2010 KPSS Haberleri - Önemli Noktaların Hatırlatması

Bugünkü tarih notlarım:
1-Selçuklu mimari eserlerinde insan figürleri yoktur.
2-Karatay hanı selçuklu döneminde yapılmıştır.
3-ımarethane:Fakir insanlara yemek dağıtmak
4-Coğrafya dersi fatihten sonra okutulmadı.
5-Osmanlı ilk Rusyanın kapitülasyonlarını kaldırdı.
6-10 Nisan 1928de Devletin dini islamdır. maddesi kaldırıldı anayasadan..
 
Ay yüzlü teşekkür ederim bilgiler için worde kaydettim yazıcıdan çıkarıp onlarada çalışacağım 10 yıl oldu üniversite biteli bu sene gireyim dedim gerçi yaşta 32 eşim şansın az diyor yeni mezunlarla yarışacaksın diyor bakalım.yedi iklimin kitaplarını aldım zaman gazetesinin denemelerini alıyorum.ama daha çalışmaya başlayamadım evde 2 çocuk üstüne yatılı misafirim var.ınşallah çalışıp 85 alırım biryerlere girmek istiyorum.
 
Ay yüzlü teşekkür ederim bilgiler için worde kaydettim yazıcıdan çıkarıp onlarada çalışacağım 10 yıl oldu üniversite biteli bu sene gireyim dedim gerçi yaşta 32 eşim şansın az diyor yeni mezunlarla yarışacaksın diyor bakalım.yedi iklimin kitaplarını aldım zaman gazetesinin denemelerini alıyorum.ama daha çalışmaya başlayamadım evde 2 çocuk üstüne yatılı misafirim var.İnşallah çalışıp 85 alırım biryerlere girmek istiyorum.

Eşin de dahil, sana olumsuz yorum yapanları dikkate alma. 10 yıl değil 20 yılda geçmiş olsa sorun değil hatta avantajlısın, eskinin eğitimiyle şimdiki eğitim bir değil. eğitim sistemi git gide karmaşık bir hal alıyor. hem yaş sınırı bir çok kurumda kalktı. çocuklar ve ev yoğunluğu konusuna gelince yorma kafanı hepimiz yoğunuz, iş, ev, ders,... koşturmaktan süzüldüm yakında tığdan da ince bir varlık olucam akannehir
 
Güncel Bilgiler;

•Ülkemizde adrese dayalı nüfus sayımı 2007 yılında başlamıştır.

•Organik tarım merkezi seçilen ilimiz ızmir'dir.

• Dünyanın ilk demokratik meclis binası TBMM desteğiyle restore ediliyor.
2010'da dünyanın tüm demokratik parlamento başkanlarının katılacağı bir toplantının PATARA Antik kentinde yapılması planlanıyor

• 1 Mayıs 2009 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu olmuştur

• Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Ermenistan’ın başkenti Erivan'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik ışbirliği Örgütü (KEı) 20. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı.

• 1 Ocak 2009 itibariyle tedavüle girecek olan yeni Türk liralarının ön yüzlerinde Atatürk resimleri yer alırken arka yüzlerinde şu isimlerin resimleri yer alıyor:

- 5 TL’nn arkasında Ordinaryus Prof. Dr. Aydın Sayılı
- 10 TL’nin arkasında Ordinaryus Prof. Dr. Cahit Arf
- 20 TL’nin arkasında Mimar Kemaleddin
- 50 TL’nin arkasında Fatma Aliye
- 100 TL’nin arkasında Itri adıyla bilinen Buhurizade Mustafa Efendi
- 200 TL’nin arkasında Yunus Emre
 
ayyüzlüm ya senin hakkını nasıl ödücez umarım hepimiz biyerlere yerleşiriz allah gönlüne göre versin kardeşim istediğin yeri kazan inşallah
 
1961 ANAYASASI

Yasama yetkisi Millet Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu olarak iki meclis arasında bölüşülmüştür. Parlamenter sistem uygulanmıştır.

 Devlet Planlama Teşkilatı kuruldu (1960). Kalkınma ve yıllık planları hazırlar.

