bende görmek istiyorum bebeğimi çok özledimmmmm yaaaa.daa var önümüdeki ctesi görcem inş
bende istiyorum yaa(( çok özlüyorum onu daha geçen hafta gördüm birdaha 1 ay sonra çağırdı ((((banane bende kaçamak yapar başka doktora giderim napiim:))))
kızlar bu arada demin komşuya gittim dedim ya, nasıl sinir oldum anlatamam.
biz annemle aynı sitede oturuyoruz, karşılıklı bloklarda. annem sitenin muhtarı gibidir, heerkesi tanır, bin tane arkadaşı vardır.. bana da yabani diyor kimseye gidip gelmiyorum diye.
bizim blokta, iki kat altımda bir bayana çaya gelmişler, beni de aradı illa sen de gel diye.
sevmem ben öyle gün muhabbetlerini falan ama ısrar edince gittim..
kızlar.. ya kadınlar ne kadar meraklı felaket haberciliği yapmaya yaa..
1 numaralı uyuz kadın : "ağzın burnun şişmemiş, seninki kesin oğlan, doktor yanlış söylemiştir" dedi !!!
2 numaralı uyuz kadın : "senin bebek aşağıda, yirmi güne doğurursun, aha yazıyorum şuraya" dedi!!!
3 numaralı uyuz kadın - ki kendisi de 32 haftalık hamile : "sen çok az kilo almışsın, bu bebek iyi beslenemiyordur" dedi !!!
4 numaralı uyuz kadın : annemin Dila'nın odasını, hazırlıklarımızı anlatması üzerine, "bebeğe bu kadar özenilmez, hazırlık yapılmaz, Allah ayıplar alır yanına" dedi!!!
son noktayı koyan 5 numaralı uyuz kadın da , bebek hareketlerini sordu, Dila'nın fazla oynamadığını söylediğimde "benzetmek gibi olmasın, biizm bi tanıdığın çocuğu da böyle hareketsizmiş, sonra özürlü doğmuş" dedi..
ay hikaye gibi geliyo ama vallaha birebir yaşadım bunu yarım saat önce !!
abartmıyorum ayyynen böyle söylediler..
şimdi ben nerelerden atayım kendimi ??
ya da bu kadınları nerelerden atayım yani ??
sinir oldum kırk dakika oturup kalktım apar topar. anladılar da sinir olduğumu.
ya ama hayret bişey.. annem de para mı verip bulmuş bunları, bu kadar uyuz bir grup insanı nasıl bir araya getirmiş ya..
insan zaten hassas ve endişeli olan hamile bir kadına böyle şeyler söyler mi Allah aşkına
bu kadar mı düşüncesiz, hödük, terbiyesiz bu insanlar
yemin ederim kafa kafaya tokuşturasım geldi hepsini..
maşallak kızlar bebişlerinize.....zümmin cim neyle beslendim canım maşallahhhhhhhhhhhhhhh41 kere........
MAŞALLAH BEBİŞE. herşey gönlünce olsun canım
zümmincim maşallah kuzucun şimdiden kocaman olmuş..sen 2 ay daha beklersen 5 kg olur bee amannn onu nasıl doğuracan sen?bide normal doğum düşünüom demişsin..allah yardımcın olsun bebeğinde sağlıklı olsun yeterki..
Slm kızlar, nasılsınız?
Herkes bebişlerini görmüş ne güzel. İns bende çarşamba göreceğim bir aksilik olmazsa. :Saruboceq:
Dila hanıma maşallah. Kocaman olmuş artık. Nazlı bir hanımefendi. bayanssulusmile. Bu arada ne güzel normal doğum yapacakmışsın.
ademir47, maşallah bebişine canım.Ödem olmaması için son aylarda daha fazla kalsiyum ve magnezyum almak lazımmış. Süt ve süt ürünleri ve maden suyu iç canım.
Ayse_denizy bir maşallahda size.Senin adınada sevindim en güzeli normal doğum. Benim doktorumda bu gidişte herşey yolunda normal doğuracaksın dese nasıl sevinirim. Tabi herşey nasip ve hayırlısı.
