bu arada atlaya zıplaya geçmişe baktım..
hepimizde az çok aynı sorunlar... geçecek elbet geçecek....şu ilk üç ayımızı dolduralım...
sisicim göbeği sormuş.. güzelim benim kızın göbeği tam 21. günde düştü!! şaka gibi yani.. doktorumuz bile şaşırdı ama olabilirmiş bazen böyle..
göğüs ucu çatlakları için de arkadaşlar önermişler bir sürü şey, ben de lansinoh kremden fayda gördüm en çok.. sen de tez zamanda toparlarsın umarım..
canım refişim sivilceleri sormuş.. dila'nın yüzü de kaynıyor sivilceyle refiyecim.
yenidoğanlarda ilk aylarda çok normalmiş bu.. içi dolu, ergenlik sivilcesi gibi fısır fısır yüzünde hep. bi gün çıkıyor, ertesi gün geçiyor başka bir yerde çıkıyor..
anne sütünün yağlı olmasıyla da alakalı olabilirmiş. kötü bir şey değil yani kesinlikle...için rahat olsun..geçmesi için yapılacak bir şey de yok zaten, kendiliğinden gidiveriyor.
gaz meselesi, uykusuzluk, yorgunluk, gerginlik de hepimizde ortak fıstıklar...
dua edelim birbirimize :)
ben uykusuz gecelerde durup düşünüyorum bazen.. "bizim gruptaki kızlardan kaçı şu an uyanık acaba" diye.. sonra da hepinize dua ediyorum..Allah bebişlerimize sakinlik, sağlık, huzur versin diyorum..
inşallah yaz sonunda hayatımız çoook daha kolaylaşmış olacak.. o zaman daha tatlı telaşlarımız olacak, onları konuşuyor olucaz :)
topic e şöyle bi baktıyodum da
kucağa alıştırma konusunda bikaç bişy diiiciiimmm :)
bebek 6 aylıktan sonra daha çok şey anlamaya başladığı için
herşeyi 6 aylık olduktn sonra alışkanlık haline getirirmiş
ama herşeyin bi çaresi vardır mutlaka
bnm oğlumda bi ara mama sandalyesinde sallanarak uyuyodu şimdi
ya emerek ya da yanına yatıp pışpışlayarak uyutuyorum
zmnla her huyu değişecek deneyimli bi anne olaarak paylaşmak istedim
üstelik şimdi bebişlerinizin çoğunda gaz sorunu vardır
sakın aman kucağa alışır diyerek bebeğinize eziyet çektirmeyin
çünkü bebeklerin gaz sorunları kucakta sallandığında veya karnı sıcak tutulduğunda
daha çabuk geçiyo... ben genelde ütüyle ısıttığım havluyu karnına koyup
kucağımda sallardım hemen uyurdu
sakıncalı bi yöntem varsa o da ayakta sallamaktır boyun zedeelenmesine yol açtığı için...
kolay gelsin güzell anneler...
ayy aynı şeyleri hissediyorum inan ki.
ama ben hepten uyuzlaştım, eve gelen misafirlerin falan kucağına vermiyorum kesinlikle.
"kusura bakmayın, benim kucağımda dursun istiyorum" diyorum, kestirip atıyorum.
ayıplayan ayıplasın, laf edecek olan etsin umrumda değil.
ben de sinir oluyorum dediğin giib çocuğu hoppidi hoppidi havalarda tutanlara, yanağını emdirmeye uğraşanlara, evirip çevirip tutanlara..
