ay ben evvelsı gun 2 kez yıkaım bennuyu koynuna seftalı damladı kokacak dıye
ne insanlar var yarabbım ya
havalar çok sıcak ya. benim bebeğim sıcaklardan uyuyamıyor galiba vücudu sırılsıklam sürekli değiştiriyordum üstünü.baktım olacak gibi değil artık sadece bezle bıraktım hiçbi,rşey giydirmiyorum.emerken çok terliyor bi yandan emziriyorum öbür yandan siliyorum zavallıcık neye uğradığını şaşırıyor sıcaklar en çok bebekleri etkiliyor.sizinkiler naıl.
Slm kızlar,Nisan bebişlerine nazar mı değdi ne?
Jaleciğim,yurdagülcüğüm,fundacığım ,tuğbacığım geçmiş olsun kuzucuklara.
Fundacığım(osmaniye)gözün aydın canım kardeşlerin güzel yerler kazanmışlar.
mehtapcım çok sağol .darısı bzim yavrulaeın başına.daha çok var ama olsun...
ya hiç sorma ya.amip oldu kuzum ya.artık banyo suyunu da kaynatıyorum.yani ılıştırdığım soğuk suyunu.inşallah hemen geçer.
İnşallah geçer canım.Bizde bağırsak enf atlattık,Şükür ilaç kullanmadık.Bol anne sütü demişti doktorumuz.
Hepsi aynı bu bebişlerin bizde elini tutuyoruz yıkarken.Kendini niye suçluyorsu hiç bir anne bebişinin hasta olduğunu istemez kiyasakkelimebize nidazol verdi.
sadece emziriyorum.şimdi daha sık emzirmeye çalışıyorum ama doyunca almıyor bıdık.
çok şiddetli değil dedi.çok şükür ateş olmadı.karnı da ağrımıyor çok şükür.ağrısa ağlar heralde.
ama çok üzülüyorum .benim yüzümden hasta oldu.banyo yaparken elini hep ağzına götürüyordu.
ben de fazla sıkmak istemedim banyo yaparken kendince oynuyo diye.hata etmişim işte.
şimdi babası tutuyo ellerini öle yıkıyoruz.
yoksa illa eller gidecek ağıza.
Benim bebeğim de aynı şekilde bir yandan emziriyorum, öbür yandan siliyorumbenneyaptımkihavalar çok sıcak ya. benim bebeğim sıcaklardan uyuyamıyor galiba vücudu sırılsıklam sürekli değiştiriyordum üstünü.baktım olacak gibi değil artık sadece bezle bıraktım hiçbi,rşey giydirmiyorum.emerken çok terliyor bi yandan emziriyorum öbür yandan siliyorum zavallıcık neye uğradığını şaşırıyor sıcaklar en çok bebekleri etkiliyor.sizinkiler naıl.
bize nidazol verdi.
sadece emziriyorum.şimdi daha sık emzirmeye çalışıyorum ama doyunca almıyor bıdık.
çok şiddetli değil dedi.çok şükür ateş olmadı.karnı da ağrımıyor çok şükür.ağrısa ağlar heralde.
ama çok üzülüyorum .benim yüzümden hasta oldu.banyo yaparken elini hep ağzına götürüyordu.
ben de fazla sıkmak istemedim banyo yaparken kendince oynuyo diye.hata etmişim işte.
şimdi babası tutuyo ellerini öle yıkıyoruz.
yoksa illa eller gidecek ağıza.
yok ıkızlerım yok 12 yasında 4 aylık 2 kızım var resımlere karar veremedımde ondanEvet, Meltemcim maalesef böyle. Bi damla çocuğun yıkanmasından noolacak halbuki. Evir çevir 2 su dök tamam. Zaten karar verdim birdaha beceriksizin önde gideni görümcem ordayken kayınvalideme gitmeyeceğim. Sinirlerim bozuluyor gereksiz yere.
Bu arada senin ikizlerin mi var? >Fotoyu değiştirmişsin de. Çok tatlı maşallah
selam Millet
kimse beni pek sallamamis ozgeyle meltemden baska neyse alinganlik hic sevmedigim bir huydur zaten eheheh:))))
Uzunca bir yazi olabilir simdiden ozur dilerim okumaya usenirseniz sizi anlarim canlarim.
