2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

nasıl kurutlacağuız biz bunlardan yaa hale bak! tawiz werme yazgı lafını sölesne belki benim donum war ortalıkta! allahım ya ne demek oluyor sen yokken anahtarı takıp girmekalsanaalsanasmile
sakin ol canım napalım dişler geliyor bu ara böyle olacaklar... bn dün gece bas bas bnağırıyodum ikinizdende nefret ediyorum diye.. (baba kıza) 2,30da uyandı 4.30 a kadar mız mız uyumadı artık sinirlerim boşaldı!
hayatım kilosu az değil.. benimki 5.ay 7050gr..4.ayda 6510du.. dert etme multiwitamin bnde kullanıyorum multitabs adı.. iştahının açılması içn sipraktin şurup al 3 gün wer sabah akşam etki eder.. 3 gün kullandıktanm sonra bikaç gün werme sorun dewam ederse bi 3 gün daha uygula....
gece boyu emziriyoum sabah emziriyorum kahwaltıda yarım muz, bebe bisküwisi, labne peynir, pekmez 2ölçek mama 50cc su bazen 1 kaşıkta tahıllı mama koyup blendırdan geçirip weriorum..
sonra emziriyorum su niyetine:) uyuyor uyanınca yine emziriyorum ya sebze çorbnası/püresi ya da meywe püresi sonra akaşam doğru yoğurt (kendi mayaladığım yada babymix)
sonra hep emziriyorum uyku arasında 100 falan mama weriorum normalde biberon almıyor çünkü...
sonra meywe rendeliorum eğer gerek olursa yada öğlen yapıyorum meywesini...

akşamda kaşık maması yapıyorum herhangi birini..

Bırde doktorumuz bu ay d vitamınını kesti multivitamın verdi siz d vitamınını vermeye devam ediyormusunuz
bn ilk ay dewit 3 lkullandım ondan sonra hep multi tabs (A C D) witaminleri war içinde.
canım sırtüstüyken yüzüstü dönüyor ama yüzüstüyken sırtüstü dönmeyi henüz pek beceremiyo bazen çok zorlarsa nadiren..
allah utandırmasın canım.. ne aracoı alıyosunuz.. normal kullnamak için otomobilmi?
ya kızlar enden ekmek veriyorsunuz sonra kilolar arttıkça yemeden içmeden eksmeye çalışacağız ekmek iyi bişey değil vermeyinn...
ulan fatma sanki hepimizin 9kilo çocuğu warda obez olcak diosun bi parça ekmek kilo yapsa keşkede wersekbayanssulusmile

canım yaaa bu durumunu kocan biliyor değil mi ona sölesene stresten uzak olmam ewe gelince dinlenmem we huzurlu olmam gerekio yoksa çocuğumu emziremeyeceğim senin ailen yüzünden de
lütfen de rica ediorum ailene münasip bir dille anlat bu durumu.. bebeğim herkesten önemli benim için falan uff ne bilim wallahi seni düşündükçe deliriyorum!
inşallah doz artışına gerek kalmazzzz

günaydın canlar
herkesin kandili mübarek olsun öncelikle....
geçmişe ara ara bakıyorum ama yazamıyorum ne zamandır...malum eşimin ailesiyleyiz akraba ziyaretleri,gezme derken vakit kalmıyor...iyiyiz hamdolsun ama cidden zormuş insanın bebeğinin düzenine karışılması...yemesi uyuması banyosu hep yorum alıyor...kayınvalidecim bildiğini yapmaya çalışıyor pek fırsat bulamasa da..haa bir kötülüğü yok oldukça anlayışlı ama yine de dayanamayıp karışıyor...iyisi buysa kötü olanlara Allah bolca sabır versin....
ama çok uğraşıyorum Nihanın düzeni bozulmasın diye...çoğu zaman bildiğimi yapıyorum ama gece uykusuna kendi yatağında kendi başına dalan kuzum artık ayakta sallanarak uyuyor...bunda tek sorun babaannesinin ayakta sallaması değil ama Nihan herkesi ve her yeri yabancılıyor burda uyumaya alışması zor oldu heryeri inceliyor...ve aşırı hareketlendi sürekli dönüyor ayaklarını tutuyor..yüzüstü dönüyor uyurken ve ne yapacağını bilemediği için uyanıp ağlıyor halbuki başını yan çevirip yatsa uyuyacak ama kafasını dimdik tutuyor inatla....her şeyi ağzına götürüyor bir de her yediğimiz şeye saldırıyor...iyice kuduruk oldu...sıcaktan da çok etkilendi isilik oldu her gün 2 kez yıkanıyor doktor ilaç vermedi yıkayın dedi...

