2010 Nisan Anneleri

allahallah herkes dınlıyo oyle olsa dınletirmi diğer doktorlar acaba?cadıarzu

kızlar bebeğinizin kalp atışlarını 8 haftadan önce net duyamassınız ama ondan sonra her kontrolde doktorunuz kendi dinletir zaten herhangi bi zararı yok merak etmeyın olsa bizim bebekler bişey olurdu sadece çok sık ultrasona girmek zararlı oyuzden il 7 ay gerek görülmedikçe ayda 1 kez 7aydan itibaren 15 gunde bır ve son aya yakın ya herhafta yada belli arayla mesela 3 gun gıbı gırıyosunuz

yok canım ben doktora sordum ses dalgasıyla calıstıgı ıcın ultrasonun bı zararı yokmus ıstersen hergun gırebılırsın dedi bı sorun olmaz dedi

sen neden dinlemedin cnm senınde doktorda zararlı dedımı yoksa ultrason aletınden dolayımı dınleyemedın?

Hayır canım benim dr um zararlı demedi ama ultrasonografi öle pek de

teknolojik değildi eskilerden. Pek müdahale etmek istemedim açıkcası gördüğüm için

sesini duyabilir miyim diye sormadım .

yazıyıda buldum ınternette
alıntıdır...

Sık yapılan ultrasonun bebeğe zararı vardır!
Yanlış - Ultrason insan kulağının duyamayacağı ses dalgalarıyla çalışmaktadır. Bugüne kadar bu ses dalgalarının canlı dokuya zarar verdiği yönünde bir bulguya rastlanmadığından gebelik esnasında yapılan ultrasonun anne adayına ve bebeğe bir zarar vermediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Problemli gebeliklerde gerektiğinde fetus gelişimini ve sağlığını takip etmek için periyodik kontroller dışında ultrason takipleri yapılması faydalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…