iyi geceler kızlar.. sabah girdim o kadar alıntı fln yaptım ama hepsi uçtu gitti.. hiç keyfim yok canım çok sıkkın.. ne geçmişe bakabilicek nede alıntılar fln yapabilicek takatim var.. kusuruma bakmayın lütfen..
dün bütün gün kardeşim arıcak nereye dağıtım olduğunu söylicek diye bekledik... akşam saat 10 da aradı.. yıkılmış ve üzgün bi ses tonuyla. dağıtım olanların listesinde adı okunmadığını söyledi mafoldumben .. bu en anlama geliyo bilmiyodum hala datam anlamış değilimama sanırım bileciğe 1,5 ay şöförlük eğitimine gidiceklerin dağıtımı olmuyomuş şu anda... nedennn.. çünkü yemin töreninden sonra hemen izne göndermiyolarmış mafoldumben yani şafak karardı yine.. cumartesi kavuşucaktım kardeşime... ama şimdi gelemicekmiş.. 3-4 hafta daha burdayım galiba dedi... anneme isterseniz boşuna hiçgelmeyin sizde dedi mafoldumben tabi bu saçmalık... gidilmezmi hiç.. dünyanın öbür ucunda da olsa... yemin törenine gidilecek.. keşke bende gidebilsem mafoldumben birkaç saatte olsa görürdüm onu... eğer haftasonu çarşya izin verme gibi bi durumları olursa hatayda otelde flnb kalıcak annemle babam.. pazar günü fln döneriz en azından bir iki gün gezeriz diyolar.. ve beni en korkutan olay.. bilecik eğitiminden sonra büyük ihtimalle doğuta gitme olasılığıydı. ama bugün istanbulun göbeğindeki şehitleri duyunca artık Rabbim hayırlısını versin diyorum... her şerde bi hayır vardır... belki şu an dağıtım olmaması hayırlıdır onun ve bizim için...
o kadar içim acıyo ki o tür haberleri izleyince anlatamam... bu böyle gelmiş ama böyle gitmemeli yaa.. gencecik 20 yaşında fidanlar mafoldumben Allahım tüm şehitlerin mekanlarını cennet eylesin.. ailelerine de sabır versin... zoor çok zoor.. büyüt besle gönder vatanı korumaya vee mafoldumben hiç bişey diyemiyorum daha fazla... benden bu kadar.. inşallah bundan sonrası hayırlı olur kardeşim için.. Rabbim Ümit'imi ve tüm askerleri korusun :Saruboceq:
günaydın kızlar..
herkese yi birgün diliyorum.. bursa da şu an güneşli bi hava var.. bugün açık olucak demekki... 3 gündür bir yağmur bir fırtına.. aldı başıı gitti yani.. dün annemle 7 ye kadarbekledik dinsin yağmur ve dolu dşye... dindi bi güneş açtı o satte.. attım utkuyu da kanguruya çıktık pazara :) pazarın orta yerinde yine bi bastırdı mübarek :) allahtan hem kanguruda hemde şemsiyemiz vardı... hava da serinledi eve gelene kadar hırkama yapışıp uyudu.. kanguru kullanmaya başlayalı 2 gün oldu ve utku hala alışamadı.. hele oturtmaya çalışlırken gözlerini patlatıp dudaklarını büzüyo :)) çok komik yaa.. elleriyle düşmemek için sanırım hırkama ötüme fln yapışıyo :)))
denizcim... uyumadı mı yakışıklı yeğenim yaa.. tatlım gazı mı var yie? neden kibu arada gece bir ön sayfada yazdım kardeşim gelemiyo
bu arada Goktugunda masallahi var 8 kg olmus almis basini gidiyor:) anne sutu aldiktan sonra onemli degilmis kilo oyle diyor doktorlar ...