 27 Mayıs 1960 müdahalesiyle birlikte geçici bir anayasa düzeni kurulmuş ve meclisin yetkileri ile donatılmış Milli Birlik Komitesi (MBK) oluşturulmuştur. MBK, Kurucu Meclisin askeri kanadını oluştururken Danışma Meclisi sivil kanadı oluşturuyordu. Bu komitenin kurduğu Kurucu Meclis anayasa ve seçim kanunlarını yapmakla görevlendirilmiştir. Kurucu Meclis üyelerinin bir bölümü iki dereceli seçimle seçilen üyelerden, bir bölümü siyasal partilerin kendi seçtikleri temsilcilerden, diğer bölümü de çeşitli kuruluşların (üniversiteler, barolar, yargı organları gibi) temsilcilerden oluşmuştur. Üyelerin bir bölümü de Devlet Başkanı ve Milli Birlik Komitesi tarafından seçilmişti.

 Anayasanın üstünlüğü: Anayasanın 8. maddesi ile anayasaya aykırı kanunların çıkartılamayacağı, uygulanamayacağı belirtildikten sonra, Anayasanın yasama, yürütme ve yargı organları ile idareyi ve kişileri bağladığı belirtilerek Anayasanın üstünlüğü gerçekleştirilmiştir. Ayrıca kurulan yargısal denetim mekanizması ile önemli bir güvence sistemi getirecek anayasanın üstünlüğü sağlanmaya çalışılmıştır. Anayasa Mahkemesi kurulmuştur.

 Kuvvetler ayrılığı ilkesi: Yasa yapma yetkisi TBMM, yargı yetkisi Mahkemelere ve yürütme yetkisi Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kuruluna verilmiştir. Yargı erkinin bağımsızlığı ile pratik önem kazanmaktadır.

 Devlet iktidarının paylaşımı: ıki meclis sistemi getirilmiştir. Buna göre meclis yani yasama organı Millet Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu olarak ikiye ayrılmıştır. Genel idare içinde özerk yönetimle, kendi kendilerini yönetme yetkisine sahip kuruluşların yapılanmasına izin vermektedir. Örneğin; üniversiteler ve radyo televizyon idarelerinin konumu bu kapsamdaydı.

 Çoğulcu toplum yapısının geliştirilmesi: Siyasi partiler güvenceli bir hukuki statüye kavuşturulmuştur. Sendikalar hakkında düzenlemeler iş hukukun gelişimi ve demokratik esaslara uyumu açısından önemli sonuçlar doğurmuştur. Özerk statüye sahip kamu kuruluşları kurulmuştur.

 Temel hakların genişletilmesi ve güçlendirilmesi: Önceden izin almaksızın toplantı ve yürüyüş yapma hakkı getirilmiştir. Temel hak ve hürriyetler, anayasanın sözüne ve ruhuna uygun olarak kanunla sınırlanabilir. Bu madde ile temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılması ağırlaştırılmıştır. 1961 anayasası ile temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması, yargısal denetime tabii kılınacak önemli bir gelişme sağlanmıştır.

 Sosyal devlet: Amaç sosyal adaleti, barışı ve toplumsal dengeyi sağlamaktır. Bu amaca ulaşmak için devlet aktif olarak ekonomik ve sosyal hayata müdahale ederek sosyal devlet anlayışını uygulamakla yükümlüdür.

 Parlamenter sistem; yasama ve yürütmenin yumuşak bir şekilde ayrıldığı sistemdir. Yarı doğrudan demokrasilerde görülür. En önemli aracı referandum. Referandum, Anayasal değişikliklerin halk oyuna sunulmasıdır.


1961 ANAYASASININ UYGULANMASI

1961 anayasası %40’a yakın bir muhalefetle kabul edilmiştir. Muhalefetin nedenleri:

 27 Mayıs hareketiyle iktidardan uzaklaştırılan Demokratik Parti taraftarlarının bu hareket sonucu hazırlanan 1961 Anayasanın haksız mücadelenin ürünü olduğunu düşünmeleri.

 Anayasa hazırlanırken Demokrat Parti tabanın dışlanmasıdır.
[/COLOR]
 
Son düzenleme:
1961 ANAYASASI 1971-1973 ARA REJıMLERı DÜZENLEMELRı

Yürütme güçlendirilmiştir. Bakanlar kuruluna KHK (Kanun Hükmünde Kararname) çıkarma yetkisi verilmiştir.

 Temel haklarda sınırlamalar getirilmiştir. Tabii yargı yolu yerine kanuni yargı yolu getirilmiştir.

