2010 Nisan Anneleri

Kızlar, benim tayinim çıktı. Çok uzun bir yolculuk yapacağız oğlumla. Tabi birde tayin olduğum yerde bir yığın iş beni bekliyor. Annemde gelecek bebeğim rezil olmasın diye. Ben uğraşırken oğluma bakacak.
Aklımı karıştıran birşey var. Ben oğlumu hiç uzun süre yalnız bırakmadım. Sadece anne sütü alıyoruz. Ne biberon ne emzik kullandık. Yolda, oğlumu yalnız bıraktığımda annem nasıl besleyecek birtanemi. Dün aventin biberonunu aldım ama kafam karışık.
Kimi biberonla beslemek bebeğin emme isteğini azaltır diyor, kimi hiçbirşey yapmaz diyor? Sizlerde durumlar nasıl? ınanın korkumdan kabından çıkaramadım biberonu.

merhabalar kızlarr nasılsınız ben çok yorgunum 4 gündür evde oğlumla yalnızız eşim işe başladı kayınvalidem istanbula gitti. hem çok güzel bebeğime tek başıma bakmak hem de zor. allah aşkına ev işlerini hangi ara yapıyosunuz.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

birde bu akşama misafirim var. oğluşun uyuduğu nadir anlarda ev işi yapacam diye canım çıktı dünden beri. üstelik tam ağlamadan gitmiyeyim naz yapıyor diyorum ama vicdan azabından da ölecem. oğlum beni çağırıyo ben iş yapıyom diye.

semafatih
canım topiğimizin tek ikizleri sende sizden de uzun zamandır haber alamıyoruz. iyi olmanıza çok sevindim artık bebişlerin resimlerini görelimde ikizllerimiz şenlendirsin nisan topiğiniopuyorumnanaktan

bu arada ben de başından beri prima kullanıyom memenunum zaten yaramaz oğlum sık sık altını değiştirmek zorunda bırakıyo beni ya balon gibi şişiriyo ya kaka yapıyo maşallah oğluşumakaydirigubbakcemile3

canım hayırlı olsun ben 8 saatlik yola gittim oğlumla kırkı yeni çıkmıştı gece yolculuğu yaparsanız hem sen rahat emzirirsin hem de yavrun melekler gibi uyur. biz yola çıkmadan ne olur ne olma diye fitil verdi. otobüsün sallaması, fitilin etkisi yol boyu uyudu oğluşum 2 kere emdi. yolda yanında birisi varsa emzirmek çok sorun olmuyo.

biberon konusunda da ben birkaç gün rezene, gece çayı ve ilacını biberonla verdim güzel alıyo kaşıkla kavga ediyo diye. sonra 2 gün aşırı gaz sancısı vardı. mememi reddetti 6 saat emmediği oldu. biberon veriyom alıyodu meme veriyodum almıyodu. korktum hemen bıraktım biberonu. suluk ya da kaşığa döndüm.sancıdan memeyi çekecek gücü yoktu ve biberon daha kolay geldi sanırım. şimdi normal emiyo.
bebekten bebeğe değişiyor sanırım bizim topikte meme-mama devam eden anneler var. onlara sormak lazım memeyi reddediyomu diye. ama bizimki soğumuştu korktum.
denemeden anlıyamazsın.

cuma ası pazar öglen yıkadım bısey olmadı

bızde gıttık 6 hazıranda denız varsa bulundugun yerde hıç durma

bazıları öyle düsünüyo ama bende 8 aydan sonra basladım oglumda sorun olmadı

sanırım bebekten bebege degısıyor buyuk çocuklarımda bıyere gıderken bende bıberonla bırakırdım 8 ay lık olana kadar ek besın vermedım sutum çoktu bıberonla benı emmeye devam ettı bıberon kendı akıyo kım ugrascak emmeye dıyodur bebeısler

kızlar bebeklerınızın adına babalar gunu hedıyesı aldınızmı yafa alcanızmı
bız nıvea nın after shev yanındada deodoratıyla 15 e aldık aleynayla bennunun bırlıkte hedıyesı

