slm kızlar
uykusuzluktan ölüyorum başım çatlıyo bendede üç gündür şiddetli sancı var Allah sonumuzu hayır etsin
neyse kızlarr.. sohbetinize doyum olmuyo ama... belim ağrıdı artık.. ee kaç saattir oturuyorum sandalye tepesinde :) danteller de yıkandı.. onları asıp halımızı atalı makinaya sonra da biraz uzanıp dinlenelim.. yemeğm var akşama.. edoş gelene kadar yatabilirim :)) çook öptük hepinizii..
slm teyzoşlar evetttttttttttttttt bir doğum haberimiz daha var az önce jaleyle görüştük telefonla aradı yarın inşallah doğumu gerçeklerşcekmiş daha zamanı belli değil sabahmı öğleden sonramı yatışı yapılmış tahlilelri oluyomuş şu an yarın ahmet bebişimiz aramızda olacak inşallah rabbimin izniyle bol bol dua edelim inşallah bebişimiz sağlıcakla annesinin göğsüne yaslansın amin
çok geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine son zamanlar bunlaropuyorumnanaktanhasta oldum ben yaaaa :çok üzgünüm: dün babişimizle doktora kontrole gittik baya bi kaldık dışarda şimdi boğazım çok fena acıo farenjit oldum sanırım. umarım ilaç kullanmama gerek kalmadan geçer :sinifsinif:
çoook acıo boğazım mafoldumben
ahhh canım yaa bu normal doğum konusu 2 günde hortladı herkes tırsmaya başladı benimde moralim bozuluyo bende noral doğum istiyom ama doktorum banada 4 kg ı geçerse sezeryan dedi o yüzden günü dolmadan gelsin normal gelsin istiyom ben de senin gibikaydirigubbakcemile3hayırlısı olsun canım dr bana da aynı şeyi söylüyo da dua et kendi gününe kadar beklemesin yoksa doğumun zor olur sezeryana alırız dedi ben ısrarla nomal doğum istiyorum bakalım. belki beyin gücü işe yarar 10 gün içinde falan doğurabilirim söyleye söyleye delikafadulden
kızlar medine hurması yemek doğumu kolaylaştırıyormuş.
tabi normal düşünenler için.rahmi kasıyormuş.ondan.
meryem suresinde de geçiyor.doğuma 2 hafta kala yemeye başlaycağım ben.
duyan var mı hiç bunu?
canım yaa sen de mi vazgeçtin normal doğumdan epizyotomi dikişlerinden korkuyon ama bir de şunu düşün sezeryanda içten dıştan bütün katmanlar kesilip dikilecek ama vajinadaki dışardan atılan basit bir dikiş.. hangisi daha önce iyileşir. eni sonu dikiş tabiki iltihaplanma ya da istenmeyen problemler ihtimali var ama yüzeysel bir dikiş ve problem yaşayanlar kadar hiç problemsiz 2-3 gün sızlamayla atlatan da bir sürü insan var. eğer sezeryandaki dikişler iltihaplanırsa ya da başka bir sıkıntı olursa bir daha açıp dikiceklerinin farkındamısın. madem korkun o dikişler sezeryanda daha çok dikiş oluyo hemde içten dışa bir sürü katman dikiliyo. iyi düşün canım sezeryandan sonra insanlar o dikişlerin uzun süre sonra bile sızladığını söylüyolar.günaydın kızlaar
hepinizi öpüyoruum
biz doktora gittik geldik kızımla. nst'ye bağlandık , kontrolümüzü olduk...
çok şükür her şey yolunda.. küçük hanım kendi kendine gülüyordu :) eliyle yüzünü kapatıyordu falan :)
ayy doyamıyorum izlemeye.. doğduğunda uykusunda bile başından ayrılamayacakmışım, gözümü kapasam özleyecekmişim gibi hissediyorum..Allah'ım o günleri de sağlıkla göstersin de..
minik kuşum şu bir haftada pek güzel kilo almış, beni çooook sevindirdi.
