2010 Nisan Anneleri

Mayıs çıksın herşey daha da düzelmiş olacak bence, sağdan soldan duyduklarımıza pek kulak asmamalıyız galiba

d vitaminini kullanıyor musunuz bu arada?

tavsiyelerin için çok teşekkür ederiz.

Çok doğru gerçekten her bebeğin bir karakteri var istemedi mi meme bile veremiyoruz. benimki dudaklarını büzüyor karnı toksa.

ben kemik gelişimi açısından hangi yatırma tarzının sağlıklı olduğunu merak ediyorum. Benimki biraz öğürmesi var diye dr hafif eğimli yatır demişti. Yan yatırıyorum hep..

Ahhh ah bugun bir hata ettim sakın siz yapmayın arkadaşlar mahvoldum eyvahedigeldismile

Bebeği sırtı şööle ellerini havaya kaldırıyorlar ya bayılıyorum sırt üstü yatırmıştım içeride komşularla kahvaltı yapıyoruz, birden göğüslerimde birsızı (Annelik içgüdüsü göğsunuz sızlayınca ya açtır ya üşüyordur, size ihtiyacı vardır derler ki ben bugun yaşadım) derin uykuda şimdi karnı nasıl aç olsun falan bakmadım.

birazdan bir çığlık ki yavrum kusmuş kustuğunu yutmuş nefes alamamış kıpkırmızzı olmuştu... öyle fena oldum ki kaldırdım iki baya uğraştım anca kendine geldi ve başladı nefes almaya öyle korkmuştu ki. Allah korumuş ya birşey olsaydı yavruma ben ne yapardım. inanın yazıyorum ama gerçekten çok büyük sorumluluk Allah kimseye göstermesin.

Yok yatağına alışmaz odasında yatırın diyorlar ama mümkün olduğunca yanımızda tutmak daha iyi galiba

Son düzenleme:
merhaba kızlar .
bugün kontrolümüz vardı.
kızım 1 haftada 400 gram almış.doktor naptın sen dedi.
dedim sadece 2 defa mama verdim gerisi anne sütü dedim.
çok emzirme dedi.
anlamadım ben bu sütümü yine ya...

bizim de sivilcelerimiz var.çıkyor geçiyor başka yerde tekrar geçiyor.
oluyormuş zaten yeni doğanlarda.

kızlar tırnaklarını ne ile kesiyorsunuz*
tırnak makası ile denedim ama pek beceremedim.
uzman tvde ucu küt makasla kesiyordu doktor.
artık eldiven takmak istemiyorum.elleriyle keşfedecek sonuçta.

Sivilce sorunu biz de de var ama sanırım çok terlediğnde oluyor kızlar fazla mı giydiriyoruz bazen acaba?

Şuan benim kızım uyuyor
üstünde 1 uzun kollu zıbın, 1 uzun kollu penye, yelek,

altında da 1 iç patikli pantolon, 1 patiksiz ve çorap var.

üstüne de penye battaniyelerden örttüm.

Gece uyurken yekeğini çıkarıyorum altını da tek kat bırakıyorum ama üstüne ince yorganını ince polar bataniyesini örtüyorum.

siz nasıl giydiriyorsunz,

Bende kesmeyeyim dedim ama baktım çok uzun 1 kere kestim hala uzundu bir daha kestim bebe tırnak makası ile.

artık eldiven takmıyoruz emzirirken göğsümü tutuyor elleri ile dokunmaya başladı çok hoşuma gidiyor

Son düzenleme:
ya bu korseyi ne kadar takacağız ya.doktoruma sormayı unuttum.

bir d benim doğum doktorum günde 1 bardak pekmez içeceksin dedi.
size de söylediler mi pekmezi?

selam kızlarrr hemen aklımda kalanları cevaplıyciimm.

gaz için bebeklere sıcak su torbası varmış onlardan tavsiye ettiler minicik bişi, ayaklarının altına koyunca gaza iyi geliyormuş.

