2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

bende tulum kullananlardanım.....orası açıldı burası açıldı derdi olmadı....birde giydirmek kolay oldu...ilk zmaanlar kafasından birşey geçirieceğim diye ödüm kopuyordu...önden bağlanan üstlerde de göğsü açılıyordu...yani tulum iyidir...anccak çok giyemiyorlar boyları hemen uzadığı için...

hamiliekte huzur.....ben çok güzel bir hamilleik geçirdim...hele 24 haftada detaylıda herşeyin yolunda olduğunu öğrenince daha da bir hafifledim...kaygılarım azaldı...ege turu bile yaptım....eşimde çok destekti...saolsun....oğlumla konuştum bol bol...hergün karnıma sarıldım gören deli derdi....oğlumu ve kendimi düşündüm sadece...çok şükür....havalar geçen sene çok sıcak olduğundan akşam 9dan sonra kocişle yürüyüş yaptım...hiç diyet yapmadım...ama faydalı şeyler yemeğe özen gösterdim...20 kilo aldım..18ini bir kaç ay içinde verdim...inaşşalh hepiniz en az benim kadar güzel bir hamilelik geçirirsiniz...

şanslı hamilelerdendim..şükürler olsun....

Ben de ikiz annesi olarak aklıma gelen önerileri yazayım ..

Tulumlar gerçekten çok kullanışlı oluyor,kış bebekleri olacaklar zaten..Bol bol edinin derim..Zıbın mıbın hikaye..Kayınvalidem o kadar almış hiç kullanmadık,gerek yoktu...Aynı şeyi bilumum örgü işleri için de söyleyebilirim..Gereksiz yani..
Bol çıtçıtlı badi yetiyor..uzun kullu ve kısa kollu..Battaniye ihtiyaçları çok oluyor...En az beş ,altı tane olsun bence.. uni yenidoğan ıslak mendil,ağız mendilleri ..Bunlardan stok yapmanızı tavsiye ederim..Bebek bezi stok yapmayın çabuk büyüyolar..Bir iki paket alın elinizin altında bulunsun..
Şimdilik bunlar geldi aklıma,bizim minikler kocaman olmuş sanki,unutmuşum bile bazı şeyleri:))şu an için hatırlayabildiklerim bunlar..

Son düzenleme:
bendende bikaç tavsiye,
en çok eldiven lazım oldu . 3 ay kullandık. bide çıtçıtlı badi , evimiz sıcak olduğu için kısa kollu giydirdim hep.
ben tulum pek sevmedim alt , üst giydirdim genelde .
emzirme atleti çok gerekli bence. emzirirken göbek falan gözükmüyor.
göğüs ucu yara olmaması için doğumdan 1 ay önce falan lansinoh krem kullandım. Allaha şükür hiç yara olmadı.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ..

merhabaa yeni sorularla karşınızdayım....

1. emzirme minderi çok lazım bir şey midir???? kullanışlı oluyormu
2. yan yatırma yastıklarını kullandınız mı? faydalı bir ürün müdür
3. sezeryan olupta 1-2 gün süt gelmiyor diyorlaro sürede ne yaptınız mamamı verdiniz bebeğe
4. süt sağma makinalari kullanışlımı almakta fayda var mıdır?çalışmayacak biri içinde.....
5. biberon ve emzikte marka model olarak neler kullandınız....

hımmm şimdilik aklıma gelen bunlar cevaplarsanız çok sevinirim....

1-emzirme minderi aldım ama ben kullanamadım, şimdi oyuncak olarak kızım kullanıyor :)
2-yan yatma yastığı almadım, birkaç ay için gerek görmedim sonra nereye koyarım diye düşündüm ama kullanmadığım için faydalı mı bilemiyorum
3-ilk günler süt değil de su gibi bir sıvı geliyor zaten. ben emzirdim sürekli ama keşke mama takviyesi de yapsaymışım sarılık olduk çünkü (kişiden kişiye değişiyor kiminin geç geliyor kiminin hemen ama benim düşüncem süt az geliyorsa aç bırakmamak ve mama vermek gerektiği)
4-bu tamamen senin tercihin tabi ama bence evde bulunmasında yarar olabilir. benim sütüm sağılamıyor evde iki makina olduğu halde o yüzden işe hemen başlayamadım.
5-biberon avent aldım(başta 2 tane almıştım ama şimdi 6 tane oldu), 1 tane de chicco cam olandan var. ben memnunum, nuk ve dr.browns kullananlar da memnun sanırım. emzik kullanamadık o yüzden bir tavsiyem yok benim :)

sorularin genelde emzirmeyle ilgili oldugu icin pek yardimci olamicam ama; yan yatma yastigi ben almadim. onsuz da oldu ama olsaydi cok cok faydali olur muydu bilemiyorum.. sut konusunda benim hic sutum yoktu. sutunun olmasi biraz irsi, biraz psikolojik.. relax ol keyfine bak.. insallah bol sutlu olursun :)
sut sagma makinasi ben aldim ama kullanamadim. ilk zamanlar sagmistim alicaksan otomatik almani tavsiye ederim. hele sutun bol degilse sagmak biraz zor oluyor.
bizim biberonumuz avent, emizgimiz nuk. ama marka ve modelini sen degil bebegin sececek. bebisin zevkine bagli..

