2010 Nisan Anneleri

Günaydın güzel anneler, nasılsınız?
Ben gece boyunca, sabah sürekli aklımda bebişim neden kilo almıyor sorusuyla gezindim durdum. Oğluşum 20 günde 300 gr anca almış. Bir önceki kontrolde 1 haftada 300 gr almıştı.
Ben iki kilo almışım, miniğim 300 gr. Ne yesem demekki bana yarıyor. Birde sırf o kilo alacak diye yeme olayını o kadar abartmış durumdayımki. Bir 3 kilo olsun diye. Yok doktorum olmaz dedi. mafoldumben
2500 geçti önemli olan bu dedi ama yinede işte acaba bir sorun mu var? Boynunda bir kordon var, o durumdan mı yavaşlıyor kilo alması aklıma sorular gelip duruyor. :uhm:
Birde zaten herkes birazcık göbeğin olmasa hiç hamile gibi değilsin diyip duruyor. Hiç kilo almadın. Bebiş minyon kalacak diyenler, haklı çıkacak onada üzülüyorum. Halbuki oğlum kilo alsın diye günde yediklerimi saysam inanın aranızda yoktur benim kadar yiyen. cokacimcoook .

Sagol zeynepcim iyiymm, napiyim isteyimm.. kk ya bakiyorum bosluk zamanlarimda... butun anne;erin saglikli olduguna cok sevniyorum bu arada, bebislerinizi zamaninda saglikli bisekilde kucaginizda gorursunuz ins.. ki ben inaniyorum hepinizin dogumu cok rahat gecicekk korkmayinn, Allah herkezin gonlune gore versinn anneciklerr...

ayy bi yakalayamadık birbirimizi :)

namazda gönlü olmayanın ezanda kulağı olmazmış hesabı, benim canım da iş yapmak istemediği için, iki ortalık topluyorsam üç bilgisayar başına oturuyorum :))
demin de kim var kim yok diye bakmaya girdim, yazdım tekrar işe döndüm..

ayy iş diyorsam da günlük ev toplamaca telaşı hee..
ama benim her işim merasimle oluyor artık. tın tın tın tınn ölecem yavaşlıktan.
yarım saatlik iş iki saatte biterse şükür diyorum.

neyse, dediğin gibi gelen arkadaşım nasılsa :)
gerçi daha programımız da netleşmedi hani.. o pek uykucudur, daha uyanmadı bile, kalksa da bi konuşsak..

canım... bu konuda teselli edecek son kişiyim belki, zira benim kızımın da kilosu yavaş ve geriden geliyor. ama okuduklarımı, doktorumdan duyduklarımı anlatayım sana da.. için rahat olsun nolur.. ben de üzülmemeye çalışıyorum.. sen de sıkma canını.

her kadının vücut tipi farklı, iç karın genişliği, göbek büyüklüğü, göbeğinin yeri, hamileliğinin seyri farklı.. kendimizi kimseyle kıyaslamamalıyız. çoğunluktan farklı olman, senin ya da bebeğinin sıkıntı altında olduğu anlamına gelmez ki. sonuçta sürekli doktorun kontrolü altındayız,bir problem olsa, otuz kez tespit edilmez miydi??

kilo konusunda da, bak benim kızım 2.300 daha.. son 2 gidişimin arasında hepi topu 300 gram var... ama doktor normal diyor. her bebeğin kilosu aynı olacak diye bir şey yok diyor.
alt sınır 2.5 kiloymuş. bunun üstü normal sayılıyormuş.
ideali ise 3-3.5 arasıymış.. Allahın izniyle senin yavrun da doğuma kadar 3 kiloyu bulacaktır.bulmasa da ne olur ki ? bak benim eşim 2.600 doğmuş hem de tam 40. haftasında... hiç bir sağlık sorunu da yokmuş. anasının kucağında almış kilosunu.
sen de sütünle beslersin bebeğini.