giyim konusunda ben içine body, üstüne ince body, altına ayaklı pantalon çorap giydiriyorum. uykudan kalkınca yelek giyiyor. fazla giydirmiyorum terliyor.

tırnaklarını tırnak makasıyla kesiyorum. küçücük makası var onunla.

kucağa bizde çok alıyorruz çok seviyor çünkü..

zeynepcim nerdesin merak ettim tatlım ben de seni allah korusun sinirlerinin bozulmuş olmasından korktum birkaç kez aradım seni cvp vermeyince üstelemesim. hadi gözün aydın düşmüş dilanın göbüşü. ah canım benim ya sen de mi ben de dün gece 1 saat falan uyudum ve ısrarla dieniyo vücudum çocuk uyurken de ben uyuyamıyorum saçmaladı bünye. ama gazmı başka şeymi anlamadım neyse allah dermansız dert vermesin. bana metsil iyi gelmişti aslında ama dün ne oldu anlamadım. bu arada tavsiye üzerine aynı anda olmamakla birlikte ben zincoyla metsili beraber veriyorum.

hayatım az önce okudum bir sitede çocuk 3 aya kadar kesinlikle alışkanlık haline getirmiyomuş hatta özgüven kazanması ve kendini güvende hissdip rahatlaması için bu gerekliymiş.ben de öyle başta almayın kucağınıza yapmayın diyodum ama gaz atakları tavan yapıp çocuk katılır gibi ağlayınca mümkünse kucağımda uyusun dicek duruma geliyorum. o yüzden rahat ol canım

tavsiyelerin için sağol arkadaşım ihtiyacımız oluyo çokça gördüğün gibi. aklınıza gelen önemli tavsiyeler varsa bekleriz.

canım allah korusun aman ben de çok korkuyorum. hatta benim oğlum o rahatsız araba koltuğunda uyuyo onda bile aklım çıkıyo tam yan yatıramadığım için uyuyunca bütün herşeyi göze alıp yatağına yatırıyorum. rabbim kuzularımızı korusun

benim çocuğun yüzünü neden isilik bastığını anladım şimdi çocuğa lahana gibi davranıyorum klava:

verdigin bilgiler icin sagol canim benimopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

alabildigince kucagina al canim benim
ama 6 ayliktan sonra daha özen göster yoksa hic birsey yapmaya firsat bulamazsin
töcrübe konusuyor :zemuszemusopuyorumnanaktan

kızlarr ben geldimmm çok dertliyim geçmişi okuyamadım.
hemen bir soru sorcam fikri olanlar cevaplarsa sevinirim.
kaan ın boğazı burnu tıkalı balgam var. kusuyo kusuyo atamıyo. dünden beri iyice arttı.
uykusunda boğazını temzlemek ister gibi sesler çıkarıyo.
emerken ağlaya ağlaya bırakıyo memeyi hemen geri istiyo ememiyo ama.
kusunca balgamlı kusuyo.
annem yatak odamız nemli olduğu için, kayınvalidem karnını ve sırtını şüttüğü için balgam olduğunu düşünüyo.
bu çocuğun balgamını nasıl söktürcem ben? hem uyurken hem de emerken işkence çekiyo

tabiki arkadaşlar sorunlarınıza yardım etmek isterim elimden geldiğince
nede olsa aynı şeyleri bizlerde yaşadık

sivilce anne sütü yüzüne sürüldüğünde
veya giysileri tahriş ettiği için olur
bize hemşire öyle demişti :)

hayret bişey ya o doktor benimde oğlum 2 haftada 800 gram almıştı her istediğinde emzirmeye devm et dedi.alsanaalsanasmile

ayyy kıyamam ben edama yaaa neler yapmış hem güldüm hemde içiz cız etti edam paniklemiş sanada allah kolaylık versin refişimopuyorumnanaktan

