2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

kızlar demir damlasını küçük bir parça şeftalliyi cam rendede rendeledikten sonra karıştırıp verin. demirin tadı anlaşılmıyor. muhallebi ben de denemek istiyorum. şu ana kadar sadece şeftali armut ve üzüm suyu denedim. bayılıyor. tatlı olan şeyleri seviyor. peki muhallebiye ne kadar şeker atıyorsunuz? bir de pirinç ununu suyla pişirip üzerine anne sütü eklesek mama yerine olur mu?

bence şu pirinç unu muhallebi olayını yapmayın ,bebek kof kilo alır ama sağlıklı değil,hem şeker vermeyin el kadar bebelere meyve sebze en iyisi bence doğal şeker var içinde zararsız

ya çoğu kişi başlamış ek gıdalara . doktora sorcam derken geç kalmiim deboshayallersmile

kızlar duru 5 ayını doldurdu 6 dan gün alıyoruz öbür aya kahvaltılarada başlayacağız artık. ben kısaca nasıl ek gıdalar yediğimizden bahsedeyim belki fikir olur

uyanınca biberon maması
sonra uyuyor öğlen uykusuna kalkınca mayaladığım yoğurttan yiyor

sonra öğleden sonra elma ,şeftali, muz (hergün değiştirerek meyve püresi ve suyu veriyorum)
akşam üstü sebze çorbamız var. ben şöle yapıorum
1 adet kabak,1 adet havuç, 1 adet patates, 1 kaç demet ıspanak, 3-4 sap taze fasülye,pirinç ve bahçe domatesi(organik babamın bahçesnden) yalnız bebeklere belli bi aya kadar domates yasaklar listesinde...
pişiriyorum ama artık rondodan geçirmiyorum çünkü belli bi aydan sonra eğer hala pütürsüz verirseniz ilerde her pütürlüde kusuyormuş( çatalla eziyorum artık alışması için.

benim kızım aslaaa pirnç unu istemedi yemiyor. ama tam bir yoğurtçu diyebilirm günde 2 kavanoz yoğurt tüketmek istiyor doktora dedim aşık yoğurda resmen yerken aşk yaşıyor:))) yesin dedi zararı yok.. bide çok su içmek istiyor kana kana onun da zararı yokmuş...

ben arada milupanın kavanozlarındanda alıyorum bi yere gideceksem brokoli patates vsss güzel oluyor.

gamzecim maşallah duruya afiyet olsın yarasın :)))
darısı bize bakalım bizimkilerde severek yer inşallah herşeyi

benim de sütüm olmadığı için ek gıdalara baya erken başladık. şimdiye kadar yoğurt ve meyve suyu yiyordu, dr bu ay çorbaya da başlattı. şimdilik mercimek ve tarhana dedi ama 15 gün sonra her çeşit sebzeyi kullanabilirsin dedi. sadece soğan, sarımsak ve patlıcan verme dedi. bir de şekeri bilmiyorum ama bizim dr çorbasına çok az tuz kat , bulaşık suyu gibi olmasın dedi :)) çok az tereyağı da kat dedi. şimdilik mercimek yapıyorum sevdi gibi ama kesinlikle tatlı şeyleri daha çok seviyor... ben de milupa kavanoz mamalardan alıp denemek istiyorum, + 4 ay baya bir çeşidi var sanırım...

ya çoğu kişi başlamış ek gıdalara . Doktora sorcam derken geç kalmiim deboshayallersmile

canım bence sütn yetiyosa sadece tadımlık 1 -2 çorba kaşığını geçmiycek şekilde meyve sebze püresi verebilirsin akşamda 1 çaybağdağı sütle muhallebi yap istersen ama yoğut 5.aydan önce vermemelisin diye biliyom ben kahvaltıda aynı şekilde

yanlışlıkla süt yazdımm

benim sütüm yetiyor çok şükür...sadece tatlara alışsın diye 2 çaykaşığı veriyorum meyve pürelerinden..bu ek gıda sayılmazki canımsempatiksalakcinni

kızlar bizde başladık ek gıdalara söyle bi baktımda neden muhallebiyi kendiniz yapıyosunuz dahamı sağlıklı bi bilgilendiri verin beni yaa.bizim dr. kaşık maması ver dedi hazır aldım veriyorum..bide şu yoğurt olayı beni bitirdi patörize sütten tutmuyo inek sütü denicem burda bulmam daha kolay arkadaşımada dr.u babymix i önermiş ama benim kuzu sevmedi çok ekşi..acaba yoğurt yapma makinesimi alsam

ben kendi adıma şöyle söyleyebilirim enaz katkı maddesi içeren ne varsa en doğal nasıl besleyebilirsem öyle beslemeye çalışıyorum misal kimse yanlış anlamasın elma rendelemek dururken elmanın kaşık mamasını vermem çocuğuma aynı şekilde brokoli fasulye o tarz şeylerde var kaşık mamalarında kendin haşla yap püresini gitsin benim mantığım bu başkasını bilmem belki kolaydır belki daha besleyici olduğunu düşünüyolardır bilemem

Yoğurtta cam şişedeki günlük sütten yapman lazımmış tazelik acısından öyle öneriyolar hiç yapmadım oyüzden bişey diyemem ama arkadaşımın oğlu 7,5 aylık o yapıyomuş tutuyomuş

ben tutturuyorum şöyle yapıyorum,
1 çay bardağı pınar sütü kaynatıyorum daha sonra serçe parmağımla bakıyorum ne çok sıcak nede çok soğuk olacak süt.daha sonra 1 çay kaşığı tepeleme yoğurdu çay tabağına alıyoruum ılık süttende bir kaç kaşık alıp yoğurdu ezip sütün içine döküp karıştırıyorum.daha sonra üstünü iyice sarıp sarmalıyorum.(tabi çay bardağında yapmıyorum yoğurdu kavonozda) 4 saat hiç açmıyorum sonra açıp dolaba kaldırıyorum 2-3 saatte öyle dinlendiriyorum taş gibi tutuyor çok şükür.bazen geceden yapıp ertesi gün yediriyorum bazende sabah erkenden yapıyorum kolay gelsin

bu arada muhallebiyi bende kendim hiç yapmadım milupanın sütlü pirinçlisini kullanıyorum

haklısın canım bende evimdde sebzem olduğu sürece evde yapıyorum ama zaman zaman zell,le dışarı çıkktığımda kavanozlardan kullanıyorum...yoğurduda bi başka dr. tavsiye etmiş ondan sordum bizim dr. hazır hiçbişey verme dedi zaten ama tutturamıyorum işte yoğurdu

birde bu tarife uyup deneyeyim bi türlü tutturamadım ben ayrangibi oldu

ben pastörize sütten yapıyorum güzel oluyor ama makina almıştım onda yapıyorum, bir de bu ay dr keçi sütüyle de yapabilirsin dedi , yarın öyle yapacağım...

kesinlikle çok haklısın ne kadar katkı maddesi yok falan yazsa da evde yapılan mutlaka daha iyidir. meyve sebze pürelerini kendim yapıyorum ama milupaydı sanırım organik sütlaç görmüştüm +4 ay için onu denemeyi düşünüyorum bir tek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…