 Yargısal denetimde sınırlamalar getirilmiştir. Anayasa mahkemesine iptal davası açma hakkına sahip taraflarda sınırlamalar getirilmiştir. Cumhurbaşkanı ve ana muhalefet partisidir. Anayasa mahkemesi Anayasa değişikliklerini ancak şekil yönünden denetleyebilir.

 Askeri Yüksek ıdari Mahkemesi kurularak asker kişilerle ilgili idari işlem ve eylemlerin denetimi Danıştay’ın görevinden çıkarılmıştır.

 Ayrıca hakimlerin atanmalarında genel yöntemden sapan Devlet Güvenlik Mahkemeleri kurulmuştur.

 TRT’nin özerkliği kaldırılmış ve üniversitelerin özerkliği azaltılmıştır.

 Vergi, resim, harçların muafiyet ve istisnaları ile nispet ve hadlerine ilişkin hükümlerde değişiklik yapmaya Bakanlar Kurulu yetkili kılınmıştır.

 Bu değişikliklerin yapılmasının ana nedeni, 1961 anayasasının devlet otoritesini zayıflattığı, devleti güçsüz kıldığı düşüncesinde yatmaktadır.
 
paylaşımların için çok teşekkürler elimden gelen desteği veririm ihtiyacın olursa bundan sonra takipteyim..
malum bende kpss çalışıyorum..
 
ODUNPAZARI BELEDıYESı EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ ALIM ıLANI

Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un ESKıŞEHıR ıL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un ESKıŞEHıR ıL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

ODUNPAZARI BELEDıYE BAŞKANLIĞI
Son Başvuru Tarihi : 01 Mart 2010
Yayınlanma Tarihi : 19 Şubat 2010, Sayı : 760351

Genel Şartlar ve Notlar

KONUSUNDA 2 YIL DENEYıMLı EKSKAVATÖR OPERATÖRÜ ALINACAKTIR

Meslek Bilgileri

Meslek Deneyim (Yıl) Öğrenme Türü
Ekskavatör Operatörü

Öğrenim Bilgileri

En Az Öğrenim Seviyesi ılköğretim
En Fazla Öğrenim Seviyesi Lisans

Çalışma Adresi Bilgisi

Yer : Yurtiçi

Tercih Edilen ıkametgah ılçeleri :ÇıFTELER, ESKıŞEHıR MERKEZ, MAHMUDıYE, MıHALIÇÇIK, SARICAKAYA, SEYıTGAZı, SıVRıHıSAR, ALPU, BEYLıKOVA, ıNÖNÜ, GÜNYÜZÜ, HAN, MıHALGAZı, ODUNPAZARI, TEPEBAŞI

Diğer Bilgiler

ışveren Türü Kamu
Toplam Açık ış Sayısı 1
ış Sözleşmesi Tipi Belirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma Şekli Tam Süreli
 
4. MKNZ TUGAY KOMUTANLIĞI MUHASEBECı ALIM ıLANI


Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un EDıRNE ıL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un EDıRNE ıL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

4.MKNZ TUGAY KOMUTANLIĞI KEŞAN
Son Başvuru Tarihi : 05 Mart 2010
Yayınlanma Tarihi : 24 Şubat 2010, Sayı : 0

Genel Şartlar ve Notlar

Meslek Bilgileri

Meslek Deneyim (Yıl) Öğrenme Türü
Muhasebeci Okuldan

Öğrenim Bilgileri

Genel Birim Adı Genel Bölüm Adı Öğrenim Seviyesi
Lise ve Dengi Okul Muhasebe Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Sınav Bilgileri

Sınav Kategorisi Sınav Adı Sınav Puan Türü En Az Puan Limiti Sınav Giriş Tarihi
Kamu Personel Sınavları KPSS KPSSP94 60

Çalışma Adresi Bilgisi

Yer : Yurtiçi

Tercih Edilen ıkametgah ılçeleri :EDıRNE MERKEZ, ENEZ, HAVSA, ıPSALA, KEŞAN, LALAPAŞA, MERıÇ, UZUNKÖPRÜ, SÜLOĞLU

Diğer Bilgiler

ışveren Türü Kamu
Toplam Açık ış Sayısı 1
ış Sözleşmesi Tipi Belirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma Şekli Tam Süreli
 
KIYI EMNıYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRıK-ELEKTRONıK MÜHENDıSı ALIM ıLANI


Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un BEYOĞLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

Bu işgücü istemi, ıŞKUR'un BEYOĞLU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.