anlatacak çok şey var ama sıcktan hal kalmadı bende....

merhaba arkidişlerim....kandiliniz mübarek olsun...dualarımız kabul olsun.....

dün bağdaydık görümcemler,eltimler,kayınvalideler,curcunaydı.kızçem hiç uyuyamadı gürültüden.biz de biraz erken kaçtık onun bahanesineaklinialirimsmile

asya iyice bıcırık oldu teyzeleri...bülbül gibi sesler çıkarıyo....arabada giderken camdan dışarı bakıp geçen arabalarla konuşmaya bayılıyo....babası birisi bu kızı sevmeyi öğretsin bana yoksa mıncık mıncık yapcam elimde kalıcak diye deli oluyoopuyorumnanaktan

aynen katılıyorum valla.annem :sen 1 ay emdin sonra inek sütüyle büyüdün diyor...bu bağırsak kanaması olayı çok düşük bir olasılıkla ortaya çıkıyo...bu yüzden büyük bir kısım risksiz aslında.....

canım geçmiş olsun.umarım önemli bişeyi yoktur....

ne ayıp ya..ben deli oluyorum böyle düşüncesiz insanlara....girilirmi hiç....

benimki de dönmüyo canım henüz....kaldırıyo popoyu ancak yan dönüyo gerisi gelmiyo...

canım benim ya....inşallah artırmaz dozunu..olsun sen üzülme canım ne olursa olsun...senin sağlığın herşeyden önemli....gelişmelerden haberdar et bizi...

birde alp kendini anakucağından atıyor artık.ayaklarından güç alıyor kaldırıyor kendini öne atıyor.sabah ona koyup lavaboya gittim bir geldim ki kafa anakucağının oratasında ayaklar boşta:bbo:

aynen bizimkide atıyo kendini...

Ayy evet kızın demişim.Bellimi olur belki kızında yakında gelir :)

Berat Duası :

Bazı mâna büyüklerinin de şöyle bir duası vardır:

"Allahım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini
siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz Onun katındadır."12
Bu idrak ve şuur içinde ihya edeceğimiz Berat Gecesinin hepimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz edelim.

AMİNNNNNNN.........(RABBİM HEPİMİZİN YUVASINI KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN BİR ÖMÜR MUTLU,HUZURLU,SADAKATLİ,SEVGİ VE SAYGI DOLU SÜRMESİNİ NASİP ETSİN.YAVRULARIMIZA,SEVDİKLERİMİZE HAYIRLI SAĞLIKLI ÖMÜRLER VERSİN.HEPİMİZİN HAKKINDA HAYIRLISI OLSUN....

