slm tarhanciğim gaz sorunu bizdede var artık netten ne gaz yapar ne yapmaz diye habire araştırıyorum bebeğim gecen gece 1de başladı sabah 7ye kadar devam etti ağlaması insan dayanamıyor ağlamalarına ben şuanda metsil kullanmaya başladım yediklerime dikkat ediyorum günde 2 bardak rezene çayı içiyorum ha birde kimyon bir çay kaşığı kimyon içiyorum dün çok güzel uyudu bebeğim.kızlar merhabalar. herkeste aynı dertler var galiba.
bizde 2 gün önce doktora acile gittik. oğlum bütün gün nerdeyse hiç uyumamıştı.
öye gaz sacısı çeker gibi değildi ıkınınca yapıyodu kakasını da gazını da ama çok huzursuzdu. doktor gazlı bir bebek yapcak bişey yok dedi. zinco veriyom ben de anlık rahatlama sağlıyo ama uyku yine kesik kesik. ıkına ıkına hatta ağlayarak uyuyo. içim acıyo onun o hallerine. rahat uyusun diye anasonda veriyom ama nafile. bu arada sizler ne kadar anason veriyosunuz. ben mama kaşığıyla 2-3 kaşık veriyom ama uyumuyo özellikle geceleri.
bu arada yüzü gözü isilik oldu. isilik için bildiğiniz iyi gelen bişey varmı yüzü çok fena özellikle ağlayınca kıpkırmızı oluyo isilikleri artıyo.
ve tabiii bir de iyi haberimiz var maşallah deyin teyzeleri oğluma 2 haftada 800 gr almışız 4600 gr olmuşuz:asigim: ama tabi bunun bir de bedeli var göğüs uçlarım perişan oldu iyileşmiyo. oğlum damaklarının arasına almayı da öğrendi memeyi bas bas bağırtıyo beni:)
kızlar merhabalar. herkeste aynı dertler var galiba.
bizde 2 gün önce doktora acile gittik. oğlum bütün gün nerdeyse hiç uyumamıştı.
öye gaz sacısı çeker gibi değildi ıkınınca yapıyodu kakasını da gazını da ama çok huzursuzdu. doktor gazlı bir bebek yapcak bişey yok dedi. zinco veriyom ben de anlık rahatlama sağlıyo ama uyku yine kesik kesik. ıkına ıkına hatta ağlayarak uyuyo. içim acıyo onun o hallerine. rahat uyusun diye anasonda veriyom ama nafile. bu arada sizler ne kadar anason veriyosunuz. ben mama kaşığıyla 2-3 kaşık veriyom ama uyumuyo özellikle geceleri.
bu arada yüzü gözü isilik oldu. isilik için bildiğiniz iyi gelen bişey varmı yüzü çok fena özellikle ağlayınca kıpkırmızı oluyo isilikleri artıyo.
ve tabiii bir de iyi haberimiz var maşallah deyin teyzeleri oğluma 2 haftada 800 gr almışız 4600 gr olmuşuz:asigim: ama tabi bunun bir de bedeli var göğüs uçlarım perişan oldu iyileşmiyo. oğlum damaklarının arasına almayı da öğrendi memeyi bas bas bağırtıyo beni:)
kolikli bebek anneleri belki duyduğunuz şeyden hoşlanmayacaksınız ama zamandan başka hiçbir ilaç yok..boşuna bebeğinizin midelerini yormayın bitkisel adı altında satılan ilaçlarla...her duyduğuma inanırdım belki biri sebep olur diye o kadar yoğun yaşadım ki bu problemi...balkona çıkıp nefes aldığımda yaşadığımı hissederdim sadece ve hiç susmıcak sanırdım....haftada 1 gece soluğu doktorda alırdık ve çevredende bebeğimi görmeye gelenler bir sıkıntısı var olmasa ağlar mı sözcükleriyle daha bir boğarlardı saolsun...ne zaman ki 4 aylık oluyor o zaman rahatlıyorsunuz 6 aylıktan sonra sanki o bebek değil:)) hiç moralinizi bozmayın hep geçecek deyin....Allah başka dert vermesin...herkese bol uykulu geceler...birde uyku sorunu vardı cimcimemin düzeldimi derseniz düzelmedi o biraz zor sanırım...:)) kendinize iyi bakın ki bebeklerinize zaten bakıyorsunuz...
ah be güzelim..
nasıl söz o öyle..
suçlu hissediyorum ne demek.. ne alakası var bunun seninle.
hem sen böyle kötü bir ruh haline girersen, işler hepten kötüleşir.
olumlu düşün. artacak sütüm de.
ama velev ki de artmıyor, ne yapalım tatlım? her bebek çok emecek diye bir kural yok ki. bak ben de 2.5-3 ay emmişim annemi, herkes seneyi tamamlayacak diye bir kural yok.
maksat bebişler aç kalmasın, öyle ya da böyle doysunlar.
sen de kaliteli bir mama kullandığın müddetçe için rahat olsun gelişimi açısından.
ama lütfen iyi şeyler düşün.. stresten, gerginlikten uzak dur.