KIYI EMNıYETı GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Son Başvuru Tarihi : 01 Mart 2010
Yayınlanma Tarihi : 19 Şubat 2010, Sayı : 0

Genel Şartlar ve Notlar

TALEBE BAŞVURACAK ADAYLARIN DıKKATıNE; 1)LıTERATÜRÜ TAKıP EDECEK SEVıYEDE ıNGıLıZCE BıLGıSıNE SAHıP OLMAK. BıLGıSARAY SUNUCU YÖNETıMı VE AĞ YÖNETıMı HUSULARINDA EN AZ 1 YIL ıŞ TECRÜBESıNE SAHıP OLMAK. -Adayların Adrese Dayalı Kimlik Sistemindeki bilgiler dikkate alınır. -Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusu geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. -Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde talebin yayımlandığı yerdeki ıl Müdürlüğümüzden veya Türkiye İş Kurumu - Ana Sayfa internet adresi üzerinden başvuru yapabilirler. Talep için 2008 KPSSP3 puanı olan (60 ve üzeri)adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu,vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını talebi veren kamu kurumuna ibraz etmek zorundadır.Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılacaktır.Önceliklilerden müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. -Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.ışyerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir

Meslek Bilgileri

Meslek Deneyim (Yıl) Öğrenme Türü
Elektrik-Elektronik Mühendisi Okuldan

Öğrenim Bilgileri

Genel Birim Adı Genel Bölüm Adı Öğrenim Seviyesi
Mühendislik Fakültesi Deniz Bilimleri Fakültesi Tekstil Tekn.ve Tasarımı Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans

Yabancı Dil Bilgileri

ıNGıLıZCE - ıYı
Sınav Bilgileri

Sınav Kategorisi Sınav Adı Sınav Puan Türü En Az Puan Limiti Sınav Giriş Tarihi
Kamu Personel Sınavları KPSS KPSSP3 60

Çalışma Adresi Bilgisi

Yer : Yurtiçi

Tercih Edilen ıkametgah ılçeleri :

Diğer Bilgiler

ışveren Türü Kamu
Toplam Açık ış Sayısı 2
ış Sözleşmesi Tipi Belirsiz Süreli (Daimi)
Çalışma Şekli Tam Süreli
 
HAVA KUVVETLERı KOMUTANLIĞI SıVıL MEMUR ALIM ıLANI


HAVA KUVVETLERı KOMUTANLIĞI 2010 YILI BıRıNCı MEMUR ALIM DUYURUSU : 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ile Bağlı Birlik ve Kurumlarında istihdam edilmek üzere “Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında ılk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar ıçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

HAVA KUVVETLERı KOMUTANLIĞI 2010 YILI BıRıNCı MEMUR ALIM DUYURUSU

1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ile Bağlı Birlik ve Kurumlarında istihdam edilmek üzere “Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında ılk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar ıçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

2. ALINACAK MEMUR KADROLARININ

(*) Uzmanlık unvanı memura asalet tasdiki ile birlikte % 90 ve üzeri sicil notu almışsa verilecek olup, aksi taktirde GıHS (Hukuk ışlemleri Memuru) olarak göreve devam edecektir.

(**) 2 YYO mezunları ‘’teknisyen ‘’ kadrosunda çalışmayı kabul etmek şartıyla başvurabilecektir.
(***) Boyacı-Badanacı, Pastacı ve Aşçılar için 3308 sayılı kanuna göre ustalık-kalfalık belgesi veya bonservis sahibi ve iş tecrübesi olması gerekir.

3. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANAN ŞART VE NıTELıKLER:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlar (A bendinin 6’ıncı fıkrası hariç) ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı için aranan özel şartlara sahip olmak.
b. Matematik Öğretmeni 2009 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (2009 KPSS), Çocuk Gelişim ve Eğitimcisi ve Yunanca Mütercim için 2008 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (2008 KPSS Lisans) ve 2009 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (2009 KPSS Lisans) diğer unvanlar için (2008-KPSS Lisans, 2008 Ortaöğretim/Ön Lisans) girmiş olmak,
c. KPSS Sınavına girildiği tarihteki tahsil seviyesini aşmamış (bir üst öğrenimi bitirmemiş) olmak.
ç. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca daha önce yapılan sivil memur alımlarında; katılması için çağrı yapılmamış veya kaybetmemiş ya da olumsuz cevap almamış olmak.
d. Başvuru tarihi son günü (08 Mart 2010) itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 31 yaşından gün almamış olmak. (08 Mart 1980-08 Mart 1992 tarihleri arasında doğmuş olmak)
e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi (4/b maddesi dahil) görevler ile Sözleşmeli Subay, Sözleşmeli Astsubay ve Uzman Erbaş/Çavuş olarak daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak.
f. Erkek adaylar için (en son 1988/4 ve 1989/1 tertipten olmak şartıyla) muvazzaf askerlik hizmetini normal süresi içinde fiilen tamamlamış olmak. (1111 sayılı Askerlik Kanununun 2’nci maddesi kapsamında olanlar hariç)
g. Değerlendirmede başarılı olan adaylar için sevk edilecekleri Askeri Hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre “TSK’da Sivil Memur Adayı Olur” kararlı sağlık raporu almış olmak ve güvenlik tahkikatı sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.

