2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

sağol canım, geçti gitti gerçekten... 6 ay bile geride kaldı :) yakında dişleri çıkacak
neyseki siz sınırdan atlatmışsınız...
biz de hep loş ışıkta tuttuk, şimdi sen söyleyene kadar da bilmiyordum ışıklı ortamda tutmanın işe yaradığını, sadece güneş ışığına çıkarmak gerektiğini biliyordum o kadar. ama tabi kasım ayında ne güneşi

süper bi konu olmuş kesinlikle..

en büyük tavsiyem avent göğüs kalkanidir.göğüs uçlarim müthiş yara oldu daha ilk günden hemde.Hiç haberim yoktu böyle bişiiden.Yine burdan bi arkadastan öğrendim kalkan işe yariyor diye.Eşim saolsun koşa koşa gitti aldi.Ertesi günü iyileşti yaralarim.Emzirmek işkence olmuştu benim için tepiniyordum acidan resmen.Hastane çantanizda muhakkak bulundurun derim.

:)
tamamen katılıyorum, çok işe yarayan birşey.
1-göğüs ucu çıkarıcı (ben lansinoh aldım)
2-avent göğüs kalkanı
3-krem
göğüsler için şart bence...

bişi sorucam.gögüs ucu çıkarıcı nedir.nasıl bişi.krem mi nedir.bn 4aylık hamileyim şimdiden alsam mı.birde fiyatı nedir bana yardımcı olurmusunuz lütfen.bebeğimi yeterince doyuramamaktan korkuyorum.

yok öyle bişey..

Merhabalar, böyle bir topic süper olmuş teşekkür ederiz, ben bebeklerinizin cinsiyetlerini kaçıncı haftada öğrendiğinizi merak ediyorum,biliyorum 16 ama daha erken öğrenen var mıydı?:26:

12 haftalıkken öğrendim ben. erkek olduğu için erken belli oldu.

ahh linden ben neler çekmedim uyandırmak için. şimdi hatırladım o günleri. çok sıkıntılıydı. dr.lar topuğunu sık canını acıt uyandır diyordu. 1,5 saatte bir emzir dediler. neyse atlattık çok şükür.

2010 kaısm anneleri yardımınıza fikrinize ihtiyacım var....çevremde yeni doğum yapmış kimse yok o yüzden size danışmak istedim

hafta sonu bebek mağzalarını gezdik fikir sahibi olabilmek için ne gerekli ne kadar hangi marka kullanılmalı öğrenelim diye....

öncelikle hastane çıkşından başladık 10 parça mı dersiniz 5 parçam hangisini önerirsiiniz...birde marka soracaktım....bir çok yerde bebettoyu önerdiler siz ne dersiniz? sizin önerebileceğiniz kullandığınız bir marka varmı?....

birde bu zıbınların önünde bir çoğunda nakış işlemesi var siz nasıl kullandındınız bana bunlar bebeğin cildiniz çizer gibi geldi özellikle nakışşsız almayı düşünüyorum sizler nasıl kullandınız...

son olarakta beşik olayını soracaktık genişleyen beşik mi yoksa park yatakmı tavsiye edersiniz hangisi daha kullanışlı......

bişi sorucam.gögüs ucu çıkarıcı nedir.nasıl bişi.krem mi nedir.bn 4aylık hamileyim şimdiden alsam mı.birde fiyatı nedir bana yardımcı olurmusunuz lütfen.bebeğimi yeterince doyuramamaktan korkuyorum.

bi aparat canım. ben bunu aldım çok memnun kaldım
Lansinoh Göğüs Ucu Çıkartıcı - e-bebek.com
ama bence alışverişe çıkınca mtlaka al bulunsun hazırda, ama kullanma çünkü göğüs uçlarının uyarılması erken doğuma neden olabiliyormuş...