2.531 olmuşuz.. aman 1'ini de yazayım eksik kalmasın :))
normal doğum sancılarından korkmadığımı ama epizyotomi ( doğum kesisi) hadisesinden felaket tırstığımı söyledim... her doğumda mutlaka gerekiyor mu dedim... 10 doğumdan 9'unda gerekiyor.. bebek çok minyonsa, vaktinden önce doğum gerçekleştiyse, baş çevresi küçükse o zaman gerek olmuyor ama genelde kesi açıyorum dedi.
vajinadaki dikişlerin oturmaya kalkmaya engel olduğunu, pek çok kişinin çok sıkıntı çektiğini, yara yerlerinin iltihaplandığını, dikişlerinin attığını falan duyduğumu / okuduğumu söyledim...
kadınlar doğum hikayelerini abartmaya meyillidir, sen böyle şeyler okuyup içini şişirme dedi.
ilk bikaç gün elbette zordur ama o kadar dayanılmayacak bir şey değil dedi... 40 gün içinde her şey tamamen biter, cinsel ilişki yasağı kalkar, ve kadın normal haline döner dedi..
öff.. ben normal doğumu hep böyle filmlerdeki gibi, kadınların doğurup çocuklarını cart diye kucaklarına aldıkları, tüm sıkıntılaırn bittiği bir şey olarak hayal ediyodum ama kesi sonrası atılan dikişler çok ızdıraplı oluyormuş yaaa...
valla doğum anında çekeceğim sancılar zerre korkutmuyor beni. bunca kadın doğuruyor, bunca kadın çekiyor bu acıyı, ben mi çekemiycem ?
ama işte bu dikiş olayı mahfediyor beni düşündükçe...
spinal sezaryene meylediyorum valla.. karnımdaki dikişleri ve yara izini, oramdaki dikişe tercih ederim kesinlikle.. yakın zamanda sezaryen yaptıranlar da eskisi gibi eziyetli olmadığını söylüyorlar... ne biliyim, benim de kolayıma geliyor..
doktor haftaya geldiğinde az çok kararını vermiş ol dedi.
ne yapıcam ben
ne karar vericem ?...
çevremdeki herkes de normal doğur diye baskı yapıyor.. ne'tçem ben akıl verin
ben de bazı topiklerde bazı hastanelerin makyajı sildirdiğini duymuştum. sanırım bazı hastaneler karışmıyo bazıları sildiriyokaydirigubbakcemile3kızlar bişiy sorcam acaba doğuma gireken makyajla girsem yasakmıki bilginiz varmı oğluşum beni güzel görsün aşık olsun annesine istiyorumdahihoyyyt
hay ağzını öpeyim denizcim Şeniz kaydirigubbakcemile3 bende hep seviniyodum en yüksek normal doğum oranı nisan annelerinde olacak diye ama doğum yaklaştıkça bir bir döklüyo bzim hatunlarkaydirigubbakcemile3normal tabiki....
bence.Ben normal yapacam ya herkese normal derim.Kız azınlık olalım normal yapalım.Hehehehehe.Epidural normal da yapabilirsin hem.Korkma sakın.Epizyo yapıldıktan sonra eskisinden daha iyi oluyor hem.BUnu da düşün.Bence yani.Ama gene de sen bilirsin.
Bu arada güzel haberlerine dila hanımın çok sevindim.Öpüyorum onu kocman....Şeniz
:lepi: :lepi: ağzını bi daha öpeyim denizcim bi mahsuru yoksakaydirigubbakcemile3Kızlar.Normal doğum isteyenler kararsız kalanlar sizin için...
olumunekankayizsmile
Kolay, Rahat bir Doğum için Telkinler
Bebeğimin doğumuna hazırlanırken bütün korkularımı bir kenara bırakıyorum.
Bebeğim nihayet bana geleceği için rahat ve mutluyum.
Sorunsuz, kolay bir doğuma odaklanıyorum.
Bedenim ne yapması gerektiğini biliyor.
Aklım, bedenim rahat.
Kendime güveniyorum. Kendimi güvende hissediyorum.
Kaslarım doğumu kolaylaştırmak için uyum halinde çalışıyor.
Bedenimde doğal bir anestezinin gezdiğini hissediyorum.
Doğumun her aşamasından hızla ve kolaylıkla geçerken rahatlıyorum.
