2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

Tarihlere takılmamak gerekiyor. Zaten tam doğum tarihi değil. Tahmini onun için deniliyor ya.. Benim SATA göre doğumum 20 kasımdı. Kızım 25 kasımda 40+5te doğdu. Tarihlerde yanılma payı var. Kesin değil. Sağlıklı , hayırlısıyla doğsunlar da..2-3 günün önemi yok..

tesekkür ederim cvp için
tabiki önce saglıkla gelmeleri benim bu tarih değişimi hep kafamı kurcalıyor o yüzden sormuştum böyle birsey yasayan var mı diye
bu arada bana hep kız erken gelr falan diyolar sen bu tezide çürütmüşşün gününü fazlasıyla doldurmus
resimdekide o sanırım çok tatlı masallah iyi günlerde ve saglıkla büyür insallah

konuna cvp veremicem ama eğer dr verdiği tarih gerçekleşirse aynı gün doğum yaparız heralde diye düşündüm benimde şuanda 26+6 bebeğim günü gününe görünce dayanamayıp söyleyi verdim:))
:))) bakalım belkide aynı olur paylaşırız buradan

aaaa bende aldım bundan sanki daha kullanışlı gibi geldi

tecrübeli kasım anneleri
hamile yastığı kullanan var mı aranızda
ben artık gece ağrılarına dayanamaz hale geldim ve yastıklar bi işe yaramıyor
hangi marka aldınız ben görünce bişeye benzetemedim de :44:

Merhaba Hepinize..Ben Mayıs 2011 annesiyim..Belki bi faydası olur diye tüm bildiklerimi sizlerle paylaşmak isterim..Cunku insan eger ki ilk bebegine hamile ise inanılmaz tecrubesiz oluyor ve eli ayagı birbirine dolanıyor....

*Huggies organik bebek bezi,ve ıslak mendili coooook guzel..Bez olarak bunu kullanmaya devam ediyoruz ancak ıslak mendilde Dalin kullanmaya basladım.Cunku Huggies pahalı geldi..Dalin cogu zaman indirim yapıyo bizde eve stokluyoruz.

*Dısarıda giydireceginiz cicili bicili kıyafetler yerine bol bol ev içinde giydireceginiz kıyafetler alın..Bebekler cok hızlı büyüdükleri için cok fazla stok yapmayın..Ayrıca cook fazla hediye geliyo bunu da hesaba katıp o sekilde alısveriş yapın

*Cıtcıtlı body,penye battaniye ve agız (kusmuk)mendili olmazsa olmazlardan..Bunlardan bol miktarda olmasında bir sakınca yok.

*Bebegin 40'ı cıkana kadar 40 turlu huyu olur,gibi bir sürü sey söylenilcek size..Hiçbirine aldırıs etmeyin ve kimsenin bebegini kendi bebeginiz ile kıyaslamayın..Her bebek ayrı bir kişiliktir..Elbet bi duzene girecektir hersey siz yeter ki sabırlı olun ve kimsenin canınızı sıkmasına izin vermeyin.

*Benim annem kaşla göz arası oglumu ayakta sallamaya alıstırdı..Naptımsa vazgeciremedim ve sonuc..Geceleri hep ayakta uyumak isteyen bi oglum oldu..Ve sonrasında ben uykusuzluktan dusup bayılınca kocam KRAFT DONDY BEŞİK aldı..Elektrikli otomatik sallanıyor ve ileride mama sandalyeside oluyor..Karyola basına sallanan minik bi beşik dusunuyorsanız vazgecin bunu alın derim..En azından cocuk dönmeye basladı zaman dusme derdi olmaz..Kesinlikle tavsiye ederim...

*Avent biberon ve emziklerinden cok memnunum..Bu arada ne yapın edin bebeginize emzik verin..Ben cok rahat ettim..Dogar dogmaz alıstırdım..

