2010 Nisan Anneleri

selamlar
öncelikle Allah sağ salim gelmeyi nasip etsin inşallah kardeşine
benim eşimde hatay da askerliğine başlamıştı daha sonra bileciğe geldi ve oradanda diyarbakır a gitmişti
aklına kötü şeyler getirme inşallah yapıp gelecek o da
bende bütün şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum bu arada

sende beşyol tarafında oturuyosun sanırım :))))

bu arada Goktugunda masallahi var 8 kg olmus almis basini gidiyor:) anne sutu aldiktan sonra onemli degilmis kilo oyle diyor doktorlar ...

çok sağol canım.evet canım anne sütü alan bebek obez olmaz dedi dr um. ben dedim her istediğinde emzirmesemmi dedim.o da emzir bişey olmaz dedi.tombalağım hızlı büyüdü maşallah yavruma.hemen bebeklikten çıktı

cnm face adresıne stek gonderdım zenepten yanı gızemın adresınden aldım.gırdıgınde bakarsın erınce

canım o sorun bizdede var hemde ne ses çıkıyo emerken ama ben ebemize sordum bu bebğin doğal bir refleksiymiş sen sevin dedi olmazsa sorun olurdu dedi bu tür hareketler sağlıklı bebeklerde olurmuş bende ilk stres yapmıştım şimdi bıraktım ama yinede bazen dayanamıyorum elini çekiyorum aslında kendi haline bırakcakmışsın bebkler anne karnında başlarlarmış parmak emmeye ama 1 yaşından sonrası biraz sorun alışkanlık yaparlarmış :)))

cnm face adresıne stek gonderdım zenepten yanı gızemın adresınden aldım.gırdıgınde bakarsın erınce

özlemciğim canım maşallah size erincin şekerliği annesinden geliyomuş canım çok tatlısınız rabbim bu mutluluğu bozmasın evet teyzesi gizoşunda artık face var

refişim tatlım üzme kendini lütfen emziriyosun sen sıkma canını. hem nerede rahat edeceği hiç belli olmaz kardeşinin dediğin gibi istanbulun göbeği yada doğu farketmiyor ki artık. doğuda çok rahat askerlik yapan bir sürü tanıdığım var benim. abimin birliğinin çoğu doğuya bir kısmı da ankaraya çıkmıştı dağıtımları. abim gitti kıbrısa aman iyi rahat eder dedik. keşke doğuya gitseydim mahrumiyet bölgesiydi su bile bulamıyoduk dedi döndüğünde. dağıtımı nereye çıkarsa çıksın sağ salim dönecek inşallah kardeşin canımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

slm kızlar bugün çok yoğundum işyerinde.bitürlü bakamadım topiğe.geçmişe bi bakim geliom..

kızlar doktordan geldik biz:)

çok şükür kaanın kulaklarında bişey yokmuş:) yeni bir doktora gittik tavsiye üzerine özel ama sigorta geçmiyo. tabii öyle olunca 1 saat dinledi bizi her sorumuza cevap verdi.:)

ve ben tekrar tekrar sormama rağmen doktorların ihmaliyle karşı karşıya kaldım yine çıldırcam.

oğlumun ağzından doğduğundan beri beyazlıklar var ama azaldı. ben başında çok sordum doktorlara pamukçuk mu diye yok dediler. annemlerde süt emen bebeklerde olur o beyazlık dedi. bugün yeni doktorumuz pamukçuk var ağzında biraz dedi. ağzındaki mantar kaka yaparken poposuna da bulaşırmış pişik varsa trosyd krem sürün dedi. ağzı içinde damla verdi. benim kırk gün geçmeyen meme başı ağrılarımın sebebi de buymuş internette okumuştum da kimseyi inandırmamıştım zamanında. offf offf alacam elime kalelmi kendi reçetemi kendim yazacam bundan sonra...

neyse gaz için de yepyeni bir ilaç verdi. adı maflor. toz şeklinde suyla karıştırıp gün içinde vercem. bağırsaklardaki yararlı mikropları artırıyomuş. işe yararsa size de tavsiye ederim başladık hem tadını da sevdi kaan paşa cokur cokur içti ilk dozu:)

bu arada daha yeni 6100 gram olmuşuz. son kontrolde 6200 diye hatırlıyom ben ama benmi yanlış hatırlıyom yoksa oğlummu kilo verdi bilmiyom. doktor kilosu iyi dedi ama doğumdan bu yana değerlendirdi oysa 3 haftada 300 gram almış topu topu bana az geldi. ilk ay 1.5 kg civarında almıştı ortalama ayda 1 kg iyi dedi..

