2010 Nisan Anneleri

Refişim onlinesın ama yoksun ortalarda bak ben seni yakaladım bu kez.Canım benim kardeşin hayırlısıyla gider gelir inşallah askere.

mahtapçımm.. canımın içii... geldim bakk opuyorumnanaktan diğer topiklere de bi göz atıyodum.. bebiş resimlerine falan :) çok şekerler maşallahh... sen nasılsın canım? yeğenim,paşam nasıl? nasıl anlaşıyosunuz inş.. :)

ayrıca da ... çok saol bitanem.. inş. sağ salim gidip gelicek kardeşim ama ben kötü etkilendim.. sanırım lohusalıkla birleşince böyle oldu

Bende iyi olmaya çalışıyorum canım.Uykusuz geceler benim artık.Uyandı benim oğluş.görüşürüz canım.Çok öpüyorum.

uykusuz gece bizde de bolca mevcut... :) düzene girecek diye umuyorum.. bende kaçıyorum canım.. iyi geceler.. çok öptüm.. kokla oğluşuda...

slm kızlar bugün doktoruma gittik rahimin toplanıp toplanmadığına bakmak için ve benim bel ağrım için doktorum rahimin kendini toplamış olduğunu söyledi ama belim içinde beni nörolojiye yönlendirdi nöroloji doktoruda bel fıtığından şüphelendi ve bana filim çektirmem gerektiğini söyledi filim çektirdik bel fıtığı başlangıcı varmış bendemafoldumben hamilelikten kaynaklanmış kendim zayıf olduğumdan fazla kilo almışım ondan olabilirmiş kilolarıma gelince 10 kilo vermişim şu anda eski kiloma 8 kilomuz kaldı inşallah havalar düzelincede kırıkım çıkıncada yürüyüşlarle onuda veririm doktor bitanede iğne yaptırdı ve ben 4 saat kızımı emzirmedim kuzuzcuğum öyle aradıki beni anlatamam resmen gözlerime bakıyo emzirmem için mama verdim ama yok yine huzursuzdu çünkü beni emedi yavrum o kadar zor geldiki bana rabbim kimseye yaşatmasın istiyorum ama emzirememek işte böyle misafirlerim vardı yine hastahaneden geldik bir koşuşturmacada annemle onu yaşadık neyseki dondurucumda hazır bişeyler vardı imdadımıza yetişti artık kendime sayılı saatlerde zaman ayırıyorum dün annem bebişi bakarken bir kuaföre gidebildim oda yarım saat sürdü yengemle koşa koşa gittik geldik tabi ben koşamadım belimden en hızlı nasılsa öyle oldu :))

zeynocuğum geçmiş olsun canım dilamızı kucağına aldın artık mesaj yazmıştım sana ama gerilerde kaldı artık geçmişe göz atmak mümkün değil zaten pcye bakamıyorum gelenden gidenden off off daha yarı olmadı bile her akşam birileri geliyo yok yine azalmadı artık ailemle yanlız kalmak istiyorum akşamları yaa annem olmasa ben bir hiçim zaten kaç gündür bel ağrısı çekmekten harap oldum kayınvalidemler misafir mantığında gidip geliyo aslında annem en sonunda yanıma alıcam sizi demeye başladı kadınada sinir geldi yaptıklarını gördükce annem hizmet ediyo resmen onlar gelince bile canım benim yaa eşim arada kaldı beni üzmek istemiyo sinirlendiğimi gördükce onunda morali bozuluyo inşallah zeynocuğum sorunsuz geçirirsin lohusalığını neyseki bizim az kaldı mayısın 8de bitiyomuş annem dedi mevlüdümüzü okutacağız daha sonra aradan çıkmış olcak

[ı]kızlarr bende varımm normali bekleyenler arasında
son 4 günn dr perşembe tatilden önce yatışını yaparız
dedi önce suni sancı vermeyi denicekk umarımm gerek
kalmaz bu 4 gün içinde doğururum[/ı]

merhabalar kızlar..

hayırlı olsun diyen, bize yazan, arayan, soran tüm teyzelerimize teşekkür ederiz :)

dila'm 14'ünde doğdu çok şükür..
3.200 doğdu, ikinci gün 2.950'ydi.. normalmiş, öyle dediler, zamanla toparlayacak inşallah..