Son düzenleme:
CANIM gözünaydın..bende aşıda sonra calpol vermiştim uyumuştu oğlum.sanırım uyku yapıo o şurup.canım ben 3 gün bekledim 4.gün sabah yıkadım oğlumu.ne olur nolmaz diye

en iyisi 4.günü yıkamak.yavrum inş. isilik olmaz.

sen terlemek neymiş bana sor.klimayı da çalıştırmıyoruz bebek etkilenir diye.
çok sıcak burası.

hayırlı uğurlu olsun canım.
ben başlarda biberon verdim iyi geceler çayında da biberonla veriyorum.beni de emiyor biberonu da alıyor.
ama tuğbanın dediği gibi de oldu bende.memede çığlık çığlığa.biberona gelince sus pus.
bende emmek istemeyince zorlamıyorum hiç.kucakta gezdiriyorum,oyalıyorum falan öle emziriyorum.

kızlar öğlen oğluşumu emzirmeye gittim emdi oğluşum ve ardından o stoklu kakasını yapıverdi nihayet.ama ne yapmak tam değişirklen 2 bez daha pisledi.aman dedim yeterki yapsın rahatladı yavrum.

ya bide son günlerde farkettim ki ben işe başlayalı sütüm azaldı.evdeyken 2 satte bir sürekli emziriodum.ee şimdi öle bi imkanım yok ama akşam eve gittikten sonra telafi etmeye çalışıorum ama ondada çoğu zaaman mememde uyuyo.aman uyudu yaşasın deyip yatağına koyuyom bu kezde.napcam ben ya çok üzülüourm

biberon konusunda ise bende mama-meme devam eden annelerdenim.biberon konusunda sıkıntı yaşamadım bebeğim mememide aç olunca alıo biberonu da.mememi bırakmadı 2 ay oldu bu şekilde..

Son düzenleme:
hayırlı cumalar arkadaşlar.
biz iyiyiz fırsat buldukça sizleri takip ediyorum.malum ben işe başlayalı 1,5 ay oldu.
oğlumu işe götürüyordum zaten.p.tesiden itibaren okullar tatil olduğu için büyüğüde götüreceğim.benim büro kreşe dönecek.
yaz temizliği yaptım.salıdan beri misafir ağırlıyorum.bugün arkadaşlarımı büroda kabul ettim.şükür bitti.gelmeyenlerde artık bekleyecek.inanın canım çıktı.birde bende salaklık var illa her işimi kendim yapacam.artık stresten mi,yorgunluktan mı yoksa kansızlıktan mı bilmem acaip başım dönüyor.geçen hafta yine acillik olacaktım.afedersiniz lavaboya eşim götürdü.artık doktor görmek istemiyorum.ama geçmezse mecbur gideceğim.yoksa bebekle birgün biryerde düşmekten korkuyorum..doğumdan beri başıma gelmeyen kalmadı,düştüm,böbrek taşı düşürdüm.şimdide bu.bu günümüze şükür.
ama şunu anladım ki herşeyi dört dörtlük yapayım derseniz olmuyor.ev hanımlığı,iş hayatı,annelik,eş olma evlat olma vs.vs.en iyisi sadece elinizden geleni yapmak.yoksa tükenen siz oluyorsunuz.
bu arada bizdebabalar günü için çocuklarla bugün paraya kıyıp 140 tl ye eşime saat aldık.ama ben bunu 2 ay sonraki evlilik yıldönümü ve 3 ay sonraki eşimin doğum günü hediyesi olarak saydırmayı da planlıyorum.
hepinizi kocaman öpüyorum.selamlar.

merhaba kızlarr uzun bir aradan sonra anca fırsat buldum girmeye ama bu seferde oğlum huysuzlandı
bütün günüm bebekle geçiyor yavaş yavaş bi düzen oluşturduk çok şükür ama yalnız bebek bakmak çok zormuş geçen hafta annemlerdeydim o kadar rahattım ki anlatamam
bebişime gelince çok şükür sağlığı yerinde kilosuda normal sınırlarda ve çok hareketli ayaklar hiç durmuyor geceleri üstünü açıyor beşikte yer değiştirmeye bile başladı :)
ek gıdalara da yavaş yavaş başlayacağım inşallah şimdi bile ne yersek tadına baktırıyorum bi peyniri sevmedi
erkflz di sanırım biberonu soran ilk verdiğim günlerde emmek istemedi ama sonrasında alıştı canım hatta biberonla mama aldığı dönemde slikon başlığı bıraktık tabi her bebek farklı ama biz sorun yaşamadık

merhaba kızlar. yazıcam yazıcam fırsat olmadı bir türlü.