25 günlük bebek ya, kafasını tutmaktan aciz, içim gidiyor başkalarının yaptıklarına... öyle hoyratça seven, mıncıklayan, öpüp duranları hiç çekemem..
kayınvalideme bile güzelce söyledim birkaç kez. lütfen öyle yapmayın, hoplatmayın..vs diye.
bozulan bozulsun, bebeğimden kıymetli değil şu an hiçbir şey........
kucağa alıştırma konusunda da...
her bebek kendi kurallarını koyuyor bence be kızlar..bebek yönlendiriyor bazı konularda.
yani kimse yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu dürtüp de kucağa almaz. ağlayan, katılan, huzursuz olan çocuk elbet kucaklanacak...
bu kadar küçük bebeklerin yemek, içmek, altlarını temizletmek ihtiyacı olduğu kadar huzur, sakinlik, okşanma, sahiplenme ihtiyaçları da var...
bizim kokumuzu istiyorlar..
başkalarının elinde kucaktan kucağa gezmesine müsaade etmeyin bence, ama siz kucaklamaktan çekinmeyin...
canım. bizim de 8. günde düştü göbeğimiz.. ve bizim de çok olmamakla birlikte ara ara kızarıklık oluyo sadece deliğinde ama... doktor da normal olduğunu söyledi.. size de normal demiş. o zaman hiiiç dert etme canım.. sakın kimseyi dinleme.. hele ki o felaket tellallarını hiiiiç duyma bile opuyorumnanaktan bana da neler diyolarr anlatammam her konuda.. ama artık duymama kararı aldım.. en iyisii. doktoruna güven bence..
Çok sağol Refiyecim rahatladım valla! Bu arada bizim de sivilcelerimiz pek çok her gün biri geçiyo başka bi yerde çıkıyo normaldir heralde.
bizim de sivilcelerimiz var.çıkyor geçiyor başka yerde tekrar geçiyor.
oluyormuş zaten yeni doğanlarda.
kızlar tırnaklarını ne ile kesiyorsunuz*
tırnak makası ile denedim ama pek beceremedim.
uzman tvde ucu küt makasla kesiyordu doktor.
artık eldiven takmak istemiyorum.elleriyle keşfedecek sonuçta.
merhaba kızlar..
küçük canavarım omzumda uyuyor, ben de buraya bakayım dedim.
dila doğduğundan beri enn zorlu günümüz dündü. öğlen başladı ağlamaya, sabaha karşıya kadar...
gazdan çatlıyor çocuk..
kakasını yapıyor, pıt yapıyor, geğiriyor. ya peki bu gaz ne hala?! deliricem yani...
zinco bi halta yaramadı bizde. metsil denedim. o da yaramadı.
nurse harvey's 'i ve sab samplex'i deniycem şimdi sırayla.. birinden biri çare olur umarım...
bu arada atlaya zıplaya geçmişe baktım..
hepimizde az çok aynı sorunlar... geçecek elbet geçecek....şu ilk üç ayımızı dolduralım...
sisicim göbeği sormuş.. güzelim benim kızın göbeği tam 21. günde düştü!! şaka gibi yani.. doktorumuz bile şaşırdı ama olabilirmiş bazen böyle..
göğüs ucu çatlakları için de arkadaşlar önermişler bir sürü şey, ben de lansinoh kremden fayda gördüm en çok.. sen de tez zamanda toparlarsın umarım..
canım refişim sivilceleri sormuş.. dila'nın yüzü de kaynıyor sivilceyle refiyecim.
yenidoğanlarda ilk aylarda çok normalmiş bu.. içi dolu, ergenlik sivilcesi gibi fısır fısır yüzünde hep. bi gün çıkıyor, ertesi gün geçiyor başka bir yerde çıkıyor..
anne sütünün yağlı olmasıyla da alakalı olabilirmiş. kötü bir şey değil yani kesinlikle...için rahat olsun..geçmesi için yapılacak bir şey de yok zaten, kendiliğinden gidiveriyor.
ben uykusuz gecelerde durup düşünüyorum bazen.. "bizim gruptaki kızlardan kaçı şu an uyanık acaba" diye.. sonra da hepinize dua ediyorum..Allah bebişlerimize sakinlik, sağlık, huzur versin diyorum..
inşallah yaz sonunda hayatımız çoook daha kolaylaşmış olacak.. o zaman daha tatlı telaşlarımız olacak, onları konuşuyor olucaz :)
Ayy kızlar hepimiz aynı dönemde aynı sorunları yaşıyoruz farkında mısınız iyiki var bu topic...
