ayy nankörlük ediyor gibi mi oldum böyle söylenince.. bilmiyorumkismile
çok şükür Allah'a her şey yolunda, ve tabii ki doktorum ne derse o şekilde olacak doğum ama işte bi nebze ürküyorum ama bundan sonra normalin niyetine gireyim, öyle dua edeyim, kendimi de gaza getireyim inşallah...
sen de ne güzel normal istiyormuşsun.
ben kadın vücudunun bu doğum konusunda kendine verdiği sinyallerin çok önemli olduğunu düşünüyorum..
"ben normal doğurucam, bunu çok da kolay yapıcam" diyen bir kadının doğumunun rahat olacağına inanıyorum... inşallah seninki de istediğin gibi, kolay ve rahat bir doğum olur ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..
geçmişi okumadan yazayım oğlum 1860 gr olmuş, tuuuuurrrrppp gibiymiş ama anası mort. vücut ödem toplamış, magnezyum verdi, idrar tahlili falan yapıldı protein kaçağı var mı bakılacak. kansızlık artmış kan hapım 2 ye çıktı. tuzlu, tatlı hamur işi yasak. dr. aç gez dedi. veeeeeee 12.04.2010' DA GELİYOOO BEBEĞİM...
slm kızlar
her gün girip bir bakıyorum ama bilgisayar başında oturmaya vaktim olmadığı için yazamıyorum
bizde geçen perşembe gittik doktora nst ye bağlandık normal çıktı test istedi doktor kan idrar daha sonucları söylemedim doktora ama iyi gibi ama bebeğim yine normale göre biraz zayıf 1614 gr çıktı boy 41 buçuk cm o iyi biz şimdilik iyiyiz ama çok yoruluyorum ben bu aralar en ufak iş yoruyor beni hemen uyuyasım geliyor zaten bu ara kaynım bizde kalıyor kaynanamlar görümcemin yanına gittiler bi aylığına
geçmişi okuyamadım o yüzden hasta olanlara geçmiş olsun diyorum umarım herkes iyidir
bugün doktordan geldim....benim kiz 3 kilo 45 cm olmus....cok iri bi bebek dedi doktor
Merhaba kızlarrrr.
Doktordan geldik...
32 haftada M.Salih 37cm ve 1.750 olmuş.Herşeyimiz normalmiş.Doğumu sordum Nisan ayının ilk haftası konuşacağız dedi.Ama normal yaprsın büyük ihtimalle müsait bir yapın var dedi.1 ayda 1 kilo almışım.Kasık ağrılarımı sordum normal dedi.Bebebk büyüyor dedi.Beyefendi hiç hareket etmedi.Çok sakindi.Doktor dürtüyor ediyor cık banamısn.Çok nazlı bir bebek bu ya dedi.Sonra çikolata yiyip girmiştim yalanıyordu minik paşam benim.Kısaca kızlar biz çok iyiyiz.Haber vereyim dedim...
kızlar bu arada demin komşuya gittim dedim ya, nasıl sinir oldum anlatamam.
biz annemle aynı sitede oturuyoruz, karşılıklı bloklarda. annem sitenin muhtarı gibidir, heerkesi tanır, bin tane arkadaşı vardır.. bana da yabani diyor kimseye gidip gelmiyorum diye.
bizim blokta, iki kat altımda bir bayana çaya gelmişler, beni de aradı illa sen de gel diye.
sevmem ben öyle gün muhabbetlerini falan ama ısrar edince gittim..
kızlar.. ya kadınlar ne kadar meraklı felaket haberciliği yapmaya yaa..
1 numaralı uyuz kadın : "ağzın burnun şişmemiş, seninki kesin oğlan, doktor yanlış söylemiştir" dedi !!!
2 numaralı uyuz kadın : "senin bebek aşağıda, yirmi güne doğurursun, aha yazıyorum şuraya" dedi!!!
3 numaralı uyuz kadın - ki kendisi de 32 haftalık hamile : "sen çok az kilo almışsın, bu bebek iyi beslenemiyordur" dedi !!!
4 numaralı uyuz kadın : annemin Dila'nın odasını, hazırlıklarımızı anlatması üzerine, "bebeğe bu kadar özenilmez, hazırlık yapılmaz, Allah ayıplar alır yanına" dedi!!!
son noktayı koyan 5 numaralı uyuz kadın da , bebek hareketlerini sordu, Dila'nın fazla oynamadığını söylediğimde "benzetmek gibi olmasın, biizm bi tanıdığın çocuğu da böyle hareketsizmiş, sonra özürlü doğmuş" dedi..
ay hikaye gibi geliyo ama vallaha birebir yaşadım bunu yarım saat önce !!
abartmıyorum ayyynen böyle söylediler..