umarım herkesler iyidir, bebişler nasıl? yavaş yavaş düzene girmeye başladılarmı?

benim kuşum maşallah iyi. sadece bakınmayı çok seviyoruz uyku uyumuyoruz aşılarımız ateş yapmadı çok şükür. kilomuz boyumuz gayet iyi çıktı. hatta Nisanın gelişimi 1 ay önde çıktı.

camdan bakınmayı çok seviyoruz denizin sesine baylıyoruz ama daha dışarda rahat rahat dolaşamadık illaki çıkınca meme istiyor kuzum.

banyo yapamıyoruz aşı sonrası çok rahatsızız Nisan banyoyu suyu çok seviyor huysuzluk yapıyor yıkanamıyor diye. aşıyı çarşamba olduk yarın banyo yapsa birşey olurmu sizce? aşı yeri hala kırmızı çünkü.

Babalar günü için bizde babamıza tshirt ve kapri pantalon aldık..

ayyy jaleciğim gelmiş ohh şükür kvuşturana canımcım nasılsın yaa dün seni arayacaktım tam telefonu elime aldım bizim kız ınga ınga başladı daha sonra yemek bulaşık falan derken canım yaa nasılsın arayamadım kandil için arayacaktım geçmiş kandilin mübarek olsun bitanem bu ralar çok sıcak yaa iyicene bunaldım ben canım sorma valla saat başı duş alsam ancak kendime gelicem az önce aldım şükür gizoş uyuyo şu anda bir kasede dondurma ohhh sefam olsun birazcık yaa inşallah bu yorucu günlerimiz geçecek canım inşallah bak zaman ne çabuk geçiyo 3 ay oldu canım doğum yapalı bir bakmışız 3 yıl ooo inşallah mürvetlerinide görürüzde bizlerde hala buralarda yazışıyo oluruz koca koca anneane babaanne olunca:)))ayyy bende taaaa kaç sene sonraya gittim bakarmısın yaa

ohhh iyi canım yaa şükürler olsun atlatmışınız aşınızı biz 4. günde banyo yaptırmıştık annemle canım pazartesi aşı olmuştu perşembe banyo yaptırmıştım şükürler olsun bir sorunda olmadı biz daha hiç bişey alamadık babişkomuza ayyy ben verdim ona en güzel babalar günü hediyesini öyle diyeceğim artık bıktım ona devamlı maddi şeyler alıp vermekten birazda manevi duyguları katalım işin içine ama ben anneler gününde hiçte öyle düşünmemiştim gerçi benim eşim nöbetçi babalar gününde sabah işe giderken vereceğim bir öpücük yeterli sanırım:asigim:a.s.

meme -biberon olayını sormuşsunuz kızlar şükürler olsun bizde meme mama devam ediyoz ama kuzucuğum hala beni emmek istiyo memede birazcık oynasada illa emecek hatta yereine koyduğumda kıyamet koparıyo maşallah sütüm olsa yeterince biz sanırım dışarda bile o şekilde dolaşırız :))

Gaz sancısı çeken bebekleri rahatlatmak için 7 yöntem
Gaz sancısı çeken bebekleri rahatlatmak için 7 yöntem paylasin
Bu konuda uzmanların sunmuş olduğu stratejiler birbirinden farklıdır. Bir bebekte işe yarayan bir yöntem diğerinde yaramayabilir. Bu sebepten ötürü, ebeveynlerimize bebekleri için uygun olan yöntemi bulana kadar sunulan birkaç stratejiyi denemeleri önerilir.