birde aşırı gaz ve kusma sorunumuzu sık sık çok emmesine bağladı artık bir düzen oturtun belirli öğünleri olsun her ağladığında meme vercek zamanı geçmiş dedi. sık sık emzirdikçe midesi yorulur, gazın üstüne sıkıntı geçmeden yeni baskı gelir, sıkıntısı oldukça tepinir ağlar daha çok kusar, ağladıkça meme ister kısır döngüye girmişsiniz dedi. böyle akşama bir bakarsın sütün azalmış o yorgunlukla ve sık sık emmeyle dedi. gerçekten de öyle oluyodu. bebekler hep aranır ne zaman versen az da olsa emer içgüdüsel olarak artık dümeni senin eline alman lazım dedi bana:))))))))) aralarda rezene, ıhlamur az miktarlarda verip oyalamaya çalış, emme aralıklarını uzat yavaş yavaş dedi. denicez bakalım ne olcak.

bilerek uzun uzun anlatıyorum ki benzer sıkıntıları olanlara bir faydası olsun roman gibi oldu farkındayım yoksakaydirigubbakcemile3

her bebekte guclu emme refleksi vardir herseyi emmek ister.emerken mutlu olur mutluluk hormonu salgilanir. bizim kizda bos buldumu eline yapisiyor ama ben hemen kosup emzigi veriyorum ki elini emmesin diye simdi engel olmassam elini emmeye alisacak coookk uzn yillar belki elini emecek(ilkokulda bile elini emen cocuklar var) emzigi sterilize etmek kolayda ya cocugun elini ilerde her dk kontrol edemeyiz saga sola surup agzina sokacak parmagi eme eme incelecek. doktorlar bile diyor elini emmesinden emzigi emmesi daha saglikli diye uzman tv de izledim ben hatta ama simdi nerdeydi bilmiyorum lincini bulursam yollayayim sana. hem emzigi biraktirmasida daha kolay. bence sen zaman kaybetme emzik konusunda arkadasim...

ayrica cocuklar emzigi emerken mutlu olurlarmis neden onlari bu mutluluktan mahrum birakalim ki...

Çocukların 1 yaşına kadar parmak emmesi yararlı ve normaldir. Parmak emme 1,5 yaşına doğru sık görülebilir. Parmak emme açlıktan kaynaklanan bir davranış değildir. Emme yüksek oranda beslenmeye bağlı olmayan davranış biçimidir. Çocuğun emme arzusu, güzelliğin bozulacağı veya buna benzer mazeretlerle vaktinden önce veya sonra emdirilirse çocuk anneyi emerek doyuramadığı psikolojik ihtiyaçlarını değişik şekilde doyurmaya çalışabilir. Çocukların genel olarak sık başvurdukları doyum şekli parmak emmedir. Bebek beslenme bittikten sonra parmağını emerse ve faaliyeti beslenme süreleri arasında uzun süre emerse, emme arzusunun yeterince doyurulmadığı düşünülmeli bu durumu giderici tedbirlerin neler olabileceği üzerinde durulmalıdır.

RıTVEL alışkanlığı

Bir yaşındaki çocukların yarısı parmaklarını emerler. 9 aydan itibaren uykuyla parmak emme arasında yakın bir ilişkinin olduğu, uykusu gelen bebeğin parmağını ağzına götürdüğü görülür. RITVEL adı verilen bu alışkanlık aylarca sürebilir. Çocuğu parmak emmeden alıkoymak için yapılan çalışmalar 3 yaşına kadar çocuk tarafından dirençle karşılanır. Bazı bebekler yeni dişlerinin çıkması, bazıları zorlukla karsılaştıklarında, utanma ve sıkılma belirtisi olarak parmak emme görülür. 18 ayda sıklaşan parmak emmenin 4 yaşında kaybolması beklenir.