Rabia Fatmacım, bebişine nazar değmesin canım.Bebeklerin doğum kiloları ne olursa olsun, bebeklerin büyük çoğunluğu 6. aylık olunca aynı kiloya hemen hemen ulaşıyor. Hiç kendine dert etme canım. Yeterki 2500 geçsin ve gelişimi tam olsun. Benim iki kardeşim 7 aylık olunca zayıf doğmuşlar ama annem hep der 6. ayda maşallah tonsun gibi oldular diye.
Zümmin canım maşallah bebişine bayağı iri olacak gibi. Canım benim bir arkadaşım bebişi 4200 doğdu normal doğum yaptı. Biraz zorlanmış ama çok hızlı toparlandı.
ay bi komşuya gittim geldim ne haberler gelmiş..
ademircim maşallah bebişe :) tarih bile belli oldu ha.. ay artık tam geri sayım olacak seninki :)
rabia fatmacım güzelim.. kilo hiiç sıkmasın canını. her bebeğin yapısı, bünyesi farklı. zayıf doğup 2 ayda toraman olan bebeler de var, toraman doğup 2 ayda çok az kilo alan ve geride kalan bebekler de.. doktorun şu an ciddi bir sorun görmediği müddetçe, hiç düşünüp de dert etme kendine.
kaldı ki son haftalarda arayı kapatıp hızla da kilo alabilir.. hiç belli olmaz bu işler. sen sağlıklı ol, gerisi hikaye..
zümmin bacımm.. n'ettin sen:) neyle besledin bu çocuğu :)
normal doğum elbette en sağlıklısı ama senin afacan bu hızla büyümeye devam ederse sezaryene yönlenir doktorun herhalde..
gerçi sağlığı yerinde olsun da, kilo milo hiç önemli değil.. maşallah yavruna.
denizcim güzelim senin de gözün aydın :)
maşallah oğlumuza :) abi olmuş artıkın :)
ne güzel doktor haberleri aldık böyle.. Allah hayırlısıyla doğum haberlerimizi de böyle bir bir kutlamayı nasip etsin...
canım hoşgeldin..
haberlerimiz hep güzel bugün çok şükür :)
darısı başına, çarşamba günü iyi haberlerini bekliyoruz... :)
biz annemle aynı sitede oturuyoruz, karşılıklı bloklarda. annem sitenin muhtarı gibidir, heerkesi tanır, bin tane arkadaşı vardır.. bana da yabani diyor kimseye gidip gelmiyorum diye.
bizim blokta, iki kat altımda bir bayana çaya gelmişler, beni de aradı illa sen de gel diye.
1 numaralı uyuz kadın : "ağzın burnun şişmemiş, seninki kesin oğlan, doktor yanlış söylemiştir" dedi !!!
2 numaralı uyuz kadın : "senin bebek aşağıda, yirmi güne doğurursun, aha yazıyorum şuraya" dedi!!!
3 numaralı uyuz kadın - ki kendisi de 32 haftalık hamile : "sen çok az kilo almışsın, bu bebek iyi beslenemiyordur" dedi !!!
4 numaralı uyuz kadın : annemin Dila'nın odasını, hazırlıklarımızı anlatması üzerine, "bebeğe bu kadar özenilmez, hazırlık yapılmaz, Allah ayıplar alır yanına" dedi!!!
son noktayı koyan 5 numaralı uyuz kadın da , bebek hareketlerini sordu, Dila'nın fazla oynamadığını söylediğimde "benzetmek gibi olmasın, biizm bi tanıdığın çocuğu da böyle hareketsizmiş, sonra özürlü doğmuş" dedi..
ya ama hayret bişey.. annem de para mı verip bulmuş bunları, bu kadar uyuz bir grup insanı nasıl bir araya getirmiş ya..
insan zaten hassas ve endişeli olan hamile bir kadına böyle şeyler söyler mi Allah aşkına
canımm sık dişini, az kalmış :)
yarım kilo artmış olarak göreceksin inşallah oğlunu :)
canım, ben de daha cumartesi sabahı gördüm ama insan hemen özleyiveriyor di mi..
