2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Allah kabul etsin yemiş kadar olduk artık bizde hele ki hamilelere söylenir mi bu yaaa ask olsun canlarımız ister şimdi

bu sabah kalkmadan evvel iki bacağıma birden aynı anda kramp girdi,.acıdan öleceğimi sandım,.hadi bi bacağa kramp girmesini anladımda,iki bacakta hiç çekilmiyoooooooooo.inş başıma gelmezzz,.çok kötü bi durum,.:sinifsinif: akannehir akannehirbu arada seyyal,ve ynur eşlerinizin gelmesine artık ramak kalmış,ne güzell buluşacaksınız,.ALLAH inşallah birdaha bu kadar uzun süre ayırmazz:Saruboceq: :Saruboceq:

Günayddddııııınnnnn olumunekankayizsmile
Bosnacım midem çok kötü olduğunda ayva yemek iyi geliyor aklında olsun, hem ayva bebişlerimiz için de çok özel bir meyve evden eksik etmeyin

(“Rivayet edilmiştir ki bir kavim/topluluk çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.”(İhya IV/278).)

Günaydınnnn Allah Kavuştrursun Sağ Salim canım az kalmış

birşey soracaktım bu saatten sonra doktor değiştirmek sizce doğrumu????
Ben de değiştirdim yağmurcum, özele gidiyordum devlete geçtim 10 gün kadar önce a.s
Çok önemli bir sebebin varsa ve içine siniyorsa gideceğin yer değiştir tabii.
Ama ben sudan çıkmış balığa döndüm ilk değiştirdiğim gün bilmiyorumkismile

ben geldiim yin uykusuzum yine keyfim yok zaten moralimde bozuk...
kızlar sizinle buluştuğum gün arkadaşımı doktora götrüdümya...
doktor keseyi görememişti banada işaret etti ı ııı diye olumsuz bu gebelik dedi alttan muayene olmak istemediği için bayan bi doktora gitti mesa hastanesinin...
dış gebelik demişler erken teşhis edildiği için ilaçla düşürceklermiş bebeği çok üzüldüm ya kaç yıldır istiyodu canım benim.

bosnacım inşallah tez zmanada geçi verir.... az az sık yemeğe çalış belki ozman biraz daha sende rahatlarsın bakalım bu gün bir karar vermeye çalışacam çünkü artık doğum için iznede ayrılıyorum.

MADDE 74. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra bir(1) yıla kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.Doğum sonrası nöbet tutmama süresi de 6 aydan 1 yıla çıkarılmıştır..

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için 6 aya kadar günde toplam üç saat süt izni verilir.(2. 6 ay için 1,5 saat/ gün) Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kulllanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Ancak yasal hakkınız olan bu izni kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Bunlardan en önemlisi hamileliğinizin 32. haftasında doktorunuzdan alacağınız rapor ile bağlı olduğunuz SSK hastane ya da polikliniğine başvurarak raporu onaylatmanız ve çalıştığınız kurumdaki personel bölümüne iletmenizdir. Daha sonrak işlemler ile ilgili olarak personel biriminizden bilgi alabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:
Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Bu konu ile ilgili bir kullanıcı yukarıda yazılan ifadelerin yeterince açık olmadığını belirtiyor. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılınabilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın.

Yok yok diyettendir kaydirigubbakcemile3
Dediğin gibi Hepatitcim ya, herşeyi diyetin üstüne atma eğilimi var bende de.
Açlık başıma vurdu valla :)

Mutlucum ellerine sağlık, evinin bereketi hiç eksik olmasın inşallah...

Dimplecım, ayva iyi geliyor gerçekten ama bir ara öğünde sadece 1/4 ayvaya izin veriyor benim vicdansız doktorum. Akşamları yiyorum.

Ayyy ben de üzüldüm bak şimdi.
En kısa zamanda hayırlısıyla yeniden hamile kalır inşallah...