çok sağol canım.evet canım anne sütü alan bebek obez olmaz dedi dr um. ben dedim her istediğinde emzirmesemmi dedim.o da emzir bişey olmaz dedi.tombalağım hızlı büyüdü maşallah yavruma.hemen bebeklikten çıktı
canım o sorun bizdede var hemde ne ses çıkıyo emerken ama ben ebemize sordum bu bebğin doğal bir refleksiymiş sen sevin dedi olmazsa sorun olurdu dedi bu tür hareketler sağlıklı bebeklerde olurmuş bende ilk stres yapmıştım şimdi bıraktım ama yinede bazen dayanamıyorum elini çekiyorum aslında kendi haline bırakcakmışsın bebkler anne karnında başlarlarmış parmak emmeye ama 1 yaşından sonrası biraz sorun alışkanlık yaparlarmış :)))mrblar bebişler nasıl geçmişi okuyamıyorum umarım keyifler yerindedir.ben sıkkınım şu aralar kızım parmağını emiyor emerek uyuyor gecede bakıyorum emiyo oluyo ne yapmalıyım.belki konuştunuz bu konuyu ama ben kaçırdım bir akıl verin ya acayip taktım engellemeye çalışıyorum hatamı acaba rahatmı bıraksam emzik mi versem ne dersiniz. emzik olmadan geçer mi, yoksa kalıcımıdır.
parmak emme yerine emzik daha iyi diyorlar bir akıl verin ya çok kararsızım.
emziği denedim elini sokmaya çalışıyo yine ama biraz uğraşsam alacak emziği onuda hiç sevmiyorum ne yapayım
cnm face adresıne stek gonderdım zenepten yanı gızemın adresınden aldım.gırdıgınde bakarsın erınce
refişim tatlım üzme kendini lütfen emziriyosun sen sıkma canını. hem nerede rahat edeceği hiç belli olmaz kardeşinin dediğin gibi istanbulun göbeği yada doğu farketmiyor ki artık. doğuda çok rahat askerlik yapan bir sürü tanıdığım var benim. abimin birliğinin çoğu doğuya bir kısmı da ankaraya çıkmıştı dağıtımları. abim gitti kıbrısa aman iyi rahat eder dedik. keşke doğuya gitseydim mahrumiyet bölgesiydi su bile bulamıyoduk dedi döndüğünde. dağıtımı nereye çıkarsa çıksın sağ salim dönecek inşallah kardeşin canımopuyorumnanaktanopuyorumnanaktaniyi geceler kızlar.. sabah girdim o kadar alıntı fln yaptım ama hepsi uçtu gitti.. hiç keyfim yok canım çok sıkkın.. ne geçmişe bakabilicek nede alıntılar fln yapabilicek takatim var.. kusuruma bakmayın lütfen..
dün bütün gün kardeşim arıcak nereye dağıtım olduğunu söylicek diye bekledik... akşam saat 10 da aradı.. yıkılmış ve üzgün bi ses tonuyla. dağıtım olanların listesinde adı okunmadığını söyledi mafoldumben .. bu en anlama geliyo bilmiyodum hala datam anlamış değilimama sanırım bileciğe 1,5 ay şöförlük eğitimine gidiceklerin dağıtımı olmuyomuş şu anda... nedennn.. çünkü yemin töreninden sonra hemen izne göndermiyolarmış mafoldumben yani şafak karardı yine.. cumartesi kavuşucaktım kardeşime... ama şimdi gelemicekmiş.. 3-4 hafta daha burdayım galiba dedi... anneme isterseniz boşuna hiçgelmeyin sizde dedi mafoldumben tabi bu saçmalık... gidilmezmi hiç.. dünyanın öbür ucunda da olsa... yemin törenine gidilecek.. keşke bende gidebilsem mafoldumben birkaç saatte olsa görürdüm onu... eğer haftasonu çarşya izin verme gibi bi durumları olursa hatayda otelde flnb kalıcak annemle babam.. pazar günü fln döneriz en azından bir iki gün gezeriz diyolar.. ve beni en korkutan olay.. bilecik eğitiminden sonra büyük ihtimalle doğuta gitme olasılığıydı. ama bugün istanbulun göbeğindeki şehitleri duyunca artık Rabbim hayırlısını versin diyorum... her şerde bi hayır vardır... belki şu an dağıtım olmaması hayırlıdır onun ve bizim için...