1.Bebeğinizi beslediğiniz biberonu kontrol edin

Eğer bebeğinizi biberon ile besliyorsanız, onu mamasını aceleyle yutkunmasına sebep olacak bir biberon kullanmamaya dikkat ediniz. Bu konuda biberon seçimi önemlidir. Beslenirken ne kadar çok hava yutarsa o kadar çok mide problemi yaşayacaktır.

Deliği oldukça küçük olan biberon emzikleri, bebeğinizin daha fazla mamaya ulaşması istemiyle daha çok yutkunmasına neden olacaktır, diğer yandan deliği daha büyük olan biberon emzikleri ise bebeğinizin istediğinden daha fazla sıvının ağzına dolmasına sebep olacağından yine rahatsızlık verecektir. Bu anlamda doğru biberonla bebeğinizi beslemek onun mide problemleri yaşamaması açısından önemlidir.

2.Bebeğinizi dikey pozisyonda besleyiniz

Bebeğinizi hazır mama ya da anne sütü ile beslerken, sıvının midesine daha rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak için bebeğinizi dik tutmaya gayret edebilirsiniz. Eğer bebeğinizi dizlerini karnına doğru çeker ya da kamburlaşırsa, bebeğinizin bu pozisyonlarda hava yutması ihtimali yüksek olur bu da yine mide problemi yani gaz sancıları yaşamasına sebep olacaktır.

3. Bebeğinizi gelişi güzel beslemekten sakınınız

Bebeğinizin iyice acıkmasını beklemeden besleyiniz : eğer bebeğinizi acıktığı için ağlıyor ise beslenirken büyük bir ihtimalle hava yutacaktır. Bebeğinizi sakin bir ortamda beslemeye gayret ediniz. Odadaki ışık miktarını azaltınız, yumuşak bir müzik eşliğinde ve sessiz bir ortamda beslemeniz bebeğiniz için rahatlatıcı olacaktır.

4. Bebeğinizin gazını sıklıkla çıkartmasına yardımcı olunuz

Sıklıkla gerçekleştirilen gaz çıkarma işlemleri bebeğinizin midesinde oluşan gazdan kurtulmasını sağlayacaktır. Bebeğinizin gazını çıkartmak için bütün yemeğini bitirmesini beklemeyiniz. Bebeğinizin bakımını yaparken gazını çıkartınız ya da biberon ile beslerken her birkaç dakika da bir gaz çıkartma işlemini tekrarlamanız faydalı olacaktır.

5. Eğer bebeğinizi anne sütü ile besliyorsanız yediklerinize dikkat etmelisiniz

Eğer bebeğinizin anne sütündeki bazı besinlere karşı hassas olabileceğini düşünüyorsanız, birkaç hafta süt ve süt ürünlerinden (süt, peynir, yoğurt) uzak durunuz. Eğer bu durum işe yaramazsa, yediğiniz baharatlı yiyeceklere, buğday ürünlerine, fındık, çilek, bir takım sebzelerin (lahana, brokoli, karnabahar) ve sarımsak, kafein ve alkol gibi ürünlerin tüketimine dikkat ediniz. Bu süreç biraz zaman alabilir ama bebeğinizin gaz sancılarından kurtulması için değer.

6. Kullandığınız bebek mamasını değiştirebilirsiniz

Bebek mamaları genelde gaz sancılarına pek sebep olmaz fakat bebeğiniz çok sık bu problemi yaşıyor ise böyle bir değişimi denemeye değer. Uzman doktorunuzla görüşünüz ve içerisinde inek sütü proteini içermeyen başka bir mamaya geçip geçmeme konusunda tavsiye alınız.

7. Bebeğinize masaj yapınız

Bebeğinizin karın bölgesini usulca ovalamanız bebeğinizin midesindeki gazdan kurtulmasına yardımcı olur ve bebeğiniz kendisini daha iyi hisseder. Aynı zamanda bebeğinizi dizine yatırıp sırtını ovalayarak da gaz sancısının giderilmesini sağlayabilirsiniz.