şimdi ben nerelerden atayım kendimi ??
ya da bu kadınları nerelerden atayım yani ??
sinir oldum kırk dakika oturup kalktım apar topar. anladılar da sinir olduğumu.
ya ama hayret bişey.. annem de para mı verip bulmuş bunları, bu kadar uyuz bir grup insanı nasıl bir araya getirmiş ya..
insan zaten hassas ve endişeli olan hamile bir kadına böyle şeyler söyler mi Allah aşkına
bu kadar mı düşüncesiz, hödük, terbiyesiz bu insanlar
yemin ederim kafa kafaya tokuşturasım geldi hepsini..
kızlarrrr biz geldikk
özlediniz mi bakalım oğlumla beni:)
haftasonum çok yoğun geçti eve yatmadan yatmaya uğradık desem yeridir
bugünde sabahtan doktora gittik benim yanma ve kaşıntım artınca tedirgin oldum baya hemde kuzumu da görürüm dedim. tahlil yaptırdık çok şükür temiz çıktı o yüzden ilaç vermedi doktor . oğlumda gayet iyi teyzeleri 2,658 gr olmuş maşallahı var dedi doktorum doğum pozisyonunu almış ama normal doğuramayacaksın galib adedi malum koca kafalı olacak yavrum:) ama başının gelişimide gayet iyiymiş ve öyle çok fazla oynama olmamış mesela 12 gün önce gittiğimde 35 hafta 5 günlük görünürken bugün 36 hafta 3 günlük görünüyor bide kafasını oynatmasıda iyi bir durummuş. genel gelişimimize görede 35 hafta 4 günlük imişiz bi on gün daha bekle doğurma dedi:)
işte böyle kızlarr doktordan sonrada tam eve girdim eşimin dayısının hanımı geldi onla muhabbet ettik o gitti ev sahibime çıktım kirayı vermeye onda da oturdum bi yarım saat
anca eve geldim düdüklüye yemeği koydum girdim nete:)
ayy soluksuz yazdım resmen ne uzun oldu dimi
sizler nasılsınız bu arada keyifler nasıl?
Sizin de bebişiniz hıçkırıyormu ya karnımda periyodik olarak bişiler atıyor netten baktım hıçkırmasıymış, normalmiş ama ben üzülüyorum çok mu yedim de çocugun midesi rahatsız oluyor diyee,
saolun kızlar yaa eşim pek bir inattır benim heleki sağlık konusunda yok dedi arabayı kim kullanacak bu şekilde dedi ben zaten kullanamıyorum o yüzden inat etti gerçi bol bol uyudu sabahta işe gitme dedim iyiyim dedi şimdi telde konuştuk aradım iyiymiş ıhlamur içiyomuş ama çok korktum kızlar yaa anlatamam ben zaten aşırı pimpiriğim var sağlık konusunda annemin geçirdiği rahatsızlıktan dolayı o yüzden şimdi yoldada birine bişey olsa oturup ağlarım üstüne birde rüyamda başbakanı gördüm sormayın kabusmu hayırmı bilemicem artık((
aynen canım ben yeni evlendiğim sabah eşimin amcaları düşünebiliyormusun hepside okumuş müfettiş olmuş yengeleri hepsi öğretmen yani cahil birileri olsa neysede evlendiğim sabahı saat 10 da kahve içmeye geldiler bize hesabını yap buradan neymiş adetmiş falan filan o gün balayına gideceğiz daha hazırlık yapıcam bizi yanlız bırakmadılar yaaa neyse düşündükçe çıldırıyorum yine en iyisi düşünmeyeyim boşvereyimde herşey olacağına varıcak zaten
mrb.guzel annişler.gecmışı okuduk iştende gedık.sanırm bır koy evı acılacakmıs.lohusalık psıkolojısını kolay atlatmanın yolu sanırım hep beraber olmak.ayy dusunebılıyousunuzhepımız bı arada butun bebeısler bı arada aglamaya baslarmıs.e komık olur demı ama cokta guzel olur.ıns.herkes ıyıdır.kaynanalar cekıstırılmıs.ama haketmişler yani.helebıde balayında aaaaa.....o-mazzz-kiiiiiii......özgecım saclarını acarken yanlıslıkla yolsaydınnnalsanaalsanasmile
kızlar yaa onemlı bısey sorcam.ben bazen içerde yanı rahımde acılma oluyomus gıbı hıssedıyorum yada kasların hareketımıdır bu.sızde oldumu.daha var dogurmam ben banane banane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?