2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

Tabiiki en dogrusunu sen bilirsin.Cunku ihtiyacını ve nasıl kullanacagını en iyi sen bilirsin..Ben simdi filesi varken oglumu cok rahat tek basıma yıkayabiliyorum..Bende Dalin i sıvı diye istedim ama inan gerek yokmus..Bir de 2 aydır bu toz sabunu kullanıoyrum alerji yapmadı ya ondan rahat bi şekilde önerdim sana ama malum yurtdısından bulunmaz..Ama orda da vardır iyi olanlar..İçin rahat olsun yani..Cogu sey aslında hep denem yanılma yoluyla bulunuyor..Ya da sana en uygun ne geliyosa onu kullanmaya devam ediyosun..Bir de kullandıgım toz sabun o kadar inceki 30 derecede bile kolayca eriyo ve asla camasırlarda toz kalıntısı kalmıyo..Cunku bebelerin kıyafetleri ancak 30 derecede yakıkanbiliyo..Eger yuksek ısıda yıkarsan agzı burnu kayabilir kıyafetlerin haberin olsun

Bu arada aklıma gelmişken yazayım istedm...Dönence ve oyun halısı bebekleri oyalamak için cok iyi ürünlermiş..Ben almamıstım duruma göre bakarız dedim ama su an gercekten cok ihtiyacım var..Oglum artık oyun istiyor hep onunla konusayım istiyor..Ama su an bi dönence olsa acarım müzigini onlarla konusur oyalanır..yoksa hep böyle kucakta nereye kadar yani

Bebek arabasını cift yonlu aldım..İyi ki öyle almısız..cunku bebekken yuzu size dönük olursa iyi oluyor surekli kontrol edebiliyosunuz

Banyo suyu sıcaklıgı 37-38 derece

Oda sıcaklıgı 24-25 derece olmalıdır.

Bilginize hanımlar

sabun tozu tabiki burdada var ayni marka olmasada sonucta sabu tozu, bende hep sivilar daha iyi diye dusunurdum cunku toz kullanildiginda bebek kiyafetinde kalici olur diye, sabun tozunun sivisida var ama rahatlikla eriyip bisey olmuyorsa en iyi tozdur, cunku sivilardada kimyasal karisim olabiliyor

ben 30 degilde 40 ta yikaniyor zannediyordum yada oyle dusunuyodum, 30 da lekeler iyi cikiyormu? zaten SIKMA ayarini fazla yapmiyorum

doneneyi hemen simdi olmasada alcaz o kesin lazim olcak hem oyunlu hem muzikli oluyor ,bebek oyalaniyor ama bazilarida bebek istemiyor diyor iste bebekten bebege degisiyo hersey, o oyun turu seyler kolay onemli olan ilk ihtiyaclar

arabada kesinlikle hem one hem arkaya donen olmali,ilk zamanlar bebek kendi tarafimiza dondeririz, ve ya biraz buyuyunce yuzune gunes falan geldiginde yine kendi tarafimiza dondeririz :)
daha arabaya hic bakmadik bile :)

birde siz agiz mendillerini ne kullaniyosunuz, bana genelde su ince beyaz coton yemeniler var onlardan yap deniliyor ,gecen aldim kumas kucuk parcalar yapip dikicem insallah

Benim annem en yumusaklarından almıs kumas onları kesip oyalamıs..Böyle bildigimiz tulbent ( yemeni ) inceliginde..Bende hazır almıstım..Önemli olan yumusacık olması..cunku malum bebeklerin ciltleri cook narin..Dikkat etmek gerekiyo

eskay'cıgım Allah senden razı olsun verdigin tum bu inci gibi onemli bilgiler icin.. Allah bebisini nazarlardan korusun tatlim

bu arada bu hazır yemenileri nereden aldin canım benim oyalatacak kimsem yok da :)) eminonu'nden mi?

eskay'cıgım Allah senden razı olsun verdigin tum bu inci gibi onemli bilgiler icin.. Allah bebisini nazarlardan korusun tatlim

bu arada bu hazır yemenileri nereden aldin canım benim oyalatacak kimsem yok da :)) eminonu'nden mi?

