SİBELCİM SAĞOL CANUIM YA.DEFNE İYİ DE İŞTE ben kötüyüm.o iyileşene kadr iyi olamam heralde.hala yeşil kaka devam ediyo.2 hafta sonratekrar tahlil yaptırcam.geçer inşallaj hemen.günaydın arkadaşlar ...
Fundacım çok geçmiş olsun bugun nasıl DEFNEcik..canım benim inşallah çabuk atlatır..Regl de olmuş o ne güzel ben hala hiç olamayanlardanım..Kız kardeşlerinide tebrik ederim maşallah ya allah bizim kızlarımızada göstersin inşallahhh
meltem merhaba nasılsın?bende elif hanımı yıkadım doyurdm karnını koydum yatagına elindeki eşarpla oynarken uyuyakalmış...artık iş zamanı çamarşırlar koyulacak bide şu karıncaları yok etmem lazım oturma odasını karınca basmış
hayriyecim maşallahın var valla melteminde dediği gibi biz evde oldugumuz halde okadar koşturmuyoz
ama dikkat et kendine sana bişey olmasın poyrazın sana ihtiyacı var annesi...
kolay gelsin
geçmiş olsun canım.günaydın kızlar ,mehmet batu uyudu,ben de arada nete gireyim dedim...cok şükür oglumun iye düzeldi,ama hala antibiyotiğe devam,14 güne tamamlıycaz.tarhan cok gecmiş olsun ben de son 10 günümü hastanelerde geciren biri olarak zor gercekten,bebeklerin hasta olması,keşke ben iye olsaydım onun yerine,idrar yaparken aglıyodu kuzum..tiroid cok önemli,az olursa zeka geriliği yapar cok olursa carpıntı,zayıflık,kalp hastalıgı..
tüm bebeklerimize saglıklar diliyorum,bugün babamızı ikna edersek ciciland a gidicez.ordan batuya bişiler alcam..ben ek gıdaya eylülde başlıycam...
kızlar merhabalar nasılsınız umarım herkes iyidir.
geçmişe bakacak vaktim yok hastane yollarında koşturmaktan her işim aksadı.
kaandan haberleri vermeye geldim:)
malesef oğlumun sağlık karmaşası bitmiyor bir türlü o doktordan bu doktora geziyoz.
perşembe günü kan tahlilleri yapıldı. tiroit kan sayımı falan. kan tahlilinde düşük ve yüksek değerler vardı aklım başımdan gitti. cumada sonuçları doktorumuza gösterdik.
hafif bir kansızlık var ama doktorumuz üstünde durmadı. tiroit tahlilimizde t3 değeri yüksek çıktı. malum bende de kalıtsal tiroit hastalığı var. yeni adresimiz çocuk endokrinolojisi. doktorumuz bu işin uzmanı var ben üstlenmem tiroit tedavisini dedi. kafam çok karışık oğlumun herşeyi babasına çekmiş benden de ala ala hastalıkları almış
en çok korktuğum üzüldüğüm konu tiroit hormonları direk büyümeyi ve zeka gelişimini etkiler. ilaç verirlerde tiroit hormonlarını azaltırlarsa bebeğimin gelişimi geri kalır diye korkuyorum. ama fazla çalışması da iyi değil. offf offff bende 20 yaşımda çıkan hastalık oğlumu 4 aylıkken buldu kadere bakın.
doktorumuz pazartesi nöroloji doktoruyla kendisi konuşacak ona göre nöroloji tetkiklerine de devam edicez. küçücük çocuğa usg röntgen çektirdik. büyük ihtimalle tomografi ve sintigrafi de çekecekler. bahtsız yavrum benim tek suçu genetik olarak çürük bir anneye sahip olmak
bu arada oğluma siyah üzüm rendelemiştim 2 gün alerji yaptı. doktorumuz kırmızı meyveler daha alerjiktir fazla vermemeye alış dedi. yeni meyve vermeyi bıraktım 2-3 gündür. elma şeftali devam ediyoz. bugünde armut vericem:)
ve nihayet iyi bir haber: oğlum 2 haftada 450 gram almış. doktorumuz bu ay bana gelen bebekler hiç kilo almıyor sıcaklardan dedi. ayda 200 gramı zor buluyoz dedi. çok çok iyi dedi kilo alımı. kaptan kaan artık 7900 gram
tuğbacım çok geçmiş olsun kaan a canım ama kendini yıpratma lütfenkızlar merhabalar nasılsınız umarım herkes iyidir.