*Dogum yapacagınız hastaneyi önceden ziyaret edin hemsire ve ebe ile görüşüp aklınızdaki tum soruları sorun..Özellikle yanınıza almanız gerekenler için size bir liste verebilirler.Ayrıca dogum öncesi mutlaka fiyatı konusun ve pazarlık yapın..

Ve en önemlisi işin psikolojik tarafı......Eşinize dört elle sarılın..Kimseden yardım almam ben herseyi kendim yaparım gibi de şövalyelik taslamayın..Dogum cok baska bişey..Yanınızda birisi mutlaka olsun..Ama 1 kişi yeter..Curcuna olmasına gerek yok..Cunku nerde cokluk orda sıkıntı demişler...Dogumdan sonra ev dagılacak duzen bozulacak bunlara hiç takılmayın..Kimsae sizin yaptıgınız gibi yapamıcak ama sıkılmayın..Siz bebegi emzirin yatın yuvarlanın dinlenin..Dinlenin ki sütünüz artsın..Moraliniz yuksek olsun ki bol sütünüz olsun..ayrıca sütün bol olsun diyip agzınıza habire bişey tıkanlara da dur deyin..Bol süt için önce bol su için..Gerisi fasa fiso...
Hepinize hayırlıs aglıklı dogumlar olsun inşallah...Daha yazacak cok sey var ama benim biraz kuduruk bi oglum var..Onunla ilgilenmem lazım.....

**Senin yediklerin bebeğe gaz yapıyor- derler bizde belli başlı gaz yapan yiyecekleri korkudan yemeyiz,aslında hiç alakası yok...yediklerimiz bağırsağımızda gaz yapar ve bu gaz kana karışıp, kanla memeye gidip, memeden çocuğa gitmez!yani bu bir hurafedir

**Sütün olsun diye helva,tatlı,komposto vb. yee-derler...süt yapsın diye yedirmeye çalıştıkları şeylere bakarsanız hepsi susama isteği uyandıran şeylerdir yanii keramet su'dadır.sadece su içmek süt yapar:)

**Ayağını üşütüyosun,yeleksiz geziyosun sütünde üşüyo bebeğe geçiyo hem gaz yapıyor hemde üşütüp çocukta kusuyo-...Var mı böyle birşey arkadaşlar ya tamamen uydurmaa,hurafee:) damarlarınızın içinde oluşan süt nasıl ayağın üşümesiyle soğur ya,insan vücudunun içinin kaç derece olduğundan haberleri yok sanırım:)

**Çocuğu kucağa alma alışır hep kucak ister-...bebek tabiki kucağa alınır onun duygusal gelişimi açısından bunun önemi büyüktür vede gaz çıkarmak için kucakta dolaştırılır,kucağa alışmasıyla ilgisi yok yani buda bir uydurma(kaynanaların bebeği kucakta tutup işten kaçmasın diye gelinlerine söylediği hurafe:)) çocuğunuzu kucağınıza almaktan çekinmeyin onun özgüveni için...

**Kızlar birde bebekler 6 aylıktan önce oturtulmaz diye biliriz ya,onunla ilgili bir açıklamayıda paylaşayım sizinle ::6 aylıktan küçük bebeklerin oturtulması düşüncesi yanlıştır,çocuklar oturur yada yan yatar,istediğinide yapar:)bebek annesi...nin karnında hangi pozisyonda bir düşünün!sırtüstü yatmıyor,iki büklüm yada oturur pozisyonda...normal doğum esnasında rahimin çocuğun poposunu ittiği andaki basınç oturduğunda beline binen basınçtan çok yüksektir ve bebek buna dahi tahammül edebilir...doktorlar sadece bebeklerin 6 aya kadar oturamadığını söyler çünkü denge merkezi 6 aya kadar gelişir bu yüzden bebek sağa-sola devrilir...