Hepimizin bebeklerini rabbim korusun inşallah..duan için cook tesekkur ederim :)
Ben İZmir deyim..Kemeraltı ndaki bebek magazalarından aldım.Böyle bi paket içinde 10 tane mendil oluyor.Özlellikle pamuk olması önemli..Alırken mutlaka elinizle dokunun..Aslında aldıgınız herseyi dokunarak alın..Bu arada ben hamileyken İstanbul'a geldim..Eminönündeki Havuzlu Han' a gittim..Orası İZmir' e göre coooook ucuz..İstanbul da olanlar mutlaka oraya gitsin..Dunya kadar magaza var..Cesit bol :) Topikteki cogu arkadas tum esyaları ordan aldılar..

Gögüs ucları yara olmayan bir anne daha görmedim kızlar..Gözünüzü korkutmak istemem ama aldıgımız LANSİNOH krem hiç işe yaramadı
Doktorum Bepanthen önerdi o da işe yaramadı..Yani yok bunun bi çaresi
Artık topuklarımı yere vura vura emziriyordum..15-20 gunde gecti..Allaha bol bol dua edin inanın yapacak baska bişey yok

Gögüs pedleri cok işe yarıyor..Ben yine Lansinoh un 3 paket bir arada olanından aldım..Ucuza geldi...Zaten emme faslımız cok uzun surmedigimiz için o 3 kutu ped bize yetti de arttı bile.

Karnınıza,kalcalarınıza ne surerseniz surun eger catlayacagı varsa catlıyor kızlar...Burada önemli olan sizin iç karnınızın genişligi ve bebegin kilosu..Ve cok kilo alındıgı zamanda catlaklar cok oluyor..Bende hiç olmadı cunku bebegim cok kucuktu..Bir de ben totalde 8 kilo aldım...Ama ne de olsa catlıcakmıs diyipte bakımınızı ihmal etmeyin..Karnınız buyudukce gerilecek ve pul pul dökülmeye baslıcak...Ben VASELİN krem aldım..Kocaman bi kutu üstelik cildi yumusacık yapıyor..Her gun dus aldım ve her dustan sonra kullandım..

Gunde 4 Lt su içtim..26.haftadan sonra suyum azalmaya basladı..İçilen suyunda amnio sıvısı ustunde etkisi coook azmıs bunu gittigimiz prof söyledi..ama bol su içmek cilde nemlilik veriyor..Ben ne zaman 4 lt su içmeye absladım ondan sonra cildimdeki kuruluk bitti.

Bebegin içinde bulundugu sıvı cook önemli..cunku onun yasam alanı orası..O sıvının az ya da cok olması her zaman sorun teskil eder..Siz siz olun kendinizi yormamaya,cook ayakta kalmamaya ve buldugunuz her fırsatta yatıp dinlenmeye özen gösterin

Son düzenleme:
Bebek alısverişini kesinlikle son aylara bırakmayın derim..Cunku birden şişiyor ve cabuk yoruluyorsunuz..
En iyisi fazla şişmeden rahat rahat magazaları gezmek..Cogu magaza size ilk girişte ihtiyac listesei verecektir bebekler için gerekli olan..ama inanın bir cogu gereksiz onların..Siz kendiniz bi liste belirleyin..Cunku sizi en iyi bilen sizsiniz...

Bebegin park yatagı için TAC ALEZ aldım..Kesinlikle gerekli diye dusunuyorum..Cunku bebek bu,çiş kaka kusmuk her yere yapabiliyor..Önceden önlem almakta fayda var...