ilginiz için teşekkürller arkadaşlar 10.gündeyiz sabırla gögüslerimin acısının geçmesini bekliyoom..daha emzrmenin tadına varamadım.
canım bizim yarın 1 ayımız doluyo. ben hala bağıra bağıra emziriyom. hem de en başından beri. göğüs uçlarımda gayet vardı ama oğlumun çok sık ve çok güçlü çekiştirmesinden oluyo sanırım.
zeytinyağı,ayva çekirdeği denedim bunlar mahvetti bana yaramadı. 2 kutu lansinoh bitirdim şimdide gold kreme başladım. kremler olmadan hiç dayanamıyom ama kremler de sadece biraz rahatlatıyo geçirmiyo

benim göğüslerime en iyi gelen şey azıcık dinlenmeleri ona da oğluşum izin vermiyokaydirigubbakcemile3
bu arada bende gold kremle geçirdim.
nazlıcım hem lansinohu hem de gold kremi denedim. bana etkisi aynı oldu. ama gold kremde sevimsiz bir koku var lansinoh daha iyiydi bence. hala da geçmedikaydirigubbakcemile3

offff offf kizlar herkese iyi geceler uzun zamandir giremedim dogum hikayemi anlaltsam roman olur millet mendil alir aglar ama tek avuntum bana herseyi unutturan oglumun sagligi yerinde yaa bir gün paylasirim insallah herkesin bebegini kuzucuklarini ALLAh saglikla büyütmeyi nasip etsin sevgiyle kalin güzel anneler

merhaba kizlar ben yeni geldim :) 8 nisanda dogum yaptim bende 1 ay oldu. okudum biraz sorunlar hep ayni sanirim ... benim kizda gaz problemi neyseki cok fazla degil sanirim bebeklerin bunyesiyle ilgili bazi seyler arkadasim yedigine ictigine okadar cok dikkat ediyor ama ona ragmen bebegi cok gazli bende pek dikkat edemiyorum ama cok sorun yasamiyoruz yinde kahve kola ve caydan uzak duruyorum.. bazen emeken sut bogazina kaciyor en cok ona sinir oluyorum cok panikliyorum . bide hickirik tuttumu cok uzun suruyor cocuk helak oluyor gecene kadar . onun icinde meme vermek fayda eder dediler limonda ise yariyomus ama 1 damla limon bile midesini eskitmeye yetermis ben hic denemedim . bu arada bisey daha sorayim ilk kez disariye ne zaman ciktiniz biz 22 gunlukken alisveris merkezine gittik sonraisnda bi kac kez daha ciktik ama ben biraz tedirgin oluyorum disariye cikan varmi bebisle ? ne kadar zamanda bir banyo yaptiriyosunuz ben her gun yaptiriyorum umarim usutmez :) son bir soru dogum sonrasi depresynu eminimki herkes yasadi yasamdim diyen bence yalan soyler ama cok ama az sanki ben yavas yavas atlatiyor gibiyim yavas yavas makyajdi ojeydi elbiseydi biraz kendimi dusunmeye balsadim .. siz ne alemdesiniz ? dogumdan sonra bebek bakimi icin size kim yardim etti hala yardim aliyomusunuz ? ben yurt disinda oldugum icin annem gelemedi kayinvaldem sagolsungeldi !!! 5 haziranda donuyor bebekle hic yalniz kalmadim su ana kadar inanlimaz korkuyorum tek basima ne yapaim diye bana bi akil verin .. amm dert yandim :) cvplarinizi bekliyorum herkese kolay gelsin.....

gunaydin kizlar gecmise bakamadan bisey sormak istiyorum

bebisimin yüzü sivilceyide birakin kenara kirmizi benekler olmaya basladi ,ensesine bile yayildi yha (

doktora gidicem birazdan,bir gram uyku yok esimede sinir oldum neymis kucagima alistirmisim,Allah askina emen cocugu kucagimda degilde havada mi emziriyim yaaaaaa
kucagimda uyur uyumaz yatagina atiyorum daha napimmmmafoldumben