canım hastane çıkışı ben 2 tane tam set (15li mi neydi battanşye falan) 3 tane 5li set almıştım. içe kapanan kısmında nakış olmuyor üst kapağında oluyor u yüzden problem değil. ama mutlaka patikli altı kontrol et lastiği sıkı olmasın. marka olarak idil bebe, sevi bebe ve bebetto aldım, en çok idil bebeninkini beğendim. tabi ayrı ayrı alt ve üst çok aldım sonradan çünkü yetmedi kusmuk vs.. kış ayında zor da kuruyordu sonra kurutma makinasıyla çözdük işi.
daha önce de yazdım sanırım ben en çok şunları rahat ve severek kullandım:
sevi bebenin patikli altları, çıtçıtlı badileri ve sebi bebenin çıtçıtlı badileri. bunlar nakışlı falan da değil çok rahattı. ayrıca battaniye olarak tomuycuk diye bir markanınkileri aldım çok güzller.
ben büyümeyen beşik ve park yatak aldım, park yatağı çok kullanamadık kaldırdık bile ama en başta çok işe yaramıştı 1-2 ay. beşikten çok çok memnun değilim sallanmayı engelleme aparatı çok işe yaramadı duvara dayadık iyice sallanmasın diye, babayhope almıştık, genel olarak memnun sayılırız. diğer beşikler hakkında bir fikrim yok ama...

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim......iyiki bu topiği açmışınız çok yardımı oluyor....alışveirş yaparken dediklerini dikkate alacağım.....

benim bir tavsiyem de alt açma örtüsü canbebe veya dalin indirimde görürseniz kaçırmayın epeyce stok yapın, altı açılınca çiş yapıyorlar ama tam bezi değitiriken denk getiriyor benim kızım neredeyse hergün 1 tane atıyorum...

geçen yıl bu başlığı ben açmıştım...2009dan 2010a diye...görünce sevindim birden zaman çabuk geçmiş diye....gelelim tavsiyelere:

-öncelikle hamileyken çooooook huzurlu olmaya özen gösterin canınızı sıkacak ortamlardan kişilerden şiddetle kaçının..hamileliğimde en ufak bir sağlık sorunumun olmamasına rağmen şartlar gereği 6.aydan itibaren hep stresliydim..evimden ayrı eşimden ayrı....neyse bunlara girmeyelim..oğlum 6buçuk aylık ve hala huzursuz hala huysuz...

-canınızın çektiği herşeyi yiyin ama ölçüyü kaçırmayın..sonra lohusa psikolojisiyle bir de şişmanım diye üzülüyorsunuz..

-doğum zamanı yanınızda gıcık olduğunuz insanların bulunmamasını sağlayın.gerekirse hır çıkarın gelmesin istemiyorum deyin..inanın gelip canınızı sıkmasın daha kötü olmaz..hele hele yapılan yorumları hiç mi hiç duymayın..evet zor ama başarabilirsiniz...

-oğlum hastanede çok güzel tutup emmişti ama eve gelince olmadı..bir gün boyunca savaştım yok imkanı yok istemiyordu...ağlamaktan helak olmuştum..sonra tavsiye üzerine göğüs ucu alındı hani şu markette satılan dandiklerinden..önce onu ağzına koyup bir iki kaşık mama veriyoduk ardından aniden göğsümü..bi kaç gün böyle bir hafta da o göğüs uçlarıyla emzirdim...direk memeyi hayatta kabul etmiyordu...öyle böyle derken zor bela alıştırdım...hala düşkün değil memeye sadece uyumadan önce emer ve gece tabi...hatta bırakma girişimi de çok oldu ama savaşım devam ediyor....sakın pes etmeyin..sakın

-bol bol mendil alın irili ufaklı kusmalar çok oluyo ilk aylar..ve tabi sık sık üst değişiliyo...bu konuda tavsiyem tulumdan çok alt üstlü takımdan yana...ben pek kullanamadım tulum...

-yine bolca çıt çıtlı atlet...kaliteli bişi olsun bebeğinizin tenini saracak çünkü...

-minik örtü battaniyeniz çok olsun ilk bir ay falan sarmadan alamıyosun kucağa..e kusma da olursa yedeklemek şart..