Bebegime,

1 tane uyku seti ( yan koruma,yorgan, yastık kılıfı,carsaf ve yastık) Markası(Tomuycuk)

2 takım nevresim takımı...Netten aldım..Cook ucuza geldi..Linkide hemen paylasayım

Bebek Nevresim Takmlar, Bebek Nevresimleri, Bebek Nevresimi » ocukmarket.com

2-3 adet ayrıca yastık kılıfı aldım..Gerci ben oglumu hala yastıksız yatırıyorum cunku yastık cok terletiyor..Ama yinede yastık sart..Her an lazım oluyor

Son düzenleme:
Bebegimin iki tane banyo havlusu var..ayrıca havlunun içine hemen suyunu emsin diye pamuk ince bir bez de aldım..yine magazalarda böyle 3 ü bir arada satılıyor..yumusacık ve suyu hemen emiyor.

Ayrıca asagıda resmi bulunan set bize hediye geldi..Sizin bebekler sogukta dogacagı için böyle canta gibi olan tasıma aracı cok işinize yarıcak..benim oglum dogdgu zaman bile kullanmıstım..Cunku cok rahat oluyor ve bebek içinde rahat rahat yatıyor bilginize...5' li komple setin 80 TL civbarında oldugunu duydum.yinede bi arastırın derim..İnanın cook işinize yarıcak

Son düzenleme:
Son düzenleme:
göğüs yarası olmaması veya bunu enaza indirgemeniz için ben kesinlikle göğüs kalkanı öneriyorum,göğüs pedi yapışıyr göğüs ucuna ve acıtıyor,her emzirmeden sonra lansinoh sürüp kalkanımı taktım şükür hiç yara olmadı

Son düzenleme:
selam tatlı anneler.ben de kısmetse eylülde bebeğime kavuşacağım henüz doğum yapmamış olsam da son aya gelene kadar insanın kafası daha net oluyor eksiği fazlayı gerekli gereksizi görür hale geliyor.ben ilk aylar planladığım birçok şeyin ne kadar gereksiz oldugunu şimdi kavrıyorum ya da ertelenebilir olanları keşfettik.

cevremdekilerin de tavsiyesi ile en çok alttan çıtçıtlı body lazım oluyor biri sormuştu kolsuz yarım tam vs diye.ben 0-3 ayları daha çok kolsuz aldım giydirip soyması daha kolay olur diye düşündüm sonraki 3-6 ve 6-9 lar yarım kollu ve çoğu desenliiçine giydirebileceğim gibi tshirt gibi de giyebilir baharda dedim.mothercare in 7 li paketleri hayat kurtarıcı ve gayet kaliteli.hala indirim devam ediyorken gidip ay ay alın derim.body konusu bir kere de çözülmüş olur.ben tam uzun kollu almadım hiç.giydiren de pek görmedim ama evinizin durumuna göre karar verin derim.bebekleri aşırı sıcağa alıştırmamak gerekiyor.sizin giydiğinizden 1 kat fazlasına ihtiyacı var sadece.

kış bebekleri olacağı için ev için tulumları tercih edin çabuk büyüdükleinden kısa sürede kıyafetler küçülüyormuş ama tulum rahat oluyormuş.bol bol patik ve çorap aldım pufidik yada kadife olanlardan.dışarı kıyafetimiz çok yok ama almam gerekiyor açıkçası.fiyatlar epey yüksek bu aralar kışlık ürünlerin internete bakın derim o yüzden.bir de istanbulda olan varsa beylikdüzündeki beylik pazarını tavsiye ederim.

ağız silme bezi olarak geçen bezlerden iki tip aldım biri sevi bebenin 3 lü bezi çok yumuşak penyeden.diğeri de mermerşahi kenarları yapılı olanlardan ki bu daha kalın duruma göre değişerek kullanırım dedim.