her bebek aynı olacak diye bir kural yok
ben besleyemiyorum diye de efkar yapma.. ekstra yemeğe dadanıp kendini zorlama, sağlıklı beslen, bebeğine yarayacağını düşündüğün faydalı şeylerden ye.. gerisini de düşünme. bak psikoloji de çok önemli. doktorun "sağlıklı" diyorsa,bitmiştir olay.
ne sıkıntılar, ne sorunlar yaşayanlar var.. şükredelim halimize, sağlıkla sıhhatle,vaktinde alıcaz bebeklerimizi kucağımıza.. bundan büyük mutluluk mu olur :)

bu cevap sırf sana olmadı inan. kendi kendime sık sık tekrarladığım şeyler bunlar.
bazen moralim bozuluyo dila zayıf diye, ama sonra doktordan iyi mi bileceksin diyorum. doktor iyi diyor, sağlıklı diyor, normal diyor. eh o zaman dertlenecek şey yok.

sen de üzülme nolur
kıyamam

Canım, teşekkürler, inan bende biliyorum kendi kendime sürekli söylüyorum bunları. Babamızda sürekli moral veriyor. Ama sonra bir bakıyorum tekrar aynı şeyi düşünüyorum.
Geçen kontrolde maşallah haftasından öne bile geçmişti bebişim ama bu sefer ne oldu inan anlamadım. Sanırım onun şokunu yaşadım. Ben yavaşlamasının nedenini merak ettim, doktorum pek önemsemedi.
Ama haklısın güzelim, sağlıklı olsunlarda. ıns Rabbim sütümüzüde bol versin hepimizin bebeişlerimiz hemen toparlanacaktır.

günaydin canim ,ama kendini üzme böyle lütfen, bebeginede zarar
seninkininde boynunda kordon oldugunu bilmiyordum
genelde uyurken nasil yatiyorsun canim? belkide yatis pozisyonlarindan dolayi bebegine yeterli besin gitmiyorda olabilir cunku doktorum öyle demisti ve internettede yaziyor bu arastirip bakarsan görürsün
hem zayif dogsa bile saglikli olsun yeter be canim sen onu besleyip koc gibi yaparsin insallah
kafana takipta üzme melegini lütfen :teselli:

merhaba kızlarrrrr.... tuvalete kalkmalar dışında çookk güzel uyumuşum:)))

Canım, bende ilk sabah 6da saat gibi tuvalette kalkıyordum. İki gündür gece 4'e geldi saatimiz. Tuvalette kalkıyorum. Süt içip yatıyorum sonra tekrar.

Birde kızlar, tuvalette kalktığımda göbüşüm resmen, gögüs altımda bir şişlik belde iniyor sonra aşağı kadar bir şişlik şeklide oluyor. Tuvaletten sonra geçiyor. Acaba çok az kalkıyorum geceleri tuvalette bebeğim rahatsız oluyormudur?

günaydin zeynepcim Şeniz

aynen benimde arada midem bulaniyor canim ama dedigin gibi uzun sürmüyor

bizim bebislerin daha asagiya inipte son ayimizi rahat gecirtmeye pek niyetleri yok sanirimm boshayallersmile

canım benim bebiş normal gidiyor ama benim dr da söylemişti. her kontrolde az da olsa gelşme göstermesi yeterli imiş. ama bir önceki kontrole göre aynıysa veya geride ise o zaman dikkat edilmesi gereken bir konuymuş. takma kafana sende:))

merhaba kızlarrrrr.... tuvalete kalkmalar dışında çookk güzel uyumuşum:)))

günaydin canimm ,ayy evet yha ne güzel tatli tatli uykudayken tuvalet olayi cok SIKICI kaydirigubbakcemile

hele bir de tuvalete kalkma olayina hic girmiyimm ,tanker gibi kalkisim var kaydirigubbakcemile3

benim kalkamazsam ağrım oluyor zaten. adet ağrısı gibi

günaydin zeynepcim Şeniz

bizim bebislerin daha asagiya inipte son ayimizi rahat gecirtmeye pek niyetleri yok sanirimm boshayallersmile

canım benim son 10 gün falan hala yukarıda:))) hiççççççççççç niyeti yok. anası gini nazlı olacak sanırım:))

Canım,günaydın sağolasın. Hep sola yatmaya çalışıyorum canım. Hatta sol tarafım artık geceleri sızlamaya başladı.
Canım yoktu kordonumuz şimdiye kadar ama bu sefer çıktı. Doktorum dert etmedi. İnanılmaz su içen biriyim birde. 20 litrelik damacana bana 3 gün zor yeter. :kedi: Yinede kordon dolanması çıktı.

kizlar birsey sorucam sizinde geceleri ya da yattiginizda diyim göbek deliginiz aciyor mu ?