Mükemmel uyku için ipuçları
Mükemmel uyku için ipuçları paylasin
Bebeğinizin uyku problemleri tüm ailenizi rahatsız edebilir. Gece yarısı uyanmaları sonucunda oluşan uykusuzluk günlük hayatınızı olumsuz etkiler. Aşağıda bebeğinizin sağlıklı ve düzenli bir gece uykusuna başlayabilmesi için çok önemli ipuçları bulacaksınız.

10 adımlık uyku programı

1. Her gece yaptığınız gibi bebeğinizle alışkın olduğu rutini tekrarlayın.
2. Işıkları kısın (tamamen karartmayın) ve bebeğinizi beşiğine yerleştirin.
3. Uyuması için bebeğinizi yalnız bırakın.
4. Muhtemelen siz odadan çıktıktan bir süre sonra ağlamaya başlayacaktır. ıçeri dönmeden önce birkaç dakika bekleyin.
5. ıçeri dönüp kendinizi gösterin. Bir süre bebeğinizle ilgilenin, üzerini düzeltin. Ancak asla onu yatağından kaldırmayın. Sözleriniz ve hareketlerinizle bulunduğu ortamın onun için tamamen güvenli olduğunu hissettirin.
6. Ardından odayı tekrar terk edin.
7. Bebeğiniz hala uyumadıysa dönmek için bu kez 10 dakika bekleyin. Odaya dönün ve beşinci adımı tekrarlayın.
8. Girip çıkma işlemini bebeğiniz uykuya dalıncaya kadar devam ettirin. Dışarda bekleme sürenizi her seferinde 5 dakika artırın. Sabırsız olmayın ve bebeğinize ağladığı için sinirlenmeyin. Muhtemelen birkaç gece huzursuzlanmaya devam edecek anacak her geçen gün düzenli bir uykuya daha fazla alışacaktır. Eğer zorlanırsanız eşinizden yardım isteyin.
9. Bebeğiniz gece uyandığında aynı adımları tekrarlayın.
10. Bu programı en az bir hafta sürdürün. Ancak birkaç günden sonra etkilerini görmeye başlayacaksınız.

Uzaklaşma programı

Bu yöntem bebeğinizi yalnız başına uyumaya alıştırmak için kullanabileceğiniz alternatif bir yöntemdir. Bu yöntem daha fazla zaman alabilir ancak daha az sancılı bir dönem olabilir.

1. Bebeğinizin beşiğinin yanına oturun ve elini tutun. Uykuya dalana kadar sessizce bekleyin ve oldukça kısık bir sesle ninni söyleyin.
2. ıkinci gece sandalyenizi beşikten biraz daha uzaklaştırın. Bu kez ninni söylemeyin. Bebeğiniz uykuya dalana kadar sessizce bekleyin.
3. Her geçen gece sandalyenizi biraz daha uzaklaştırmaya devam edin. Bir süre sonra kendinizi kapının dışında bulacaksınız ancak bebeğinizin halen sizi görebildiğinden emin olun.
4. Artık sizi göremeyeceği biryere geçebilirsiniz. Ancak onunla kapının dışından konuşmaya veya ninni söylemeye devam edin. Bu sayede bebeğiniz sizin hala yanında olduğunuzu bilecektir.
5. Bu süreç biraz daha uzun sürebilse de sonunda bebeğiniz sizsiz uyumaya başlayacaktır.

teşekkürler kızlar. miladımız aynı olan arkadaş :) beşik kertmesi yapalım bebişleri :) çok agıtcı benim kız sizinkilerde öyle mi? uyku sorunu değilde uykuya geçiş sorunu var. bide benim sütüm 5. günümde 1 damla geldi. şimdide ancak gün boyu 1 çay bardağı kadar. bebelac kullanıyorum. ilk başta vermek istemedim. sonra doktora kontrole gittim dogundan sonraki hafta bana dediki çocugu açlıktann öldürcen mi dedi. yoksa ne inat ediyon ver mamayı dedi . bide ben sırf sütün gelsin diye saatlerce gögsümde tuttum. ee bebekde emmek istiyo (normalden 2 hafta önce dogdu 2,500) neyse sonra kuru gögsü emdi saatlerce benim gögüs agrısından öldüm öldüm dirildim artık o aglıyo emziriyom ben aglıyom. annem yanımda ben aglayınca baslıyo o da aglıyo.evlat tatlı tabi. neyse baya bir salya sümük oldum neyse. meger ben gögsümde uzun tuttuğumdan çok olmuş tamamen gaz. aglıyo durmadan doktor bide ondan kızdı bana çocugu yutturmuşsun gazı diye. dedi en fazla 5 dakka tutucan gögsünde dedi. öyle işte artık beni gönül eglencesi gibi emiyo. o da sırf ardından biberon geliceni bildigi için. gögsü bırakmasını istemiyom bir damlada olsa anne sütü antibiyotikdir. emziriyorum ardından biberonla veriyom. o yüzden gögsümü bırakmıyo. bırakası var huysuzlanıyo ama amzirmeden kesinlikle vermicem diyorum. cadaloz işte ne olucak.. kime çekm,iş kaydirigubbakcemile3

