiç çatlağım olmadı.

birde kıyafet alırken yabangülüm ün dediği gibi küçük kıyafet az alın. bizim boyumuz çabuk uzadığı için kadife tulumlarını fazla giyemeden küçüldü. artık üzerinde yazan numaralara bakmıyorum. büyük alıyorum.

evet arkadaşlar melodinin dediği gibi çatlak için herkes farklı şeyler kullandı, mesela bende bebeyağı kızarıklık yaptı halbuki eskiden kullanırdım birşey olmazdı. yani hangisi size yarayacaksa o önemli.

kıyafet konusunda cicili bicili şeylerden küçük çok fazla almayın ama en çok kirlenen kusmuk falan olan patikli alt, body ve üst zıbın biraz fazla alabilirsiniz çünkü kış ayında yıka kurut zor oluyor. yada yoksa ve düşünürseniz kurutma makinası da alabilirsiniz. aldığım en isabetli karar bu oldu benim için.

Merhabalar, böyle bir topic süper olmuş teşekkür ederiz, ben bebeklerinizin cinsiyetlerini kaçıncı haftada öğrendiğinizi merak ediyorum,biliyorum 16 ama daha erken öğrenen var mıydı?:26:

çok teşekkür ederiz böyle bir konu açtığınız için....kafamıza takılan şeyleri sizden öğrenebiliriz....Ellerinize sağlık.......

ilk 6 ay göğüs uclarınızla oynamayın düşük veya erken doğum sebebi olabilir ebeler söylemişti hastanede..

çok kıyafet almayın elimde bir sürü kıyafet patladı birden büyüyorlar..

sakın sütüm yok diye hemen pes edip mama vermeyin, emsin boş boş emse bile sütünüz gelicek ve emdikçe çoğalacaktır.

herkesin her dediğini kafanıza takmayın, hamileyken herkes kadın doğumcu, doğurduktan sonra herkes çocuk dr u oluveriyor.

zeytindir çilektir çok dikkat ettim ama oğlumun dizinde tırnak kadar bir leke var ve acayip hoşuma gidiyor :)

doğuma 1 ay kala humana still tea içmeye başlayın azar azar..

göğüs çatlağından çok çekmiş birisi olarak bana tek çare olan bepanten merhem oldu..

en fazla lazım olacak şeyler: battaniye, patikli alt ve çıtçıtlı badi..

şimdilik aklıma gelenler bunlar. sorularınız varsa seve seve cevaplarız :)

Merhabalar, böyle bir topic süper olmuş teşekkür ederiz, ben bebeklerinizin cinsiyetlerini kaçıncı haftada öğrendiğinizi merak ediyorum,biliyorum 16 ama daha erken öğrenen var mıydı?:26:

ben 12de öğrendim 12+2ydi galiba, göstermesi gerekiyo tabi

aklıma geldi, bir de yenidoğan sarılığı var. biz yaşadık malesef.

şimdi kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama geriye dönme şansım olsa ilk başta mama da verirdim şekerli su da. ben ısrarla anne sütü vericem asla su vermem dedim ama aç kalınca kan şekeri düşüyor ve uyanmıyor hep uyuyor dolayısıyla emmiyor. aç kaldıkça da biluribin atılamıyor vücuttan. (altına yaparak çıkıyor ancak)
uyandırmak için neler yapmadım burnunu sıktım, ayağını çimdirdim, hem ağladım hem yaptım uyansın diye. sağlık personeli de ikiye bölünmüş durumda. asla su vermeyin diyenler ve gerkirse vermek lazım diyenler...

bence önceden mutlaka dr.unuzla bu konuları da konuşun ki ne yapacağınızı bilmez halde kalakalmayın...

geçmiş olsun canım. benimkinde sarılık çok azdı. ancak ilk gece bende çok zor uyandırdım. hastaneden mama verdiler zorla yedirdim. sütüm var diye emzirdim yavrum boş meme alıyormuş. 2. günün sabahı açlıktan yaygarı basınca eczaneden sabahın köründe mama aldık. emzirmeyi denedim ama olmadı. pompayla çektim çok az geldi.
şimdi tek pişmanlığım bilseydim göğüs ucu çıkarıcı alırdım. bunu hastanede hemşirede sağlık ocağındaki ebelerde söylemedi. birde süt artıran maden suyu ve malt içeceğini içerdim.

sağol canım , neyse geçti gitti artık büyüttük bile :)
bende g.ucu çıkarcı vardı ama e tabi süt az olduğu için yetmiyor ben de inat ettim illa anne sütü diye sonra verdik mama ama sarılık oldu işte ne hemşire ne dr hiç yönlendirmedi keşke bunları bilerek girebilseymişim doğuma diyorum ama sağlık olsun bundan sonra sıkıntı yasamayalım insallah...

