kız bugün tembel teneke takılıyorum valla :))) elimde çekirdek tabağı.. oğluşumu accık daha yağlandırma derdindeyim.. bilg. başında ayaklarımı karşıdaki sandalyeye uzattım ohhh.. bugün hiçbişey yapasım gelmiyo nedense.. kendime tatil ettim bugünü :))) sen nasılsın canımcımmm ?
ah arkadaşım bana cevap yazmış ama ben burda olup yazamayınca herkesler cevap yazmış birtek konunun muhatabı ben hariç kaydirigubbakcemile3 canım ben de sen bana cevabı yazmadan önce aldım çekirdeği önüme ne olacaksa olsun dedim ve yemeye başladım ama tabi utandım ve kısa sürede son verdim. tam sana aferin diyecektim ki çıkarken yazdığın misafir ve yemek korelasyonunu gördüm e refişimi de anca bu paklar var mı öyle yan gelip yatma dedim kaydirigubbakcemile kolay gelsin bitanem ama sakın yorma kendini fazlaca olur mu. utkumuzu da yorma annesi. opuyorumnanaktan
slm kızlarr kızım daha yeni uyudu bende geçmişinizi okuyup anca yazabildim
geçmiş olsun zehircim neyseki korktuğunuz gibi olmamış gecenin sonu
ama ben arkadaşının spiralle hamiile kalmasında dr hatasını anlayamadım nasıl olmuş.
mrb canım araları 15 ay olcak kısmetse kızım 17 ocak 2009 doğumlu şimdide 15 nisan bekliyos baakalım.valla beklemeden oldu ama hiçte afallamadık olduysa daha ii oldu ikisi ikiz gibi büyür bizde 2-3 sene sonra rahat ederiz dedik başlarda zorlukları olucak ama alışınca bi sorun kalmaz inşallah.
canım ben normal doğum yaptım ve şimdide kısmetse normal olucak zor bir doğum yaşadım kızım 3.500 gr doğdu ama doğum sonrası lohsalıkta yaşamadım desem yeridir yani tek sıkıntım arkadaşlardan birininde bahsettiği gibi aşırı düzenli ve titiz olduğum için doğum sonrası ev kalabalığıydı yani artık herkes gitsin bebeğimle eşimle yani ailemle kalim diyosun.bide gelenler senin gibi derli toplu düzenli deilse dahada sıkıntı onlar dağatsın sen topla çokça yardımcı olmadıkları gibi bide ayak bağı olanlar yani bi yandan doğum dikiş ağrıları diğer yandan bebeğindeki yeni dünyaya alışma huysuzlukları işte.ve çok bilmiş konuşmalar bebek ağlar neden ağlıyo,neyi var,iki dakka önce emzirmişsindir ama bunun karnı aç yada altını yeni almışsındır ama altınımı kirletti gibi sorıular inanın bunlar insanı çok geriyo herkes çok bilir ama kimse bişi yapmass senden ve eşinden başka.ama diğer bi taraftan ölesine güzel bir duyguda varkii anlatılmaz yaşanır onu kucağınıza ilk aldığınız andan itibaren işte buna değer dediğiniz o koku o sıcaklık gerek hamilelikte gerekse sonrasında yaşanan tüm sıkıntıları unutturu Allah hepinşze bu duyguyu yaşamayı nasip etsinn.
oo amma yazmışım şimdilik aklıma gelen bunlar senin yada diğer arkadaşların merak ettiği bişi olursa sorun elimden geldiğinde cevaplarım
canım çok teşekkür ederizverdiğin bilgiler için bu arada ayıptır sorması yaşın kaçtı ilk doğumda? çünkü erken yaşlarda yapılan doğumlar biraz daha zor oluyomuş çatı yeteri kadar gelişmemiş olduğu için. bence 2.si senin için epidural olmasa da çok kolay olacaktır çünkü artık kemiklerin açıldı bi kere. aklıma geldikçe sorularımı sorarım canım sağol.
selamlaaaarrrr. geömişi okumayı yemedi gözüm. biri özet geçsin yav. nedir son durum?
kızlaaaaar erken doğumdan korkmayın çalışın çalışın, itin kaldırın hatta göbek atın. aha valla ben şu 4 günde doğurmadım kimse doğurmaz valla. efendim ailem mardinden geldiydi ya, bende evlere şenlik temizlik hastası bi üvey anne var. pazar doğum günüm diye bize geldiler. kadın kalp krizi geçiriyordu. ogün bütün mutfak dolaplarını boşalttı ve 2 gün içinde hepsinin bulaşık makinasında ÇAMAŞIR SUYUYLS YIKANMASItalimatını verdi gitt. salı geldi. mutfak dolapları silindi yerleşti. bu sefer bütün perdeler indirildi ve 2 gün içinde yıkanıp ütülenmesi talımatı verildi. dün temizliğe kadın çağrıldı bu sefer herifim tarafından duvarların sildirilmesi aksi takdirde hır çıkartılacağı bilgisi vreildi. neyse dün temizlikçi duvarları ve camları silerken evin kaln temizliği üvey anneme kaldı. eee o da tek abşına itip çekemediği, kaldırıp indiremediği için koca vitrinleri konsollar masalar kanepeler 2 miz tafarından yer deişti. arada canı sıkılan engeeli kardeşimle karşılıklı göbek falan atıldı. ve benim akıllı oğlum hala azimle anasının karnıda hiiiçççç rahatsızlık vermeden oynuyooo. ayrıca bugün itibariyle eşimin çoraplarını g.ymeye başladım ve boxerlarınada göz koymuş bulunmkatayım. burada bi arkadaşım yeşil dev hulka benzediğini yazmış yeşil dev hulk beni görse ayaklarım ellerim ne zarifmiş diye sevincinden oturup ağlar. sağ elim kapanmıyo. ayaklarım ise yürümeye yaramıyo. sürüye sürüye dolaşıyom evde...
şekerim nerelerdesin ya merak ettik seni daha bugün andık hatta. ama sana helal olsun yani bugün doğurmadım diye sevinme öyle hemen bir günde çıkmayabilir kokusu :) allah korusun şaka bir yana hakkaten artık öyle itip kakma çekme kaldırma işlerini sen yapma bi zahmet. akıl verecek olan da gelsin kendisi yapsın.
tuğba.. neden güldün ki bacım :))) aman beni görme sen .. sabahtan beri koca evde gülüp duruyom tek başıma.. ben güldükçe muhabbet kuşumuz da çıldırıyo öterken :))) delirdi bu hatun diyodur :))
aa muhabbet kuşu dedim de akşam bi de ona gülerken öldüm... eşim diyo ki.. "babacım ben geldim" :)) 2 dk. sonrada "hadi maviş refiye ablana git" :)) heheheh adam baba ama ben abla ne alakaysa... anneliği hakedicek performansı göremedi bende heralde.. :)))
ahhhhhhh çok iyiymiş ya sen abla o da baba ha. senin annelik sıfatından 7 yıldır emin olmuştur heralde refişim ama ağız alışkanlığımı yoksa sana iltifat mı acaba bi de iyi yanından bak.
Kızlar emzirme sütyeni aldınmız mı?
aldıysanız ne marka?
mrb bircem, emzirme sütyeni aldım ama markasını hatırlamıyorum tatlım ya