Kucağa alıştırmama konusunda benimde kafamı karıştırdılar. Bi büyüğümüz dedi ki kucağa alıştırmayın kimseye öptürmeyin tutan var tutamayan var yok bilmemne falan bi gaza geldim anneme bile kızmaya başladım kucağına alma diye halbuki ilk torun içi gidiyor kadının. Herkes bişey diyor tamam millet kucğına alsın ama öpülmesine çok karşıyım ya hele de bu kadarken. way efendim eymiş yanakları öpülecek kıvama gelmiş...
birde bebeği yanağına yaslayıp emdirecek gibi tutanlar yok mu uyuz oluyorum. benim çocuğum senin suratını mı emsin ya.
Hem kırmak istemiyorum kimseyi hemde eve kapanıp kalmak istemiyorum napacam bilmiyorum.
topic e şöyle bi baktıyodum da
kucağa alıştırma konusunda bikaç bişy diiiciiimmm :)
bebek 6 aylıktan sonra daha çok şey anlamaya başladığı için
herşeyi 6 aylık olduktn sonra alışkanlık haline getirirmiş
ama herşeyin bi çaresi vardır mutlaka
bnm oğlumda bi ara mama sandalyesinde sallanarak uyuyodu şimdi
ya emerek ya da yanına yatıp pışpışlayarak uyutuyorum
zmnla her huyu değişecek deneyimli bi anne olaarak paylaşmak istedim
üstelik şimdi bebişlerinizin çoğunda gaz sorunu vardır
sakın aman kucağa alışır diyerek bebeğinize eziyet çektirmeyin
çünkü bebeklerin gaz sorunları kucakta sallandığında veya karnı sıcak tutulduğunda
daha çabuk geçiyo... ben genelde ütüyle ısıttığım havluyu karnına koyup
kucağımda sallardım hemen uyurdu
sakıncalı bi yöntem varsa o da ayakta sallamaktır boyun zedeelenmesine yol açtığı için...
kolay gelsin güzell anneler...
Çok doğru gerçekten her bebeğin bir karakteri var istemedi mi meme bile veremiyoruz. benimki dudaklarını büzüyor karnı toksa.
ben kemik gelişimi açısından hangi yatırma tarzının sağlıklı olduğunu merak ediyorum. Benimki biraz öğürmesi var diye dr hafif eğimli yatır demişti. Yan yatırıyorum hep..
Ahhh ah bugun bir hata ettim sakın siz yapmayın arkadaşlar mahvoldum eyvahedigeldismile
Bebeği sırtı şööle ellerini havaya kaldırıyorlar ya bayılıyorum sırt üstü yatırmıştım içeride komşularla kahvaltı yapıyoruz, birden göğüslerimde birsızı (Annelik içgüdüsü göğsunuz sızlayınca ya açtır ya üşüyordur, size ihtiyacı vardır derler ki ben bugun yaşadım) derin uykuda şimdi karnı nasıl aç olsun falan bakmadım.
birazdan bir çığlık ki yavrum kusmuş kustuğunu yutmuş nefes alamamış kıpkırmızzı olmuştu... öyle fena oldum ki kaldırdım iki baya uğraştım anca kendine geldi ve başladı nefes almaya öyle korkmuştu ki. Allah korumuş ya birşey olsaydı yavruma ben ne yapardım. inanın yazıyorum ama gerçekten çok büyük sorumluluk Allah kimseye göstermesin.
Yok yatağına alışmaz odasında yatırın diyorlar ama mümkün olduğunca yanımızda tutmak daha iyi galiba
selam kızlarrr hemen aklımda kalanları cevaplıyciimm.
gaz için bebeklere sıcak su torbası varmış onlardan tavsiye ettiler minicik bişi, ayaklarının altına koyunca gaza iyi geliyormuş.
giyim konusunda ben içine body, üstüne ince body, altına ayaklı pantalon çorap giydiriyorum. uykudan kalkınca yelek giyiyor. fazla giydirmiyorum terliyor.
tırnaklarını tırnak makasıyla kesiyorum. küçücük makası var onunla.
kucağa bizde çok alıyorruz çok seviyor çünkü..