4. BAŞVURULAR:

a. Başvurular (Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı) internet adresine yapılacak olup, 22 Şubat 2010 Pazartesi günü saat:09.00’da başlayıp, 08 Mart 2010 Pazartesi günü saat:16.00’da sona erecektir.
b. ınternetten başvuru yapamayanlara müracaatları halinde (başvuru süresince) yardımcı olunacak, posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
c. Anlaşılmayan konular ve yardım talepleri için 10’uncu maddedeki telefonlar aranabilecek veya elektronik posta adresinden yardım alınabilecektir.

5. BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELıRLENMESı:

Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan, Psikolog (Erkek), Çocuk Gelişim ve Eğitimcisi, Halkla ılişkiler Memuru, Yunanca Mütercim Tercüman, Makine Mühendisi ve Pastacı unvanları için alınacak miktarın (5) katı diğer unvanlar için ise alınacak miktarın (10) katı kadar aday, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre en yüksek puanlıdan başlanarak değerlendirilmeye (mülakat) alınmak üzere internet aracılığı ile en geç 12 Mart 2010 tarihine kadar ilan edilecektir.

Mülakata gireceği ilan edilen adayların geleceklerini telefon veya elektronik posta ile 18 Mart 2010 Perşembe saat:16.00’ya kadar bildirmeleri gerekmektedir. Bildirimde bulunmayan adaylar mülakata kabul edilmeyebilecek ve yerlerine 19 Mart 2010 Cuma gününden itibaren puan sırasına göre telefonla çağrı yapılacaktır.

6. BELGE KONTROL YERı, TARıHı VE SAATı:

ınternet aracılığı (veya yedekten telefonla) ile sınava (mülakat) katılacağı belirlenen adaylar 8’inci maddede yazılı belgelerle birlikte başvuru şartları ve nitelikleri kontrol edilmek üzere; 22 Mart 2010 Pazartesi saat:08.00-12.00 saatleri arasında şahsen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Nizamiyesine (Bakanlıklar-Ankara) başvuruda bulunacaklardır. Daha sonra veya posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

7. YEDEK ADAY ADAYI ÇAĞRILMASI:

22 Mart 2010 Pazartesi başvuruya gelmeyenlerin yerine (5 veya 10 katı esasına göre tespit edilen sayıyı aşmayacak şekilde) saat:14.00-18.00 saatleri arası en yüksek puanlıdan başlayarak telefonla çağrı yapılabilecek ve adaylar belirlenen tarihlerde sınava alınacaktır.

Ayrıca 22-23 ve 24 Mart 2010 tarihlerinde yapılacak mülakatlardaki müracaat, katılan ve kaybeden durumuna göre ihtiyacın karşılanamadığı değerlendirilen unvanlar için yönetmelikte müsaade edilen oran aşılmamak kaydıyla belirlenen yedek günde (29 Mart 2010 Pazartesi) sınava alınmak üzere telefonla en yüksek puanlıdan başlayarak aday çağrılabilecektir. Bu nedenle adayların telefon numaralarını doğru girmeleri (değişirse bildirmeleri) önem arz etmektedir.