Yine ben geldim selamun aleykum herkese :))

*ayy bu cok guzel,ayy bu cook cici deyipte her buldugunuzu almayın..Paranızı car cur etmeyin..Cunku cocuk dogduktan sonra cok daha temel konularda para gerekiyor..Örnegin devletin ödemegi bir aşı için cebinizden 142 TL cıkabilir..Bilginize derim... :)

*Bebek arabası konusunda bizim kendi tıopigimizde gunlerce tartısıldı ayy acaba hangisi iyi kaliteli mi...bunlara hiç gerek yok..sonucta orta kalite bi araba ile de cocuk büyüyebilir..Sonucta 2 yasından sonra cocukları arabalrında oturtmak biraz zor olabiliyor...Bi araba için 700 TL-1000TL para vermek hiç akıl karı degil bence...

*Tırnak makası olarak NUK'un bildigimiz makas seklinde olanından alın..Hiç eti tutmuyor ve kullanması cok kolay...
*Chicco nun cantalı setini aldım..Ama cantasını hiç kullanamıyorum cunku kapak kapak ustune..cocuk agladıgı zaman eli ayak birbirne dolasıyor ve siz bi turlu cantadakilerin içine ulasamıyorsunuz..O yuzden baska bi canta aldım...

*Bebe sampuanları arasında en cok Dalin i sevdim...Chicco, Jhonson hiç köpürmüyor..ve dogru dusgun kokmuyor..Ama dalin cook guzel..Bebek yıkadıgınızı anlıyorsunuz o mis gibi kokunca :))

*Sizin bebeler sogukta docagacaklar oy uzden banyo filesi kullanmayın derim..Cunku bebek file üstünde ıslakken üşür..En iyisi bebekler için olan,şöyle kuvetin içine konan yastıklardan alın..basını o yastıga koyup sıcak suyun içinde yıkayın.

*Eklem yerlerinde kızarıklık pişik olursa eger pudra kullanmaktan cekinmeyin.Dr muz bi sakınca yok dedi bize..Malum biz yaz bebegiyiz ve bu durumla sık sık karsılasıyoruz..Aklınızda bulunsun istedim..

*Bebelerin o cici popolarının pişik olmaması için bezini 4 saatte bir degiştirin..Bana pamuklu su ile temizle pişik olur dediler ama ben ilk ay Huggies Organik Pamuklu ıslak mendil kullandım..Birşeycikte olmadı..Ama sırf pamuk su kullanmasına ragmen popoları pişikten ziyade mantar olan bebişlerde oldu aramızda..Bilginiz olsun..

*Ne kadar cok okursanız okuyun bebek dogdugu anda tum bildiklerinizi unutacaksınız haberiniz olsun..Cunku her bebek kendine özgüdür ve farklıdır.

Aklıma geldikce yazıyorum kızlar....İnşallah bi faydam olur sizlere....

*Hastane cantama 2 takım pijama bir tane sabahlık bir tanede gecelik koydum..Ben sezeryan oldum..Beni ameliyathaneden odama getirdiler altımda hiçbişey yok..üstümde sadece hastanenin verdigi gömlek var..4-5 saat o sekilde kaldım habire gelip baktılar..sonra pijamamın altını giydim...Kanamam cok yogun olmadıgı için baska bişey giymeme gerek kalmadı..ertesi gunde hastaneden cıktık zaten..Bosuna yuk etmişiz kendimize yaa...

*Ben hastane ile önceden görüştüm,onlar ped hasta bezi vs ne isterseniz temin ediyolardı..Ama devlet hastaneleri nasıl olur bilmem..Önceden konusup cantayı ona göre hazırlamakta fayda var

*Yanınızda makyaj malzemesi olsun mutlaka..Ben dogumdan bikaç saat sonra kendime gelince ablam süslemişti beni..Simdi resimlere bakıyorumda ne iyi etmiş...Saclarımı bile duzeltmiştim :))

*Bunun yanısıra kendim için aldıklarımı bi sıralayım :
-Kagıt havlu,
-Makyaj malzemeleri,
-Terlik,
-El havlusu,
-Islak Mendil,
-İç çamasırı, Emzirme Sütyeni,
-Video kamera,
-Fotograf makinesi,
-Diş fırcası Diş macunu,
-Lastik Toka, Taç,
-Tarak,
-Corap ve Patik
-Annemin yaptıgı kayısı ve erik kompostosunu bi sişeye koyup getirdik hastaneye..Bol bol içtim cok faydası oldu