malesef oğlumun sağlık karmaşası bitmiyor bir türlü o doktordan bu doktora geziyoz.
perşembe günü kan tahlilleri yapıldı. tiroit kan sayımı falan. kan tahlilinde düşük ve yüksek değerler vardı aklım başımdan gitti. cumada sonuçları doktorumuza gösterdik.
hafif bir kansızlık var ama doktorumuz üstünde durmadı. tiroit tahlilimizde t3 değeri yüksek çıktı. malum bende de kalıtsal tiroit hastalığı var. yeni adresimiz çocuk endokrinolojisi. doktorumuz bu işin uzmanı var ben üstlenmem tiroit tedavisini dedi. kafam çok karışık oğlumun herşeyi babasına çekmiş benden de ala ala hastalıkları almış
en çok korktuğum üzüldüğüm konu tiroit hormonları direk büyümeyi ve zeka gelişimini etkiler. ilaç verirlerde tiroit hormonlarını azaltırlarsa bebeğimin gelişimi geri kalır diye korkuyorum. ama fazla çalışması da iyi değil. offf offff bende 20 yaşımda çıkan hastalık oğlumu 4 aylıkken buldu kadere bakın.
doktorumuz pazartesi nöroloji doktoruyla kendisi konuşacak ona göre nöroloji tetkiklerine de devam edicez. küçücük çocuğa usg röntgen çektirdik. büyük ihtimalle tomografi ve sintigrafi de çekecekler. bahtsız yavrum benim tek suçu genetik olarak çürük bir anneye sahip olmak
bu arada oğluma siyah üzüm rendelemiştim 2 gün alerji yaptı. doktorumuz kırmızı meyveler daha alerjiktir fazla vermemeye alış dedi. yeni meyve vermeyi bıraktım 2-3 gündür. elma şeftali devam ediyoz. bugünde armut vericem:)
ve nihayet iyi bir haber: oğlum 2 haftada 450 gram almış. doktorumuz bu ay bana gelen bebekler hiç kilo almıyor sıcaklardan dedi. ayda 200 gramı zor buluyoz dedi. çok çok iyi dedi kilo alımı. kaptan kaan artık 7900 gram
canım sizin doktorda bi garipmiş benim oğlum 1 ay hiç emmedi ve ben sağarak verdim sütümü o bir ay sadece bir kere mama aldı oda ilk doğduğunda 3-4 gün sütüm gelmemişti diye . ve 3.700 doğmuştu hastane çıkışında 3.400 dü ve bir ay sonunda da 3.600 o zaman bile mamaya başlatmamışlardı . çok şükür de gelişimi olması gibiNe biliim yaa.Yanlış anlama ama bizim doktor daha bir haftalıkken kilosunu az buldu diye mama takviyesi yaptırmıştı. 15 günde doğum kilosunu geçmesi gerek, donuk zekalı olur(yani yaşıtlarına göre daha geç kavrarmış)felan dedi yani. Tabii ben mama çok az vermiştim. Ozamanlar yeterli ememiyor diye pompayla çekip çekip dayamıştım anne sütünü:))
maşallah kardeşlerine canım ne güzel istedikleri bölümlere yerleşmişlerkızlar kızkardeşim denizli PDR öğretmenliğini kazandı.eskişehir bekliyodu gelmedi.
bu sene sayısalcılara pdr yazma hakkı vermişler.
ne saçmalık ya.bu devletin herşeyi saçma zaten.neyse gene istediği bölüme gidecek.
en küçük kardeşimde fen lisesini kazandı.
