ya cnm bende süt olayına çok takıldım 1 yaşından önce vermeyın dıe banada söledıler
ama sütle yapıyorum vallahı ona bakarsan yoğurdunda özü süt muhallebınınde
onun için verıyorum ama çok tereddüt yaşadım yanı
şimdi nasıl zevkle yıyo onu öle yıyo görünce takmamaya başladım artık
mamayla nasıl yapılıyo bılmıyorum ama hıç denemedım
benim bebeğimin inek sütü allerjisi var...(biz napacaz yaa:gitme:
ben 100cc yani 1çay bardağı suya 1,5 kaşık pirinç unu koyuyorum karıştırark pişiriyorum. ılınınca vermeme yakın 3 kaşıkta formül süt yani mama ilave ediyorum yani mama ile pişirilmiş gibi oluyor. inek sütü çok zararlı yoğurdu da bu şekilde mayalayabilirsin canım. ben normal süt ile yapıyorum ama muhallebiyede koyulunca çok fazla gelmesinden korkuyorum. ilk yaptığımda muhallebiyi çay bardağına 1 parmak kadar süt koymuştum. dün akşam saat 12de bir verdim sabaha kadar acıkmadı kerata gamyoncuiremsu
ya ne güzel başlamışsınız inş. sorun yaşamayız hiçbişrimiz.. ben de başlamıştım 1 ay önce yavaş yavaş meyva suları veriyordum sonra şeftali yi cam rendede rendeleyip vermeye başladım ama kabız olduk dr. a söyledim 5 hafta sonra başlıyacaksın enden erkenden verdin dedi. korktum bence kaldı 2 haftamız inş. birdaha kabızlık yaşamayız. siz başladığınızdan beri kaka problemi yaşadınız mı kızlar
cnm keçi sütü falanda deneyebılırsın bulması zor oluyo ama o alerjı yapmayabilir
ya tadı nasıl oluyo acaba yoğurt gibi oluyomu
bı denemem lazım bnmde içim rahat diildi
ben de ilk kez bugun cam rendede elmayi surttum, iki minik kasik verdm suyundan yuzunu burusturdu ya tatli elmaydi oysa ki :)
kızlar ben muhallebiyi mamayla yoğurduda 5,yada 6.ayından sonra nezaman başlıyıcağıma karar vermedim muhtemelen 6.ayından sonra cam şişede günlük sütler varya onunla mayalamayı düşünüyorum.bu arada inek sütünün zararını sordum bilim adamları diyaliz hastalarındaki artışı hastalık nedenlerini araştırmışlar 1 yaşından önce anne sütü alanlara nazaran ekstradan inek sütü alan bebeklerin ileriki yaşlarda böbrek sorunlarıyla karşılaşma olasılıkları artıyomuş anne sütünde metaller varmış inek sütündede yoğun olarak varmış bebeklerin böbrekleri bukadar çok metali süzemiyomuş gibi bi açıklama yaptılar bana bende mama dahamı az zararlı dedim seçim size kalmış dedi ahanda çıkın içinden
muhallebiyi pirinç unuyla yapıyorum ama çıkıp kaşık mamalarından alıcam ilk fırsatta. yoğurt işine gelince kutu süt ile yapıyorum. araştırdığım kadar ile süt yoğurt olurken değişime uğruyormuş ve sütün verdiği zararları vermiyormuş yoğurt. bende mamadan yapmayı düşünmüştüm ama sanki dediğin gibi mama sütten dahamı sağlıklı ki
bende bugün ilk defa elma verdim kızıma :)) cam rendede rendeleyip süzgeçten geçirdim kaşıklada bi güzel yedirdim bayıldı inşallah herşeyi böyle güzel yer :))
inşallah canım..bende elma ile armut tattırdım.benimki de beğendi...valla demir damlasını bile cup cup içiyo...umarım herşeyi yer içersempatiksalakcinni
inşallah canım :))
ben demir damlasını zor veriyorum sevmedi onu kızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?