-bez olarak hep prima kullandım ilk üç ay beyaz şimdi de mavi paket..canbebe alt açma örtüsü ve unibaby yenidoğan ıslak mendil..iki üç günde bir bepanten merhem sürdüm..şu ana kadar hiç pişik olmadık...bu arada şimdi dalin ıslak mendil kullanıyorum

-bir aylıkken pamukçuk olmuştu ağzında bebişimin..doktor ilaçlar verdi ama kıyamadım vermeye..tavsiye üzerine karbonatlı su ve pekmezle sildim..sonuç süperdi ve bir daha olmadı...

-asla şunu yapmam bunu vermem şöyle davranmam demeyin..bazı bebekler şartları kendisi koyuyor benim oğlum gibi...sallamam bile derken aylarca ağlama krizleri eşliğinde çarşafta salladığımı bilirim..kendinizi şartlamayın ki bende görüldüğü üzere hüsrana uğramayasınız...

-hmmm başka ne desem...bol bol uyuyun hem de çok bol..ben Buğra kucağımda yarım saatlik bir saatlik uykularla dolaştığımı çok bilirim..inş uyku sorunu olmaz..ama yine de siz tedbiri alın:)

-kendinize vakit ayırmanın keyfini çıkarın..."annelik her zaman toz pembe değil"....

-ilk zamanlar anneliğe bebeğe alışmak güç oluyor.daha doğrusu bende öyle oldu..hala yüzde yüz alışamadım..önceki hayatımda özlediğim şeylerin haddi hesabı yok..ama minicik bir gülüşü gerçekten her zorluğu unutturuyor...kolik oğlumun ağlama krizlerini bile

şimdilik aklıma gelen bunlar....yine yazarım vakit buldukça...sevgiler..bebişinizi hergün sevip okşamayı unutmayın:)

-

farkettim ki genelde hamileliğe yönelik değil de sonrasına yönelik tavsiyeler vermişiz, bence bunları düşünmek için henüz erken, şimdilik anı yaşamaya bakın

bol bol gezin, doğumu kolaylaştırır mı bilmem ama mutlaka gezin. sonrasında günlerce evde tıkılı kalıcaksınız ve çıksanız bile stresten öleceksiniz, şimdi tadını çıkarın.

kilo konusunu daha önce de yazmıştım 10 kilodan fazla almayın, almayınnnnn.... ben nasolsa hamileyim psikolojisiyle yedim de yedim, yapmayın. kilolar veriliyor ama izleri kalıyor, mumkunse bi diyetisyene gıdıp saglıklı beslenme programı yaptırın, ben bıraz gec gıtmıstım ama cok faydasını gordum bu sayede.. siz sımdıden gıdın.

uykunuzu almaya çalışın ve eşinize bolca zaman ayırın. son aylarda uykunuz defalarca bölünecek, zaten doğumdan sonra uyku fln kalmıyo, şimdi uyuyun. eşlerinizi de bir süre gozunuz gormıcek, sımdı depo yapsınlar. ılgılenın, sohbet edin, sınemaya gidin, yemege gıdın; unutmayın onlar da cok onemlı ve dogumdan sonra da en buyuk destekcınız onlar olacak.

spor yapmaya calısın. ben haftanın 3 gunu yuzmeye gıttım üc ay boyunca, cok cok cok ıyı geldı. kendımı hafıf hıssettım, dınc, saglıklı, sıkı. ayrıca oglum su an su manyagı, sanırım bunun da etkısı buyuk.

bebek bakım kıtapları mutlaka okuyun, hıcbır bebek kıtaptakı gıbı olmuyor ama cok faydasını goreceksınız yıne de bunlardan emın olun. pek cok seye hazırlıksız yakalanmayacaksınız, korkularınızın ustesınden geleceksınız, panık olmamayı bır nebze ogreneceksınız. bence en az bir kitap mutlaka okuyun.