peki senin doktor niye 1 ay sonra dedi ki
artık kontrollerimizin biraz sıklaşması gerekmiyor mu
gerçi her doktorun uygulaması farklıdır tabi ama benimki 15te 1 gel dedi artık.
eh canıma minnet tabi, hiç gitme dese ona bile peki diycem :)
sen iyisi mi yap bi kaçamak, gör bebişini :)
ayy çok sinir oldum bunlara yaaakötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
ne manyak insanlar etrafta((
canım bu cahil insanların söylediklerine hiç bakma((((
hepiziden Allah razi olsun....benim ilk bebisim 1300 gr dogdu...simdiki masallah iri oldu....belki korkumdan cok yedim... normal dogum istiyorum ama Allah bilir...doktor ne uygun görürse o olur artik...
ama cookkkkk korkiyorum
Canım, bu bizde adet herşeye kulp bulunur. Resmen hamile terörü.klava:
Hiç sinirlenme canım, bebişinde boşuna kasılmasın.
bende anlamadım aslında ilk 2 hafta sonra gel dedi sonra 3 dedi...sonra 5 martta gel dedikafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıanlamadım...o anda tansiyonum yüksek çıkmıştı tahlilller falan yaptı bişey çıkmayınca rahatladım ama bunu sormakta aklıma gelmedi...bende evimin yakınında bi hastane var oraya gidiyorum arada yine giderim 15 gün sonra dedim kendimce((
zeynepçim şaka mı bu komşular yaaa inanmıyorum...
birde beni az önce deniz arayarak büyük bir süpriz yaptı... şok oldum resmen... hazırlıklı olun her an telefonunuz çalabilir ve arayan deniz olabilir:))))))
son cümlene katılıyorum böle şeyler söylenince aynı şey benim içimdende geçmiyor deilalsanaalsanasmile
ay tahlil telaşı arasında aklına gelmemiştir elbet..
içine sinmezse arar konuşursun artık, ya da dediğin hastaneye gidersin yani..
hiçbiri de olmazsa dert etme, bundan sonraki kontroller rutin takipler nasılsa..
bebekler kilo almış mı, suyumuz yeterli mi.. bunlara bakıyorlar sadece. eskiden muayenelerim uzun sürerdi, şimdi benim de girmemle çıkmam bir oluyor.
önemli olan tek şey şu, ekstra bir rahatsızlık, ağrı, sancı hissedersen, bebek hareketleri 24 saat boyunca durursa ara doktorunu, bekleme muayene gününü..
ya benden büyük oldukları ve de annemin arkadaşı oldukları için bir şey diyemedim, bi hamile olan daha gençti, öbürleri hep 45 yaş üstü insanlar.. annemi de mahcup edecek bir şey demeyeyim dedim apar topar kalktım işte..zeyneppppp bu kadnları nerden buldun anacım sen hepsi numunelik valla...
amanınnn pes doğrusu,hatda yuhhhhh....aptal kadınlar ya ......
ayys sen iyi dayanmışın benim ters anıma denk gelseydi paralardım hepsini ama bukadrada olmaz.....valla annen nerden bulmuş bukadra dengesizler topluluğunu bir arada gıcık kadınlar....
takma sen guzelim kafana,bidahada gitme olsn bitsin ......bende cok kızdım....
Ben bunların hepsini bir odaya koyup yakarım haaaaaaklava:kötükedihüso
zeynepcim ne dengesiz insanlar öyle yaaaaaaaaa
parçalayası gelir insanın resmen......
insanın sinirini zıplatmayı görev edinmişler kendilerine....
bence çok cahil insanlar.neyin ne olduğunu bilmeden sadee laf olsun diye konuşan insanlar...byelerine sinir oluyorum.hiçbişey bilmiyolar okumuyolar etmiyolar sadece gevezelik olsun diye konuşuyolar.......
canım benim 1 ay oldu gitmeyeli dr a.en son 1282 gramdı 2 olmuştur diye düşünüyorum inşallah sağlıklıdırda hiç önemli değil gerçi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?