kızlar gaz yapan yiyecekler ve bebeklerin gaz sorunuyla ilgili şu linke http://www.minikeller.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=181 bakarsanız... ben yine de gaz yapan yiyecekler kısmını paylaşayım... :))
Eğer anne bebeğini emziriyorsa, kendine gaz yapan yiyeceklerden uzak durmalı. Örneğin, soğan, kuru fasulye, karnabahar, brokoli, kepekli yiyecekler, lahana, portakal, limon, greyfurt. Kafein içeren içecekler, çikolata, çay hem gaz yapar, hem de bebekte uykusuzluğa ve huzursuzluğa sebep olur. Ayrıca anne nikotin, yani sigara kullanmamalıdır. Bazı alerjik bünyeli ( özellikle alerjik deri döküntüsü, egzama, saman nezlesi ve astımı olan) anneler, inek sütü içeren yiyecekleri (süt, yoğurt, peynir, hatta tereyağı) aldığı takdirde bebekte hem fazla gaz, hem de ishal,deri döküntüsü, burun akıntısı, öksürük gibi alerjik belirtiler olabilir. Emziren anneler bebeklerinde aşırı gaz olduğunda, kendi diyetlerindeki bu maddeleri gözden geçirmeli ve bir süre için bunları kesmelidir (özellikle bebek 4 aylık olup, gaz problemi geçene kadar).
slm arkadaşlar sizlere bir saorum var cevaplayabilirseniz sevinirim bebişim 17 günlük kucağa alışma konusunda neler biliyorsunuz yada sizler neler yapıyorsunuz ya benim yanımda kayınvaldem var kucağa alma konusunda hassas davranıyorum hatta yeri geldiğinde kendimden bile ödün veriyorum kucağımda tutmamamya çalışıyorum ben hatamı yapıyorum acaba bu kayınvalidemle aramızda sorun olamk üzere ya onu geçiyorum kucağa alışır korkusu var bende bu haftalarda alışma olurmu bu konuda bilgisi olan var mı yavrumu kucağımdan inddrmek istemiyorum artık hele o gaz ı çıkaramadığı zaman ağladığı zaman .siz kucak konusunda nasıl davranıyorsunuz bıraksam kayınvaldemde hiç kucağından bırakmıycak çocuk azıcık ık dese hemen kucagaına alıyor napıyım arkadaşlar nasıl davranayım ben şaşırdım artık ya
hayret bişey ya o doktor benimde oğlum 2 haftada 800 gram almıştı her istediğinde emzirmeye devm et dedi.alsanaalsanasmilemerhaba kızlar .
bugün kontrolümüz vardı.
kızım 1 haftada 400 gram almış.doktor naptın sen dedi.
dedim sadece 2 defa mama verdim gerisi anne sütü dedim.
çok emzirme dedi.
anlamadım ben bu sütümü yine ya...
ayyy kıyamam ben edama yaaa neler yapmış hem güldüm hemde içiz cız etti edam paniklemiş sanada allah kolaylık versin refişimopuyorumnanaktanhacercim.. günaydın tatlım.. yazdıkların ayynı bizde yaşanıyo .. ve seni çooooook iyi anlayabiliyorum...kızım 7 yaşında ama konuşsam da aynı senin oğlan gibi.
*biz kucağa alsak bende alıcam diyo...
*oğlumla konuşuyorum kızımda dikkatimi çekmek için türlü hallere giriyoo...
*geçen akşam Utku'yu yatırdık aramıza kocişle konuşuyoruz.. oğlum da bi babasına bi bana bakınıyo yavrum.. kızım duydu sanırım bizi. oysa uyudu sanıyoduk.. saat gecenin bi yarısı bacağıııımm diye bi feryat.. hiç de bişey yok. bakıyoruz ne bir morarıklık ne bir sorun.. ama yırtıyo ortalığı sanki etini koparıyolar.. susmuyo.. eşim dedi bu böyle olmıcak hastaneye götüreyim.. aldı kızı gittiler.. tabi bir sürü röntgen fln hiçbişey yok çok şükür :) ağrı kesici iğneyi vurmuşlar göndermişler.1 saate geldiler.. yani dikkat çekmek için iğne bile vuruluyoruz artık gerisini sen düşün...