o kadar içim acıyo ki o tür haberleri izleyince anlatamam... bu böyle gelmiş ama böyle gitmemeli yaa.. gencecik 20 yaşında fidanlar mafoldumben Allahım tüm şehitlerin mekanlarını cennet eylesin.. ailelerine de sabır versin... zoor çok zoor.. büyüt besle gönder vatanı korumaya vee mafoldumben hiç bişey diyemiyorum daha fazla... benden bu kadar.. inşallah bundan sonrası hayırlı olur kardeşim için.. Rabbim Ümit'imi ve tüm askerleri korusun :Saruboceq:
mrblar bebişler nasıl geçmişi okuyamıyorum umarım keyifler yerindedir.ben sıkkınım şu aralar kızım parmağını emiyor emerek uyuyor gecede bakıyorum emiyo oluyo ne yapmalıyım.belki konuştunuz bu konuyu ama ben kaçırdım bir akıl verin ya acayip taktım engellemeye çalışıyorum hatamı acaba rahatmı bıraksam emzik mi versem ne dersiniz. emzik olmadan geçer mi, yoksa kalıcımıdır.
parmak emme yerine emzik daha iyi diyorlar bir akıl verin ya çok kararsızım.
emziği denedim elini sokmaya çalışıyo yine ama biraz uğraşsam alacak emziği onuda hiç sevmiyorum ne yapayım
bırakın emsinler bebişler 1 yaşına kadar doğal bir refleks arkadaşlar
hadi gel artık hayriyeciğim:)canımsın yaa kıyamam işte ayrı yorul eve gidince ayrı canım rabbim kolaylık versinslm kızlar bugün çok yoğundum işyerinde.bitürlü bakamadım topiğe.geçmişe bi bakim geliom..
kızlar doktordan geldik biz:)
çok şükür kaanın kulaklarında bişey yokmuş:) yeni bir doktora gittik tavsiye üzerine özel ama sigorta geçmiyo. tabii öyle olunca 1 saat dinledi bizi her sorumuza cevap verdi.:)
ve ben tekrar tekrar sormama rağmen doktorların ihmaliyle karşı karşıya kaldım yine çıldırcam.
oğlumun ağzından doğduğundan beri beyazlıklar var ama azaldı. ben başında çok sordum doktorlara pamukçuk mu diye yok dediler. annemlerde süt emen bebeklerde olur o beyazlık dedi. bugün yeni doktorumuz pamukçuk var ağzında biraz dedi. ağzındaki mantar kaka yaparken poposuna da bulaşırmış pişik varsa trosyd krem sürün dedi. ağzı içinde damla verdi. benim kırk gün geçmeyen meme başı ağrılarımın sebebi de buymuş internette okumuştum da kimseyi inandırmamıştım zamanında. offf offf alacam elime kalelmi kendi reçetemi kendim yazacam bundan sonra...
neyse gaz için de yepyeni bir ilaç verdi. adı maflor. toz şeklinde suyla karıştırıp gün içinde vercem. bağırsaklardaki yararlı mikropları artırıyomuş. işe yararsa size de tavsiye ederim başladık hem tadını da sevdi kaan paşa cokur cokur içti ilk dozu:)
bu arada daha yeni 6100 gram olmuşuz. son kontrolde 6200 diye hatırlıyom ben ama benmi yanlış hatırlıyom yoksa oğlummu kilo verdi bilmiyom. doktor kilosu iyi dedi ama doğumdan bu yana değerlendirdi oysa 3 haftada 300 gram almış topu topu bana az geldi. ilk ay 1.5 kg civarında almıştı ortalama ayda 1 kg iyi dedi..
birde aşırı gaz ve kusma sorunumuzu sık sık çok emmesine bağladı artık bir düzen oturtun belirli öğünleri olsun her ağladığında meme vercek zamanı geçmiş dedi. sık sık emzirdikçe midesi yorulur, gazın üstüne sıkıntı geçmeden yeni baskı gelir, sıkıntısı oldukça tepinir ağlar daha çok kusar, ağladıkça meme ister kısır döngüye girmişsiniz dedi. böyle akşama bir bakarsın sütün azalmış o yorgunlukla ve sık sık emmeyle dedi. gerçekten de öyle oluyodu. bebekler hep aranır ne zaman versen az da olsa emer içgüdüsel olarak artık dümeni senin eline alman lazım dedi bana:))))))))) aralarda rezene, ıhlamur az miktarlarda verip oyalamaya çalış, emme aralıklarını uzat yavaş yavaş dedi. denicez bakalım ne olcak.