Tünaydın anneler;
Berat Kandiliniz mübarek olsun cümlemizin hayırlara vesile olması dileğiyle ....
Burcu canım geçmiş olsun emzirebildiğin yere kadar emzir canım doktoruda dinle ama yıpratma kendini ve duymamış olayım boşanma aile problemlerini ancak eşin ailesine anlatması lazım bu kadar misafirlik yeter artık yani senin rahatsızlığını da dile getirmesi lazım...
Ebru ekmek konusunu fazla abartma canım doktorumuz bana da demişti ufakta olsa ver çiğnemeyi öğrenmesi için ama ben ekmeğin içinden ufak verdim tadlarını da alıyor ve o yedikçe neşelendikçe mutlu oluyoruz eşimle ben....
Yazgı gez annecim gez kuduruk ALP inde sonra oğluşuna dersin kuduruk diye kim yaptı acaba ALP'İ kuduruk...

selam canlar nasılsınız,biz malum hala aynı kayınvalidemin evindeyiz,Zeynebin 5 aylık kontolü için cumartesi dra gittik
6220 gr 60 cm de boyu olmuş
dr 5 ay bir bebek için iyi kilo almış boyda güzel uzamış dedi
bu ay 3 cm boy uzamış
520 gr almış,çok şükür
artık ek gıdalara tamami ile geçebilirsin dedi,ben zaten geçmiştim:)))sabah meyve püresi,öğle sebze pürsi akşamüstü yoğurt ve gece pirinç muhallebisi ve ne kadar alırsa o kadar anne sütü
BOSNAcım çok geçmiş olsun inanın fırsat bulup takip edemiyorum sizi hiç zamanım olmuyor,kendi evim olmayınca öyle işte ama şükür,cnm arkadaşım şu kaynana ne zaman gidecek bu nasıl bişimiş böle sülük gibi yapıştı kaldı evinize,bu insanlar bu kadar yüzsüz olmayı nasıl becerirler anlamam,sen kendine dikkat et ve bi çözüm yolu bul,Allah yardımcın olsun valla cnm,
YazgıCIM SENİNDE İŞİN ZOR YÜZSÜZ KADIN SENİN EVİNE NASIL GİRERKİ,MADEM GİRİYORSUN EVDE YOKSAN BİR TELEFON AÇIP SOSUN EN AZINDAN NEZAKETEN BENCE BU SORUNU KOCANLA KONUŞUP Bİ ŞEKLİLDE HALLET YOKSA SİNİR KÜPÜ OLUR ÇIKARSIN

ay büyükte kalmış hep büyük harfler iel devam etmişim pardon

Maaşallah kuzuna canım sevindim sizin adınıza....

mrb ann,işler hayırlı kandiller ay beni hiç sormayın kaç gündğr uykusuzluktan öldüm artık oğlumu uyutmak imkansızlaştı gözleri kapalı gece ama o ısırmalık poposunu kaldırıp kaldırıp yatağa vuruyo sağa dönüyo olmuyo sola dönüyo olmuyo yüz üstü dönüyo bu sefer eski haline gelmediği için kıçını yırtıyo :))
uykuda gözler kpalı ses çıkararak huysuzlanıyoanlam veremiyorum elleri ayakları karnı kafası yanıyo ateşi var gibi oluyo sabah kadar öğlene doğru falan biraz azalyo neden böyle anlam veremiyorum

Evet gözümüzü üzerlerinden ayırmamak lazım, çok tehlikeliler valla...
Valla bilmiyorum napıcam, daha ne kadar dayanabilirim onu da bilmiyorum. Alıp Doruk'u gitsem mi acaba...

Bu arada alıntılardan okudum kayınvalidenin yaptığını.
Al benimkini vur seninkine, adam değiller valla...
Görümcem kayınvalidem hatta kayınpederim bile giriyorlar yatak odama, Doruk'u sevme bahanesiyle... Kaç kere söyledim, kimsenin umru değil. Bi gün çırılçıplak soyunacam yanlarında, bi daha giremicekler!!!

Canım laktoz ve fruktoz çok zararlı değil, zararlı olan bildiğimiz fabrikada üretilen şeker...

Canım keşke öyle olsa... Bunlar yılda en az 3-4 defa gelip en az 20 gün-1 ay kalıyorlar... Yani senenin 3 ayını bunlarla geçiriyorum ben...

