2010 Kasım Annelerinden 2011 Kasım Annelerine Tavsiyeler

1) :) Fazladan para harcamak için yer mi arıyorsunuz kardeşim... Sizin aldığınız anakucağı da siz iterseniz geriye doğru sallanır.Titreşim de var..Boşuna evde yerkaplayıp, paranızı da israf etmiş olacaksınız..

2)Park yatak kullanıyoruz. 8,5 aydır yastık kullanmıyoruz..Bir süre daha kullanmayacağız gibi..Çünkü kızımın ayakları gece yatağın üst tarafındaysa , sabah alt tarafta oluyor..Uykuda bile durmuyorlar.. 2 yastığımız var..Kenarda köşede duruyor..Bebekten bebeğe değişiyor yastık işi..Reflüsü olmadığı müddetçe de kullanmanızı tavsiye etmem..

ikisi de değil en iyisi kraft ın salıncağı benzeri bişi. benim oğlana titrsim de sallananması da yetmedi. baştan böyle bişi almadağıma pişman oldum

http://www.e-........../ev_tipi_ana_kucagi/kraft/kraft_maxi_salincak/KRA-DGA0041CC

ya kusuyorlar ya erkek bebekler çiş yapıyorlar, sezeryense ve 2 gece kalınacaksa bebek için hastane çıkışı veya değil 3 takım götürmekte fayda var. her takım body, tulum, başlık, eldiven ve battaniye den oluşmalı. battaniyelere de kusmuk çiş geliyor her takımın 1 tane olmalı. tabii bir kaç tane de çorap almalı.
ah tabii bir de hastaneden çıkarırken kış bebekleri olduklarından üstlerine örtecek daha kalın bir battaniye de gerekli

ben işbir in baby bed ini aldım. çok memnunum. yatağı mutlaka iyi bir markanın alın. karyola ile verilen ölçüsü uygun yataklardan almayın. karyolayı bu markaların yatak ölçülerine uygun alın.
işbir in bu yatağını nurturia da da özellikle terletmiyor doğal diye önermiş anneler

https://www.nurturia.com.tr/questio...ae64-9e9b00b0b04c/1/terletmeyen-yatak-onerisi

süt pompası da madela mini elektrikli. hem emeişi iyi hem kendi ufak işe falan rahat taşınabiliyor

Son düzenleme:
denizbulut.....................sen nurturiada varmısın....arkadaşmıyız acep..:)

valla heyecanlı anne adayları...çok yer kaplayacak şeyler almayın derim..ihtiyaç duyarsanızda alırısınız.....portbebe kullanmadım ben gerek olmadı...yastıkta hala kullanmıyoruz....

evde kullanmadığımız bir yığın eşya var....mütemadiyen artmakta

canım yeni girdim nurturia ya. seni gördüm ama arkadaşlık talep etmedim. orada da talep oluyor herhalde. şu an yeniyim ve kreş araştırması için girdim oraya. seneye 1,5 yaş civarı oyun grubu ile kreşe başlatmayı düşünüyorum. çok fazla ısırıp birbirlerini oydukları laftan anlamadıkları dönem ya bakalım. batu evde zapdolacak gibi değil. böyle giderse işimiz zor. 2 arkadaşın yaklaşık batu kadar bebekleri var. onlar sakinmiş, kucakta oturuyormuş, oyunla falan oyalanıyormuş. bizimki değil dakika saniye salise durmuyor.

ben eskilerin hepsini dağıttım. o kadar çok kıyafet almışım ve batu da iri bebek olup o kadar hızlı büyümüş ki (şu an 1,5 yaş kıyafetindeyiz ama 2 de oluyor eylüle sadece 2 giyer) eskileri poşet poşet poşet ve koliyle dağıttım. ana kucağını falan da verdim. sonbahara bir arkadaşa banyosunu vereceğim. yoksa evde başedilecek gibi değil. şimdi bir de oyuncaklar artmaya başladı. ev küçük nereye koyacağız bilmem.

evet yastık gereksiz. 1 yaşından önce kullanmayın deniyor. boğulmayı önleyici falan da olsa bebek dönmeden kullanmak tehlikeli. bebeğin içine gömülüp başını çevirmesini kustuğunda tam dışarı atmasını engelleyebilir. şimdi ise yatakta turluyorlar. bir amuda kalkmadıkları eksik. üstlerinde örtü de durmuyor. yastığı neresine koyacağız zaten?

Son düzenleme:
Merhaba , ben de yeni farkettim bu konuyu ve çok sewndm

Benim de bi sorum olucak.Doğar doğmaz sünnet ettirdinizmi acaba?

Bu konu iyiki acilmis cok isime yariyor bende size acil bi soru sormak istiyorum aslinda sorulcak cokta baska gun kalanlari siralarim :).

Bugun bebek magazasinda avent urunlerde %30 indirim vardi bende sut pompasi alimmi gerek varmi elektiriklimi olsun manuelmi derken indirimide gordum artik elektiriklisini aldim insallah kullanirim hic bilgili degilim bu konuda.

Birde burda cok kisi gogus kalkani tavsiye etmis onuda alim dedim tabi benim gogus kalkani diye aldigim sey silikon gogus ucu koruyucusuymus eve gelip kalkanin resmine baktimki o degilmis.

Simdi bu kalkan ve koruyucu her ikiside gereklimi eger kalkan daha iyi koruyucuya gerek yok derseniz indirim devam ediyorken urunler bitmeden degistirim.

