hu huuuu kızlar kimsecikler yok.....
daha önce yazmıştım ya bi şeyden korkuyorum diye, hah işte başıma geldi bebeğim erkekmiş. Aldığım bunca şey uçtuuuuu....
kızlarr merhabalarrr bilin bakalım nerden geliyorum. doktordan geliyorum. gelişmeler gayet güzel:
-oğluşum tamı tamına 1387 gr olmuş kulaklarıma inanamadım. doktora fazlamı diye sordu eşim o da yok bu haftadaki bebeklerin % 66 sıyla yakın dedi haftadaşlarının. %90 ınından fazlası ve %10 undan azı olması sakıncalıymış. ben bu tabirleri çok anlamadım ama önemli olan normal olması kaydirigubbakcemile3
-boyunu söyledi ama hiçbirimizin aklında kalmadı heyecandan.
-veee oğluşumun ilk renkli resmini aldık bugün. kocaman köfte burunlu bir sıpacık bakıp duruyom sabahtan beri. doyamadım bir türlü.:asigim:
-oğluşun kafası aşağıda bedeni sağ üst kısmımdaymış buda kasıklarımda hissettiğim dolgunluk ve rahatsızlığı açıklıyor. doktor normal dedi.
-mide yanması için reniie duo şurupu günde 4 defa aç karnına iç geçirecektir. geçmezse de özgenin ilacı vardı ya onu kullanabilirsin hiçbir sakıncası yok dedi.
-3 haftada 1 kg almışım tiroit hapım saolsun yoksa daha çok alırdım.
-tiroit için de dahiliyeciyle görüştük kan verdik sonuçlar akşama çıkacak ona göre ilaçta doz ayarlaması yapılacak. bu arada en önemli konu bebeğimin bu hipotiroidi durumundan etkilenip etkilenmediğini sordum. ''kesin birşey diyemem ancak yorum yapabilirim. 6. ayda farkettik muhtemelen senin ihtiyacın arttığı için hormon dengelerin yeni değişmiştir. asıl bu son aylarda hormon ihtiyacınız artıyor etkilenmemiş olma ihtimali çok yüksek'' dedi. ''öyle çok büyük bir rakam da değil tsh değerin'' dedi. içim nispeten rahatladı.
- ve aylardır merak ettiğim soruma cevap aldım. veet marka tüy dökücü kremimin kutusunu götürmüştüm. doktor içindeki maddeleri inceledi: içinde çok fazla madde var tek tek araştırmak mümkün değil ama çoğu zararsız bence dedi. artık 7. aydayız bu saatten sonra etkilenmez bebeğinde gelişimi normal kullanabilirsin dedi. refiyecim ve diğer kullanmak isteyen arkadaşların haberi olsunkaydirigubbakcemile3
nerdeyse 1,5 kg lık kocaman oğluşumun bütün teyzelerine selamı vardı:1hug:
canım bende de az miktarda idrar yollarında enfeksiyon var.bana doktorum tek kullanımlık antibiyotik verdi.kullandım.yine tekrarlamış.yine verdi.yine kullandım. bakalım sonuç ne olacak.Merhaba kızlar ,uzun zamandır yazamadım ,hepimize iyi günler diliyorum.
Çalıştığım için çok fazla giremiyorum fakat sürekli okuyup takip ediyorum. Aynı şeyleri yaşayıp paylaşmak çok hoş. Biz artık 27+4 teyiz kızımla. Kendisi iyi çok şükür ,1kilo olmuş ,bu arada ben de toplamda 5 kilo aldım 1.70 im ve 65 kilo ile başladım .Cumartesi günü 50mg şeker yüklendik , telefonda söylediğine göre doktorun ,biraz yüksekmiş. Gelmen lazııım dedi gene gidicem . Bu zamana kadar iyiydim bu aralar hepsi üstüste geldii mızmız oldum vallaa yaaa :) Zaten işyeri çekilmiyor artık . Biran evvel şu izin gelse de gitsek .
*Şekerim biraz yüksek (hadi ona biraz diyet verir idare ederiz çok fazla değilmiş.)