kıyafet vs şeylerde etraftan çok geliyor almayın diyenler vardır ama benim gibi şehir dışındaysanız ve gelecek kimseniz pek yoksa bunu duymazdan gelebilirsiniz.ben öyle yaptım açıkçası.(bir de zor beğenen bir yapım var maalesef)

bebeğe nevresim takımı olarak cotton box ın aldık havuzlu han dan.22 tlydi dışarı fiyatları daha yüksek.bir de kadife battaniyeyi oradan aldık.havuzlu han da her şey ucuz değil yalnız çeşit bol olunca gözünüz dönüyor almış bulunuyorsunuz.küçük bir uyarı.top top olan ince kadife battaniyeler orada 50 tl idi ben internetten 20 ye aldım.bu kumaştan ayıcıklı alt açmlardan da aldım alt açma olarak değil de bir yere yatırırken emziriken vs alta koymak için iyi olacak bir de hastaneye onu götüreceğim bebeği koydukları o şeye sereceğim alırken hiç aklıma bile gelmemişti fonksiyonel olacağı sadece alt açma demiştim

biberon olarak avent aldık en çok o içime sindi.biberon verme alışır emer diyenler var ama emecek çocuk emiyor hurafe sadece.ayrıca biberon yerine kaşıkla verdiği için emmeyi bırakanlar da var zira kaşıkla biberonda gösterdiği çabayı bile göstermesine gerek kalmıo bebeğin.

henüa doğum yapmadım ama süt için tatlının işe yaramadığını doktordan öğrendim sıvı gıdalar sadece süt için yeterli.tatlılar susattığı için daha fazla su içiosunuz dolayısıyla keramet tatlıda değil su da

alışverişi kesinlikle son aya bırakmayın derim insan kıpırdayamıyor ağırlaşmak kelimesini tam anlamıyla yaşıyorsunuz.

biz park yatak almadık oda aldık bu konuda tepehomedan çok memnun kaldık fiyatları dışarıya göre çok iyiydi ve de baskılı olmadıklarından büyüyene kadar kullanılabiliyor.iç yatak olarak da yarı ortopedik aldık viscolar içe gömülüo ve pamuk-yün yataklar tavsiye edilmiyor.hem omurga açısından hem alerji açısından.bir de mobilya alan varsa koku için sabun iyi geliyor kesin ve içine yerleştirin kısa sürede koku kalmıyor

kış bebeği olacakları için torba şeklinde olan uyku tulumlarından alın derim üstü açıldı mı diye düşünmeden gönlünüz rahat uyursunuz.

bebeğin eksiği hiç bitmez derler aynen öyle hep bitti derken bir şey çıkıyor açıkçası.tırnak makası burun aspiratörü vs chicco dan aldım.göğüs pedi nuk aldım.tarak bebedor.küvet file maşrapa sevi bebe den aldım.henüz tecrübe etmedim ama en çok bunlar içime sindi.

puset almadık biz kışın kullanamayacağız diye ilçedeyim çünkü.yaza da gerekli olursa baston puset alırız dedik.pusette kesinlikle durmayan bebekler var oturtur deneriz ona göre karar veririz dedik.ana 0-13 kg oto koltugu ana kucağı çok gerekli emniyet açısından evde de kullanılıo.ilk aydan sonra rahatlıkla kullanılıyormuş.şimdi biz de araştırıyoruz hangisi diye.

hastane çantası için hastane ile görüşmekte fayda var neyi verip vermediklerini bilin ki boşuna ağırlık etmeyin ya da eksiğiniz olmasın benim hastanem özel olmasına ragmen hiçbir şey vermiyor.

bol bol su için.suyunuz azalmaması için yatın dinlenin maalesef benim azalma problemim var çok su içememe ragmen.sağdan soldan yürü bol bol kolay doğurursun lafına asla kanmayın doktorunuzla konuşun bana suan yasak mesela kafanıza göre yürüyüşler bebeğin gelişimi açısından gerekli enerjiyi alamamasına sebep oluyormuş.bir de çatlaklar için yapılacak bir şey yok kullanmadığım ürün kalmadı ve 32.haftada birkaç gün içinde akarsu haritası gibi oldum.bebeğimin bana kalıcı hediyesi.