şu ara çok zor biliyorum ama uyumaya çalış. uyku muazzam süt yapan bir şey.
sağlıklı beslen. bol su iç.
sen elinden geleni yapıp olumlu düşündükten sonra gerisi kişiye bağlı, Allah'a kalmış bir şey.
lütfen moralini bozma..
mamayı da bebişini tıka basa doyuracak kadar değil, açlığını bastıracak kadar vermeyi denedin mi hiç ?
açlıktan helak olmasın ama seni emme güdüsü de kaybolmasın annesi.
böylece bol bol emer, sütün de artar inşallah.
gaz ve pişik de hepimizde var güzelim.. çok küçükler daha.. zamanla yoluna girecek inan.
lütfen moralini yüksek tut...
şu ara sinirlerimiz laçka ama iyi düşünelim ki iyi şeyler olsun..
canım 26 derece çok çok sıcak.
yenidoğanlar için ideal oda sıcaklığı 22-23-24 derece gibi.
aşağısı, bebeğin üşüyüp hasta olmasına sebep olur, fazlası ise sıcaklamasına.
bebeklerin sıcaklamalarının sorunu da şu...onlar bizim gibi terleyemiyorlar, sıcaktan vücutları aşırı ısınıyor, yani resmen ateşleri çıkıyor.
ayrıca aşırı sıcaktan odanın havası kuruduğu için, bebeklerin burun içleri kuruyor ve nefes alamıyorlar. nefes alamayınca huysuzlaşıyorlar ve doğru dürüst emmiyorlar..
ben her odaya birer termometre aldım.
22.5- 23 civarında tutuyorum sıcaklığı.
doktorumuz da öyle tavsiye etti..
sen de evi biraz havalandır da bebiş rahat etsin bence :)
canım ben dün direk çay kaşıgıyla ağcıma koydum bir bardak su içtim ardından bugün bir bardak suya koyup karıştırarak içtim kimyonu ya bebğim bugün erkenden başladı ağlamaya gene yapamadı bu gaz ne kadar zormuş bebeklerdeyamerhaba kızlar ,
acaba bu kimyonu nasıl içiyorsunuz? suyla mı? birşeyin içine mi karıştırıyorsunuz? ben de deniycem de nasıl yutacağımı düşünüyorum
slm kızlar geçmişe şöyle bir göz attım sanırım gaz sancılarından bahsetmişsiniz şükürler olsun gaz sancımız fazla yok diyebilirim ama bazen kuzucuğum öyle zorlanıyoki arada gaz sancımız oluyo ama o kadarda olsun artık bizim derdimizde pişik kızlar yaa ne zamn altını değiştireceğim basıyo çığlığı kuzucuğum acıdan ıslak pamuklu suyla siliyorum artık sonrada pamuklu bir bezle kuruluyorum yarın dünürle aynı çocuk doktoruna gideceğiz beraber bakalım doktor teyzemiz bize bir ilaç verir artık sağlık ocağında kuzucuğumu tarttılar şükürler olsun kilomuz yerinde ama ben geceleri 2 kere falan mama veriyorum 30-40 cc devamlı emziriyorum kızlar ne yaparsam yapayım düzenli yemezsem ve su içmezsem asla sütüm olmuyo benim ancak düzenli beslenince ne zamnki misafir geliyo işte o zamn düzenim gidiyo kızımı bile zar zor emziriyorum bu arada babamda rahatsızdı annemde geşlemedi önceki gibi az önce cıbı cıbı yaptırdık meleğime şimdi uyuyo :))) öyle rahatlıyoki banyo yapınca aşkım kızım teyzeleri anlatamam suyu çok seviyo :)))inşallah yarın doktorumuz pişiğimizede çare olurda sorunumuz biter bu arada bizim kırkımıza az kaldı mevlüdümüzü ayın 15den sonra yapmayı düşünüyoruz yemekli olarak inşallahnhepiniz davetlisiniz jale teyzoşumuz sağol canımcım güzel dileklerin için bitanem inşallah geçer şu pişik derdimizde içim nasıl acıyo kızım ağlarken anlatamam(
şimdi tekrar bir ordu misafirim geleceğini öğrendim hepinizi öptüm kızlar görüşmek dileğiyle varayım sarma atayım bende off offf ne zamn bir günde olsa yanlız geçirceğim gün olacak yaaa bu zamna kadar tam 4 tepsi tatlı bitirdik hala gelecekler geride bende anlamadım yaaa((
nazlıcım benim kuzumda anca doğum kilosuna dönebildi ama doktorun söylediğine göre emmediği içinmişinşallah bundan sonra alır
canım çok sağol ya.süümün yettiğine inanıyorum artık.bugün hiç mama vermedim.dün doktora gittik.pişiği yüzünden.1 hafta hiç mama verme bakalım 1 haftada ne kadar kilo alacak dedi doktorumuz.senin sütün yetiyordur deyip durdu rahatlattı beni.