daha once yazmistim kisacik simdi uzun uzun anlatacagim kizalar umarim kizimdan firdat bulabilirim
nerden baslasam bilemiyorum dogum sonrasiyla baslayayim en iyisi dogumdan sonra malumunuz lousalik depresyonu denilen birsey var halk arasinda, bunun tibbi adinin post partum depresyonu oldugunu hastanede ogrendim ben ,bende tututlmusum bu merete meger psikolojik degil ama hormonlarla ilgiliymis her kadin yasarmis ama az ama cok dediler ,neyse dogumu takiben gunlerim pek hos gecmedi , yeni bir baslangic yapmak bir bebek sahibi olmak kaldiramayacagim bir yuk gibi geldi onceleri hep mutsuzdum agliyordum kayinvalide de cabasi zaten, neyse gel zaman git zamn ben bu durumu kaniksadim kabullendim benim bir bebegim var artik hayat bana gore degil ona gore yasanacakti disari cikmalar gezmeler makyaj yapmalar oje surmeler sacimi boyatmalar benim neyimeydi . kayinvalde gidipte tek basima gecirdigim o geceyide hic bir zaman unutamayacagim kendimi caresiz hissettim tek basima ustesinden gelemem sandim ama ne kadar guclu oldugumu bir kez daha gordum , butun bu duygularla 4 ayi geride biraktim ama hep diyordum ki ben iyiyim duzledim eskisi gibi uzgun mutsuz ve korku dolu hissetmiyorum kendimi astim artik depresyondan kurtuldum ama yaniliyormusum , tamam artik bu korkulari atlattim atlatmasina ama cok bi degisiklik yoktu bende...Bu cuma gun sabah doktora dogru yola koyulduk hersey gayet normaldi benim icin ve hepimiz icin doktorda sira beklerken bir tarti gordum izin isteyim uzerine ciktim ve gordugum rakam suratima bir tokat gibi carpti herseyi daha net gormeme neden oldu dogumda verdigim kilolari bir bir geri almistim gormezden geldigim herseyi o anda gormustum ben kotuye dogru giddiyordum, mutlu oldugumu saniyordum oysa degildim . sonra anladim ki ben butun gun evde oturan internet basinda pinekleyen internet bagimlisi surekli abur cubur tkinan ( ama fiziksel bir doygunluk yasamak icin degil duygusal boslugumu doldurmak icin tikiniyirdum) hic makyaj yapmayan sacini hic acmayan ojeymis bakimmis kremmis hic hatirlamayan gunde 10 ogun yemek yiyen ve butun bunlari yaparkende bebeginin arkasina siginana bir insan olmustum... esim beni her konuda destekler bugune kadar hep beni uyarmisti sagolsun kendine gel artik sen cok degistin biraz saclarini ac makyaj yap alisveris git sozleri kualklarimda cinlamaya basladi ... hep kendi kendime diyordum ki nolcak ya benim yeni bebegim var ben yeni dogum yaptim oysa bebegim 5, aya girmisti yeni dogumluk halim kalmamisti, sonra esimlede konusarak bir karar aldim artik bu sekilde biri olmayacaktim kendime ozen gosterecektim cilginca abur cubur tuketmeyecektim ve en onemlisi artik bebegimin arkasina gizlenmeyecektim spora baslamam icin beni tesvik etti, dun iyi bir baslangic yaptim ustelikte pazartesiyi beklemeden sabah evimi tamizledim buzdolabini duzenledim sildim supurdum sonra bi guzel uzun uzun uzun sarkilar soyleyerek dusumu aldim ciktim makyajimi yaptim uzerime olan bi kac kiyafetimden en guzel olanlarini giydim:):)
kupekerimi kolyelerimi yuzgumu yeniden taktim , disariya ciktik ve butun gun esim ne kadar guzelsin bu gun deyip durdu. oyle pasakliydim ki zavalli adam onca zaman sonra beni yeniden makyajli saci basi tarali gordu galiba :)) sonra eve geldik hafif birseyler atistirdik karpuz kavun elma seftali meyve yedik bol bol su ve meyve suyu ictim , ve kendimi bi onceki gunlere gore cok daha mutlu ve en onemlisi enteresan bi sekilde doymus hissettim eskiden ne yersem yiyeyim bi turlu doymuyordum demekki benimkisi fiziksel bi aclik degilmis diye dusundum, sut veriyorumun arkasina siginmayacagim artik belki tam debgeli duzenli beslenemesemde en azinda abur cubur yemeyecegim ozellikle aksam vakitlerinde.
hedefim sadece gunluk ortalama 500 kalori harcayarak hafatada 500 gram vermek , ha bu arada pazartesi de spr salonuna yaziliyorum evimziin tam karsisinda bebis uyuyunca aksamlari gdecegim 1 saat kendime selilut kremi de aldim ve ilk denemeyi dun yaptim :)))) bakalim neler olacak ne olur bilemem ama simdi kendimi daha mutlu hissediyorum bu bir gercek , sizde tavsiye ederim kendinizde guzel bir degisim yapin ve kararli olun konu sadece kilolar degil konu biz dogum yapan annelerin genel hisleri biliyorum ki hepimiz hemen hemen ayni duygulari yasiyoruz....