günaydın ve iyi günler kızlarr... bilgisayarı saat 7 buçukta açtım ama o arada utku beyi emzir yatır,eda hanım uyandı. onu kahvaltısını hazırla derken ancak alıntılarıma cvp yazabilicem :) ama halaa alıntı yapabiliyor olmam mükemmell... alkisalkisalkis
canımmm.. özlediimmm.... senağlama çok geçmiş olsun.. ama inan aynı durumdayız.. ben bu durumu dünden beri deniz in tavsiyesiyle çözdüm gibi.. az da olsa :) kendime yaptığım rezene çayının içine az kimyon da atıyorum süzüp utku ya da içiriyorum şeker katmadan.. her emzirmeden sonra minik biberonundaki çaydan bi yudum.. sonra omzuma ağzında kalanları kusmak suretiyle de olsa az da olsa çıkıyo gazımız çıkmayanlarda uykudan uyanınca bezini açıp bacaklarını karnına itip 6 sn. tutuyorum o şekilde çıkıyo.. tabi bu arada da ya üstüme pırtlatırken kakasını fışlatıyo yada çişini kaydirigubbakcemile3 aman olsun napalımm. miisss gibi pok kokuyoruzz :roflol:
sizin sivilceleriniz de aynıymış kuzum.. kıyamam ben o gühahsızlara yaa.. inş. geçicek bi an önce.. herkeste olduğunu duyunca daha bi normal karşılamaya başladım.. gelen giden koca karılar psikolojimi öyle bi bozmuştu ki.. bebişi görmeye gelen ne kadar bakire varsa gidip yolasım geldi. :roflol: adetlimi baktın oğlumun yüzüne diye :roflol: dila ma da geçmiş olsun hayatımm... opuyorumnanaktan demekkii gece yarılarında utku paşanın yırtınır gibi ağlarken hop diye uykuya dalmasının sebebi kaynanasıymış olumunekankayizsmile saol duaların için canımın içii.. yerimseniben bizim de dualarımız sizinle ve tüm anne ve bebeklerle... :Saruboceq:
alkisalkisalkis kaydirigubbakcemile5 alkisalkisalkis yerimseniben
ahh canım.. çok geçmiş olsun.. inan büyük badire atlatmışsınız.. Allah korumuş... Aman canım dikkat et .. Allah korusun tüm bebişleri..
ne güzel iyi almış işte.. doktorun neden anormal karşılladı ki? demekki sütün yarıyo.. ama sen de madem doktorun öyle dedi belki aşırı görmüş olabilir.. saatle emzirmeyi denesen?
Çok sağol Refiyecim rahatladım valla! Bu arada bizim de sivilcelerimiz pek çok her gün biri geçiyo başka bi yerde çıkıyo normaldir heralde.
oyy bu sivilcelerr herkeste varmış demekkiii.. inşallah geçicektir ama 3. aydan sonra bişey kullanmasanızda kendiliğinden geçer yazıyo heryerde.. nette aramadığım site kalmadı bu yenidoğan aknesini :) bize doktorumuz atopik dermatit demişti ama ben verdiği kremi kullanmıyorum.. çünkü kullansam da değişen bişey yok boş yere yüzüne bişey sürmiyim diyorum ama ne kadar doğru bilemem...
canım ben bebek tırnak makasıyla kesiyorum.. mincik bişiy ..eldivenden biz de bıktık.. ellerini incelemeye bayılıyo oğluşum :asigim: hayran hayran nasılda bakıyo ellerine parmaklarına :asigim:
ayyy kıyamam ben edama yaaa neler yapmış hem güldüm hemde içiz cız etti edam paniklemiş sanada allah kolaylık versin refişimopuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan çok saol bitanemm.. amiiinnnn.... uğraştırıyo bizi minik cadı bayanssulusmile zamanla alışıcak eminim.. sabahları yanına yatırıyorum utku yu.. ona bakınca çok mutlu oluyo.. diyorum en çok ablasını seviyo galiba bana bile böyle bakmıyo diye nasıl havalanıyo görmelisin zemuszemus
canım öncelikle geçmiş olsun.. zor bi doğum olmuş sanırım.. ama gözün aydın oğlun sağlıkla gelmiş dünyanıza... Sağlıkla büyüsün inşsallah... anneler her acıyı unutuyo evlatlarının bir gülüşüyle...
öncelikle gözün aydın bebeğin için...
*bebeğime bakakmam diyerek hiiç düşünme.. öyyle bi güzel bakılıyo kii.. usta annelere taş çıkarırsın valla :) Rabbim kolaylığını veriyo...
*annem bendeydi 15gün kaldı ara ara.. sonra da temelli gitti başta biraz zorlandım ki 2. bebeğim olduğu halde.. ama kzımda 1 ay kalmıştı :)aslında 1 yıl da kalsa git demezdim ya neyse :)) alışıyorum sanki yavaş yavaş bu tempoya ve oğlumun sıkıntılarına,gazına ve bakımına ... :asigim:
*lohusa sendromu bende annem gidene kadar inanki yoktu.. nasıl ki annem gitti bütün yük bana geçti.. aman allahımm.. bide her gün gelip beni fikirleri ve laflarıyla delirten görümcem.. oyyy... ama sallamıyorum şimdi... ben,kocam ve evlatlarımdan başkasını hiiiç takamamm hihoyyyt ... biz önemliyiz.. ailem ve benn :asigim:
*bebeğim 5 günlükken kuaföre koşmuştum anneme bırakıp ta :) halaa da bakımıma dikkat ederim.. gün içinde pijamayla da dursam kocişim geliceği zaman bikaç bişey sürüştürürüm mutlaka :)) mazallah zaten adamlar yasaklıı.. yoldan sapmasınlar :asigim: :roflol:
*sağlık ocağına ve doktora gidip gelmemizin dışında 20 günlükken ablamızla brlikte parka gittik.. ondan sonra da birkaç kez markete,pazara fln.. emip de çıkarsak evden 2saate kadar süremiz oluyo ama bende 40 lı bebek diye çekiniyorum.. bizi bakar nazar değer korkusu var her daim... neyse ki bugün 37 olduk... pazartesi bitiyo bu düşünce de.. yerini yeni korkulara bırakarak atlatıyoruz lohusalığı kaydirigubbakcemile3
*hıçkırık bizde de bolca oluyo.. gazlı bebeği hıçkırık tutarmış.. uzun da sürüyo meret.. korksam da limon vermektense emzirmeyi deniyorum.. bir iki yudum emmeden sonra geçiyo şükür...
*her gün yıkamaya çalışıyorum ayrıca da...
opuyorumnanaktan inşallah hepsini cvp vermişimdir :)