ben artik soluma yatarken göbek deligim yirtilcakmis gibi bir agriyla kivriliyorum ,hayirdir insallah

benim kalkamazsam ağrım oluyor zaten. adet ağrısı gibi

canım benim son 10 gün falan hala yukarıda:))) hiççççççççççç niyeti yok. anası gini nazlı olacak sanırım:))

Canım, bende inmedi diyordum hala göbüşüm yukarda gibi. Hatta herkes öyle diyordu. Ama dün doktorum artık indiğini söyledi. Bayağı aşağıda dedi. Yani bazen dışardan belli olmuyor sanırım. Yakında doktor kontrolün oldu mu bilmiyorum ama.

canım.. bakma sana söylediğime, benim de ara ara takılıyor kafama, sonuçta canımızdan can yaratıyoruz, aklımız sürekli onlarda, endişelenmemiz çok normal ama çok şükür doktorlar iyi diyor... bak nazlı da demiş, her kontrolde bir öncekine göre az da olsa gelişim varsa sorun yokmuş. biz de çok şükür diyelim. varsın zayıf doğsunlar, biz kucağımızda besler şişiririz onları :))

günaydin zeynepcim Şeniz

biz topicin küçükleri olduğumuzdan biraz daha geriden geliyoruz ya güzelim ondan, 37 haftayı doldurunca keyifleri de olursa inerler herhalde :))

kizlar birsey sorucam sizinde geceleri ya da yattiginizda diyim göbek deliginiz aciyor mu ?

ben artik soluma yatarken göbek deligim yirtilcakmis gibi bir agriyla kivriliyorum ,hayirdir insallah

canım benim de göbek deliğime bıçak sokuyorlar gibi oluyor, enteresan bi acı.. böyle dokunamıyorum bile. ama geceyle falan alakası yok benim, gündüz de oluyor.. oturma pozisyonumla da alakalı, genelde dikkat ediyorum da, rahat edememişsem, bir yerde yamuk yumuk oturmuşsam oluyor. belki de tesadüftür başka bir açıklaması vardır bilemiyorum.

hadi yha kaydirigubbakcemile3 gerci yukarda kalsa dert asagiya inseler dert en iyisi ciksinlar :lepi:
asagiya inince wc olayi cogaliyor yukarda kaldiklarinda mide ve kaburga olaylari eyvah eyvah akannehir

ani hareketlerinde yoksa neden olduki acaba böyle yha benneyaptımki
cunku son aya girdigimiz icin kordon dolanmasi artik cok zormus bebek büyüdügünden dolayi CADIARZU
üzülme canimcim yha görüceksin bak dogunca sen onu cok iyi besleyip gelistiriceksin ama yeterki saglikli olsun
yeter ki hic bir sorunu olmasin tek dert etcegimiz sey kilosu olsun :teselli:

Canım, benim oluyor hatta bezen otururken bile. Sanırım ayak parmakları, tırnakları bunu yapıyormuş. Bir arkadaşımda çok oluyormuş. Oğlu öyle tırnaklı doğmuşki, yenidoğanın tırnağı kesilmez, bununkini hemşireler kesmiş.

biz normaliz anacim ama bizim nisan anneleri mart annesi olmaya niyetli :dilcikar: kaydirigubbakcemile3
benimkide istemem yan cebime koy hesabi erken gelsin diye bakmiyorum sanki hic :roflol:
dünden raziyim mart annesi olmaya :kiskancligindan catlayan mart annesi olamayacak üye smileyi: :icecream:

günaydınlar güzel nisan annişleri bugün hepimiz için hayırlı bir gün olur inşallah bugün benim için çok özel yine kızımı görmeye gidiyoruz inşallah güzel haberlerle gelirim 2buçukta randevumuz bu sefer babişkomuz ve yengemde gelecek çok merak ediyo yengem inşallah sana benziyordur diye dua ediyo sabah akşam canım benim yaaa

Canım, kiloyu kafama takıyorum ama doktorumda kordon dolanması var iyki iri bebek değil dedi. Yoksa hemen sezeryana alırdım dedi. eyvahedigeldismile
Normalde zayıf bebekte kordon dolanması sorun değilmiş. Hareketlerine yinede dikkat et dedi. Belkide Rabbim en hayırlısını veriyor, bebişimin az kilo almasıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…