*Bebek için :
-Bir takım hastane cıkısı,
-3 takım patikli penye pijama,
-4-5 tane kısa kollu cıtcıtlı body ( Sizler uzun kollu alabilirsiniz malum Kasım da hava sogumus olacak)
-Corap ve patik,
-1 tane penye battaniye 1 tane pelus battaniye
-Cok sayıda bebek bezi ve Islak Mendil,
-Pişik Kremi,
-Bebek Taragı ( benim oglumun cok sacı var iyi ki almısım taradık pek bi guzel oldu paşam :)
-Alt acma seti ( Bebegi getirdikleri o minik yatagın içine serdik ki bebegim direkt onun üstüne yatmasın..İyi oldu.)
Ayrıca CANBEBE ALT ACMA aldım...Altını kendi yatagımda degiştirdik onu serdik..Evde de kullanıyorum cok rahat.

**Bebekler anne karnında amnıo sıvısını yuttukları için dogduktan sonra bikaç gun simsiyah kaka yaparlar..Hatta cok sık yaparlar..Bu sizi korkutmasın..Zamanla normale dönecek rengi....

**Göbek bagını akole batırılmıs gazlı bez ile sabah ve akşam olmak uzere iki kez temizledim..Doktorum o bölgeyi iyi kuruladıktan sonra banyo yaptırmanızda bi sakınca yok desede ben yaptırmak istemedim.8.gun göbegi dustu ve biz ertesi gun hemen yıkadık..

**Acaba bebegim doyuyormu diye ilk 1 hafta cok sıkıntınız olacak hatta bu bazen beyninizi yiyecek..Hiç korkmayın..Dogumdan 1 hafta sonraki kontrolde dr kilosuna bakacak..eger artıs varsa bebek doyuyor hersey yolunda demektir..Zaten ac olan bebek kesinlikle durmuyor ve ciyak ciyak bagırıyor...

**Hastanede ilk gece bebegim hep agladı..Sütüm gelmişti emiyodu ama nedense bi turlu uyumuyordu..Hemsire geldi ve enjektör ile yavas yavas mama verdi onu yalayıp yuttu ama yine uyumadı..2 saat yine bagrındı bu arada emiyo göya ama hemen uyuyo sıpa memede :) Yine mama verdi hemsire...Saat sabahın 5 i gösteriyordu minigim uyudugunda ama yatagında diil tabii benim koynumda :))

canım Allah bebeğini güle güle büyütmeni nasip etsin. ben aralık 2011 annesi olacağım kısmetse.
yazdıklarını okuyorum ve okudukça tecrübe kazanıyorum. yüreğine sağlık...

Allah razı olsun gerçekten bir çok şeyi hemen not aldım...
güle güle sağlıkla büyüt bebişini inşaallah

eheuehhehe Yine ben.....

**Bebek telsizi cook kullanıslı durumunuz varsa mutlaka alın derim..Ben weevel aldım..Ama magazalarda cok pahalı oldugu için eşim internetten aldı 95 TL ye..simdi bebek odasında uyurken bende rahat rahat mutfakta balkonda işimi yapabiliyorum :))

**Bikaç tanede cıngıraklı ve canlı renkli oyuncaklar alın..Benim oglum 2.ayda basladı onları cin gibi izlemeye..simdi eliyle birazcık kavrayıp yalıyor bol bol

**Park yatak aldık..İyi ki almısız..Hem cok hafif hem cok ucuz hemde cok kullanıslı..Büyüdü mü benim kereta katlayıp kaldırcam ohh mis gibi yer acılacak :)

**Doguma giderken fotograf makinesini hemsireye ya da ebeye vermeyi unutmayın..Ben kameraya cektirmedim cunku görüntüler cok hos olmuyor..arkadaslarımdan izledim resmen içim kalktı..Ama fotolar daha guzel oluyo....