Rahmimin ağzı dışarıya doğru açılıyor ve bebeğimin aşağıya kaymasına izin veriyor.
Tamamen rahatlıyorum ve doğumumu Doğaya teslim ediyorum.
Bebeğimin rahmimden kolaylıkla geldiğini tasavvur ediyorum.
Bebeğimin doğumu kolay olacak, çünkü ben çok rahatım.
Doğru nefes alıp veriyorum ve gerginliği engelliyorum.
Bedenimin gevşediğini hissediyorum.
Doğumumu bebeğime ve bedenime teslim ediyorum.
Nefesimin muhteşem bir balonu doldurduğunu tasavvur ediyorum.
Doğumumun her türlü gidişatına hazırım.
Bebeğim usulca ilerliyor.
Bedenimin her kasılması bebeğimi bana biraz daha yaklaştırıyor.
Doğum ilerledikçe bedenimi daha da rahatlatıyorum.
Tamamen gevşemiş ve rahatlamış durumdayım.
Bedenim durgun ve gevşek.
Her kasılmayı nefesimle karşılıyorum; vücudum rahat.
Doğumumu bebeğime ve bedenime teslim ediyorum.
Her kasılmayla derin bir nefes alıyorum.
Bütün korkuları bir kenara bırakıyor ve bebeğimi mutlulukla kucaklıyorum.
kaynak:HypnoBirthing, the Mongan Method
özgeeee düşündükçe kendini sakinleştirceğine korkutuyonslm kızlar....
doğum olayını konuşmuşsunuz....
ben bu doğum ile acayip kastım kendimi....adımı sorun söleyemem şimdi...düşündükçe kalp çarpıntım artıyor
sanırım beynim normal doğumu kabul etmiyor....
neden böle oldum bilmyrm
ah be güzelim bu bebek seni helak etti geçmiş olsun bitanem:1hug:kızlarr sancım var geneee
zeynocummmm merhabaaaa öncelikle nasılsın bitanem görüşemedik yine bu aralar seninleslm teyzoşlar evetttttttttttttttt bir doğum haberimiz daha var az önce jaleyle görüştük telefonla aradı yarın inşallah doğumu gerçeklerşcekmiş daha zamanı belli değil sabahmı öğleden sonramı yatışı yapılmış tahlilelri oluyomuş şu an yarın ahmet bebişimiz aramızda olacak inşallah rabbimin izniyle bol bol dua edelim inşallah bebişimiz sağlıcakla annesinin göğsüne yaslansın amin
çok geçmiş olsun canım aman dikkat et kendine son zamanlar bunlaropuyorumnanaktan
ahhh canım yaa bu normal doğum konusu 2 günde hortladı herkes tırsmaya başladı benimde moralim bozuluyo bende noral doğum istiyom ama doktorum banada 4 kg ı geçerse sezeryan dedi o yüzden günü dolmadan gelsin normal gelsin istiyom ben de senin gibikaydirigubbakcemile3
hayırlısı olsun artık napalım ben 10 gün sonra falan sabah akşam yürümeye başlayım diyorum bakarsın +/- 300 gr oynayan usg değerlerinin nimetinden faydalanır biz de normal doğururuz
sinemciğim canım evet artık yavaş yavaş bebişlerimiz geliyo canım ama artık bizd sevelim bebişlerimiz dimi ama nisana ne kaldı şunun şurasında 2 hafta kaldı artık gelsin bebişlerimiz tabi vakti ve zamnlı inşallah
canım bende 2 gün üstü üste bayağı bir yürüdüm azıcık aşaşğı inmeye başladı sanki kuzum ama 3. gün cortladım işte çıkmak istiyom ama hiççç gözüm bi gayret ayaklansam ne iyi olacak bir akşam yürüyüşü:lepi:hayırlısı olsun artık napalım ben 10 gün sonra falan sabah akşam yürümeye başlayım diyorum bakarsın +/- 300 gr oynayan usg değerlerinin nimetinden faydalanır biz de normal doğururuz
ay evet hayatım ben bugün perşembe sanmışım doğru ya yarın perşembe jale burun farkıyla öne geçti yinekaydirigubbakcemile3diğer bebeğimiz cumaya gelmiyo mu ya cuma akşamı dedi butter