Dünyamıza Hoş Geldin Bebek!

ışte senin şuanda yapmak istediğin herşeyi senin için yapmaya her daim hazır kişi karşında duruyor! Senin için hiçbir teknolojinin üretemediği muhteşem sıvıyı üretiyor!

Bu sıvıyı üretmek için neler yapmalı acaba?

Anne sütünü arttırmak için neler yapılabilir?

Bol bol su için! Süt için gerekli olan besinleri vücudunuz 9 ay boyunca depoladı... Size düşen sütün aslında büyük kısmını oluşturan sıvıyı almak! (Günde 4 lt ye kadar sıvı tüketebilirsiniz. Daha fazlası vücuttan atılacaktır)
Evde yapılmış kompostolardan için. (kayısı kompostosu gibi...)
Isırgan otu çayı için.
Rezene çayı için.
Süt arttırıcı hazır çaylardan kullanabilirsiniz.
Bulgur
Ananas suyu
Alkolsüz malt içecekleri
Balık (Sütün kalitesini arttırmaktadır)
Tarçın (Sütün kalitesini arttırmaktadır)
ıyi yıkanmış yeşil salata
Uyuyun... Uykuda süt üreten hormonlar daha fazla çalışmaktadır. Bu yüzden de gece süt üretimi fazla olur.
Eğer bebeğiniz uzun süreli uykuda ise ve öğün saatini geçiriyorsa sütünüzü sağmak da miktarı arttırabilir.

Emzirme döneminde annenin uzak durması gerekenler:

Ada çayı. (Sütü azalttığı bilinmektedir.)
Aşırı miktarda gaz yapıcı yiyecekler
Aşırı karbonhidrat ve yağlılar. (Her öğünde börek yemenizin kimseye faydası olmaz)
Tatlılar! (Eğer çok tatlı yemek istiyorsanız sütlü tatlıları az miktarda tercih edin. Baklavadan uzak durun! Size, bebeğe ve süt arttırmaya hiçbir faydası yoktur. Sadece gereksiz enerji almış olursunuz!)
Çay ve kahve! (Çay kansızlık yapmakta ve vucuttaki suyu dışarı atmaktadır)
Sigara ve alkol

Başbelası gaz? : Annenin yediklerinin bebeklerde gaz yapıp yapmadığı henüz kanıtlanan bir gerçek değil. Ancak gaz yapacak yiyeceklerden kendi sağlığınız için uzak durabilirsiniz. Henüz uzun yürüyüşler yapacak durumda değilsiniz, fazla kiloları düşünecek durumda değilsiniz, gaz ilaçları tüketecek durumda değilsiniz... Sadece bu yüzden bile eğer canınız çok fazla "kurufasulye" çekiyorsa en azından yediğiniz miktarı düşürebilirsiniz...