**Arzum Bebbe saat aldım..Üzerinde nem ve oda sıcaklıgınıda gösteriyor..20 TL ye yine netten aldık..Bazı Teknosa larda da satılıyor bilginize...İnanılmaz kullanıslı..Cunku oda sıcaklıgı ve nemi bilmek iyi oluyor..

**Banyo termometresi coooooooooook gerekli...Ben 5 TL ye eczaneden aldım bitane..Cok para vermeye gerek yok cunku bozulabiliyor..Benim bu 3 ayda ikinci termometre :))

**Daha dogum yapmadan iyi bir cocuk doktoru arayısına girin derim..cocuk dogduktan sonra buna pek fırsatınız olmıcak cunku :)

Hadi kalın saglıcakla..

Allah oğluna sağlıklı güzel bir ömür nasip etsin inşallah,yazdıkların için sağol,hepsini ezberledik neredeyse,bizde sağlıkla yavrularımıza kavuşuruz inşallah

cok tesekkureler canim guzel bilgilerin icin ,ben yurt disinda oldugum icin dogumdan sonra 4 gun kalcam hastanede ona gore bebegin ve benim esyalar artiyo bende ona gore aldim
obur ay dogum icin gorusmemiz var insallah

sana sormak istedigim park yatagin icine yatak falan aldinmi, cunku icindeki cok ince oluyor ,sanki beli agricak gibi yumusacik bisey degil, ben park yatagi aldim ama ici icin ne olcak dusunuyorum

birde banyo termometresine okadar gerek yok diye biliyodum oyuzden almamistima ama tabi suyun sicakliginida dogrusu nasil ayarlancak onuda bilmiyorum :) sanirim benimde almam gerek, bu normal termometremi oluyo farklimi
normal Braun kulaktan olcen termometre almistim zaten

baska sorcagim vardi ama unuttum :)

Merhaba :)) Hemen senin sorunu cevaplayayım..Ben park yatagın içine 30 TL ye bi yatak aldım..Vsco yatagı cok övdüler ama gittim baktım böyle elini bastırıyo orası öyle kalıyo..Yani cocuk içine gömülcek gibi..İçime sinmedi bende hani bzim yatak odasındaki yataklarımız gibi bi yatak aldım..Ne cok sert ne cok yumusak...Valla öyle markalı falan da diil..

Banyo termometresi cook gerekli..Böyle balık seklinde içinde cıva olmayan termometre bunlar..Banyo suyu sıcaklıgı 37-38 derece olmalı kızlar.Eskiler dirsekleri ile anlarmıs bunu ama ben o kadar cesur diilim daha

Diger termometre ise allah korusun hasta oldukları zaman kullanılcak bir termometre..Braun iyidir..Kullananlar memnun..Ben evde bi digital var diye almadım ama ası zamanı dogru ve rahat ölçüm için kulaktan olan termometre almak sart oldu..Az önce eşim arıyodu gene internetten :))

tesekkur ederim cevabin icin
ben turkiyede degilim ama burdadauygun biseyler bulurum zaten,hani en ust katta olcagi icin normal yatak agir gelirmi falan diye dusundum, gerci daha cikip bakmadim ama biraz hafifinden biseyler mecbur alcam

banyo termometresini en son siz yazdiginizdan beri aklima hatta listeme yazdim :) almam gerekli, dedigin gibi dirsekle falan olcuyorlar, oncede demistim termometre olmasa cokmu soguk yada sicak tereddutte kalirdim, artik bebek banyoda agladikca aman sogukmu aman sicakmi diye beni telas alirdi :)

daha benim ilk bebek henuz tecrubem yok ama herkes kulaktan olcen ve braun marka tavsiye ediyor diye aldim ,size kesin alin diye oneremiyorum :) ama iyi diye hep okuyorum

hazir sizi bulmusken banyo kuveti nasil olcak onu bilmiyorum aslinda netten buldum sanirim en iyisi bu gibi hem bebekken hemde azcik oturcak kadar olduktan sonrada guzelce kullaniyor
buda resmi

birde bebeklerin yatmasi icin yastik kullanilmiyor ,ben bebek magazasinda bunu gordum aceba bundan alsammi yoksa hic gerek yokmu?

birde son kez :)) yan yatirmak icin yastiga gerek varmi sizce?