Son düzenleme:

Emzirme yastığı almıştım ve çok kullanışlı.Mycey marka.sadece emzirirken değil,destekli oturturken falan da kullandık,halen kullanıyoruz yerde..
Yan yatrıma yastığı almadım.
Evet genellikle sezeryandan sonra süt gelmiyor pes etmeden boş boş emzirip,bol sıvı alınırsa ve stres te yoksa süt geliyor merak etme:))Hemen mamaya sarılmamak lazım..İkiz oldukları için ben mecbur mama da vermiştim
Makine almadım çünkü aman aman bi sütüm olmadı malesef bence duruma göre alırsın madem evdesin..Medela elektrikli kullandı arkadaşlar hepsi de memnundu

yan yatırma yastığı demişsin, ben yanlış anlamışım. hamileyken kullanılan yan yatma yastıklarından sandım. bebek için yan yatırma yastığından aldım ben. bebedor almıştım ve çok kullandık 4-5 aylık olana kadar, çok işimize yaramıştı...

emzirme minderi almadım ben gereksiz gördüm .
yan yatırma yastığı çok işe yarıyor. hala yan yatırırken arkasına koyuyorum ben .
*benim normal oldu .3. gün sütüm geldi . gelmicek diye korktum ama geldi çok şükür. sabunlu,sıcak suyla yıkattır yada sil canım
*süt sağma makinesi almadım bende çalışmıyorum o yüzden gerek görürdüm. çalışan için gerekli bence.
*biberon (wee-chicco) ve emzik aldım . ama ikisinide sevmedi kızım. emzik 5 çeşit aldım hiç birini istemedi bende zorlamadım artık.

Gerçekten harika bir başlık olmuş,çok teşekkürler.Ben de plasentası doğum kanalını kapayan var mıydı aranızda öğrenebilir miyim?Vardıysa neler yaşadınız?

emzirme yastığıyla ılgılı 3 ayrı kısıden soyle bır durum duydum; boyları kısa bayanlar kullanamamışlar, bebek cok yuksekte kalmış, meme aşağıda vs. ben cok az kullandım emzırırken, daha cok oturma aşamasında işe yaradı, cidden faydalı, alın bence..

pompa da bence çalışan çalışmayan herkese gerekli. örneğin bir gün feciiii sancılı regl oldum, apranax fort almak zorunda kaldım, bebek için kesinlikle kesinlikle yasak bir ağrı kesici, 4 sefer sütümü sağıp çöpe atmam gerekti. bu gibi durumlar herkesin başına gelebilir, elinin altında olması lazım. medela kullandık genelde topikçe, pek memnunuz, komisyon almıyoruz :)

yan yatırma yastıgı olmasa da olur, normal yastıkla desteklersin, benım bebegım cok hareketlıydı, hıcbı turlu durmadı yerınde, yastık öylece duruyo, en fazla 2 ay boyunca, 5-6 sefer işe yaramıştır..

bıberon ve emzıkte hep avent kullandım, memnun kaldım

sezeryan sonrası süt cidden genetik ve bünyeye bağlı,ve tabi ki bebeğe... benim 7. ayda sütüm gelmeye başlamıştı, oğlum doğar doğmaz vakumlamaya başladı, doğduğu gün 6 sefer kaka yapcak kadar çok emdi hatta, ertesi gün doymamıştı ama hastanede 30 cc mama verdiler mesela. oğlum 37. haftada doğmasına rağmen sarılık olmadı, sakın direnmeyin, gerekeni neyse onu yapın. ama bol bol emzirin ki sütünüz de artsın

1.emzirme yastığımızı 1 ay kadar kullandım..ilk dönemler için evet bence çok gerekli çünkü bebek uuuuuuuzuuuun uuuzzzuuunnn emiyor..rahat arkana yaslanıyorsun...ama normal yastık da aynı işi görüyordu yanii

2.almadım.normal minik bir yastıkla destekledim sırtını..zaten kırkı çktıktan sonra kendi istediği gibi yatmaya başladı müdahale etmedim

3.bir iki gün üç beş çay kaşığı mama verdim...aslında doğru değil ama yine aynı miktarlarda şekerli su ve rezene de verdim

4.bir telaş gecenin yarısı apar topar eşime aldırdım oğlum 4 günlükkenve çok kazık bir fiyata...dengesizin teki göğüslerin çok şiş süt iççinde kalmış vs. vs. bissürü zırvalamıştı korkmuştum...sadece bir gün kullandım...çok fuzuli bir alet olarak kolinin tekinde kaldı.çalışmıyorum..oğlum her istediğinde emzirdim

