linden bilmiyordum geçmiş olsun..geçti gittide zaten..o günler hayal gibi artık benim hafızamda...
bu konuda bizm hastane iyidi sanırım....şekeri düşük diye azıcık mama vermişler..bize verdikten sonra söylediler....
birde biz çocuk ışıktan rahatsız olur sandık (pehh :)) ışığı kısmıştık....doğum doktorum kontrole geldiğinde bu ne dedi..hemen ışıkları açın sarılıkmı yapıcaksınız çocuğu....beyaz ışıkta önemliymiş yani...bu yüzden de evde bile beyaz ışıkla uyuduk bir süre....sarılık seviyesi sınırdaydı...ama en fazla 2 satte emziriyordum ben...
süper bi konu olmuş kesinlikle..
en büyük tavsiyem avent göğüs kalkanidir.göğüs uçlarim müthiş yara oldu daha ilk günden hemde.Hiç haberim yoktu böyle bişiiden.Yine burdan bi arkadastan öğrendim kalkan işe yariyor diye.Eşim saolsun koşa koşa gitti aldi.Ertesi günü iyileşti yaralarim.Emzirmek işkence olmuştu benim için tepiniyordum acidan resmen.Hastane çantanizda muhakkak bulundurun derim.
bu konuyu açmakla ne güzel düşünmüşsünüz.
2010 annelerinden bize gelip tebrik edenler, sorumuz olduğunda cevaplayacağını söyleyenler olmuştu.
benim sorum şu. bazı yiyecekleri elleyip bi yerimize dokununca bebekte onun lekesi çıkar diyorlar. bu yiyecekler hangileri?
Merhabalar, böyle bir topic süper olmuş teşekkür ederiz, ben bebeklerinizin cinsiyetlerini kaçıncı haftada öğrendiğinizi merak ediyorum,biliyorum 16 ama daha erken öğrenen var mıydı?:26:
aklıma geldi, bir de yenidoğan sarılığı var. biz yaşadık malesef.
şimdi kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama geriye dönme şansım olsa ilk başta mama da verirdim şekerli su da. ben ısrarla anne sütü vericem asla su vermem dedim ama aç kalınca kan şekeri düşüyor ve uyanmıyor hep uyuyor dolayısıyla emmiyor. aç kaldıkça da biluribin atılamıyor vücuttan. (altına yaparak çıkıyor ancak)
uyandırmak için neler yapmadım burnunu sıktım, ayağını çimdirdim, hem ağladım hem yaptım uyansın diye. sağlık personeli de ikiye bölünmüş durumda. asla su vermeyin diyenler ve gerkirse vermek lazım diyenler...
bence önceden mutlaka dr.unuzla bu konuları da konuşun ki ne yapacağınızı bilmez halde kalakalmayın...
bişi sorucam.gögüs ucu çıkarıcı nedir.nasıl bişi.krem mi nedir.bn 4aylık hamileyim şimdiden alsam mı.birde fiyatı nedir bana yardımcı olurmusunuz lütfen.bebeğimi yeterince doyuramamaktan korkuyorum.
2010 kaısm anneleri yardımınıza fikrinize ihtiyacım var....çevremde yeni doğum yapmış kimse yok o yüzden size danışmak istedim
hafta sonu bebek mağzalarını gezdik fikir sahibi olabilmek için ne gerekli ne kadar hangi marka kullanılmalı öğrenelim diye....
öncelikle hastane çıkşından başladık 10 parça mı dersiniz 5 parçam hangisini önerirsiiniz...birde marka soracaktım....bir çok yerde bebettoyu önerdiler siz ne dersiniz? sizin önerebileceğiniz kullandığınız bir marka varmı?....
birde bu zıbınların önünde bir çoğunda nakış işlemesi var siz nasıl kullandındınız bana bunlar bebeğin cildiniz çizer gibi geldi özellikle nakışşsız almayı düşünüyorum sizler nasıl kullandınız...
son olarakta beşik olayını soracaktık genişleyen beşik mi yoksa park yatakmı tavsiye edersiniz hangisi daha kullanışlı......
canım hastane çıkışı ben 2 tane tam set (15li mi neydi battanşye falan) 3 tane 5li set almıştım. içe kapanan kısmında nakış olmuyor üst kapağında oluyor u yüzden problem değil. ama mutlaka patikli altı kontrol et lastiği sıkı olmasın. marka olarak idil bebe, sevi bebe ve bebetto aldım, en çok idil bebeninkini beğendim. tabi ayrı ayrı alt ve üst çok aldım sonradan çünkü yetmedi kusmuk vs.. kış ayında zor da kuruyordu sonra kurutma makinasıyla çözdük işi.
daha önce de yazdım sanırım ben en çok şunları rahat ve severek kullandım:
sevi bebenin patikli altları, çıtçıtlı badileri ve sebi bebenin çıtçıtlı badileri. bunlar nakışlı falan da değil çok rahattı. ayrıca battaniye olarak tomuycuk diye bir markanınkileri aldım çok güzller.
ben büyümeyen beşik ve park yatak aldım, park yatağı çok kullanamadık kaldırdık bile ama en başta çok işe yaramıştı 1-2 ay. beşikten çok çok memnun değilim sallanmayı engelleme aparatı çok işe yaramadı duvara dayadık iyice sallanmasın diye, babayhope almıştık, genel olarak memnun sayılırız. diğer beşikler hakkında bir fikrim yok ama...
2010 Kasım Anneleri, park yatak kullanıyor musunuz? Ben biraz araştırdım. Bambu beşik almayı düşündüm ama bambu beşiklerde 3-4 ay yatabiliyorlarmış ve sallanmadığı için bazen bebek uyumuyormuş. Park yatak sallandığı için ve kullanışlı olduğu için dilerseniz 2 yıla kadar bebeğiniz yatabiliyormuş. Kullananlardan memnun olanlar da var, olmayanlar da. Sizler aldınız mı? Hangi marka aldınız? Memnun kaldınız mı? Ya da nasıl yataklardan memnun kaldınız?
2010 Kasım Anneleri, park yatak kullanıyor musunuz? Ben biraz araştırdım. Bambu beşik almayı düşündüm ama bambu beşiklerde 3-4 ay yatabiliyorlarmış ve sallanmadığı için bazen bebek uyumuyormuş. Park yatak sallandığı için ve kullanışlı olduğu için dilerseniz 2 yıla kadar bebeğiniz yatabiliyormuş. Kullananlardan memnun olanlar da var, olmayanlar da. Sizler aldınız mı? Hangi marka aldınız? Memnun kaldınız mı? Ya da nasıl yataklardan memnun kaldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?