2010 kasım bebeklerinin diş buğdayı partileri....

DeliMavi

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
1.287
7
681
İstanbul
merhaba kızlar,oğlumun ilk dişi çıktı malum bayram araya girdi diş buğdayı yapamadım.şimdi yapmaya karar verdim ikinci dişide patladı.siz diş buğdayı partilerinde neler yaptınız,fikirlerinizi ve menülerinizi yazarsanız çok sevinirim.hem bana hemde yapmak isteyenlere fikir olur.resimde eklerseniz süper olur.hadi o gününüzü bizlerle paylaşın

Son düzenleme:
bizde hala diş yok
diş şekerimiz davetiyemiz mekanımız menü ve pastamız kurabiyemiz hazır diş bekliyoruz
küçücük bi diş sadece

deniz in diş buğdayını annemlerde bayram için memlekete gittiğimiz de yapdık,önceden planlamamışdık çünkü görünürde diş yokdu ramazanın son haftasında patladı,bayram yoğunluğundan geç saate kaldı ama olsun güzel oldu.çok yoruldum ,sağolsun teyzeleri de babası da koşuşdurdular.teyzemizden biri netten çekdiğim diş şeklinde pastaya benzer çok gzl bir pasta yapdı tadıda çok gzldi,üzerine koyduğumuz bonibonlar dolapda renk vereceği aklımıza gelmedi ama gene de çok gzl şeker bir görüntüsü vardı,babamız fotolara göstercem diye kaldırınca hepimizin yüreği ağzına geldi bir an eyvahh düşürcek diye,görseniz sanki çocuk ve onun doğumgününü kutlanıyor gbiydi:) menüzmüzde diş buğdayı,kurabiye çeşitleri,börek ,diş pastası,kısır ,içecekler vardı,haa buarada şekilli şekerler almışdık,diş şeklinde şekeri son gün koçişim iş çıkışı capitolden almışdı,ama maalesef son gün bakmadım erimişler( çokk üzüldüm ona,zaten geç saate kaldı deniz in de uykusu iyice geldi diye sinirlerim bozulmşdu bir de so anda şekerleri erimiş görünceneyse bunlar dışında gzldi:) kızım tam bir melek gbiydi,incili elbisesinin içinde,bir de anneannesini yıllar önce hacdan getirdiği inci kolye takdık dişleri inci gbi olsun diye :) meslek seçimi için mimar için metre,sporcu için top,dr.için steteskop koycakdık bulamadık(oyuncakçılarda yokdu maalesef,eşim onun yerine reçete koy dedi ama onu da aceleden unuttuk:)mause,yağız abisinin oyuncak bilgisayarı (gerçeğini koysaydık kesin pc secerdi)kitap,makas,ayna koyduk veee deniz kendini çekenlere boz vermekden onları görmedi önce snra en renkli olan topu seçdi,babasından geçmiş bir özellik iyi top oynuyor hanfendi:)ondan öncede 32 tane buğday serpdim kafasından 32 diş için galiba:)
bizden böyle tüm bebeklere inci gibi dişler dileğiyle......

Biz de ramazan ve bayram nedeniyle biraz gecikmeli bir parti yaptık Ankara'da. Açık havada yapıldı partimiz çünkü bol çocuklu bir organizasyondu, biz de benim kınamı yaptığımız mekanı ayarladık :) Hey gidiiii...

Menüde: Peynirli ve kıymalı börek, patates topları, mercimekli köfte, rus salatası, semizotu salatası, köz patlıcan salatası, krem peynirli dereotlu kanepeler, salamlı-peynirli kanepeler, zeyrinyağlı biber dolması, vişneli muffin, çikolatalı muffin, limonlu beyaz çikolatalı kekler, mantar kurabiye, şekerli kurabiyeler vardı. Diş pastamızı damla çikolatalı muzlu yaptırdık, genelde herkes seviyor diye. Sofraya oturulmadan önce atıştırılsın diye çocuklar için şekerlemeler ve marshmallow ikram ettik minik süslü kürdanlara batırılmış... Diş buğdayını sadece buğday olarak kaynattık, üzeri için esmer şeker, pudra şekeri, fındık, badem ve ceviz, bonibonlar, diş jelibonları vardı.