bilerek uzun uzun anlatıyorum ki benzer sıkıntıları olanlara bir faydası olsun roman gibi oldu farkındayım yoksakaydirigubbakcemile3
ay hayatım benim oğluş da emiyor parmağını sık sık siliorum ılık suyla elini.ve öle yaparken onu izlemeye bayılıorum.benim için bi mahsuru yok doktorumuzda normal olduğunu söledi.bende oğlumda keyf alıoruz bu durumdan :roflol:
evet rkadaşım senin doktorunun dediklerinin aynısını benim doktorumda söyledi o yüzden ben 2 sssat olmadan asla vermiyorum 2-3 saat arası değişiyor emme sıklığmız bizdede aşırı gaz problemi varkızlar doktordan geldik biz:)
çok şükür kaanın kulaklarında bişey yokmuş:) yeni bir doktora gittik tavsiye üzerine özel ama sigorta geçmiyo. tabii öyle olunca 1 saat dinledi bizi her sorumuza cevap verdi.:)
ve ben tekrar tekrar sormama rağmen doktorların ihmaliyle karşı karşıya kaldım yine çıldırcam.
oğlumun ağzından doğduğundan beri beyazlıklar var ama azaldı. ben başında çok sordum doktorlara pamukçuk mu diye yok dediler. annemlerde süt emen bebeklerde olur o beyazlık dedi. bugün yeni doktorumuz pamukçuk var ağzında biraz dedi. ağzındaki mantar kaka yaparken poposuna da bulaşırmış pişik varsa trosyd krem sürün dedi. ağzı içinde damla verdi. benim kırk gün geçmeyen meme başı ağrılarımın sebebi de buymuş internette okumuştum da kimseyi inandırmamıştım zamanında. offf offf alacam elime kalelmi kendi reçetemi kendim yazacam bundan sonra...
neyse gaz için de yepyeni bir ilaç verdi. adı maflor. toz şeklinde suyla karıştırıp gün içinde vercem. bağırsaklardaki yararlı mikropları artırıyomuş. işe yararsa size de tavsiye ederim başladık hem tadını da sevdi kaan paşa cokur cokur içti ilk dozu:)
bu arada daha yeni 6100 gram olmuşuz. son kontrolde 6200 diye hatırlıyom ben ama benmi yanlış hatırlıyom yoksa oğlummu kilo verdi bilmiyom. doktor kilosu iyi dedi ama doğumdan bu yana değerlendirdi oysa 3 haftada 300 gram almış topu topu bana az geldi. ilk ay 1.5 kg civarında almıştı ortalama ayda 1 kg iyi dedi..
birde aşırı gaz ve kusma sorunumuzu sık sık çok emmesine bağladı artık bir düzen oturtun belirli öğünleri olsun her ağladığında meme vercek zamanı geçmiş dedi. sık sık emzirdikçe midesi yorulur, gazın üstüne sıkıntı geçmeden yeni baskı gelir, sıkıntısı oldukça tepinir ağlar daha çok kusar, ağladıkça meme ister kısır döngüye girmişsiniz dedi. böyle akşama bir bakarsın sütün azalmış o yorgunlukla ve sık sık emmeyle dedi. gerçekten de öyle oluyodu. bebekler hep aranır ne zaman versen az da olsa emer içgüdüsel olarak artık dümeni senin eline alman lazım dedi bana:))))))))) aralarda rezene, ıhlamur az miktarlarda verip oyalamaya çalış, emme aralıklarını uzat yavaş yavaş dedi. denicez bakalım ne olcak.
bilerek uzun uzun anlatıyorum ki benzer sıkıntıları olanlara bir faydası olsun roman gibi oldu farkındayım yoksakaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?