benden simdilik bu kadar eskisi kadar SIK giremesemde hep buralarda olacagim okadarda degil degil mi:):))) hem birden bire cikamam internetten bunyem kaldiraz hahahaha optum hepinizi
(ibretlik bir oyku dermisimmmm hahaahha komikligim uzerimde mi ne yine )
mucks
fadmecim hadi hoşgeldin canım.özledik seni.,konyadan selamlar arkadaşlar dün iskenderundan memelektim konyaya geldik eşim bugün bizi bırakıp adapazarıan döndü sıcaklar biraz olsun azalana kadar buradayız burada kalmayı düşünüyorum kızımla .adapazarıuıda yanıyor hiç durulacak gibi değil canım memeleketim kuru sıcagına kurban olayım ne o öyle yapış yapış nem durulacak gibi değilya Allah yardımcısı olsun bu sıcaklarda bebişlerimizin.arkadaşlar kızım ememekte hala ama halaaaaaaaa inat ediyor ya anlamaıyorum ben bu çocugu milletin bebeği 3 gün emmez 5 gün olmadı bir hafta on gün emmez ya niye benimki böyle uzattı bu durumu koca 1.5 ayı deviriyoruz uykuda emziriyorum hep .şükür 5 gün önce doktora gittik kontrol için aylık kontrolü için kilomuz 6.800 geldi son 1 ayda 800 gr almışızbenim zorlamamla uykuda vermemle çığlık çığlığa kucagımda ağlamalarıyla bu kiloyu alabilmişiz şükür diyorum 4. ayı kiloyla bititririz inşallah boyumuzda 62 cm.olmuş.ben uzun süredir giremiyordum buaralar inşallah girebilirim artık.buarada malesef ben yine ev taşıyorum 3 yıldır eylül aylarında taşınmak bizde adet oldu sanırım bu kezde ev sahibimiz evi sattı meccburen çıkarılıyoruz gerçi seviniyorum geçen ay çıkalımmı çıkmayalımmı çok kararsız kalmıştık eşimle çünkü evimiz hiç havadar değil oturma odası küçücük bebeiş örümcekle nerede turlayacak iyide oldu eve sahibine 1 ay kira vermiycez nakliyatçının parasını öyle çıkarcaz eşim kira vermem demiş yoksa çıkmam demiş buarada evimizide satan karşı komşumuz emlakçı onada komisyon vermden bana ev bulacaksın demiş yoksa bu evden çıkmam sizi süründürürüm demiş böylelikle ev taşınma maratonumuz başladı eşim bakıcak toplayacak bende gidince taşınıcaz.sizler nasuılsınız kızlar geçmişide ouyamadım bir ara bakıcam fırsat bulursam.
ben de aynı psikoloji içerisindeyim.geçen gidip saçımı kestirdim.o bile beni çoook mutlu etti.selam Millet
kimse beni pek sallamamis ozgeyle meltemden baska neyse alinganlik hic sevmedigim bir huydur zaten eheheh:))))
Uzunca bir yazi olabilir simdiden ozur dilerim okumaya usenirseniz sizi anlarim canlarim.
daha once yazmistim kisacik simdi uzun uzun anlatacagim kizalar umarim kizimdan firdat bulabilirim
nerden baslasam bilemiyorum dogum sonrasiyla baslayayim en iyisi dogumdan sonra malumunuz lousalik depresyonu denilen birsey var halk arasinda, bunun tibbi adinin post partum depresyonu oldugunu hastanede ogrendim ben ,bende tututlmusum bu merete meger psikolojik degil ama hormonlarla ilgiliymis her kadin yasarmis ama az ama cok dediler ,neyse dogumu takiben gunlerim pek hos gecmedi , yeni bir baslangic yapmak bir bebek sahibi olmak kaldiramayacagim bir yuk gibi geldi onceleri hep mutsuzdum agliyordum kayinvalide de cabasi zaten, neyse gel zaman git zamn ben bu durumu kaniksadim kabullendim benim bir bebegim var artik hayat bana gore degil ona gore yasanacakti disari cikmalar gezmeler makyaj yapmalar oje surmeler sacimi boyatmalar benim neyimeydi . kayinvalde gidipte tek basima gecirdigim o geceyide hic bir zaman unutamayacagim kendimi caresiz hissettim tek basima ustesinden gelemem sandim ama ne kadar guclu oldugumu bir kez daha gordum , butun bu duygularla 4 ayi geride biraktim ama hep diyordum ki ben iyiyim duzledim eskisi gibi uzgun mutsuz ve korku dolu hissetmiyorum kendimi astim artik depresyondan kurtuldum ama yaniliyormusum , tamam artik bu korkulari atlattim atlatmasina ama cok bi degisiklik yoktu bende...Bu cuma gun sabah doktora dogru yola koyulduk hersey gayet normaldi benim icin