*hastaneden çıktığımızdan birkaç gün sonra ille bende mama yiycem diye tutturmuştu... sırf kıskanmasın diye yaptık bi biberon mama yedi... :)))
*bebekken beni hiç emmemiş kızım "annee 7 yaşında biri annesini emse noolur?" demeye başladı :))))
*sürekli benim bezlerim de böyle güzel kokarmıydı yoksa bana ucuz bezmi alıyodunuz:))
*anne benimle de böyle ilgileniyomuydun? diye soruyo.. sanki o benim yavrum değil yada onu başkası büyütmüş gibi :)
*küçük kağıtlara "anne ben seni çok seviyorum.sen de beni seviyomusun?" yada babasına "baba sende beni hala seviyomusun?" yazmalar
daha biiir sürü olayy.. bence de sen küçük olduğu için daha şanslısın gibi.. bizimkinin aklı eriyo daha bi zorlanıyoruz.. dün mehtaplada aynı şeyi konuştuk.. büyükken daha zor alışıyolarr...
bence 2. bebeği düşünenler 2-3 yaştan fazla ara vermesinler :)) tecrübeyle sabit :)))
canım bizim yarın 1 ayımız doluyo. ben hala bağıra bağıra emziriyom. hem de en başından beri. göğüs uçlarımda gayet vardı ama oğlumun çok sık ve çok güçlü çekiştirmesinden oluyo sanırım.ilginiz için teşekkürller arkadaşlar 10.gündeyiz sabırla gögüslerimin acısının geçmesini bekliyoom..daha emzrmenin tadına varamadım.
nazlıcım hem lansinohu hem de gold kremi denedim. bana etkisi aynı oldu. ama gold kremde sevimsiz bir koku var lansinoh daha iyiydi bence. hala da geçmedikaydirigubbakcemile3bu arada bende gold kremle geçirdim.
canımmm.. özlediimmm.... senağlama çok geçmiş olsun.. ama inan aynı durumdayız.. ben bu durumu dünden beri deniz in tavsiyesiyle çözdüm gibi.. az da olsa :) kendime yaptığım rezene çayının içine az kimyon da atıyorum süzüp utku ya da içiriyorum şeker katmadan.. her emzirmeden sonra minik biberonundaki çaydan bi yudum.. sonra omzuma ağzında kalanları kusmak suretiyle de olsa az da olsa çıkıyo gazımızmerhaba kızlar..
küçük canavarım omzumda uyuyor, ben de buraya bakayım dedim.
dila doğduğundan beri enn zorlu günümüz dündü. öğlen başladı ağlamaya, sabaha karşıya kadar...
gazdan çatlıyor çocuk..
kakasını yapıyor, pıt yapıyor, geğiriyor. ya peki bu gaz ne hala?! deliricem yani...
zinco bi halta yaramadı bizde. metsil denedim. o da yaramadı.
nurse harvey's 'i ve sab samplex'i deniycem şimdi sırayla.. birinden biri çare olur umarım...
sizin sivilceleriniz de aynıymış kuzum.. kıyamam ben o gühahsızlara yaa.. inş. geçicek bi an önce.. herkeste olduğunu duyunca daha bi normal karşılamaya başladım.. gelen giden koca karılar psikolojimi öyle bi bozmuştu ki.. bebişi görmeye gelen ne kadar bakire varsa gidip yolasım geldi. :roflol: adetlimi baktın oğlumun yüzüne diye :roflol: dila ma da geçmiş olsun hayatımm... opuyorumnanaktan demekkii gece yarılarında utku paşanın yırtınır gibi ağlarken hop diye uykuya dalmasının sebebi kaynanasıymış olumunekankayizsmile saol duaların için canımın içii.. yerimseniben bizim de dualarımız sizinle ve tüm anne ve bebeklerle... :Saruboceq:canım refişim sivilceleri sormuş.. dila'nın yüzü de kaynıyor sivilceyle refiyecim.
alkisalkisalkis kaydirigubbakcemile5 alkisalkisalkis yerimsenibenayy aynı şeyleri hissediyorum inan ki.
ama ben hepten uyuzlaştım, eve gelen misafirlerin falan kucağına vermiyorum kesinlikle.