sezaryenim çok rahat geçti. epidural iğnesi yapılırken canım çok yandı ilk 5 dk çok zorlandım ama kızımı gördüğüm o ilk ana değerdi.. harikaydı her şey.

ağzımın iyi laf yaptığını, her şeyi tarif edebileceğimi düşünürdüm üç gün öncesine kadar.
ama anneliğin tarifi yokmuş.
ben daha önce hiçbir şeyi sevmemişim. sevgi nedir bilmemişim.
Allah sağlık sıhhat versin, ömrümden alıp ona versin, hepimizin bebeğini de korusun..

doğum yapan annelerimize de bir şey sormak istiyorum
ilk 3 gün hepinizi mama verdiniz mi ??
benim sütüm bugün gelmeye başladı, doyduğundan da şüpheliyim
hastanede aç kalmasın diye her biri 50 ml, 3-4 sefer mama verdiler
ben de evde devam etmeli miyim şimdi o kadar vermeye ?

dün evdeki ilk gecemizdi ve çook kötü geçti...
mecburen bi posta mama verdim, sakinledi, uyudu..
ne yapıcam ben şimdi
hep mama mı vericem

Son düzenleme:
ay bu arada doğum yapanlara bir şey daha soracaktım...
sarılık durumlarınız nasıl ??
dila'da 6.6 çıktı
çok kötü değilmiş, takip edilecek şimdi.. olabildiğince de emzirmeye, mecbur kalınca da mama vermeye çalışıyorum ama yine de korkuyorum.. ilerlemez di mi
sizler ne alemdesiniz bebişlerle ??

canım benım Allah analı babalı buyutmek nasıp etsın.dılamızı kokla bızım yerımıze.hıc kafana takma mama verıyorum dıye.evet ılk 3 gun benım sutum gelmedı mama verdık.zaten sez.oluyomus boyle seyler.doyması onemlı cnm sonra hersey youna gırıyo zaten hele ılk 10 gun zor mama sut gıdıyo.ılerleyen zamanlarda mama azalıyo ben sımdı gecelerı 1 kere yada 2 kere verıyorum.sutunde cogalması zaman alıyo zaten.bendende sana bı tavsıye cnm mılupanın sut artırıcı cayını ıc.mılupa stılltee.cok ıyı gelıyo.sarılık ıcınde dereceyı yanı rakam konusunda bısey dıyemıcem ama baslayıp sonra hemen gecebılıyoda.bızde baslangıcı vardı.hemen gectı.vucuduna dıkkat et yanı gogus bacak falan oralardan daha ıyı anlısılıyomus sarılık.bız genelde yuz dıye bılııyoduk.optum cnm zamnala hersey yoluna gırer bunu unutma emeklerın ıcınde sağ ol.

canım bizim 12.7 ye çıkmıştı 8 gündü galiba. 16 da sınırmış. hastaneye gitmek gerekirmiş.. bizimki azalmaya başladı sonra hala da azcık var. gözlerinde var birazcık benimde sütüm yetmediğinden mama veriyorum.

doktor mama verme diyor ama mümkün değil. geçen hafta kilo almadı diye anneme söylenmiş dr. (ben gitmemeiştim sağlık ocağına) bu hafta mama verdik 4 günde 150 gr. aldı. çok ii dediler. ama mama verdim dedim. bu kez de niye mama verdin dediler. bu hafta verme bi deneyelim dediler. ama mümkün değil aç bebem yaaa... bu arada ısırgan tohumu aldım süt için. sanırım faydası oluyor. dün gece uyurken şakır şakır aktı sütüm bebeğim daha yeni mama yemişti malesef.

sabırla olacak sanırım ama bir çoğumuz mama takviyesi yapıyoruz.

