2010 Nisan Anneleri

kızlar bu arada demin komşuya gittim dedim ya, nasıl sinir oldum anlatamam.

biz annemle aynı sitede oturuyoruz, karşılıklı bloklarda. annem sitenin muhtarı gibidir, heerkesi tanır, bin tane arkadaşı vardır.. bana da yabani diyor kimseye gidip gelmiyorum diye.
bizim blokta, iki kat altımda bir bayana çaya gelmişler, beni de aradı illa sen de gel diye.
sevmem ben öyle gün muhabbetlerini falan ama ısrar edince gittim..

kızlar.. ya kadınlar ne kadar meraklı felaket haberciliği yapmaya yaa..

1 numaralı uyuz kadın : "ağzın burnun şişmemiş, seninki kesin oğlan, doktor yanlış söylemiştir" dedi !!!
2 numaralı uyuz kadın : "senin bebek aşağıda, yirmi güne doğurursun, aha yazıyorum şuraya" dedi!!!
3 numaralı uyuz kadın - ki kendisi de 32 haftalık hamile : "sen çok az kilo almışsın, bu bebek iyi beslenemiyordur" dedi !!!
4 numaralı uyuz kadın : annemin Dila'nın odasını, hazırlıklarımızı anlatması üzerine, "bebeğe bu kadar özenilmez, hazırlık yapılmaz, Allah ayıplar alır yanına" dedi!!!
son noktayı koyan 5 numaralı uyuz kadın da , bebek hareketlerini sordu, Dila'nın fazla oynamadığını söylediğimde "benzetmek gibi olmasın, biizm bi tanıdığın çocuğu da böyle hareketsizmiş, sonra özürlü doğmuş" dedi..

ay hikaye gibi geliyo ama vallaha birebir yaşadım bunu yarım saat önce !!
abartmıyorum ayyynen böyle söylediler..

şimdi ben nerelerden atayım kendimi ??
ya da bu kadınları nerelerden atayım yani ??
sinir oldum kırk dakika oturup kalktım apar topar. anladılar da sinir olduğumu.

ya ama hayret bişey.. annem de para mı verip bulmuş bunları, bu kadar uyuz bir grup insanı nasıl bir araya getirmiş ya..

insan zaten hassas ve endişeli olan hamile bir kadına böyle şeyler söyler mi Allah aşkına
bu kadar mı düşüncesiz, hödük, terbiyesiz bu insanlar
yemin ederim kafa kafaya tokuşturasım geldi hepsini..

bende görmek istiyorum bebeğimi çok özledimmmmm yaaaa.daa var önümüdeki ctesi görcem inş

canımm sık dişini, az kalmış :)
yarım kilo artmış olarak göreceksin inşallah oğlunu :)

bende istiyorum yaa(( çok özlüyorum onu daha geçen hafta gördüm birdaha 1 ay sonra çağırdı((((banane bende kaçamak yapar başka doktora giderim napiim:))))

canım, ben de daha cumartesi sabahı gördüm ama insan hemen özleyiveriyor di mi..

peki senin doktor niye 1 ay sonra dedi ki
artık kontrollerimizin biraz sıklaşması gerekmiyor mu
gerçi her doktorun uygulaması farklıdır tabi ama benimki 15te 1 gel dedi artık.
eh canıma minnet tabi, hiç gitme dese ona bile peki diycem :)

sen iyisi mi yap bi kaçamak, gör bebişini :)

ayy çok sinir oldum bunlara yaaakötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

ne manyak insanlar etrafta((

canım bu cahil insanların söylediklerine hiç bakma ((((

maşallak kızlar bebişlerinize.....zümmin cim neyle beslendim canım maşallahhhhhhhhhhhhhhh41 kere........

MAŞALLAH BEBİŞE. herşey gönlünce olsun canım

canım hoşgeldin..

haberlerimiz hep güzel bugün çok şükür :)
darısı başına, çarşamba günü iyi haberlerini bekliyoruz... :)

hepiziden Allah razi olsun....benim ilk bebisim 1300 gr dogdu...simdiki masallah iri oldu....belki korkumdan cok yedim... normal dogum istiyorum ama Allah bilir...doktor ne uygun görürse o olur artik...

ama cookkkkk korkiyorum

Canım, bu bizde adet herşeye kulp bulunur. Resmen hamile terörü.klava:
Hiç sinirlenme canım, bebişinde boşuna kasılmasın.

bende anlamadım aslında ilk 2 hafta sonra gel dedi sonra 3 dedi...sonra 5 martta gel dedikafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştıanlamadım...o anda tansiyonum yüksek çıkmıştı tahlilller falan yaptı bişey çıkmayınca rahatladım ama bunu sormakta aklıma gelmedi...bende evimin yakınında bi hastane var oraya gidiyorum arada yine giderim 15 gün sonra dedim kendimce((

ayy çok sinir oldum bunlara yaaakötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

ne manyak insanlar etrafta((

canım bu cahil insanların söylediklerine hiç bakma ((((

off ben de takmamaya çalışıyorum, cahil cühela zırvası ama insan nasıl sinir oluyor..
bi de aldılar beni ortalarına, her biri ayrı şey söylüyor..
dengem şaştı resmen hangi birine cevap vereceğimi şaşırdım..

hepiziden Allah razi olsun....benim ilk bebisim 1300 gr dogdu...simdiki masallah iri oldu....belki korkumdan cok yedim... normal dogum istiyorum ama Allah bilir...doktor ne uygun görürse o olur artik...

ama cookkkkk korkiyorum

güzelim kötü şeyler düşünüp endişelenme hiç boş yere.
doktor kontrolü altındasın, haftan ilerledi, şimdi bile doğsa Allah'ın izniyle turp gibi yaşayacak bir bebişin var..
tek mesele doğum olsun. onu da doktorun yönlendirecektir elbet..

