topiğimiz hayırlı olsun
benimde 2. bebeğim fakat ilkinde biraz tecrübesizlikten birazda yanlış dr. seçiminden ek gıdalarda çok sorunlar yaşadım.bu sefer hata yapmak istemiyorum mesela ilk dikkat etçeğiniz şey lütfen blendır kullanmayın ben çok hata yaptım hep pütürsüz yedim sonuç diline birşey takıldığında oğlum 1.5 yaşındaydı hala kusuyordu.
ben daha başlamadım ek bir şey vermeye meyve sularını nasıl elde ediyorsunuz mesela cam rendede rendeleyip tülbenttenmi geçiriyorsunuz?
bilgilendirirseniz çok sevinirim
selam kızlar...bu topic çok iyi olmuş walla...benim 3. çocuk olmasına rağmen hala ne vermem gerektiğini araştırıyorum...ben oruç tutuyorum o yüzden 3 haftadır akşamüstü muhallebi veriyorum..pirinç ununu suyla pişirip formül mamayla karıştırıp yediriyorum...akşama doğru sütüm kalmıyor çünkü...ama orucumu açar açmaz yarım saat içinde geliyor şükür..
bu hafta meyve sebzeye başlıym dedim...önce bi kaça kaşık sadece suyu verilmeliymiş meyvenin...bir günde sadece bişeyi denememiz lazım bebekte alerji falan yapıyormu diye...2-3 gün sonra püreye geçicez...
nilaycım sebze püresini ne kadar miktarda veriyosun ve hangi öğünde??
bi de bebe bisküvisi versek mi..pek bi faydası yok ama almış babası..
selam kızlar...bu topic çok iyi olmuş walla...benim 3. çocuk olmasına rağmen hala ne vermem gerektiğini araştırıyorum...ben oruç tutuyorum o yüzden 3 haftadır akşamüstü muhallebi veriyorum..pirinç ununu suyla pişirip formül mamayla karıştırıp yediriyorum...akşama doğru sütüm kalmıyor çünkü...ama orucumu açar açmaz yarım saat içinde geliyor şükür..
bu hafta meyve sebzeye başlıym dedim...önce bi kaça kaşık sadece suyu verilmeliymiş meyvenin...bir günde sadece bişeyi denememiz lazım bebekte alerji falan yapıyormu diye...2-3 gün sonra püreye geçicez...
nilaycım sebze püresini ne kadar miktarda veriyosun ve hangi öğünde??
bi de bebe bisküvisi versek mi..pek bi faydası yok ama almış babası..
kızlar işte benım oğluma verdığım ek besınler bunlar
SEBZE PÜRESİ
yarım su bardağı su
yarımdan daha az havuç ,
yarımdan daha az patates
1 tatlı kaşığını çok doldurmayacak şekilde pirinç
bunlar bı cezveye koyularak ağzı kapalı olarak 20 dk kısık ateşte pişirilir
dahas sonra blendardan geçirilerek verılır sebze püresının iki gunde bitirilmesı lazım
2.hafta
1 tatlı kaşığı z.yağı
3.hafta
yeşil yapraklı sebzeler eklenebılır ama eklenırse gunluk tüketilmelidir
1\4 domates
MEYVA PÜRESİ
elma
kayısı
üzüm
armut
cam rendede rendelip karıştırılarak verilebilir
muz elma yada portakal suyuyla sulandırarak verileibilir
YOĞURT
yarım su bardağı süt (pınar sutle guzel oluyo)
yarım çay kaşığı yoğurt(ılk yaparken hazır yoğurt olabilir ama daha sonra yapılan yoğurttan kaldırılmalı onunla mayalanmalıdır)
süt kaynatılarak elın dayanabıleceği ısıya kadar soğutulur içine yoğurt katılarak mayalanır.hiç tepretmeden sıcak bı yerde üstü örtülerek 4 saar bekletirilir daha sonra dolabta 4-5 saat daha dinledirilir
buda iki günde tüketilmelidir
MUHALLEBİ
yarım su bardağı süt
1 tatlı kağışı un
çok az şeker
cezveye koyularak devamlı karıştırılarak pişirilir
KUZULARA AFİYET OLSUNNNNNNNNN
ben her gun bı çeşidi denedım alerjısı olup olmadığını kontrol ettım şimdi şöyle verıyorum
sabah saat 11.00 sebze püresi(yarım çay bardağı)
öğlen saat 14.00 meyva püresi(1 çorba kaşığı)
akşam saat 17.00 yoğurt (1 çorba kaşığı)
akşam saat 20.00 (1 çorba kaşığı)
bu ölçülerde başladım gitgide yavaş yavaş arttırdım
herşey iyi güzel hoşta ben şu süt olayına takıldım ya bizim drumuzda ya şeker ve sütle yada su ve hazır mamayla yapcaksın dedi pirinç unu ikisindede var zaten CADIARZUmamada vermek istemiyodum sütte bi gün sütle denedim 1 yaşından önce yasak verme dediler 2. gün mamayla başladım bugün hiç vermiycem sanırım vicdanım hiç rahat değil ya
ya cnm bende süt olayına çok takıldım 1 yaşından önce vermeyın dıe banada söledıler
ama sütle yapıyorum vallahı ona bakarsan yoğurdunda özü süt muhallebınınde
onun için verıyorum ama çok tereddüt yaşadım yanı
şimdi nasıl zevkle yıyo onu öle yıyo görünce takmamaya başladım artık
mamayla nasıl yapılıyo bılmıyorum ama hıç denemedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?