Yada kalkan ayri koruyucu ayri derseniz yine indirim devam ederken gidip kalkani alim lutfen acil cevap lazim.

Ha bide ayni avent gogus pedide almistim onceden oda var.

birde simdi sut pompasini aldim saklama kablatina gerek varmi, hani calisan birisi degilim devamli evde ve bebegimin yanindayim, 4lu biberon seti var onlarda saklanirmi sut yoksa gereklimi illaki saklama kabi

sordugum sorular hepsi avent icin :)

Son düzenleme:

ben lansinoh manuel kullandım o yüzden bu konuda bişey diyemeyeceğim....ama saklama kabı almak yerine süt saklama poşetleri var lansinohtan almıştım ben...onlara koyup tarih yazıp buzluğa atmıştım...dışarı çıkmam gerektiğinde ben yokken vermişlerdi oğluma....gerçi pek kullanamdık alerjimizi öğrenince...

Merhaba , ben de yeni farkettim bu konuyu ve çok sewndm

Benim de bi sorum olucak.Doğar doğmaz sünnet ettirdinizmi acaba?

Merhabalar,
Öncelikl hayırlı olsun 20 günlükken yaptırdım,iyikide yaptırmışım şuan ok adar hareketliki altını zor değiştiriyorum sünnet ettirdiğimi düşünemiyorum,ozaman çok küçük canını yakıyoruz die üzülmüştüm ama şimdi düşününce en yerinde bir kararmış...

kızlar gunaydın..
benim de sorum sempatik'inkine benziyor biraz..
ben de o silikon gogus uclarından almayı planlıyorum onlem olarak bulunsun diye emzirmek icin cunku benim ucum yok cok yuvarlaklar yani kahverengi kısmı cok buyuk ama cıkıntılı ucu yok.. ben meme ucu cıkarıcı aldım simdiden pompa olan ama onu son zamanlarda yada dogumdan sonra kullanıyoruz degil mi tetiklemesin diye dogumu??

bi arkadasımın dogumunda da hemsire silikon gogus ucu istemisti hemen gidip alın diye de.. aklımda kaldı onlem olarak istiyorum bulunsun , en iyi marka sizce hangisi?
bir de onların bir buyugu var bir de kucugu kendi gogus uclarımın boyutuna gore mi almalıyım? yardımmmm

bu arada en iyi kapsonlu bebek banyo havlusu nerede satılıyor kızlar kalite olarak?

en son olarak da tulbent bezlerinizi (mermersah?) hep eminonu'nden mi aldınız yoksa e-bebek veya mothercare gibi yerlerden aldınız mı? alırken neyine dikkat etmeliyim? kaliteleri cok farklı cunku

Son düzenleme:
Bugün alışveriş yaparken bir kararsızlık yaşadım. Şu çıtçıtlı badilerden kaç tane aldınız? Kaç tane lazım oldu size? Yani ne bileyim, günde 1 kere mutlaka değiştirilen bir şeyse haftalık çamaşır yıkıyorsanız en az 7 adet aldınız mı? Bir de bu çıtçıtlıların uzun kollusu var, yarım kollusu var, kolsuzu var. Hangisinden kaçar adet alalım sizce? Daha ayrıntılı sorayım;

Yeni doğan kollu/yarım kollu/kolsuz çıtçıtlı badi kaç adet almamızı tavsiye edersiniz?
0-3 aylık kollu/yarım kollu/kolsuz çıtçıtlı badi kaç adet almamızı tavsiye edersiniz?
6-9 aylık kollu/yarım kollu/kolsuz çıtçıtlı badi kaç adet almamızı tavsiye edersiniz?

Ben biraz aldım ama yeterli midir, daha alayım mı kararsız kaldım. 2010 Kasım anneleri tecrübelerine dayanarak aşağı yukarı ne kadar lazım oluyor bir fikir verebilirler mi?

bende lansinoh aldım manuel. nasıl, rahat kullanabildin mi?

merhabalarrr
benim bir sorum daha var sizlere biraz farklı ama
benim bebişim ilk üç ay sata göre geri gözüküyodu ve doktorum adat tarihimi düzenledi şu an 26+6 hamileyim ona göre benim sata görede 28+4 oluyorum bebiş ultrasonda yakaladı maşallah 4. aydan itibaren hatta testleri hep ortalama bir tarihte yaptırdım kafama takılan kısım dogum tarihi sata göre 4 kasım doktor 16kasım dedi benzer durum yasayıp dogum tarihi ile ilgili bilgi verebilecek arkadas var mı ben kasım ilk haftasına kalmadan dogururum falan diyorum ama merak ediyorum kafama takılıyo cevaplarınızı bekliyorum kuzularınızıda öpüyorummm

bu arada dogum hikayelerinizi okudum aglayarak tabi hepsi birer mucize bizde sizler gibi saglıkla kavusuruz umarım...

konuna cvp veremicem ama eğer dr verdiği tarih gerçekleşirse aynı gün doğum yaparız heralde diye düşündüm benimde şuanda 26+6 bebeğim günü gününe görünce dayanamayıp söyleyi verdim:))

kızlar küvet içine bir sunger oturaktan bahsediyordunuz hangi markaydı?

lunacım sevi bebede değişik bişey var. sünger değil de köpükle yapılmış bişey. banyo filesi. 3 pozisyonlu 2 yaşına kadar kullanabiliyosun. ben ondan aldım hem temizlemeside süngere göre daha iyi olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…