8. SINAVA KATILACAKLARDAN ıSTENEN BELGELER:

a. KPSS sonuç belgesi aslı ve fotokopisi,
b. ış Talep Formu, (ınternet ortamında doldurulup çıktısı alınacak olup, resim yapıştırılacak ve imzalanacaktır.)
c. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi, (T.C.Kimlik numarasının Nüfus Müdürlüğünce yazılmış olması gerekmektedir.)
ç. Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,
d. Son üç ay içerisinde çekilmiş, renkli 3 adet vesikalık fotoğraf,
e. En son mezun olduğu okula ait diploma veya geçici mezuniyet belgesi (çıkış belgesi) aslı ve fotokopisi,
f. Askerlik Terhis Belgesi aslı ve fotokopisi,
g. Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi, (sabıka kaydı olanlar için mahkeme kararı.)
ğ. Müracaat edeceği Boyacı-Badanacı, Pastacı ve Aşçı unvanları için “Ustalık-Kalfalık Belgesi’’ ve/veya Bonservis aslı ve fotokopisi,

9. MÜLAKAT VE SINAV SONUÇLARI :
a. Başvuru şartları ve nitelikleri kontrol edilen adaylar aşağıda gösterilen tarihlerde mülakat sınavına katılacaktır.

(****) VHKı (Maliye/ıkmal Hizmetleri Memuru)’lerin bilgisayarda hızlı yazı yazabilme, Demirci Kaynakçı Teknisyeni, Klima Soğutma ve Havalandırma Teknisyeni,ınşaat Teknisyeni (Duvarcı- Betoncu), Boyacı-Badanacı, Pastacı, Aşçı ve Garsonların ise bilgi, beceri ve iş tecrübelerinin olup olmadığı kontrol edilecektir.

YEDEK MÜLAKAT TARıHı: 29 Mart 2010 Pazartesi’dir.

b. Uygulama sınavı yapılmayacak olup, açıklanan unvanlar için yapılacak bilgi, beceri ve iş tecrübelerine ait kontroller mülakat değerlendirmesinde dikkate alınmaya yöneliktir.
c. Başvuruda aranan koşullardan herhangi birini taşımadığı veya kaybedildiği sonradan tespit edilenler hakkında alım/atama işlemi iptal edilecektir.
ç. Fiili kadro yetersizliği ve hangi yeri isteyen aday adayının sınavı kazanacağı bilinmediğinden, duyuruda bazı unvanlar için ihtiyaç duyulan tüm il/ilçeler yazılmış ancak alınacak miktar ise az gösterilmiştir.
Yedek kazanan adayların hakkı aynı unvandan yeni bir sınav açılana kadar geçerli olup, bu nedenle fiili kadro ve ihtiyaç durumuna göre diğer garnizonlara atandırılmak üzere kendilerine teklif yapılabilecektir.
d. Değerlendirme sonuçları en geç 30 gün içinde adaylara yazılı tebligat yapılarak duyurulacaktır.
e. Kazanan/yedek kazanan aday adalarına yazılı tebligatlar postada gecikmeye meydan vermemek için kurye/kargo ile gönderilecek olup, ücreti alıcı tarafından ödenecektir.

10. ıRTıBAT TELEFONLARI VE ELEKTRONıK POSTA ADRESı:
Telefonlar: 0312 4142174-4142032-4143363-4142601-4142686
Elektronik Posta adresi: ‘’hvkkmemur@hvkk.tsk.tr.’’
11. Farklı branşlara ait 2010 yılı ikinci memur alım duyurusunun internetten yayın tarihi 2010 yılı Mart ayının son haftasıdır.
 
paylaşımların için çok teşekkürler elimden gelen desteği veririm ihtiyacın olursa bundan sonra takipteyim..
malum bende kpss çalışıyorum..

aa aşkolsun.yasakkelime sen elinde poşetleri taşıyamıyan yaşlı bir teyzeyi görsen,
-teyze yardıma ihtiyacın mı var!
diye sorarmısın.

kızma ama ben hemen poşet çanta ne varsa dur yardım edeyim bende o tarafa gidiyorum der atılırım..

eee durduğun kabahat be kuzum..yerimseniben
 
Günaydın ve Hayırlı Cumalar Duamızı okuyup sonra da derse başlıycaz,

"Allahümmeftah aleyna hikmetekevanşür aleyne rahmeteke ya zel celali vel ikram."

Anlamı, "
Allah'ım Senin Kolay Kıldığından Başka Kolaylık Yoktur. Sen Dilediğinde Çetin Olanı Kolaylaştırırsın.. Gönlümü Aç ve ışlerimi Kolaylaştır.."

''Rabbi zitni ilmen fehmen ve imanen''

Anlamı,
"ALLAHım zihnimi ilim ve iman için anlama kuvvetine aç "

3 er veya 7 şer okuyup derse başlayabilirz...
 