"kusura bakmayın, benim kucağımda dursun istiyorum" diyorum, kestirip atıyorum.
ayıplayan ayıplasın, laf edecek olan etsin umrumda değil.
ben de sinir oluyorum dediğin giib çocuğu hoppidi hoppidi havalarda tutanlara, yanağını emdirmeye uğraşanlara, evirip çevirip tutanlara..
25 günlük bebek ya, kafasını tutmaktan aciz, içim gidiyor başkalarının yaptıklarına... öyle hoyratça seven, mıncıklayan, öpüp duranları hiç çekemem..
kayınvalideme bile güzelce söyledim birkaç kez. lütfen öyle yapmayın, hoplatmayın..vs diye.
bozulan bozulsun, bebeğimden kıymetli değil şu an hiçbir şey........
kucağa alıştırma konusunda da...
her bebek kendi kurallarını koyuyor bence be kızlar..bebek yönlendiriyor bazı konularda.
yani kimse yatağında mışıl mışıl uyuyan çocuğu dürtüp de kucağa almaz. ağlayan, katılan, huzursuz olan çocuk elbet kucaklanacak...
bu kadar küçük bebeklerin yemek, içmek, altlarını temizletmek ihtiyacı olduğu kadar huzur, sakinlik, okşanma, sahiplenme ihtiyaçları da var...
bizim kokumuzu istiyorlar..
başkalarının elinde kucaktan kucağa gezmesine müsaade etmeyin bence, ama siz kucaklamaktan çekinmeyin...
ahh canım.. çok geçmiş olsun.. inan büyük badire atlatmışsınız.. Allah korumuş... Aman canım dikkat et .. Allah korusun tüm bebişleri..Ahhh ah bugun bir hata ettim sakın siz yapmayın arkadaşlar mahvoldum eyvahedigeldismile
Bebeği sırtı şööle ellerini havaya kaldırıyorlar ya bayılıyorum sırt üstü yatırmıştım içeride komşularla kahvaltı yapıyoruz, birden göğüslerimde birsızı (Annelik içgüdüsü göğsunuz sızlayınca ya açtır ya üşüyordur, size ihtiyacı vardır derler ki ben bugun yaşadım) derin uykuda şimdi karnı nasıl aç olsun falan bakmadım.
birazdan bir çığlık ki yavrum kusmuş kustuğunu yutmuş nefes alamamış kıpkırmızzı olmuştu... öyle fena oldum ki kaldırdım iki baya uğraştım anca kendine geldi ve başladı nefes almaya öyle korkmuştu ki. Allah korumuş ya birşey olsaydı yavruma ben ne yapardım. inanın yazıyorum ama gerçekten çok büyük sorumluluk Allah kimseye göstermesin.
Yok yatağına alışmaz odasında yatırın diyorlar ama mümkün olduğunca yanımızda tutmak daha iyi galiba
ne güzel iyi almış işte..merhaba kızlar .
bugün kontrolümüz vardı.
kızım 1 haftada 400 gram almış.doktor naptın sen dedi.
dedim sadece 2 defa mama verdim gerisi anne sütü dedim.
çok emzirme dedi.
anlamadım ben bu sütümü yine ya...
oyy bu sivilcelerr herkeste varmış demekkiii.. inşallah geçicektir ama 3. aydan sonra bişey kullanmasanızda kendiliğinden geçer yazıyo heryerde.. nette aramadığım site kalmadı bu yenidoğan aknesini :) bize doktorumuz atopik dermatit demişti ama ben verdiği kremi kullanmıyorum.. çünkü kullansam da değişen bişey yok boş yere yüzüne bişey sürmiyim diyorum ama ne kadar doğru bilemem...Çok sağol Refiyecim rahatladım valla! Bu arada bizim de sivilcelerimiz pek çok her gün biri geçiyo başka bi yerde çıkıyo normaldir heralde.
