2010 KPSS'ye hepbirlikte alalm

kızlar dershanedeki hocalarınız sınav formatı hakkında bir şey söylüyorlar mı? mesela bizimkiler bu sene matemetiğin geçen yıl ki kadar kasmayacağını söylüyorlar.
sizce sorular aynı formatta mı olur? her geçen yıl zorlaşıyorsempatiksalakcinni tabi şu da bir avantaj: soru zor olunca düşük net yaparak yüksek puan alabilirz.

pikolatacım matematiği saymazsak diğer konuları bitirdim tekrar yapıyorum şimdi. vatandaşlık tekrarını da bitirdim sayılır uluslararası kuruluşlara geçicem. akşamada tarihe başlayacağım. benim sorunum matematik çok yavaş çözüyorum bi de konuları unutmuşum hep. inşallah defterime bakıpta hatırlamaya zamanım kalır.

ben bir yandan da ev topluyorum. 23 gün kaldı artık... eşimden dolayı stresli olmasam çalışıcamda hergün görev hergün görev sabaha kadar kapıda camda bekliyorum uyku yok. sözde bu hafta sadece mat çalışıcaktım ama nerdeeeee... tekrarları bitiremedim.neyse koskoca 2 gün var daha elimden geleni yapmaya çalışıcam. hiç deneme çözmedim ben napıcam bilmiyorum valla.

cnm ya az kalmış bakturkbayragi inşallah bu günlerde geçecek. ben de matematiği unutmuşum, bu derslerin hepsi kalleşdelikafaduldenbiraz bakmadık diye hemen unutlur mu yahu.
aslında ben de anayasa tekrarı yapsam iyi olacak.denemelerde 6 tane yapıyorum genelde.

kızlar ben dışarı çıkp gezicem biraz. stresten mahvoldum, bari bi hava alıp geleyim:icecream: ders çalışamıyorum, okuduğumuda anlamıyorum, beynimi kilitledim sanki. belki gezip gelince düzelrim.

pikocum 2009u bugün yapamadım zaten duş aldım yemek yaptım falan zaman geçti yarın sabah yapıcam artık çalışmayı bırakmıycam ama çokta aşırı çalışmıycam üffff girelim şu sınavada bu stres bitsin artık.....

sen yazınca baktım varmış benim notlarda, yazayım olanları

Antik Kentler

Side, Perge, Aspendos, Fhaselis, Termessos, Olympos: ANTALYA
Prien, Milet, Afroditsiyas: AYDIN
Efes, Bergama(Zeus Tapınağı): İZMİR
Knidos, Letoon, Kaunos, Labranda, Keramos: MUĞLA
Sagolasos: BURDUR
Hierapolis: DENİZLİ
Assos: ÇANAKKALE
Nora: AKSARAY
Aizoni: KÜTAHYA
Satara: GÜMÜŞHANE
Dara Harabeleri: MARDİN
Ani Harabeleri: KARS
Kerkenez Harabeleri: YOZGAT

Truva: ÇANAKKALE
Boğazhöyük: ÇORUM
Alacahöyük: ÇORUM
Çatalhöyük: KONYA
Kültepe: KAYSERİ
Çayönü: DİYARBAKIR
Yassıhöyük, Gordion(Frigyanın başkenti): ANKARA
Acemhöyük: AKSARAY
(bu kısımdakiler aynı zamanda höyükler diye geçiyor)

kastettiğin bunlardı sanırım, umarım işine yarar. bunlar biraz ayrıntı aslında ama Perge, höyüklerle ilgili bir soru çıkmıştı geçmiş yıllarda

benim geldi... önce posta dağıtıcınızı arayıp sormanı öneririm ellerinde mi dağıtıldı mı diye. Eğer yoksa daha fazla bekleme osym merkezinden çıkarıyorlar. Geçen yıllarda son gün gelenler bile var ama riske atmamak lazım yine de.

teşekkür ederim yarın yapayım o halde gerekenleri

çokkk korkuyorummmmmmmmmmmmmmmmeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

bugün vatandaşlığa baktım coğrafyaya baktım tekrar amaçlı....beynim sulandı iyiceee

tarihten çok korkuyorummmmeyvahedigeldismile

korkmayın, bana bakın :))) sakin olun :lepi:
amaaan ölüyorum ya, vala geçsin şu sınav artık...ben de bugün 2009u çözdüm de, Pikocum yazınca merak ettim, kaç çıktı senin?
bu arada ben ihtiyacı bıraktım. 13e başlamıştım geçenlerde, türkçeyi yapıyorken yokk artık dedim, o an bitti benim için :))) bence bırak sen de. ama mesela dün gece yatakta o denemenin genel kültürünü çözdüm, sahi üşendim kalkıp bakmaya, sonra da unuttum :))) şimdi bakayım... kasmayalım artık ya iki gün kaldı, o yüzden moral bozacak şeyler yapmayın...
Ecesu hoşgeldin canım, özlettin kendini ama kafamı karıştırdın ya :) cumaya bakmayı düşünmüyodum hiç, ama yine de bakmayacağım sanırım. son gün artık olduğu kadar ya biraz da rahatlatmam gerek bünyeyi... belki planladıklarımı bitiremezsem cuma sabah tekrar yaparım, ama soru çözmeyi düşünmüyorum. yanlışım çıkmasın :)))))