psikoloji çok önemli.hamilelik insanı gercekten degiştiriyor.her şeyi duymayın kulaklarınızı tıkamaya çalışın hiçbir şey sizden ve minik bebeğinizden daha önemli değil.kim ne derse desin boşverin.ben şöyleydim sen böylesin gibi karşılaştırma cümlelerine takılmayın.özellikle kilo için çok takılan oluyor az alsan çekemezler bak bak gelişememiş yazık derler cok alsan bu ne hal derler(ki bunu diyenler genelde kilolu kişilerdir) her bünye farklıdır önemli olan bebeğin sağlıklı olması kilolar diyetisyenle çözülür verilir.

bir de milupanın sitesine üye olmuştum hediye paketi yolladılar güzel gayet ama esas içinden indirim kuponları çıktı onlar çok işime yaradı şimdiden.huggies,milupa,nive ürünlerinde gecerli indirimler var migros-tansaşta kullanılıyor.son eksikleri onunla tamamladık
çok uzattım galiba.kendinize iyi bakın tatlı hamişler...

Son düzenleme:
Kizlar bi daha bisey sormak istiyorum size :) insallah cevap alirim ona gore duzenleme yapcam. Ben simdi ayri bebek odasi yapmiyorum odama park yatak aldim bebegin kiyafetleri icin dolapta lazim ve odamda yer kalmiyor, suan kayinvalidemlerle yasiyorum 1 sene icinde ayrilcam sormak istedigimse kendi kiyafetlerimizle bebegin kiyafetini ayni yere koysam bisey olurmu, hani bizimkiyle bebeginki ayri deterjanla yikancak iste bilirsiniz :). Bi cevap alimda tam olarak yerlestirim esyalari cok az zamanim kaldi herseyi duzenlemem gerek artik.

cnm ya çok fazla ayrıntıcı olma:))

yerin müsait değil aynı dolabı paylaşıcan hiçbişe olmaz..neticede kirli kıyafet konmaz dolaba..hepsi temiz yani..

deterjan konusunda içine sinmiyorsa küçük hurçlara koy bebişin kıyafetlerini öyle koy raflara..

tesekkur ederim canim cevabin icin , iste hem ilk bebek hemde 8 seneden sonra gelen bi bebek olunca insan haliyle herseyini dusunuyo boylemi olur soylemi olur diye

tabiki kiyafetler temiz ama ne bilim toz falan filan olurmu diye,burda hurc bulmam cok zor ama olmazsa kendimde dikebilirim
merci:34
:

eskay,awez, çok teşekkür ederiz, çok faydalı oldu.
Allah razı olsun senden. bebeğini sana bağışlasın.

sempatik, park yatak sorunsalını ben çözdüm. alta ince bi sünger üstüne viskolex koydum. iki kat oldu ama içime sinmemesinden iyidir :))))9

Son düzenleme:
eskay, awez, çok teşekkür ederiz, çok faydalı oldu.
Allah razı olsun senden. bebeğini sana bağışlasın.

sempatik, park yatak sorunsalını ben çözdüm. alta ince bi sünger üstüne viskolex koydum. iki kat oldu ama içime sinmemesinden iyidir :))))9

ay daha ben cozemedim valla :)) ona gore yatak yok, icinin olcusu uzunlugu 95 oluyor, burda hep 120 sasirdim ne yapcagimi, bende diyorum 5cmlik 3e katlanilan sunger yataklar oluyor ,onun katlanan bi tarafini kesicem 80 cm oluyo onu yapcam heralde, yada yorgan morgan biseyler dosucem :))

dediğin gibi süngeri kesebilirsin yada kalın yorganlar da pratik olabilir. ben böyle alınca ordakiler hep şaşırdı. böyle düşünen ilk beni görüyorlarmış peeeeeh

valla bende onlara sasiriorum nasil o incecik sey uzerinde yatmasina normal derler, artik bende biseyler yapcam, 3 katli olan yatagi internetten bulmustum siparis vercem degilse magazalarda goremiyorum hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…