ben tam hatırlamıyorum ama 5. ayımızın içindeydik göstermedi benim nazlı kızım en gırgırıda dr un muayenehanesinde alimde çikolata şeker bi sağa bi sola yürümemdi sonra yine bakardı ııı ıh yiine göstermiyor neyse sonunda öğrenmiştik..

bu arada kızlar hamileyken sakın göğüs ucu çıkarıcı filan kullanmayın ellemeyin uçlarını sakın haaa cısss meme uçlarının uyarılması süt hormonlarını tetikler oda doğumu dr um bile sıkı sıkı tembihlerdi bana sıkma diye :78:

bende yaşadım aynı şeyi hemen sütüm gelmediği için ama beni uyaran bir hasta yakını sayesinde azcık mama vermiştim ve kızım uyanıp kendine gelmişti evet kan şekeri düşebiliyor zira o kadının hastasının bebesi bu yüzden küvöze alınmıştı bizde saılık olduk ama hafif derecede evde atlattık şükür

a evet göğüsler uyarıldığında doğum tetikleniyor diye ben de duymuştum...
bir de hurma... doğuma yakın yenmesi daha doğruymuş...

beslenmenize çok dikkat etmeniz gerek, süt,yoğurt, taze sebze meyve, bol su ve et çok işe yarıyor. bebeğe en gerekli maddeler sağlanmış oluyor. katkı maddesi içeren gıdalardan da uzak durmak gerek. gerçi hepiniz bunları ezberlemişsinizdir :)))

anne adayları, şimdi sizi ilgilendiren daha bşka konular var tabi mide bulantıları, çatlak kremleri, 2li 3lü testler, şeker taraması, renkli ultrason vs vs... ama aklımdayken yazayım dedim. ıslak havlu stok yapmanızı öneririm, ben huggies organik pamuklu yenidoğan ıslak havlu kullanıyorum hala ve çok memnunum. uni.nin yeni doğan ıslak havlusunun sert olduğunu düşünüyorum ben beğenmedim. bu huggies zaman zaman marketlerde indirime giriyor. normalde 3lü fiyatı 11küsür ama indirimdeyken 6küsüre kadar düşebiliyor ama genelde 7,95 gördüm hep. bence stoklayın çok gidiyor.
ben bir de ipek pamuğun baby max olan pamuklarını aldım çok güzel ama fena zam geldi sadece pişik falan olursa kullanıyorum yine arada. bu ıslak havluları da hep bir kaba ılık su koyup ıslatıp öyle kullandım ılık ılık çok hoşuna gidiyor kızımın

Ben bir bebek mağazasında gebelere satış yapıyordum şimdi ikinci kez gebeyim. Hem oradaki tecrübelerim hemde ilk bebeğimdeki tecrübelerimden söylediklerimizi uygulayanlar tekrar gelip teşekkür ediyorlardı. En basitinden 7 aylık gebe olan bütün müşterilerime doktorun göğüs ucu kontrolünü yapsın yoksa göğüs ucu çıkarıcı verelim sana derdik hep.
Emzirme yastığını tavsiye ederim çünkü ben ilk bebekte kullanmadım fibromiyerji oldum siyatik gibi yemin ederim.
Penye battaniyeyi alabildiğiniz kadar çok alın.
Birde bebeğin kıyafetlerini 7 aylıkken alın. Bebeğin gelişimine göre alın kilolu bebekler için Aziz Bebe tavsiye ederim. Chicco çok güzel ama minyatür. idil bebe penyesi çok güzel ama normal bebekler için.
Mutlaka ama mutlaka aldığınız herşeyi (vakumlu bantlı vs. poşetlerde bile olsa) güzelce yıkayıp ütüleyin. Mağazadan alıp üstüne giydirenleri dakikalarca uyarırdık
Biberon olarak chicconun latex (kauçuk) uçlu büyük ve cam biberonunu tavsiye ederim anne memesine benziyor.
Mama kullanmak zorunda umarım hiç kimse kalmaz. Ne kadar çok verirseniz o kadar çok üretilir. Malt içeceği, su, komposto için ve yemeklerinize kimyon koyun.

linden bilmiyordum geçmiş olsun..geçti gittide zaten..o günler hayal gibi artık benim hafızamda...

bu konuda bizm hastane iyidi sanırım....şekeri düşük diye azıcık mama vermişler..bize verdikten sonra söylediler....

birde biz çocuk ışıktan rahatsız olur sandık (pehh :)) ışığı kısmıştık....doğum doktorum kontrole geldiğinde bu ne dedi..hemen ışıkları açın sarılıkmı yapıcaksınız çocuğu....beyaz ışıkta önemliymiş yani...bu yüzden de evde bile beyaz ışıkla uyuduk bir süre....sarılık seviyesi sınırdaydı...ama en fazla 2 satte emziriyordum ben...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…