Meslek tepsisine biraz geyik de kattık: Hesap makinesi: Matematikçi Makas: Terzi Flüt: Müzisyen Şırınga: Doktor fln gibi klasik meslekler dışında espri olsun diye oyun kağıtları koyduk, kumarbaz olur mu diye, ya da yarış arabası, rallici olur mu diye :) Demir tepsiyi ilk incelerken elini önce rubik küpe değdirdi, sanırım çok zeki olacam demek istedi :)) Sonra da şırıngayı çekti aldı tepsiden..

Bol hediyeli, bol neşeli bir gündü. En kötü günümüz böyle olsun diyorum. bütün bebeklere de uzun bir ömür ve sağlıklı güzel dişler diliyorum

bizde hala diş yok
diş şekerimiz davetiyemiz mekanımız menü ve pastamız kurabiyemiz hazır diş bekliyoruz
küçücük bi diş sadece
heyecanını anlıyorum,bende ne zaman çıkıcak diye dört gözle bekliyordum.darısı başına,tez zamanda inşallah

Eki Görüntüle 255730 Eki Görüntüle 255731 Eki Görüntüle 255732

biz parti yapmadık çeşitli ebeplerden....bursada çıksaydı dişi çok hayallerim vardı da...neyse....
olsun önemli olan adeti yerine getirmek,nasıl olursa olsun yapmışsın ya yeter canım...

şekerlerin erimesi dışında herşey güzel görünüyor,o da nazarlık olsun

çok renkli,eğlenceli bir güne benziyor,demire de doktor olmak yakışır.bakalım bizimki neye karar vericek...

kopekop evet davetiye
bizi hep davetiyeyle davet ettiler bunda abartılıcak bişey yok

hazırlık olarak da diş pastası ve kurabiyesi
menüyü şimdi yazmayayım o zamana kadar değişebilir

inanmiyorum size ya
bizde dis bugdayi kimse yapmaz. burda goruyorum neler yapildigini :) vayhh davetiye bile varmis :)
insallah disleri saglikli olur bebislerin..
turkiyeye gittim dis druna servet doktum valla.. insallah babasi gibi saglikli olsun disleri

ahh o senın tontıs yanacıklarını yerım masallah sana demircim.. Dişlerin sapasağlam olsun inş.

cok guzel bır org. tebrık ederım burcu

ahhh bende neler yapıcaktım ama burda cagıracak kımsem yok:95:

müge istanbula gelin annenler burda ya
doğumgununu burda yapın
bursu sizde ankarada yapın doğumgununu de :))

valla bence de hiç abartılı diil, yap eda, çok güzel hatıra olcak

inşallah burcu yaşından sonra yaparım büyük ihtimal yasına bişey kalmadı çünkü :S

Bizimde hazırlığımız tamam mekanımızda bugün belli oldu, animatör ablalarıda gelcekçocuklar oyun odasına anneler keyife
Bu işide halletmiş olmaktan mutluyum valla, davetiye, yiyecekler, kurabiyeler, hatıralıklar hepsi için anlaştım hemde Allah'a çok şükür düşündüğümden ucuza geldi, bizim büyük çocukta bu işe çok sevindi

mekan neresi bende mekan arıyorum da

kızlaaar bu cumartesi diş buğdayı partisi yapmaya karar verdik ,
pasta ve kuabiye siparişini verdim,
yardımcı olan arkadaşıma teşekkür ederim,
etiler karanfilköy'de k.v.bahçesinde yapıcam, gelme durumu olan herkesi beklerim,

menü:
peynirli börek,
zeytinli poğaça
tavuklu salata
elmalı kurabiye
zeytinyağlı biber dolma
diş buğdayı
pasta
...
giderken de hatıra olarak diş kurabiyesi vericez nasip olursa..

nasıl menüm,
eksik var mı,
bir çeşit salata daha yapsak mı?
50 kişi çağırdım ama sanırım hepsi gelemez..olsun yeter gelenler,
maksat oğluşuma hatıra olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…