ayyy bitanemmmmm tabiki çok mutlu olurum ama ben de telefonun yok müsait olunca bi msn aç da telefonlarımızı kaydedelim ayol ben onu yeni fark ettim bir tek fundanın telefonu vardı ben de oda hastanedeydi bişi olsa kızlara haber veremicem dedim. herkesten tel no topluyom şimdikaydirigubbakcemile3tuğbişim canım şükürler olsun iyiyim canımcım sorma heee bende tam bir ayaklı gazete oldum kendimi mahalledeki her haberi alan kadınlara benzettim birden bundan sonra bahşişmi alsam ne yapsam canım her güzel habere valla :))evet bitanem çok güzel haberler bunlar rabbim bizlerede yaşatsın inşallah bu güzel haberleri vermeyi canım geleneği bozmayalım canım bende sana vereyim o zamn ilk doğum haberimi sen verirsin inşallah:)))
evet sinemciğim butterfly sanırım cuma günü 8 gibi doğum yapacak yanlış hatırlamıyorsam canımcım
kızlarr biz yürüyüşe çıkıyoz eşimle birbirimizi kandırdık bi dolaşıp canımın çektiklerini alıp gelcez gelince görüşürüz öptüm hepinizi
tekrardan selam kızlar
taa 2 ay önce aldığım ve salonumun baş köşesinde halen yapılmayı bekleyen bebek süslemelerimizi, lavanta keseciklerimizi hazırlamaya, bugün itibariyle mehter marşı eşliğinde başladım...
silikon tabancasıyla elimi yakmış olmamın dışında bi sıkıntı yok :) çok cici oluyor süslerimiz, 2 model yapıyorum,daha janjanlı ve güzel olan modeli hastaneye gelen yakınlarımıza, daha ucuza malolan ve daha kolay olan modeli ise mevlüde gelenlere dağıtıcaz :)
ayyy Allahım şöyle bi gömü falan bulaydım ne biçim dönerdi gözüm, neler neler yapardım kızım için.. :)
bu arada şöyle bi geçmişe baktım.. tuğbişçim gelmiş hoşgelmiş.
benim doğum mevzusu gördüğün gibi karışık
sen de normal doğumculardansın ha..
off.. ben netçem yaa.. mantıken düşündüğümde, en doğal ve sağlıklı yolun normal doğum olduğunu biliyorum ama işte o dikiş olayı öldürüyo beni düşündükçe. dediğin gibi sezaryende de göbekte dikiş oluyo ama valla karnımda, gözümün önünde olan, üstüne oturamayacağım ve muhafaza etmemin daha kolay olduğu dikişleri, oradaki dikişlere tercih ediyorum
deniz sağolsun gaza getiriyo beni, olumlu ve güzel normal doğum hikayeleri okuyup duruyorum, gaza gelmeye çalışıyorum :)
jalenin haberine ise accayip sevindim :))
demek bu haftayı 2 nisan bebişiyle tamamlıyoruz :)
ayy inanamıyorum.Allahım nazardan korusun ikisini de, sağlıkla sıhhatle alsınlar yavrularını kucaklarına..
zeynepcim, topicin müjdecisi oldun hakikaten :)
bak madem telefonlaşıyorsunuz, benim aracım da sen olursun:)
kaç hafta kaç günlükken doğuyor, kaç kilo, boyu ne kadar, tahmini doğum tarihi neydi falan hep söyleyin bana :)
heyecan yaptım yarın bebek listemizi güncellerim:)
ahh.. darısı da başımıza !! :))
tamam canım yarın akşama doğru ararım zaten jaleyi canım herbişeyini not alırım haber veririm evet bu hafta 2 bebişimiz gelecek bakalım haftaya kkimler haber verecek ayyy ne güzel yaa sever tayzeleri minik meleklerini
vvvvvaaaaaaayyyyy zeynepcim bi işe başlamak bitirmenin yarısıymış bitti say sen artık o işi yaparsın sen sana iş mi dayanır... (nasıl iyiyim demi gaz verme konusunda)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?