Parmak emmenin bırakılması

Beslenmeye bağlı olan parmak emme birinci yılın sonunda kesilebilir. Parmak emmek 2. Yıldan sonra durmaktadır. Çok nadir olarak 5-6 yaşlarına kadar devam edebilir. Yetişkinlik yıllarında devam eden vakalarda vardır. Araştırmalar en geç 5-6 yaşlarında sona erdiğinde parmak emmenin zararının olmadığı ancak devam etmesi halinde diş formasyonuna neden olabileceği kanıtlanmıştır. Parmak emme sıklığı okula başladığı sırada hızla azalır. 6-12 yaşlarında %12 oranında kazanılmış bir alışkanlık olarak süre gelir.

Uyku esnasında sık görülür

Çocukların uykuya dalarken parmak emmeleri artar. 2 yaşında ki çocukların bir kısmı uykuya dalarken parmaklarını ağzına almak için direnirler. 3 yaşında bu alışkanlık kendiliğinden kaybolur. Parmak emme 5-6 yaşından sonra görülürse arzu edilmeyen bir alışkanlık haline gelir. Parmak emme yatma zamanı devam etse de bu bozuk bir alışkanlıktır. Ebeveynler parmağını emen çocukların çene kemikleri ve dişleri üzerinde ki etkilerini düşünerek endişeye kapılabilir. Parmak emmenin alt ve üst dişleri geri ittiği doğrudur. Parmak emmenin dişleri ne kadar etkilediği parmak emme süresine ve en önemlisi parmağın ağızda ki durusuna bağlıdır. Süt dişlerinde oluşan bu değişiklik 6 yaşından sonra çıkan asil dişleri etkilemediği işaret etmektedir.

Anne karnında başlar

Çocuğun anne karnında baş parmağını emdiği sanılmaktadır. Bir bebeğin doğduğunda baş parmağının şiş olduğu, ilk ağlamasından sonra parmağını ağzına götürüp emdiği araştırma sonucu saptanmıştır. Çocuk aç olmadığı zaman da parmağını emer. Emme çocuğa haz verir ve çevresini bu şekilde tanır. Diğer bir görüş ise baş parmağın emme objesi seçilmesi rastlantıdır. Baş parmak çocuğun rasgele yapılan hareketleri sonucu ağız ile teması ile gerçekleşir. Çocuk bu faaliyeti zevk verici olarak bulur. Daha sonra diğer parmakların tesadüfü olarak ağız ile teması ile haz kaynağı olarak kullanmaya başlar.
Bazı hareketler parmak emmeye eşlik etmektedir. Kulak çekmek, başı okşamak, saç kıvırmak ve çekmek, battaniye, pike, yatak çarşafı ve havluyu emmek, battaniye ile çeneyi ve gözü ovmak, battaniyeyi yüz üstüne çekmek, el ve kol emmek.

bırakın emsinler bebişler 1 yaşına kadar doğal bir refleks arkadaşlar

tuğbacım tarhan paşa doktora gitmiş maşşallah güzel haberlerle dönülmüş tatlım.doktorun söledikleri çok mantıklı gelior.gerçi gazlı bebekler sürekli emmek isterlermiş sadece anne memesinde gaz sancısı hafiflermiş bi yerde okumuştum.o yüzden bende her ağladığında memeye alıyodum oğlumu.şimdi işe başladığım için düzenli yiyor öğlen emiyor akşamda sırf anne sütü içiyor bende belirli aralıklarla veriorum.anneme kaynanama kalsa aç bu çocuk deyip 1 saat aralıklarla mama dayıyorlar.o ağızda ki beyz pamukçuklardan bende başta çektim doktorum damla vermişti artı olarak karbonatlı suyla temizle dilini damağını demişti.bende günde bikez hem ağzını temizliodum hem memesini hemde biberon ucunu ..çok şükür atlattık ve tekrarlamadı.

Son düzenleme:
bırakın emsinler bebişler 1 yaşına kadar doğal bir refleks arkadaşlar

ay hayatım benim oğluş da emiyor parmağını sık sık siliorum ılık suyla elini.ve öle yaparken onu izlemeye bayılıorum.benim için bi mahsuru yok doktorumuzda normal olduğunu söledi.bende oğlumda keyf alıoruz bu durumdan :roflol:

slm kızlar bugün çok yoğundum işyerinde.bitürlü bakamadım topiğe.geçmişe bi bakim geliom..
hadi gel artık hayriyeciğim:)canımsın yaa kıyamam işte ayrı yorul eve gidince ayrı canım rabbim kolaylık versin

