canım iyiyim kusura bakma semacım hafızam hiç iyi değil benim. hiç korkma canım kendi bebeğine kucağına alınca kırk yıllık anne kesilirsin. öyle bir tutarsın ki.offf canım ben kırkı doldurmak istemiyom doktor bebek iri dedi 4 kg ı geçerse sezeryan yapcak o yüzden gelsin diye bekliyomakannehirii cnmm sendenn nbrr sema benn :umursamaz:
inşş azcık azcıkk cıkar sancınn bende kırkıı dolduracakmışımm gibi
geliyor bi yandan da korkuyorumm arkadşınn bebişi oldu kucağıma verdilerr
hamur gibi yaa tutmayıı bile beceremiyorumm bilmiyorumkismile
meraba canım valla bebişler uyutmuyo iyice uykum gelmeden yatağa giremiyom ben öyle olduğu halde 1 saatten önce uyuyamıyomkaydirigubbakcemile3 heyecan kaygı bebeğin ağırlığı hareket zorluğu ağrılar uyutmuyokaydirigubbakcemile3bende mayıs anesiyim bakıyorum bebişler uyutmuyo , bu saatte ayaktasınız :))
geçmiş olsun canım görünmez kaza olmuş aman dikkat et ve senin de bebişin sağlıkla gelsin inşallahopuyorumnanaktantarhancım , sırt ağrıları falan bende de başladı yatakta döne döne bi hal oluyorum bu gece uyumamamın sebebi başka tabi saçımı taraken fırça gözüme girdi çok fena batıyo , sürekli yaş akıyo yarın doktora gitcem, neyse allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin iyi geceler
günaydın kızlarrr... herkese iyii güzell bir gün diliyorumm... opuyorumnanaktan
veee mutfağa gidiyorum :))) daha kahvaltı bulaşıklarım duruyo :)) masayı toplayıp öylece bırakıverdim tezgahın üstüne :))) inşallah ben gelene kadar uyananlar olur :))
opuyorumnanaktan yok yook.. cidden az iş çok dinlenme.. zaten az biraz gezinince benim oğlan kasıklarıma çöküyo saki ya :sinifsinif:valla refişim kızmamana sevindim çok karışıyomuş gibi oluyordum. kendine iyi bak. bu arada dinlendiğin için de sana yıldızlı pekiyi. zemuszemus vereliniortak:içelim: alkisalkisalkis
yok yook.. iltihaplansa da tekrar dikmiyolar sempatiksalakcinni benimkileri dikmediler yani bilmiyorumkismile pansumanla kurutuluyo... aklinialirimsmile ama dediğin tüüm şeyler tamaamen bünyeyle alakalıı.. benim de cildimle alakalıymış.. yani o zaman doktorumuz öyle demişticanım yaa sen de mi vazgeçtin normal doğumdan epizyotomi dikişlerinden korkuyon ama bir de şunu düşün sezeryanda içten dıştan bütün katmanlar kesilip dikilecek ama vajinadaki dışardan atılan basit bir dikiş.. hangisi daha önce iyileşir. eni sonu dikiş tabiki iltihaplanma ya da istenmeyen problemler ihtimali var ama yüzeysel bir dikiş ve problem yaşayanlar kadar hiç problemsiz 2-3 gün sızlamayla atlatan da bir sürü insan var. eğer sezeryandaki dikişler iltihaplanırsa ya da başka bir sıkıntı olursa bir daha açıp dikiceklerinin farkındamısın. madem korkun o dikişler sezeryanda daha çok dikiş oluyo hemde içten dışa bir sürü katman dikiliyo. iyi düşün canım sezeryandan sonra insanlar o dikişlerin uzun süre sonra bile sızladığını söylüyolar.
bazı insanların bünyesi gereği hemen ayağa kalkar dikişleri problemsiz iyileşir, bazıları da o dikişler yüzünden sıkıntı çeker ama eğer senin bünyen müsaitse zaten sezeryan dikişin de de o sıkıntıları çekersin epizyotomi dikişinde de.. ya da her ikisi de hemencecik iyileşir:lepi:
opuyorumnanaktan kolayy gelsin hayatıımm... çook güzel olucaklardır eminiimm... zemuszemus başlanmış iş bitmiş iş derler olumunekankayizsmile .. yakın olsak gelirdim de gelinimin keseciklerine yardım edrdim.. hem konuşa konuşa 1 günde bitirirdik valla kaydirigubbakcemile5tekrardan selam kızlar
taa 2 ay önce aldığım ve salonumun baş köşesinde halen yapılmayı bekleyen bebek süslemelerimizi, lavanta keseciklerimizi hazırlamaya, bugün itibariyle mehter marşı eşliğinde başladım...
silikon tabancasıyla elimi yakmış olmamın dışında bi sıkıntı yok :) çok cici oluyor süslerimiz, 2 model yapıyorum,daha janjanlı ve güzel olan modeli hastaneye gelen yakınlarımıza, daha ucuza malolan ve daha kolay olan modeli ise mevlüde gelenlere dağıtıcaz :)
ayyy Allahım şöyle bi gömü falan bulaydım ne biçim dönerdi gözüm, neler neler yapardım kızım için.. :)
canımcıımm.. uyuyamadım kii. biliyosuun zaten buraya tekrar neden yazıyosamm kaydirigubbakcemile3 ama calsiyumu içince geçti valla parola gerek kalmadı bilmiyorumkismile hem seninle konuşunca daha hafiflemişti zaten.. ilaç gibi karısın hee.. kaydirigubbakcemile3 parolum benim opuyorumnanaktanRefişşşş
uyuyon mu hayla canım arkadaşım....
