günaydın sessiz,kimsesiz topik :)
herkeseiyi günler diliyorum.. inş. hepiniz meleklerle birlikte iyisinizdir...
dün gündüz hiç giremedim.. annem yoktu yanımızda.. eda yı hazırla okula gönder.. oğlanı emzir uyut.. altını değiştir.. hoop kusuyo.. bi de üstünü derken akşam oldu.. bi yandan da evin işleri tabi... neyse tatlı yorgunluk.. çok şükür evlatlarım iyi ve benimle .. o bana yeter...
dünürüm gelmiş ben yokken.. bi geçmişe bakayım da öyle yazayım ona da :) inş. okuyabilirsem oğlan uyanmadan...
canımın içi :)
günaydın .)
online görünüyorsun, bu sefer denk gelmeyi başardık sanırım :)
nasılsın ?
nasıl yetişiyorsun bunca işe, maşallah sana... ben evde tek başıma beceremedim

anneme geldim, onun yatılı bir yardımcısı da var, burda hiç bir iş yapmadan sadece dila'yla ilgileniyorum ve yemin ederim o bile yetiyor beni telef etmeye.
alışıcam sanırım zamanla. eh, alışmak zorundayım zaten.. bir ay sonra dönücez evimize..
utku paşam nasıl ? huyu, suyu ? sakin bir çocuk mu? iyi emiyor mu ?
eda'yla araları nasıl :)
eşin ne alemde :)
ay valla bebişler olunca ayrı düştük, özledim inan ki.
ben geldim hanımlar.
oğlum uyuyor.büyük oğlum 23 nisan provasına gitti.
eşim annemle kardeşimi hava alanına bırakmaya gitti.bende fırsattan istifade sizlere bir bakayım dedim.
geçmişi atlaya atlaya okumaya çalıştım.pek bişey anlamadım.sanırım hemen hemen herkes doğum yapmış.
artık emzirme,gaz uyku vs.sorunlar konuşulmaya başlanmış.
bende pek iyi değilim.annem yeni gitti.3 haftadır buradaydı.fena alışmıştım.aslında 10 gün durup gideceklerdi.ama benim için kaldılar.gidince sanki boşluğa düştüm.yine gurbet elde yalnız kaldım.
lohusalık sendromu yaşıyormuyum.bilmem galiba yaşıyorum ama kendi içimde.kimsenin ruhu duymuyor.
oğlum emmiyor.sağıp veriyorum.daha doğrusu canı isterse emiyor.hergün deniyorum.silikon uçta denedik,tatlıda sürdük ama nafile istemezse kendini kasıp morarana kadar ağlıyor.
milletin yanımda ''vah vah emmiyormu,emmezse birşeye yaramaz'' demesinden gına geldi.şükür artık gelecekler bitti,kimse gelmiyor.mevlüdüne kadar kimse gelmez inşallah.yoksa en son birini boğacam o olacak.
dün dışarı çıktım 1 saatliğinede olsa.annem baktı.o sırada kaynanam gelmiş.bebeğin sütünü sağıp bırakmıştım.onu vermişler.kucağında sallıyodu.gelir gelmez biz senin çocuğuna bakmak zorundamıyız demezmi.sözde şaka yapıyor.valla şalterlerim attı.bakmayın kim size bakın dedi dedim.annemede kızdım.sallasaydın beşiğinde diye.
işte böyle.
oh sizlere anlattım biraz rahatladım.
ben neler atlattım.inşallah bugünlerde geçecek sadece güzel olanlarını anı olarak hatırlayacağım.
inşallah hepiniz iyisinizdir ve bebeklerinizle eşinizle sorunsuz günler geçirirsiniz.
ben çıkayım oğlum uyurken birşeyler yiyeyim.ve sütümü sağayım.
hepimiz ve bebeklerimiz ve çocuklarımız Allah'a emanet.
canım... okuyunca gerildim senin yerine inan ki.
lohusalık çok ayrı bir psikolojiymiş, en rahat, en tasasız olman gereken döneminde bir de canını sıkmışlar senin.
bebeğin emmemesi, tek bir kişi tek bir söz etmese bile insanı germeye yeter, bir de çan çan çan konuşanlar olunca insanın katil olası gelir tahmin edebiliyorum.
sen lütfen dinleme kimseyi. emzirmeye uğraşmaktan da vazgeçme.
bak burda neredeyse bir ay, bir buçuk ay mücadele edip sonunda emzirmeyi başarabilen arkadaşlarımız var... sen de yılma..
ama olmazsa da takma kafana, her bebek emecek diye bir şey yok. sağ, içir.. o da olduğu müddetçe. ben de 2 ay emmişim annemi, herkesin hali ayrı..
kayınvaliden de ayrı alemmiş.. şakası bile olmaz ki böyle bir şeyin.
neyse, şimdi herkes köşesine çekilmiştir, sen de öyle böyle düzenini oturtursun.
zaten acemi dğeilsin, ikinci bebeğin bu. zaman içinde kolaylaşacaktır her şey göreceksin..
kendini çok germe e mi güzelim, benim de ruh halim bi tuhaf, ondan anlıyorum hissettiklerini.
bu yoğun temponun arasında da olsa vakit ayır kendine. yarım saat bile yarım saattir.
dizi izle, duş al, camdan bak, sevdiğin bir şarkıyı dinle..
bir de bebişini uyurken izle :)
bu bana hep illaç gibi geliyor :)
Allah yardımcın olsun.
öpüyorum kocaman