Canım, bu bizde adet herşeye kulp bulunur. Resmen hamile terörü.klava:
Hiç sinirlenme canım, bebişinde boşuna kasılmasın.

ah ne bileyim be canım.. insan hakkaten şaşkına dönüyor hem gerginlikten hem üzüntüden.

insanların bu kadar duyarsız ve kaba olmalarına hayret ediyorum. üstüne durduk yere sinirimin bozulmuş olmasına da sinirleniyorum yani..
Allah bildiği gibi yapsın hepsini..

bebişime de sağlık versin

zeynepçim şaka mı bu komşular yaaa inanmıyorum...

birde beni az önce deniz arayarak büyük bir süpriz yaptı... şok oldum resmen... hazırlıklı olun her an telefonunuz çalabilir ve arayan deniz olabilir:))))))

son cümlene katılıyorum böle şeyler söylenince aynı şey benim içimdende geçmiyor deilalsanaalsanasmile

ay tahlil telaşı arasında aklına gelmemiştir elbet..

içine sinmezse arar konuşursun artık, ya da dediğin hastaneye gidersin yani..

hiçbiri de olmazsa dert etme, bundan sonraki kontroller rutin takipler nasılsa..
bebekler kilo almış mı, suyumuz yeterli mi.. bunlara bakıyorlar sadece. eskiden muayenelerim uzun sürerdi, şimdi benim de girmemle çıkmam bir oluyor.

önemli olan tek şey şu, ekstra bir rahatsızlık, ağrı, sancı hissedersen, bebek hareketleri 24 saat boyunca durursa ara doktorunu, bekleme muayene gününü..

zeyneppppp bu kadnları nerden buldun anacım sen hepsi numunelik valla...
amanınnn pes doğrusu,hatda yuhhhhh....aptal kadınlar ya ......
ayys sen iyi dayanmışın benim ters anıma denk gelseydi paralardım hepsini ama bukadrada olmaz.....valla annen nerden bulmuş bukadra dengesizler topluluğunu bir arada gıcık kadınlar....
takma sen guzelim kafana,bidahada gitme olsn bitsin ......bende cok kızdım....

nazlı sen denizimizin lakabını bilmiyo musun :)
türk telekom deniz o :)

ay komşularıma gelince. topunun köküne kibrit suyu.. patlayasıcalar..

son cümlene katılıyorum böle şeyler söylenince aynı şey benim içimdende geçmiyor deilalsanaalsanasmile

öyle valla canım..
ne kadar deli varsa bizim bloktaymış meğerse.
benim haberim yokmuş.
Allah ıslah etsin......

Ben bunların hepsini bir odaya koyup yakarım haaaaaaklava:kötükedihüso

evet canım o ekstra olmasada 2 günde bir aradığım için doktoru herhalde bu dayanamaz gelir nasıl olsa diyede düşünmüş olabilir doktor:))))))))))

şaka bi yana herşeye çok dikkat ediyor insan ister istemez...bizim kuzucuk ta maşallah hiç durmadığı için yerinde:))))))))

zeynepcim ne dengesiz insanlar öyle yaaaaaaaaa
parçalayası gelir insanın resmen......
insanın sinirini zıplatmayı görev edinmişler kendilerine....
bence çok cahil insanlar.neyin ne olduğunu bilmeden sadee laf olsun diye konuşan insanlar...byelerine sinir oluyorum.hiçbişey bilmiyolar okumuyolar etmiyolar sadece gevezelik olsun diye konuşuyolar.......

canım benim 1 ay oldu gitmeyeli dr a.en son 1282 gramdı 2 olmuştur diye düşünüyorum inşallah sağlıklıdırda hiç önemli değil gerçi

ya benden büyük oldukları ve de annemin arkadaşı oldukları için bir şey diyemedim, bi hamile olan daha gençti, öbürleri hep 45 yaş üstü insanlar.. annemi de mahcup edecek bir şey demeyeyim dedim apar topar kalktım işte..

annemin başarısı ama hakikaten. ne kadar deli varsa toplamış, tüy dikmeye de beni çağırmış.
aman işte komşuculuk benim neyime..
ilk ve son maceram oldu bu, daha da ne giderim, ne de bana gelinsin isterim.
böyleleri yerinde kalsın, uzak dursunlar benden.

Ben bunların hepsini bir odaya koyup yakarım haaaaaaklava:kötükedihüso

denizcim.. gelip yapsana bu dediğini...
lütfeeen..

iyi akşamlar rabia cım.
ay bu kadınları kafa kafaya tokuşturma fikri çok hoşuma gitti....ben yapsam olmazmıkaydirigubbakcemile3

ay funda ister kafa kafaya tokuştur, ister başka şey :) atış serbest yani :)

insanlar hakikaten çok duyarsız, çok kaba, çok kötü.. yani safi kötülük olması lazım insanın hamile bir kadına böyle şeyler söylemesi için..
aman neyse, düşünüp daha da sinir etmek istemiyorum kendimi.
Allah iyi insanları tutsun etrafımızda, böyleleri uzak dursun....

neyse. güzel şeyleri konuşalım :)
demek 1 ay oldu ha doktora gitmeyeli..
oo en son 1.300se, 2yi rahaat rahat geçmiştir.. buçuğu bile olmuştur bence gör bak :)

sağlık sıhhat haberlerini al, bol bol da hasret gider inşallah :)
tek vücut olduğumuz son günler artık.. insan doktorun odasında monitörde görmekten bile ayrı zevk alıyor.. sen de çok mutlu olacaksındır o gün eminim :)

Allah kötü haberlerini, acılarını göstermesin.. hep böyle ağzımızın tadı yerinde olsun inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…