amann da amann.. kim uyanırr.. tabikii benim güzell dünürüümm uyanırr.. opuyorumnanaktan günaydınn şekerim .. balıımm ... olumunekankayizsmile hadi kahvaltını et de gelinim de uyansın da başlasın sabah sporuna opuyorumnanaktan bu arada teoride bilgin varsa pratiğe dökmek senin için daha kolay olucaktır em,in oll.. dila yı kucağına aldığın an usta anne olucaksınn... zemuszemusgünaydınnnn
bil bakalım sen gelene kadar kim uyanır :))
ben tabii ki :)
ayy uyanalı çok oldu aslında, bebeğe nasıl banyo yaptırılır, nasıl bez değiştirilir, nası gazı çıkartılır diye kitap okudum... teorik olarak her bi haltı biliyorum artık da, pratiğe nasıl dökücem bakalım :))
hadi sana kolay gelsin tatlım, ben de saatimi çok kaçırdım gideyim kahvaltımı yapayım kuzum uyansın da hareketlensin
slm kızlar...
hayatımın en kötü 6 saatini geçirdim gece ki mide yanmamı ben 8 ay boyunca hiç yasamadım....
otuırdum ağladımm,dua ettim ama gecmedi...
evde ne ilacım vardı nede maden suyu...
annemde kaldığımız için...
öldüm ama yok böle bişi ....
demekki ben bebiş doğunca gayet rahat uykusuzluğa dayanabilcem bunuda ispat etmiş oldum...
nese kahvaltı edeyim bakalım oğlum acıkmıştır....sonrada uyumayı deneriz....
günaydın anişler nasılsınız.bizde kahvaltımızı yaptık int. başındayız.
ayy 13 günümüz kaldı zeynebim yaa :asigim: hep korkuyorum diyodum yaa.. şimdi düşündüğüm 2 madde var... 1- yavrum doğucak... içimde büyüttüğüm meleğim.. bir canlı.. minik insan.. aramıza evimize yuvamıza gelicekk :asigim: o miss kokusunuu kokluycamm mafoldumben ayy ayağını kaburgama dayadı.. bak gezinince kasığıma indi.. lafları yerini. aman ellerini oynattı.. yavrum uyurken nasıl gülümsedi ye dönücekk. :asigim:
hüseyine oğlun tüm gün durmadı kıpır kıpır oynadı durdu diyorum şimdi... o zaman amann ne oğlun var yaa bütün gün ayağa dikti beni.. hep evin içinde gezindik durduk diycem Allahın izniyle :asigim: :Saruboceq: Rabbim sağ-salim,eli ayağı düzgün,ayıpsız-kusursuz,aklı-fikri yerinde,hayırlı-uzun ömürlü olan cennet kokulu yavrumu sağ salim sorunsuz bir şekilde doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin ,nşallahh :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
2- evin tüm temizliği bitmeden ve gününü beklemeden gelicek benim oğlan diye halaa daha sıkıntı yapıyorum kendime :))
1. maddenin heyecanı ve duygusallığıyla :)) 2. maddeyi yazmamışım :))) ekledim neyse....
canım benim :)
hamileliğin her evresinin kendine göre heyecanı, stresi ayrıymış da şu son haftalar bir ayrı hakkaten...
insanın aylardır içinde büyüttüğü, görmeden sevdiği, bağlandığı bir şeyi görecek olması fikri bile delirtici bi mutluluk :)
dediğin gibi sağlıkla sıhhatle vaktinde sorunsuz doğuralım da... o zaman da konuşacak başka şeylerimiz olacak :)
meselaaa, şimdi doğumla ilgili üç milyon soru soruyorum sanaa, o zaman bebek bakımıyla ilgili sorucam :))
deneyimli anne olduğundan, benimle sık sık uğraşmak zorunda kalıcan :))
ikinci maddeye gelincee..
zati hepi topu 13 günün kaldı be kuzum.. bi sıkıntın, sorunun yok, Allah'ın izniyle gününde gelecek utkucuk inşallah.. hiç telaşa verme kendini.
tabii deli gibi temizlik yapma işini de askıya alman lazım telaş olmaması için :)
sen zaten titiz düzenli kadınsın, evinde yapılacak ne iş kaldı ki.. büyütme gözünde olanları. yapılanlar olduğu kadar. bi doğur da, kalanı sonra halledersin. çevrendekiler de ne güne duruyor, yardım ederler...
eh, utku'nun hazırlıkları da bitti zaten, alınacak şey yok, sana ne kalıyor geriye? keyifle, heyecanla gün saymak :)
gencecik yaşında fıssstık gibi halinle 2 çocuk annesi olacaksın yahu... bundan büyük mutluluk mu olur :)
zeynocum gunaydın....
valla sersem gibi olmaya razıyım hatda bir 6 saat daha uykusuz geciririm hiç sorun değil,midem yanmasın yeterki...hayatımda hiç bukadar caresiz kalmamıştım...
kafayı sıyırcaktım,soda yok ilaç yok....
caneri uyandırsam hadi gidelim eve desem biliyorum ki,evde duramadın diycekti,birde gecenin o vakti bu dediğimi yaparmıydı yoksa kapris olarakmı görürdü hiç bilmiyorum bişide demedim....yatağın içinde oturdum ,odada gezindim ....
şimdide gözler şiş,halim harap bekliyorum gecsin diye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?