Sağol canım, inşallah...

canım inan çok üzüldümmm arkadaşına geçmiş olsun dilekelrimizi ilet lütfennnn :(( mevlam hayrılısı ile kucağına alabileceği bir bebiş naip etsin ona tez zamanda inşalalh bak bunca hamile onun için dua edeceğiz...inşallah en kısa zamanda mevlam rüyasına kavuşturu onu.......

amin cnaım alalh razı olsun... senden insaşşalh birdaha hiç kramp acısı çekmezsin :))::)
:Saruboceq:

hımmm tabi tabi çok çabuk geçtii de deldi geçti derler ya öyle mevlam kimseyi ayrımasın : zaten siz olmasanız çok dha zor oalcktı cnım (

canim ya cok uzuldum. Takdiri Ilahi. Insallah en kisa zamanda tekrar saglikla hamile kalabilir.

sağolun kızlar hepimizinde evimizin bereketi bitmesin bol olsun bebişlerde bizlere afiyet huzur getirsin
canım yüzyüze görüş telefonda ben hiç sağlıklı haber alamıyorum
Allah kabul etsin yemiş kadar olduk artık bizde hele ki hamilelere söylenir mi bu yaaa ask olsun canlarımız ister şimdi
sağol pancuben kız anne olacaz artık aşureyi filan yapıp öğrenmek gerekiyor sizde yapın bereket artsın canım
dila herşeyin hayırlısını Allah bilir demkki böylesi hayırlıymış en kısa zamanda tekrar hamişle kalır inşallah yaşı kaç arkadaşının zamanı geçiyormuydu

dilacım cok üzüldüm..umarım en kısa zamanda sağlıkla bir bebek sahibi olur arkadaşın.

sağolun kıslarrrr...bende dün ulaşabildim kendisine rapor almılş hergün hastaneye gidiyomuş iğne olmaya bebeğimi öldürmeye çalışıyomuşum gibi geliyo dedi çok üzüldüm...
mutlucum yaşını sormuşsun neyseki çok genç daha 28 yaşında ama psikoloji çökmüş tabi zor ya allahım gösermedi bize o günleri çok şükür birde sağ sağlim kucağımıza alaydık...

kızlar benim sıpayı hergün bazen günde 2 kere hıçkırık tutuyor..pıt pıt atıyor deli oluyorum yaaa ritmik atımlar böyle hemn de gecmiyor bu kadar sık olması normal mi ki?

32+6'yız canım oğluşumla canım ben fazla ilgilenemiyorum girip okuyup yorum yapıp çıktığım için tickerla filan uğraşmadım hiç :)
1 gün büyüksn bnden:) benden takip ederiz seni o zamn
hahahah yine yaptın yapacağını pancu dimi ya adam yol yaptı kendine ama 4,5 gündür alışmışız çok zor oldu sabah kalkmak yaw

Mutlucum ellerine sağlık eminim çok güzel olmuştur..
Bebiş de beğendi mi???

bebiş yiyince cevizi fıstığı bi hareket etmeğe başladı karnıma bir dokundum ne bu sertlik diye bi yerden ayak bi yerden el elime gelmeye başladı çok büyüdü bizim oğlan sanırım annesine geliyorum artık diyor

Dimplecım, ayva iyi geliyor gerçekten ama bir ara öğünde sadece 1/4 ayvaya izin veriyor benim vicdansız doktorum. Akşamları yiyorum.
Hadi yaa, ayvayı bile çeyrek yiyorsun öyle mi, vay vicdansızlar alsanaalsanasmile
Senin şekerin kaç çıkmıştıki?

Mutlucum Allah kabul etsin aşurenizi, ben bayılırımm aşureye boshayallersmile

Dilacım arkadaşın için ne güzel sevinmiştik geçen gün, çok üzüldüm gerçekten şimdi :a015:

kızlar benim sıpayı hergün bazen günde 2 kere hıçkırık tutuyor..pıt pıt atıyor deli oluyorum yaaa ritmik atımlar böyle hemn de gecmiyor bu kadar sık olması normal mi ki?

ooo bizimkini 3,4bile tuttuğu oluyo ne güzel iişte ciğerleri gelişiyor we çok hıçkırması bizimde suyumuzun çok olduğunu gösteriyor sewinmeliyz:)zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…