canım ben bebek tırnak makasıyla kesiyorum.. mincik bişiy ..eldivenden biz de bıktık.. ellerini incelemeye bayılıyo oğluşum :asigim: hayran hayran nasılda bakıyo ellerine parmaklarına :asigim:bizim de sivilcelerimiz var.çıkyor geçiyor başka yerde tekrar geçiyor.
oluyormuş zaten yeni doğanlarda.
kızlar tırnaklarını ne ile kesiyorsunuz*
tırnak makası ile denedim ama pek beceremedim.
uzman tvde ucu küt makasla kesiyordu doktor.
artık eldiven takmak istemiyorum.elleriyle keşfedecek sonuçta.
opuyorumnanaktan çok saol bitanemm.. amiiinnnn.... uğraştırıyo bizi minik cadı bayanssulusmile zamanla alışıcak eminim.. sabahları yanına yatırıyorum utku yu.. ona bakınca çok mutlu oluyo.. diyorum en çok ablasını seviyo galiba bana bile böyle bakmıyo diye nasıl havalanıyo görmelisin zemuszemusayyy kıyamam ben edama yaaa neler yapmış hem güldüm hemde içiz cız etti edam paniklemiş sanada allah kolaylık versin refişimopuyorumnanaktan
canım öncelikle geçmiş olsun.. zor bi doğum olmuş sanırım.. ama gözün aydın oğlun sağlıkla gelmiş dünyanıza... Sağlıkla büyüsün inşsallah... anneler her acıyı unutuyo evlatlarının bir gülüşüyle...offff offf kizlar herkese iyi geceler uzun zamandir giremedim dogum hikayemi anlaltsam roman olur millet mendil alir aglar ama tek avuntum bana herseyi unutturan oglumun sagligi yerinde yaa bir gün paylasirim insallah herkesin bebegini kuzucuklarini ALLAh saglikla büyütmeyi nasip etsin sevgiyle kalin güzel anneler
öncelikle gözün aydın bebeğin için...merhaba kizlar ben yeni geldim :) 8 nisanda dogum yaptim bende 1 ay oldu. okudum biraz sorunlar hep ayni sanirim ... benim kizda gaz problemi neyseki cok fazla degil sanirim bebeklerin bunyesiyle ilgili bazi seyler arkadasim yedigine ictigine okadar cok dikkat ediyor ama ona ragmen bebegi cok gazli bende pek dikkat edemiyorum ama cok sorun yasamiyoruz yinde kahve kola ve caydan uzak duruyorum.. bazen emeken sut bogazina kaciyor en cok ona sinir oluyorum cok panikliyorum . bide hickirik tuttumu cok uzun suruyor cocuk helak oluyor gecene kadar . onun icinde meme vermek fayda eder dediler limonda ise yariyomus ama 1 damla limon bile midesini eskitmeye yetermis ben hic denemedim . bu arada bisey daha sorayim ilk kez disariye ne zaman ciktiniz biz 22 gunlukken alisveris merkezine gittik sonraisnda bi kac kez daha ciktik ama ben biraz tedirgin oluyorum disariye cikan varmi bebisle ? ne kadar zamanda bir banyo yaptiriyosunuz ben her gun yaptiriyorum umarim usutmez :) son bir soru dogum sonrasi depresynu eminimki herkes yasadi yasamdim diyen bence yalan soyler ama cok ama az sanki ben yavas yavas atlatiyor gibiyim yavas yavas makyajdi ojeydi elbiseydi biraz kendimi dusunmeye balsadim .. siz ne alemdesiniz ? dogumdan sonra bebek bakimi icin size kim yardim etti hala yardim aliyomusunuz ? ben yurt disinda oldugum icin annem gelemedi kayinvaldem sagolsungeldi !!! 5 haziranda donuyor bebekle hic yalniz kalmadim su ana kadar inanlimaz korkuyorum tek basima ne yapaim diye bana bi akil verin .. amm dert yandim :) cvplarinizi bekliyorum herkese kolay gelsin.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?