tuğbiş canım bir sorun yokmuş sen boşver canım doktorların bazıları kusura bakma ama harbi salak gerçekten nasıl okul bitirmiş diyesim geliyo valla ben ilk gittiğim çocuk doktoruna soru soruyorum yanıtını bile geçiştiriyo yukarı emzirme odasındaki hemşire kız daha bilgili detaylı şeyler anlattı canım benim aslında biz biraz herşeyi sorun yapıyoruz hani ilkya sanırım o yüzden canım bence kaanımızın kilosu normal boyutlarda endişe yapıcak bir durum yok doktorunuzda söylemiş zaten canımcım tartıdan tartıyada fark oluyo bitanem o yüzden hep aynı yerde tarttırmak gerek sanırım:))) sağlıklı olsunlarda kilolu olması çok sağlıklı olduğu kilosuz olmasıda sağlıksız olduğu anlamına asla gelmiyomuş canım yeterki sağlıklı olsunlar kuzucuklarolumunekankayizsmile:icecream:

canım benim aynen babsıyla bazen şimdi izliyoruz valla birde gözlerimizin içine bakıp bakıp emmeleri yokmu yaaasırnaşık şeyboshayallersmile

evet rkadaşım senin doktorunun dediklerinin aynısını benim doktorumda söyledi o yüzden ben 2 sssat olmadan asla vermiyorum 2-3 saat arası değişiyor emme sıklığmız bizdede aşırı gaz problemi var

kızlar açılışı ben yaptım galiba kimse bahsetmedi daha. ADA bugün ROTA VıRÜSÜ aşısını oldu. ağızdan veriliyor ama sağlık ocağında yapılıyor aşı kartına işleniyor. tadı güzel herhalde ADA cok cok yedi:))) 140 tl. ve iki doz.(2 ay sonra tekrar) yani 280 tl(
6 ay dolmadan iki dozun yapılmış olması gerekiyormuş.
özel bir aşı yaptırmak şart değil ama forumlardan araştırdım. rota ishali olan bebekler hastanede yatıyorlarmış falan filan..kaynım da eczacı oda milyonda bir ihtimal bile olsa yaptırıcaksın dedi. hiçbir aşının zararı yok ne gerekiyorsa yapılacak dedi.:)))

slm kızlar doğumdan sonra kk ya hiç ugrayamadım fırsatım olunca face bakabılıyorum sadece ama şöle bi göz attım ne guzel herkes burda devam edıyor :)

bende keremle ılgılı bı kac sey sorayım ben keremı 3 yada 2 saatte bır emzırıyorum daha dogurusu o daha once verırsem bıle almıyor ılk ay daha sıktı ama 2. ay bu aralıklarla acıkmaya basladı gecede 3 saate bır emıyor bazen dahada uzayabılıyo gecelerı normalmı yoksa daha sık versemmı

en son 2 ay doldugunda tartıldı 5 200 cıktı 3 100 dogmustu normal heralde cok kılolu deıl ama zayıf degıl galıba boyuda 2 ay doldugunda 7 cm uzamıstı 51 cm dogdu 58 cm tı

bende emzık verıyorum yoksa elını emıyor hatta taa bılegıne kadar sokuyor agzına bıde dıger elıyle ıteklıyor ıcerıye dıger elını:)) aslında hıc ıstemedık emzıge alıstırmak ama obur turlu hep kucak ısıtıyor doktorların hepsı verme dedı ama alıştı bı kere vermesem aglıyor bazen korkuyorum acaba emzık yuzunden bırakırmı emmeyı dıye

arada gelışım sıtelerıne bakıyorum orda 3 ayda bebeklerın ağzıyla kopuk yapabılecegını soyluyor bızımkıde yapıyor baska varmı bole kopuk yapan bebek

gaz problemıde cok sukur fazla olmuyor ben emzırınce hemen bebegı dık olarak gogsume alıyorum sırtını yavas yavas sıvazlıyorum hemen genırıyor yada emzırdıkten yarım saat sonra bacaklarını kıvırıyorum yanı spor yaptırıyorum 20 kez o zaman da gazı cıkıyor bıde yuz ustu yatırıp bekletıncede cıkarıyor gazını tavsıye ederım ama yalnızken yatırmayın sakın

bırde artık konuşmalarım tepkı net olrak verıyor ama sonra hep onla konuşayım ıstıyor susunca kızıyor :))

uzun oldu aslında daha var ama bu gunluk yeter uzun zaman gırmeyınce bole oldu özlemışım kk yı sızı:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…