Güncel Bilgiler;

• AB (Avrupa Birliği) dönem başkanlığını Fransa'dan devralan ve 2009 yılının ilk altı ayında yürütecek olan Çek Cumhuriyeti, Başkanlığı 1 Temmuz 2009'da ısveç'e devredecek.

• ıtalya'nın yalnızca teknelerle denizden ulaşılabilen küçük Sardinya adası, 2009 yılındaki G-8 zirvesine ev sahipliği yapacak.

• KYOTO sözleşmesini ABD, Avustralya imzaladılar, ancak onaylamamakta direniyorlar.

• 1 Ocak 2005 tarihinde dolaşıma çıkan ''Yeni Türk Lirası'' banknotlardan 'yeni' ibaresi 1 Ocak 2009'da kaldırıldı. Türk lirası banknotlar 1 Ocak 2009'da dolaşıma çıkarken,
yeni Türk lirası ile bir yıl birlikte tedavül edilecek. 'Yeni'' Türk lirası banknotlar ise 1 ocak 2010 tarihinden itibaren tedavülden kaldırılacak.

• 2009 Eurovision şarkı yarışması, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde, Moskova'nın ‘Olimpiyskaya’ spor salonunda yapılacak. Eurovision 2009’da Türkiye’yi Hadise Temsil edecektir.
 
1982 ANAYASASI

12 Eylül 1980’de asker yönetime el koydu. Böylece ülke yönetimine ilişkin tüm görev ve yetkileri Milli Güvenlik Konseyi (MGK) yürütüldüğü geçici bir dönem başlamıştır.
MGK’nın yetkileri:

 MGK Başkanı Cumhurbaşkanın yetkilerine sahipti Milli Güvenlik Konseyi de Anayasanın Cumhuriyet Senatosuna ve TBMM’nin yetkilerine sahipti.

 Konsey Anayasayı değiştirme yetkisine sahipti. Bu yetki ile Konsey Kurucu ıktidar özelliğini taşımaktadır.

 Konseyce yapılan işlemler, çıkarılan kanunlar hakkında Anayasaya aykırılıktan yargı yoluna başvurulamazdı.

 Bakanlara kamu personeli hakkında uygulanacak işlemler ve alınacak kararlar için yürütmenin durdurulması istemi ileri sürülemezdi.

Milli Güvenlik Konseyi 1981 yılında Kurucu Meclis hakkında kanun ile yeni bir anayasa çalışmalarına başlamıştır. Bu kanuna göre Kurucu Meclisin görevleri:

 Yeni anayasayı ve bu anayasanın halk oyuna sunuluşunu hazırlamak.

 Siyasi partiler kanunu hazırlamak ve seçim kanunu hazırlamak.

 TBMM kurulup göreve başlayıncaya kadar yasama yetkisine dayanarak, kanun koyma, değiştirme, kaldırma görevlerini yapma.

Kurucu Meclis 2 kanattan oluşuyordu. Milli Güvenlik Konseyi (askeri kanat) Danışma Meclisi (sivil kanat). Danışma Meclisi, kanun tasarısı ve teklifleri ile Anayasa metnini hazırlayıp MGK’ya sunuyordu. MGK bu metinleri değiştirerek ya da tam olarak kabul edip Resmi Gazetede yayınlıyordu. Danışma Meclisi 120+40 üyeden oluşuyordu. 40 üye doğrudan MGK’ca seçiliyordu. 120 üye ise; her ilin Valileri kendi iline ait kontenjanın 3 katı kadar üyeyi MGK’ya bildiriyordu MGK da seçiyordu.

1982 Anayasası ve 1961 Anayasası Benzerlikleri:


 Askeri müdahale ile oluşmuşlardır.

 Anayasalar yürürlüğe girmeden önce halk oyuna sunulmuşlardır.

 Her iki Anayasanın sivil kanadının yetkileri sınırlıydı. Bakanlar kurulunu kurma, düşürme yetkileri yoktu.

 Her iki Anayasada bir askeri bir sivil kanadın oluşturduğu kurallar aracılığıyla yapılmıştır.

 1961 Anayasası Askeri kanat: Milli Birlik Komitesi, Sivil kanat: Temsilciler Kurulu. 1982 Anayasası Askeri kanat: Milli Güvenlik Komitesi, Sivil kanat: Danışma Meclisidir.
 
X