Bebeğinizin yeni doğduğunda sürekli meme emmek istemesinin tek sebebi açlık değildir. Gazı olan bebek meme emip rahatlamak isteyecektir. Sürekli meme emen bebeğin de daha fazla gazı olacaktır. Ilk ayında bebek ne zaman isterse o zaman emmelidir ama sonrasında beslenme sıklığını doktoruna danışabilirsiniz.

boş vakit bulup gıreyım dedım ama kımsecıkler yookkk.butun nısan kuzuları uyuyordur ıns.

herkesin düşüncesi memnuniyeti farklı... bi arkadaşım da huggies den hiç memnun değil.. oysa bana bezler içinde en iyisi o gibi geliyodu belden taşmaları önler diye. ama bakalım hepsini deneyip görücez... küçük paketlerden almak lazım.. molfix10güne anca biter. ve ben bu bezin dokusunu hiç sevmedim.. kullananlar ve memnun kalanlar bana darılmasın ama kesekağıdı gibi geliyo bana yaa... sempatiksalakcinni
hakkınzda hayırlısı olsun tatlım.. ben oğlumu emanet edip debi yere gitmem gerektiğinde(şimdiye kadar 2 kez oldu) pompayla sütümü sağıyorum bırakıyorum.. biberonu çook aç olmadığı sürece almaz normalde ama o zamanlarda hemen alıyomuş.. annesinin olmadığını ve onu emziremiyeceğini anlıyo sanırım :çok üzgünüm: yani bizde arada da kullansak rezene fln için biberon kullanıyorum ben şimdi aklıma geldi :) emme isteğini azaltmadı
işte bu ara yapıyorum işleri..şu an mesela alıntıları cevaplayıp dondurmamı yiyorum.. :icecream: burda işim bitince çamaşır yığınımın başına geçicem.. katlanmak için beni bekliyolar.. evde herkes uyuyo..birtek ben uyanık ev işi yapıyorum..napim ama yaa oğlum gündüz hiç fırsat vermiyo.. balkonda uyuyunca da bırakıp iş yapamıyorum çünkü eda hiç rahat vermiyoo.. öperken mıncıklarken 5 dk.ya uyandırıyo.. neyse uzatmıyım sabah 6:30 da kalkıcam bide akannehir yani 4-5 saatlik uykuyla yaşamımı devam ettiriyorum -tatlicadiarzu-
kızlar öğlen oğluşumu emzirmeye gittim emdi oğluşum ve ardından o stoklu kakasını yapıverdi nihayet.ama ne yapmak tam değişirklen 2 bez daha pisledi.aman dedim yeterki yapsın rahatladı yavrum.
aman aman maşallah.. rahatlamıştır poyraz.. canım yaa.. kıyamam ..
opuyorumnanaktan bizde seni öpüyoruz tatlım. Allah yardımcın olsun.. ben 2 çocuğa ev şartlarında bakıyorum ve banze yıprandığımı gücümün tükendiğini düşünüyorum.. senin işin daha zor hep söylüyorum... 4 dörtlük kimse olamaz.. uğraşmamak da lazım zaten.. olduğu kadar.. hediye içinde düşüncen mantıklı kaydirigubbakcemile2
boş vakit bulup gıreyım dedım ama kımsecıkler yookkk.butun nısan kuzuları uyuyordur ıns.
şimdilik uyuyo benimki :lepi:

Son düzenleme:
merhaba bende anca girebildim tabiki kuzucuklar ve annecikler uyuyor. biz yarın sabah ankaraya uçucaz.. pazar akşamı dönücez. heyecan hat safhada bakalım kuzum uçakta rahat edebilecekmi? kulaklar sorun yaşamz inşallah. iniş ve kalkışta emzirmeliymişim. emzirme önlüğü edinmemiştim bugüne kadar. şimdi arkadaşımdan aldım inş. kolay geçer herşey:))

İYİ GECELER ARKADAŞLAR..........
bizde babamıza hediye almadık.geçen hafta alışverişe çıktık oğluyla kendisi 300 den fazla alışveriş yapınca daha gerekn yok dedim dermişim.........alayım dedim ben aldım daha napcan dedi.........belki yemeğe gideriz bizede değişiklik olur.of çok sıkıldım bu ilden 1 haftalığına uzaklaşmak istiyorum ama arabamız yok.otobüstede klimalar çok açık oluyo korkuyorum.ne dersiniz kızlar çarpar mı klima oğlumu?

bızde trenın klımasından sıkayetçıyız ama otobusunkını kedın kapatabılıyomısun dıye duyduma.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…