Dualarınız için cook tesekkur ederim hepinize..İnşallah sizlerde saglıkla kavusursunuz bebelerinize

Şimdi gelelim faydalı bilgilere....

Ben hastanede lazım olur diye dünya para verip NUBY biberon aldım..yok efendim anne memesi gibi, bunu alan cocuk asla anneyi emmeyi bırakmaz..Külliyen yalan cıktı söyliyim..ama su da var ki emen cocuk siz ne marka biberon verirseniz verin anneyi emmeye devam ediyo..Ama bazılarıda naparsınız yapın emmiyo bırakıyo biberon aşığı bi velet olup cıkıyo..
Örnek : Benim oglum İnşallah sizin bebeler cook cok emer sizi

Bebek kıyafetlerini yıkamak için DALİN SIVI DETERJAN aldım..Öyle cook guzel bi kokusu yok ama duyduk ya o iyiymiş diye..Neyse Benim oglan 1 aylıkken anneme gittik onlar ROXY almıslar deterjan olarak..Toz sabun ve tamamen bitkisel.Bir de guzel kokuyor anlatamam yani...Bebegimide hiç alerji yapmadı cok sukur..Üstelik bir paketi ( 800 gr) 3,50 TL....DAlin ise 2 Litresi 20 TL civarı..Hiç gerek yok kızlar o kadar para vermeye..Cunku bebelerin kıyafetleri o kadar cok yıkanıyor ki inanın deterjan dayanmıyor... ! yasına kadar da yumusatıcı kullanmayın dedi doktorumuz..Zaten gerek te yok deterjanı cok guzel kokuyo :))

Birde alısveriş yapmadan önce asagıda bizim topigimizin ciciler bölümüne bi bakın derim..Size bir fikir verir belki paylasılanlar.

http://www.kadinlarkulubu.com/mayis-anneleri/400278-2011-mayis-bebeklerinin-cicileri.html

Canım ben öyle yan yatırma yastıgı yok emzirme yastıgı falan hiç almadım..Evde var bi sürü yastık onları kullnadım..Zaten o kadar cok esya oluyorki evde inan yer kalmıyo hiçbişeye.Ben kuveti IKEA dan aldım..Hiç öyle arastırmadım sonucta ben ve yasıtım olanlar legende yıkandık bişeyde olmadı bu yaşa kadar geldik..Cok irdelem.Al uygun fiyatlı bişey paran cebine kalsın :)

canim bu resimdeki kuvette oyle cokta pahali bisey degil normal, hani illaki en iyisi markalisi olsun diye degilde yanliz kendim rahatca yikayabilmek acisindan , minicik bisey en azindan bebek yerine yatirirsam rahat yikarim diye
emzirme yastigi aldim nedeni ise illaki emzirmek icin degil, onlar yatarken ve oturken belime kokuyorum cok guzel oluyo hani hem hamilelikte hemde sonrasinda bebek icin diye almistim tabi herkes icin gerekli bisey dgeil

deteryana gelince benim en cok kafama takilan soru bu, hani Turkiyede lmadigim icin herkestende bu konuda iyi bilgi alamiyorum, dedigin gibi cok kisi dalin kullaniyor, burda o yok ama baska ozel bebek icin sivi deterjan var, birde cok kisiler sabun tozu diyor iste sabun tozumu yoksa bebek deterjanimi arada kaldim
sende simdiki yazinda sabun tozunu yazmisin en iyisi diye ,deterjanlarda kimyasal katki oluyor sabun tozu daha dogal oluyodur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…