Son düzenleme:
zeynocuğum canım gözün aydın bitanem rabbim analı babalı büyütsün kuzucuğunuzu canım mama konusuna gelince bizede hastahanede verdirdiler ilk mamasını sonra biz evdede devam ettik sütüm olmasına rağmen canım geceleri 1-2 sefer veriyoruz 40-50 cc değişiyo canım ilk kendimi emziriyorum daha sonra veriyoruz ama canım daha doktoruna gitmedik canım bakalım ne diyecek bu ayın sonu gibi gitmeyi düşünüyoruz canım sağlıklı olsunlarda ne yapalım mamada yesinler ama ilk kendini emzir canım bu arada fotosunu istriz dila hatunun canım

cok cok gecmis olsun canim benim
fitik ilerlemeden önlemini al canim benim yoksa cok zorluk cekersin
sen epidural mi oldun canim ????
neden sordun dersen bende fitik vardi oglumda epidural normal dogum yaptim dogumdan 1 sene sonra bacagimda uyusukluk olustu ve son radde oldugu icin ameliyat oldum
sakin ihmal etme canim benim

insallah hersey gönlünce olur canim

gecmis olsun canim benim allah annali babali büyütsün dila kizimizi
evet canim malesef benimde ancak 10. gün tam anlami ile sütüm gelmeye basladi
hastanede mama verdigimiz oldu simdide veriyorum ama okadar syk degil canim
sykma canini hersey normale döner
ayrica kilo kaybi gayet normal 2 haftalik ken felan dogum kilosunu almaliymis ama
bizimki cok sükür dogum kilosuna döndü

:) umarım 4 gün içinde doğurursun. Sanırım sen bizden önce doğuracaksın:))

çok saolasın reyhancığım ben spinalle oldum ameliyatımı doktor dün ameliyatlık bişey yok dedi ama dinlenceksin dedi ani hareket etmeyeceksin dedi canım ağır kaldırma dedi inşallah gecer çünkü çok zor bebeğimi bile bakmakta güçlük çekiyorum canımcım

insallah ilerlemez canim benim yoksa dahada güc olur bebeginle ilgilenmek
ani hareketlerden ve agir kaldirmaktan koru kendini opuyorumnanaktan

Epüdral bile olmadan normal doğum yaptın demek:) Süpersin....[/QUOTE]

Canım ben çok istedim dua etim Rabbim de lutfetti çok şükür

süppersin yaaa valla imrendim sana inşallah bizlerde bu şekilde bi dogum yapabiliriz...hastanede kaç gün kadınız[/QUOTE]
ertesi sabah çıktık canım. bebeğimi bile kendm taşıdım :) Vermedim kimseye

Normal doğum nasib işi öncelikle ama istemelisin ve korkmamalısın doktorun da seni cesaretlendirmeli. Normal doğum yaptım ve çok memnunum. Dua et, Hz fatımanın ruhuna Fatiha oku bol bol, inşirh suresi, meryem suresi okuyun kolay doğum için. Rabbim herkese kolay doğum nasib etsn.

Benimki 5. günde 11,6 çıktı o bile iyi demişti doktor. bebek büyüdükce kilo aldıkça daha yüsek derece sarılığı kaldırabilirliği de artıyormuş.
Bol bol hurma ye canım ben yedim faydasını gördüm...
Tabiki önce dua ve motivasyonunu yuksek tutmalısın hiç korkulacak bişey yok acısı geçince tatlısı kalıyor. inanılmaz bir duygu

Canım mama işine bebğini fazla alıştırmasan sonra memeyi bırakıyolar. çünkü meme emmek bebek için çok zor bişeymiş biberon çok kolay olduğundan onu istiyorlarmış. inşallah sütün varsa meme için diren. bende ilk birkaç gün- gece sorun yaşadım şimdi cok cok emiyor çok şükür

Kızlar ya birşey sormak istiyorum,
Forumda takip ediyorm ve normal doğumu bekleyenlere cevap yazarak destek olmak istiyorum. Listeye dikkat ettiyseniz neredeyse herkes sezeryan neden böyle oluyor bizim ve bebeğimiz için en sağlıklısı doğal normal doğum (normal bile demiyorum) değil mi?

Bende doğal doğum yapamadım suni sancı aldım, aslında bunda da doğumun zamanını kontrol altında tutma isteği vardı... Yine de Allahıma şükürler olsun ki normal doğumu sonuna kadar isteyen bir doktorum vardı.
Çoğunlukla sezeryan yapılmasının sebebi gerçekten mecbur kaldığımız için mi
yoksa doktorlar tarafından kullanılıyor muyuz? Ne diyorsunuz bu duruma?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…