2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

ben 100cc yani 1çay bardağı suya 1,5 kaşık pirinç unu koyuyorum karıştırark pişiriyorum. ılınınca vermeme yakın 3 kaşıkta formül süt yani mama ilave ediyorum yani mama ile pişirilmiş gibi oluyor. inek sütü çok zararlı yoğurdu da bu şekilde mayalayabilirsin canım. ben normal süt ile yapıyorum ama muhallebiyede koyulunca çok fazla gelmesinden korkuyorum. ilk yaptığımda muhallebiyi çay bardağına 1 parmak kadar süt koymuştum. dün akşam saat 12de bir verdim sabaha kadar acıkmadı kerata gamyoncuiremsu

biz henüz hiç bir gıdaya başlamadık biraz daha bekliycem galiba 4 buçuk aylık bi olalım bakalım
İnek Süt kullanılmadığı için aptamil ile hazırlanan tariflerden buldum işinize yarar belki
Mama ile Muhallebi Hazırlanışı: İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.

Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması*

Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması* ilave edilip, iyice karıştırılır.

Yoğurt: 5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.

Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır.

Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt hazırlayabilirsiniz:

Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur. 200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.

benim bebeğimin inek sütü allerjisi var...(biz napacaz yaa:gitme:

cnm keçi sütü falanda deneyebılırsın bulması zor oluyo ama o alerjı yapmayabilir

ya tadı nasıl oluyo acaba yoğurt gibi oluyomu
bı denemem lazım bnmde içim rahat diildi

ya ne güzel başlamışsınız inş. sorun yaşamayız hiçbişrimiz.. ben de başlamıştım 1 ay önce yavaş yavaş meyva suları veriyordum sonra şeftali yi cam rendede rendeleyip vermeye başladım ama kabız olduk dr. a söyledim 5 hafta sonra başlıyacaksın enden erkenden verdin dedi. korktum bence kaldı 2 haftamız inş. birdaha kabızlık yaşamayız. siz başladığınızdan beri kaka problemi yaşadınız mı kızlar

Dün yaşadık ondanmı acaba gerçi 1 haftadır yiyoz şeftaliyi

şeftali kabız yaparmış, kayısı yumuşatır, armuttta ishal yaparmış bana öyle söylediler.

cnm keçi sütü falanda deneyebılırsın bulması zor oluyo ama o alerjı yapmayabilir

ya tadı nasıl oluyo acaba yoğurt gibi oluyomu
bı denemem lazım bnmde içim rahat diildi

keçi sütünüde önermedi doktorumuz...oda %50 oranında allerjikmiş..
dün ben açıköğretim sınavındayken babası ilk ek gıda olarak kızıma elma şeftali püresi(bebelac)vermiş..sevmiş..merak ettim bugün bende 3 kaşık verdim..nasıl yiyor sıpa versem hepsini yiyecek...bu ayın sonuna kadar bi daha vermeyeceğim ama..ay sonunda yavaş yavaş başlarız artık.

esracığım banada şeftali bağırsakları duzenler dedıler
ama armut verdığımde kakasının rengını değ,iştiğini gözlemlıyorum
ama kabızlık sorunu yaşamadım

meyve sularını nasıl sıkıp veriyorsunuz?mesela elmayı?katı meyve sıkacağı kullanmak zararlı mıdır?

bugün elma suyu verdim.cam rendede rendeledim sonrasındada k.validem bi bbiberon almıştı içinde plastik süzgeci var ondan süzdüm ama zor oldu.bende düşündüm katı meyva sıkacağını olurmu acaba

ben de ilk kez bugun cam rendede elmayi surttum, iki minik kasik verdm suyundan yuzunu burusturdu ya tatli elmaydi oysa ki :)

kızlar ben muhallebiyi mamayla yoğurduda 5,yada 6.ayından sonra nezaman başlıyıcağıma karar vermedim muhtemelen 6.ayından sonra cam şişede günlük sütler varya onunla mayalamayı düşünüyorum.bu arada inek sütünün zararını sordum bilim adamları diyaliz hastalarındaki artışı hastalık nedenlerini araştırmışlar 1 yaşından önce anne sütü alanlara nazaran ekstradan inek sütü alan bebeklerin ileriki yaşlarda böbrek sorunlarıyla karşılaşma olasılıkları artıyomuş anne sütünde metaller varmış inek sütündede yoğun olarak varmış bebeklerin böbrekleri bukadar çok metali süzemiyomuş gibi bi açıklama yaptılar bana bende mama dahamı az zararlı dedim seçim size kalmış dedi ahanda çıkın içinden

muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum ama çıkıp kaşık mamalarından alıcam ilk fırsatta. yoğurt işine gelince kutu süt ile yapıyorum. araştırdığım kadar ile süt yoğurt olurken değişime uğruyormuş ve sütün verdiği zararları vermiyormuş yoğurt. bende mamadan yapmayı düşünmüştüm ama sanki dediğin gibi mama sütten dahamı sağlıklı ki

bende muhallebiyi pirinç unuyla yapıcamda su ve mama katıcam içine 1 bardak suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynıyacak ocaktan aldıktan sonrada 6 ölçek mama koycam böyle yapcam yani bazısı su yerine süt koyuyomuş bide şeker tabi normal muhallebi yani:bboff ne zor iş ya neresinden tutsak sağlıksız bişi vercez hayırlısı artık çalışmasam gittiği yere kadar emzircemde mecbur bişi vercem çocuğa sütüm yetmez açmı kalcak bu çocuklar ya

bende bugün ilk defa elma verdim kızıma :)) cam rendede rendeleyip süzgeçten geçirdim kaşıklada bi güzel yedirdim bayıldı inşallah herşeyi böyle güzel yer :))

bende bugün ilk defa elma verdim kızıma :)) cam rendede rendeleyip süzgeçten geçirdim kaşıklada bi güzel yedirdim bayıldı inşallah herşeyi böyle güzel yer :))

inşallah canım..bende elma ile armut tattırdım.benimki de beğendi...valla demir damlasını bile cup cup içiyo...umarım herşeyi yer içersempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…