metsil gazımızıza iyi geldi gibi sanki.
bu arada kızımın pişiği çok feci olmuş.mantar olmuş bir de .bir sürü ilaç verdi doktorumuz.dünden bu yana hemen farketti.inşallah tamamen geçer.
gunaydın kızlar.........
ne kadar özlemişim anlatmam sizleri,topiği...
valla sonunda net aldırcak bu özlem bana,ama direniyorum almıycam diye...
hepimizin ortak derdi gaz ve uykusuzluk...
biz gazımız için bir çözüm bulduk eşimin eczacı arkadası kendi ç.ocuğu içinde kullandığı bir damla varmış ondan vermiş ilk kez denedim ama iki damlası bile acayip işe yaradı tadıda guzel demekki zorlanmadan ağzına alıyor,sonrada uykusu bir saati buluyor uyuyor...
bizim kaka sorunumuz yok çok şükür gunde üç kez yapıyor düzenli...ben yediklerime çok dikkat ediyorum,gazlı yıyecekler kesinlikle yemiyorum özellikle mercimek çorbası bile çok gaz yapıyor ben denedim içmiyorum artık,birde biz kendimizi üşütürsek ayaklarımızı falan onlarında karnı ağrıyo dikkat edin derim....
özgecim bizim bebişimizdede gaz sorunu var artık ağlamasına dayanamıyorum ebğimin birde şuanda yanımda kayınvalidem var her ağlamsında bebek kucağında pışpışlıyo bebek ıkk dese alıyo eline sallıyo dayanamıyorum uyuyacak çocuğu eline alıp uyandırıyo kucaga alışcak diye ödüm kpouyor ilacının adını yazarsan çok sevinirim gaz problemimizi çözelimki kucağada alışmasın yavrum hiç olmazsa uyur bebeğim şu 10 gün annem gidene kadar sonrası ben yavrumun gazınıda çekerimgunaydın kızlar.........
ne kadar özlemişim anlatmam sizleri,topiği...
valla sonunda net aldırcak bu özlem bana,ama direniyorum almıycam diye...
hepimizin ortak derdi gaz ve uykusuzluk...
biz gazımız için bir çözüm bulduk eşimin eczacı arkadası kendi ç.ocuğu içinde kullandığı bir damla varmış ondan vermiş ilk kez denedim ama iki damlası bile acayip işe yaradı tadıda guzel demekki zorlanmadan ağzına alıyor,sonrada uykusu bir saati buluyor uyuyor...
bizim kaka sorunumuz yok çok şükür gunde üç kez yapıyor düzenli...ben yediklerime çok dikkat ediyorum,gazlı yıyecekler kesinlikle yemiyorum özellikle mercimek çorbası bile çok gaz yapıyor ben denedim içmiyorum artık,birde biz kendimizi üşütürsek ayaklarımızı falan onlarında karnı ağrıyo dikkat edin derim....
slm refiyecim sivilce tarzuı şeyler beim bebişiminde yüzünde var bir gün bir yerde birgün başka bir yerde çıkıyorlar minik minik önce kızarıklık oluyo sonra sivilceye dönüyorbi de bugünlerde kafamı tek kurcalayan şey var... oğlumun yüzünde daha öncede yazmıştım 10 gün fln önce doktorumuzun dermatit dediği sivilceler çıkmıştı.. netten de araştırdım bebek svilcesi olabiliyomuş falan rahatlamıştım... son günlerde kendiliğinde azalmaya başlamışlardı... sadece yüzünde hafif bir pıtırlılık var ve ara ara beliren birkaç tane sarı uçlu olan sivilce oluyo şu an....
ama son birkaç gündür gelen giden bu bebeğin yüzüne adeliyken bi kız bakmış demeye başladı... öyle oluyomuş ... bu tip şeylere tamah etmesemde kafam bulandı.. nedir? ne yapılır? aslı varmıdır bu olayın? ve ne yapmak gerekir? bilen varsa lütfen yazsın.. batıl inanç gibi gelse de koca karı masalından ibaret olmama ihtimali de var sonuçta... şimdiden sağolun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?