ve hepimiz icin doktorda sira beklerken bir tarti gordum izin isteyim uzerine ciktim ve gordugum rakam suratima bir tokat gibi carpti herseyi daha net gormeme neden oldu dogumda verdigim kilolari bir bir geri almistim gormezden geldigim herseyi o anda gormustum ben kotuye dogru giddiyordum, mutlu oldugumu saniyordum oysa degildim . sonra anladim ki ben butun gun evde oturan internet basinda pinekleyen internet bagimlisi surekli abur cubur tkinan ( ama fiziksel bir doygunluk yasamak icin degil duygusal boslugumu doldurmak icin tikiniyirdum) hic makyaj yapmayan sacini hic acmayan ojeymis bakimmis kremmis hic hatirlamayan gunde 10 ogun yemek yiyen ve butun bunlari yaparkende bebeginin arkasina siginana bir insan olmustum... esim beni her konuda destekler bugune kadar hep beni uyarmisti sagolsun kendine gel artik sen cok degistin biraz saclarini ac makyaj yap alisveris git sozleri kualklarimda cinlamaya basladi ... hep kendi kendime diyordum ki nolcak ya benim yeni bebegim var ben yeni dogum yaptim oysa bebegim 5, aya girmisti yeni dogumluk halim kalmamisti, sonra esimlede konusarak bir karar aldim artik bu sekilde biri olmayacaktim kendime ozen gosterecektim cilginca abur cubur tuketmeyecektim ve en onemlisi artik bebegimin arkasina gizlenmeyecektim spora baslamam icin beni tesvik etti, dun iyi bir baslangic yaptim ustelikte pazartesiyi beklemeden sabah evimi tamizledim buzdolabini duzenledim sildim supurdum sonra bi guzel uzun uzun uzun sarkilar soyleyerek dusumu aldim ciktim makyajimi yaptim uzerime olan bi kac kiyafetimden en guzel olanlarini giydim:):)
kupekerimi kolyelerimi yuzgumu yeniden taktim , disariya ciktik ve butun gun esim ne kadar guzelsin bu gun deyip durdu. oyle pasakliydim ki zavalli adam onca zaman sonra beni yeniden makyajli saci basi tarali gordu galiba :)) sonra eve geldik hafif birseyler atistirdik karpuz kavun elma seftali meyve yedik bol bol su ve meyve suyu ictim , ve kendimi bi onceki gunlere gore cok daha mutlu ve en onemlisi enteresan bi sekilde doymus hissettim eskiden ne yersem yiyeyim bi turlu doymuyordum demekki benimkisi fiziksel bi aclik degilmis diye dusundum, sut veriyorumun arkasina siginmayacagim artik belki tam debgeli duzenli beslenemesemde en azinda abur cubur yemeyecegim ozellikle aksam vakitlerinde.
hedefim sadece gunluk ortalama 500 kalori harcayarak hafatada 500 gram vermek , ha bu arada pazartesi de spr salonuna yaziliyorum evimziin tam karsisinda bebis uyuyunca aksamlari gdecegim 1 saat kendime selilut kremi de aldim ve ilk denemeyi dun yaptim :)))) bakalim neler olacak ne olur bilemem ama simdi kendimi daha mutlu hissediyorum bu bir gercek , sizde tavsiye ederim kendinizde guzel bir degisim yapin ve kararli olun konu sadece kilolar degil konu biz dogum yapan annelerin genel hisleri biliyorum ki hepimiz hemen hemen ayni duygulari yasiyoruz....
benden simdilik bu kadar eskisi kadar SIK giremesemde hep buralarda olacagim okadarda degil degil mi:):))) hem birden bire cikamam internetten bunyem kaldiraz hahahaha optum hepinizi
(ibretlik bir oyku dermisimmmm hahaahha komikligim uzerimde mi ne yine )
mucks
ben de üyeyim.bana da geliyor.kızlar ben bebelaca uye olmustum tel msj gelıyo
onları sızlerle paylasmak ıstedım
pırınc ek gıaya gecerken bebegınızın zorlanmadan yıyecegı en uygun tahıldır bebelac sutlu prınclı klasık ile ek gıdaya baslayabılırsınız
bennuya özelmıdır bılemem ama ayda 800 gr lmalıymıs
su ve ınek sutu ıle hazırlanan nısastalar bebegınızı gerektıgı gıbı beslemez kof sısmanlık yapar
çok sağol canım.daha önce de demiştin yurdagülcüm:)öptüm idili.mehtap sağol canım geçmiş olsun dileğin için
fundacım dedimmi hatırlamıyorum geçmişe bakmadım pek ama minik cimcimene geçmiş olsun tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?