Tarih tekrarı yapıyorum bugün, 2. meşrutiyete geldim, hızlı geçiyorum ama, çok şükür ki aklımda çok şey.... gündüz bitiririm akşama da vatandaşlık soru çözüm dersi izlerim diyordum ihtiyaçtan ama nerdeee. hafif hafif temizlik hadisesine giriştim, malum dünyalar tatlısı, cannııııııım kayganacıım gelicek alsanaalsanasmile
yine de yatmadan önce izleyebilirim umarım, konu çalışmayı kesmiyor gözüm... fena da çıkmıyodu denemelerde, amaaaan o da olduğu kadar :))))
yarına da 2008 sınavı ve coğrafya-matematik defter tekrarı var :) tabiii olduğu kadar :))))
bu arada şakıyorum böyle ama bakmayın rahat değilim hiç...
Kays paylaşımlar için teşekkürler... ama bizim oralardan sorarlar inşallah :)))) nasıl ezberlenir bu kadar şey...

kızlar merhabalr
bayanssulusmile
patıskacım burdayım. kızlar ben bıraktım calsımayı sabah 1 saat cogrfya göz attım ben de okudugumu anlamıyorm artık. oglen de dısarı cıktım aksamüstu geldım

yarın da gezmeyı düşünuyorum gtmezsem anaysayadan ılk 2 konuyu calsımıstım onceden sadce ona göz atabılrım vatandaslıktan baska hıc bı konuyu calsımadım zaten

kızlar bence cuma calsmayın saf gıbı grmıyelım sınava . suan ben de oyleyım hem herseyı caslısaım var eksgım cok dıe hem de hıcbısı calısasım yok zaten aksamları tv ızlıyorumzemuszemus

ayy ınsallh bu sene matematık cok zor olmaz ya. bızım dersanede hala tekrar derslerı var mıllet derse grıyo hepbilmiyorumkismile

suan tek bıldiğim hiçbirsey bılmedgımkaydirigubbakcemile3

sana cevap verme gereği duymuyorm pikooooo guclubacismile
saol patiskam iyiyim bugün bağa gittim çok iyi geldi sabah biraz tarih çalıştım şimdi 1-2 saat daha çalışırım herhalde sen ne yaptın patiskam bayağ çalışmışınnn
fatoşumm geldiii bi ara tatlış napıyosun çalışıyor musun halaa...
başağıımm bugün görüşemedikk össledimm olumunekankayizsmile

suan tek bıldiğim hiçbirsey bılmedgımkaydirigubbakcemile3

Başakım çok felsefik olmuş :)))) bana da aynen öyle geliyor ama her sınavda öyle olur ya zaten. iyiyiz biz, çalıştık o kadar emek verdik yerimseniben
cuma çalışmama konusunda haklısın galiba. ben en iyisi yarın akşam eşime topla ortalıkta ne kadar kitap varsa diyeyim :)))) yoksa içim rahat etmiyor...

canım benim, havan değişmiştir ne güzel.... ben de hala tarihi bitiremedim yaa. muharebeler dönemine geçtim, bırakıcam şimdi burda... iyice çorba olacak yoksa, faydalı bişe yapmaya çalışırken zarar vermeyeyim kendime.
güzel bi maç var tv.de. dünya kupası yarı final maçı... gidip onu izleyeyim en iyisi. sonra da belki o bahsettiğim vatandaşlık soru çözümlerini izlerim...
belki de uyurum :jeyyar: amaaan gevşedim iyice :)

Günaydın kızlar

2005 kpss nin 41. sorusuna bi bakabilir misiniz , patiskam sen coğrafya videolarından canlı soru sorabiliyorduN ya da hocanın mailine. Ben bu soruyu anlamadım da eğer siz anladıysanız bana anlatabilir misiniz, ya da hocaya vs sorabilir misiniz kızlar.

1. Ovaların kıyılardan iç kesimlere kadar sokulması
2. Çok sayıda ve çeşitli endüstri kuruluşunun bulunması
3.ıklim koşullarının elverişliolması
4.Çok sayıda sulama tesisinin bulunması

Ege bölümünde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimin yüksek olmasında yukarıdakilerden hangilerinin önem taşıdığı savunulamaz?

Şimdi 3 ve 4 önem taşır doğrudur.Ama 2 yede önem taşır demiş.

coğrafya hocası videoda, bi yerde endüstri kuruluşlarının çok olması o yerde endüstri bitkilerinin çeşitli olmasını sağlamaz demişti. e mantıklıda bu mantık en doğrusu . Aksine demişti Endüstri bitkilerinin bir yerde çeşitli olması, orada endüstri kuruluşlarının fazla olmasını sağlar demişti.

Şimdi bu soruda: çok sayıda endüstri kuruluşunun bulunması, bu yerde endüstri bitkilerinin çok çeşitli ve verimli olmasında önem taşır anlamı çıkmıyor mu?

Gerçekten kafam çok karıştı bu konuda nolur bana yardım edermisiniz.

sorunun çözümlü kitapta açıklamasında: ege bölümünde endüstri bitkilerinin çeşitliliği sebebiyle çeşitli ve çok sayıda endüstri kuruluşu vardır yazıyor. ıyi de soruda ise egede endüstri bitkilerinin çeşitli olmasında yukarıdakilerden hangisi önem taşır diyor. ANLAMADIM((

ösymenin sitesinde de bulamıyorum 2005 sorularını bu sorunun cevabı acaba benim kitabımda mı yanlış verilmiş. kızlar rica etsem bana yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…