kendınıze zaman ayırın. nasıl olursa olsun, ne yapmakla mutlu oluyorsanız onu yapın. gercekten zorlu bır surec olacak ılk uc ay ( herkes 40 gun dıyor ınanmayın, ama gercekten 3 ay sonra sız bıle sasıracaksınız nasıl bır degısım olduguna) o yuzden ne kdr mutlu baslarsanız bu maratona o kdr ıyı olur. hamılelıkte huzur cok onemlı, elınızden geldıgınce huzurlu olun.

hazırlıklarınızı 7. ay bıttıgınde mutlaka bıtırmıs olun, aramızda erken doguranlar oldu, sızde de olacaktır emınım kı. daha agırlasmadan butun ıslerı halledın. bem 6. ay sonunda odasından arabasına herseyını halletmıstım, hem genıs vakıtte bakmak daha zevklı hem de o koca gobekle dolasmak cok zorlasıyor daha sonra. bu durumdan cok memnun kaldım, ıı kı erkenden halletmısım, mıllet ben bu halımle nasıl oda bakıcam dıye dolasırken ben nevresım takımlarını utuluyodum bebegımın. son aylara sadece ufak tefek kıyafetler bırakın. hastane cantanız da 7. ayda hazır olsun. dıger seyler sonra da alınabılır. daha once soyle bır lıste olusturmustum: Yeni doğan ve anne için ihtiyaç listesi | burcuname ben de arkadaslarım a cok faydasını gorduk. belkı sıze de yardımı dokunur.

sormak ıstedıgınız baska seylere de seve seve yanıt verırız :) hamılelıgın en guzel aylarındasınız su anda, ımrenmıyorum desem yalan olur

bir tavsiyem de doğum sonrası diş problemi yaşama riskinizi minimuma indirmek için bol bol süt yoğurt peynir tüketin, tabi taze sebze meyve veeee bol bol su...

2010 Kasım Anneleri, park yatak kullanıyor musunuz? Ben biraz araştırdım. Bambu beşik almayı düşündüm ama bambu beşiklerde 3-4 ay yatabiliyorlarmış ve sallanmadığı için bazen bebek uyumuyormuş. Park yatak sallandığı için ve kullanışlı olduğu için dilerseniz 2 yıla kadar bebeğiniz yatabiliyormuş. Kullananlardan memnun olanlar da var, olmayanlar da. Sizler aldınız mı? Hangi marka aldınız? Memnun kaldınız mı? Ya da nasıl yataklardan memnun kaldınız?

Kızımda park yatak kullanıyorum.(babymax) Netten almıştık, memnunuz...Hala üst katında yatıyor..Biraz daha büyüsün baza almayı düşünüyoruz..Onun için diğer yataklara gerek duymadık..

ben de park yatak kullaniyorum.
mesafe gibi baza almayi dusundugum icin besik almadim. benimki sallanmiyor ama 4 yasina kadar yatabilecegi gibi bir yatak. markasi babybus.
evim cok kucuk oldugu icin yerden istifade etmek adina park yatak aldim, cok da iyi yaptim cunku katlaninca canta gibi toplu duruyor ve yer tutmuyor.

ilk aylarda sabah 5lere 6lara kadar ayakta kalip, bebeginin pes etmesiyle biraz uyuyabilen bir anne olarak; bol bol uyuyun.. uyku duzenleri oturana kadar ya da gaz sancilari azalana kadar uykusuz kalacaksiniz.. gecici ama yorucu bir surec.. tabii gulucuklere basladiklarinda yorgunlugunuzu unutacaksiniz..
gozunuz korkmasin ama bilin diye soyluyorum.. farkinda olmaniz icin
keyfinize bakin..

benim tavsiyemde tulum fazla almayin ben ogluma cok aldim ama bir ikikere anca giyebildi hic rahat olmuyor altüst takimi tercih edin kullanimi daha rahat

ben de tam tersini düşünüyorum mınık bebeklerde tulum dunyanın rahatlıgı yok orası açıldı yok burası kapandı derdı olmadan rahat rahat gıydık, heralde 30 tane eskıtmısızdır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…