Biliyor Hasretim ama anlayan kim... Ben kendi kendime stres yapıyormuşum, öle diyor... Cmt akşamı ben yemek yiyordum, Doruk da halasının kucağındaydı. Dedi ki küçük haım, sırtı terlemiş, değiştirelim. Baktım kupkuru çocuğun sırtı, gerek yok dedim. Sabahtan beri bu var üzerinde, değiştirelim dedi. Hayır ben daha 2 saat önce değiştirdim, gerek yok dedim. Annesine döndü, içerden bişi getir de değiştirelim dedi. Büyük cadı da gitti getirdi, değiştirdiler üzerini. O an kıyameti koparmadığıma o kadar pişmanım ki anlatamam... Beni adam yerine koymuyorlar, her b.ka burunlarını sokuyorlar, sonra stres yapan ben oluyorum...

kızımı dr a götüreceğim öksürük dewam ediyor..

Allah Allah, götür bakalım, birşeyciği yoktur inşallah, geçmiş olsun şimdiden...

Seni kimse benden daha iyi anlayamaz :)
İlk günden koy tavrını, karıştırtma, sen izin verdikçe, doz daha da artıyo canım...

Çok sağol canım, inşallah...

Maaşallah Asya'ya, dili çözüldü demek :)

Ayy evet kızın demişim.Bellimi olur belki kızında yakında gelir :)

Hayırlısı Allah'tan :)

Anlatmıyor Ayfercim, anlatmıyor, benim abarttığımı düşünüyor.

Canım maaşallah Zeynep'e...

Yapıştılar ki nasıl, cidden yüzsüzce kalıyorlar, benim diyemediğimi siz söylüyorsunuz valla, hepinizin ağzına sağlık :)

bide annişler bebeğinizin uyuduğu oda kaç derece ve gece uyurken pencere falan açyomusunuz

canım biz şu an Akçakocadayız aşırı sıcak oda 28 derece oluyor genellikle tek çıtçıtlı badiyle yatıyor ve pencereyi gece gündüz açıyoruz...cereyanda kalmadıkça sorun olmaz...22 derece olması lazım demişti doktorumuz....

slm kızlar bu ara ev toparlamaktan fazla vakit bulamıyorum malum tatil dönüşü yeniden bi düzen çabası Allahtan serhan hiç zorluk çıkarmadı beşiğini çok özlemiş zaten minikim

bu arada hayırlı kandiller canlarım

hijyenim tekrar hayırlı olsun diyim eymen paşaya sorularımı yanıtladığın için çok teşekkür ederim canıım yarın aşımız var ve kontrolümüz konuşucaz bu sünnet meselesini doktorla hayırlısıyla inşallah doğru bir karardır bu bizim için yani serhan için

fazla takip edemiyorum kaçırdığım çok şey var biliyorum dileğim inşallah herkesin keyfi yerindedir sağlıkla büyüyordur bebişlerimiz

oğlumun odası 29 baznde 30 oluyo ölüyruz sıcaktan bursa kaynıyo ya

Hasret geçmiş olsun canım acaba üşüttümü iyice dr ilaç vermişti ama ne oldu?
Hijyenenim aşılarda Hilal ateş olmadı ama kırgınlığı vardı ne olur ne olmaz diye yarım fitil verdim...
SNOW walla sorma yatak odasının canımı biz bile açamiyoruz İstanbul geceleri daha da sıcak oluyor bayılacağız walla hele Hilal emerkende felaket terliyor gece üstüne değiştirip öyle yatırıyorum gece uyandığında ağlasada üstünü değiştirip öyle emzirerek tekrardan uyuyoruz

bugün defnoşa ilk defa elma püresi
yedirdim seve seve yedi yavrum
benim kızda hiç sırtüstü duramıyo
hemen dönüyo altını falan zor değiştiriyorum dönecem diye direniyo
tabi kalıyo öyle mızırdanmaya başlıyo çeviriyorum hemen yine dönüyo
meyve püresini günde bir kezmi veriyosunuz kızlar bide gün içinde farklı meyvelerde veriyomusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…