5.biberonu bilemem ama chicco ve nuk emzik aldım ikisini de tutmadı benim bücür..ben de uğraşmadım..ama keşke tutsaydı

sevgiler canım

1.sini almadım....saolsunlar sırtımı kolumu yastıklarla desteklediler ilk günler...
2.sini aldım...ilk 1ay kullandım belki daha az...sonra içinde rahat edemedi bizmki..sıkıldı..0-6 ay yazıyor ya üstünde palavra....hangi 6 aylık bebek öyle yatarki..:)
3.su gibi sıvı birşey geliyor ya adını unuttum şimdi çok faydalı bebk için....ben emsin diye çok uğraştım...hastanede bize sormadan biraz mama vermişler...iyide olmuş sarılık olacaktı yoksa...onun dışında ememeyince kaşıkla vermeyi denedim sonrada rayına oturdu zaten çok şükür...
4. oğlumuın alerjisi var henüz bilmediğimiz zamanlarda mesela süt içmiştim kaksından kan geldi...aynı sütü vermemek için göğsümü sağmak zorunda kaldım....dışarı çıktığımda sütümü sağıp bıraktım gerçi bizmki biberon ve emziğe karşı tepkiliydi içmedi...şimdi kenarda duruyor pompa ama gerekli bence...bizimki istisna..:)
5.birkaç tane chicco biberon ve emzik ve nuck emzik aldım...boşa harcamışız paraları ama..yukarıdaki sebeplerden ötürü....

merhabalar..

bebek arabası konusunda önerilere ihtiyacım var..

bence önce ne istediğini ve kriterleri belirlemelisin. mesela
tek mi travel sistem mi
tek mi çift yönlü mü
ultra hafif mi
tam yatış var mı
baston mu normal mi
arabanız varsa bagaja sığar mı
fiyat vs vs...

ben kolay katlanabilen çift yönlü, hafif, sepeti güneşliği rüzgarlığı olan pahalı olmayan birşey aradım nette araştırdım mağazada görüp aldım (kraft-atlanta) ama şonuç olarak şunları söyleyebilirim:

bizim bagaj çok küçük ama rahatlıkla sığıyor fakat tatile giderken 2-3 valizle sığması çok zor, o yüzden baston tipi almakla yarar var bence.
çift yön olması hiç bir işime yaramadı sadece güneş yüzüne direkt gelmesin diye bir kaç sefer kullandım onda da arka tekerlekler çift olmadığı için manevra çok zor oluyor.
hafif olmasına hafif ama bence 7 ile 9 kilo arasında aman aman fark yok, sadece 11-12 kiloluklardan almazsan rahat edersin.
tabiki fiyat da önemli çünkü bundan başka bir dünya masrafı oluyor, bence markaya da takılma git mağazada gör içine sineni al.
tam yatış olması gerekli kesinlikle ama test et yatış pozisyonunda geniş yer oluyor mu bebeğe diye, benimki boydan sığmıyor mesela.
genellikle arabalar 15kg'a kadar bazen 18 olan da var keşke öyle alsaydım çünkü kızım şimdiden neredeyse 11 kg.
baston alacaksan da ayak koyma yeri yeri olmalı bence yoksa ayaklar hep aşağı sarkar ve yatış pozisyonunda sığmaz.
ön bar bana göre gerekli, hem oyuncak takmak için hem de basamaklı yerlerde tutup kaldırmak için iyi oluyor.
uygun fiyatlı baston tipi travel sistem olarak çevrmde bolca kraft matrix kullanan var ve memnunlar, diğer markaları bilemiyorum.

aklıma gelenler şimdilik bunlar...

Bunu kullanan var mı? Ben bu modeli beğenmiştim. 599 TL eğer kullanışlıysa böyle bir şey düşünüyorum. Ama araştırmadan da almak istemiyorum. Pusetini kullanır mıyım bilemiyorum. Sizce gerekli olur mu puseti? Sadece araba mı almalıyım?

bu modeli bilmiyorum ben ama ağırlıklarına bak derim. puset derken anakucağını mı kastettin? anakucağı/otokoltuğu özellikle aqrabanız varsa şart. puset ve bebek arabası aynı şey. bize arkadaşımız otokoltuğu verdiği için tek araba almıştım ama set olarak bence daha iyi

Ben bunların adını tam öğrenemedim bir türlü. Puset diye bildiğim o resimdeki küçük olanı. Oto koltuğu sanırım ya da anakucağı. Ben evde kullanılanları anakucağı zannediyordum. araba için ya da dışarıda taşımak için olanı puset zannediyordum. Baya bir karıştırmışım. Araba koltuğu şimdi lazım mı acaba? Biraz ilerleyen yaşlarda mı alsak diye düşünüyordum ben. Takım olarak alırsam bunu hastaneye filan götürürken hem arabada hem dışarıda kullanır mıyım diye merak ediyorum. Başlarda çünkü hep kucakta taşınıyor bebekler. Benim arkadaşım aldı, çok da kullanmadan bebek büyüdü, içine sığamaz oldu. Sonra tekrar büyük oto koltuklarından aldı. Ben sonra nereye koyacağım bu kadar eşyayı diye düşündüğüm için olabildiğince az eşya almak istiyorum. Evim çok geniş değil. Garajımız yok. Fazlalıkları atsak içine. O yüzden bu takımı alsam kullanışlı olur mu onu araştırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…