gülsemin.. günaydın ve çok geçmiş olsun hayatım... doktora göstermen daha iyi tabikii. belki sadece yenidoğan aknesi değil de başka bişeydir.. bi krem bişiy verir de geçer en azından.. inş. bi an önce atlatırsınız canımın içi... canımmm.. eşine söyle 3 aydan hatta 6 aydan önce bebekler kucağa alışmıyolarmış... hem alışsın daha iyi... kucaklamak okşamak sevgini göstermek gibisi mi var allah aşıkına... 4-5 sayfadır bu konuyu tartışıyoruz bizde.. vaktin olduğunda bi göz atabilirsin.. ayrca da eşine de okutabilirsin :))
çok geçmiş olsun güzelim tekrar...

geçmişi de cevapladıktan sonra ufaktan kaçayım.. oğlum mızırdanmaya başladı bile :)

ayrıcada birazdan annem gelicek.. 37 günlük olduk ya.. kırklıcak bizi :))) soonra da öğleden sonra yan komşuya kırk uçurmaya geçicez eltimle birlikte :))))

c.tesi akşamı da yazlığa gidicez annemlerin yanınaa... anneler gününü ve aynı gün annemlerin 28. evlilik yıldönümünü birlikte kutlucazz :) erkekler pazar sabahtan balığa çıkar muhtemelen... bu kez ben katılamıycam onlara.. yoksa ya mememi evde bırakmam yada Utku yu da yanıma almam gerekir :))))

çook öptüm annişleri ve bebiişleriii....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…