*İdrarımda iltihap varrantibiyotik verdi ama hiç kullanamıyorum yaaa çok korkuyorum napsam yaaa ,kullanmazsamda erken doğum olabilirmiş böbrekleri etkileyip . idrar yolu iltihabı olan var mı ?
*Basurum çıktı o da çok ufak bişey ,zaten neredeyse hep kabızımdırr ,şimdi bide hamile olunca çıktı basurum. (bunun giidşatı ne olur sizce?bide normal doğum istiyorum.)
*Tetenozun 2.dozunu hala yaptırmadım 4 Ocakta gitmem lazımdı işten fırsat bulup gidemedim. çok farkeder mi zamanı biraz geç gitsem?
Ay birden biree hepsi üstüste oldu :)) siz ne diyosunuzzzz şeker falan hep okudum da basur ve iltihap hiç görmedim yaşayan var mı ? sevgilerimle. Hoşçakalın .
canım sakin ol.inan ne yaparsak kendimize.erkekler başka dünyadan zaten.gittiğim hastane bana daha önce 1500-2000 arası fiyat çekmişti doğuma. ben de ööle başlamıştım bu hastaneye. bugün kocama 4500 lira çekmişler. Allah kıyamet koptu. başhekime falan çıktık. 3000 e indirdilar 1500 ünü özel sigortadan geri alcaz 1500 ödeyeceğiz. enimki başladı başhekimin odasında bağırmay. senin yüzünden oluyo, sen karıştırdın ortalığı, yok bundan sonra doktor falan. doğum zamanı git ssk da doğur. ama nasıl bağırma hastane içinde. yazık başhekimin asistanı tuttu elimi sinirlenmeyin hanfendi falan.sakinleştirmek için. şeker yüklemesi yapılmıştı, kan vermem için aşağıda bekliyorlardı, göndermedi, idrar tahlili için örnek verecektim verdirmedi. ööle içtim şekerli suyu geldim eve. kanıma bile baktırmadı. arabada da bağırdı çağırdı. bütün sinirlerim tepemde. oğlumamı şaşırayım, kendimemei acıyayım bilemedim. bazen hiç olmasaydı bu çocuk diyorum beni kendi bebeğimden nefret eder hale getirecek bu adam.
biz burdayız canım türkü dinliyoruz kızımla kıraçtan zemuszemus
kızlar ben anladım ki artık ağırlaşmaya başlamışım yavaştan da olsa....
Eve gittiğim vakit gelmek istemiyorum ve koltulta yarım saat kestirmeden kendimi topralayamıyrum....
Sanırım artık yürümemde de zorluk var...bakalım nereye kadar dayancam dükkanda sanırım biray sonra pes edip evde oturabilirim ama gene dğkkana gelirim annemlerde kalırım....
Bebişimde iki gündür pek bi uslu bu arada.....
volkan konak,yalancı dünya
harika ya. bu adama bayılıyorum.eşimi bile volkan konak hayranı yaptım.adamcağız arabada sürekli mimoza çiçeklerini dinliyor.
ay tubacım benimde şimdi aklıma geldi doğum filan konuştunuzmu doktorunla canım yaa.bende bu ay belli olcak demişti doktorum daha 20 sine çok var iple çekiom oğluşumu görmeyi..
canım bu kadar olur benimde ayın 19da randevum her ay aynı gidiyoruz seninle canım randevumuz bile biribirine benzedi hemşerum benumolumunekankayizsmile
zeyracım bende oğluşumu epey zamandır ipek acar ın cennet kokulum şarkısı ve ninnisini dinletiorum.doğumdan önce dinlemeye alıştığı şarkıyı hafızasına alıomuş bebiişlerimizz,doğumdan sonra aynı şarkıyı duyduklarında tepki veriolarmış.zaten zeka gelişimi içinde önemliymiş hafif müzikler dinletmek
Açılır açılır gözleri gülüm
İçinde yeşil çam ağaçları
Uyanışların en tazeleri
Odamızdan geçer gülüm seninle Feriğim fidanım feryadım
Hey benim zizil parmak memleket gözlüm
bunuda eşim bana söylerdi üniversitede okurken bizim şarkımızdı:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?