Allah ım işallah bizim yvrularımızında iyi yerlere geldiğini gösterir inşallah.
fundacım çok sağol canımjalecim çok geçmiş olsun ya.hareketlendiler iyice.böle düşünce de aklı başından gidiyor insanın.çok şükür iyiymiş önemli olan o.öksürüğüd de geçer inş.en kısa zamanda.
.
ilk önce kocaman maşallah diyeyim mavi yenihayet zaman bulup girebildim bide asidan sonra fosur fosur uyuyor bebeler deniyor gayette uyumadi yani neyse simdi uykuya dalabildi eveeeettt gelelim 2 ayda bir 10dk suren dr randevuzmuza eheheh:) yine husran benim iicn bu kiloyla kafayim bozdum resmen .. en son 16 haziranda gitmistik 5 kg di bu ayda 16 agustosataydi randevumuz ama iskolik koca p. tesi isim var deyince bugun sabahtan dustuk yollara sizler mahallenizde 100 metre otedeki saglik ocagina giderken biz otobandan 1 saat mesafedeki bir hastaneye gidiyoruz 10dk lik bi randevu icin medeniyetin gobeginde dustugumuz duruma bak :) neyse uzatmayayim 2 ayda 5 kilodan 6.5 kg cikabilmis garibim ancak ayda 750 ser mi artik gecen aya 1 kg bu ay 500 mu nedir ne degildir onu bilmiyorum sonuc 2 ayda hatta 2 aydan 3 gun de eksin (bakiniz bu nokta onemli ben ona 3 gunde 100gr aldirirdim dermisisismm eheheheheh:) 1500gr almis boyuna gelince salak hemsire cocugun ayagini germeden olcuyor nasil is ya bu anlamadim cocuk ayagini bukmus oyle olcum yapiyor az asagi dogru gersene be kadin :) neyse boy 61 cmhersey mukemmel dedi doktor anne sutune devam kesinlikle mama vermeyecekmisim olculeri tam standart olmasi gerektigi ayda olmasi gerektigi kadarmis bi istatistik cizlegesi var orada gosterdi etti filan falan kafa cevreside 42 cm neyse sonra ben tabi atladim hemen su vereyimmi diye adam yok su verme gerek yok hic bisey verme su da dahil dedi bizim cok bilmis goca siritiyor ordan kis kis guluyor bak ben sana demedimi filan diyor sonra dedim seftaliydi nebileyim yogurttu filan biraz biraz baslasak yok dedi vermeyeceksin hic bisey 5 ay bittikten sonra hatta 6 ayin sonunda verecekmisim cusssssssss goca yine siritiyor kiskis bak noldun mort oldun diyor sen uyma bu kk ya karpuzdu peynirdi bos isler filan diyor ayyy sinir oldum sozlesmisler sanki.. neyse 2 de asi oldu bebis ne asisi hic bilmiyorum valla 2 bacaktan , dedik banyo yaptiralimmi gayet tabi bi sakintcasi yok dedi atesi cikarmi dedik niye ciksin ki diyor icimden dedim yavrum sen diplomayi nerden aldin be ya:)
neyse hatunlar iste boyle ya bizim bebede bi gariplik var geriden gelio ya sizinkiler ilerden gidiyor 8000gr lar duydukca bunalima giriyorum benim bebe gottik kaldi diye ihihhiihihihiii
maşallah defnemeiyi akşamalr kızlar.
bugün kontrolümüz vardı.
defne 8.200 gr olmuş.boyu da 67 cm.doktor ailenizde iri var mı diye sordu.
görümcelerim boyu 1.75 .eşim de 1.86
anasına çekmediiiiiiiii kuzummmm:)
birde 10 gündür sürekli yeşil kaka yapıyordu.bu sabah da kakasında kan gördüm.çok korktum ya.
amip olmuş yavrum.
ama çok şiddetli değilmiş.şurup bi de başka bii laç verdi.
banyo suyundan geçmiştir dedi.
şuan şebeke suyunda varmış çünkü.
o kadar dikkat ediyorum .kendim bile hazır su içiorum sütümden mikrop geçer diye.
inşallah tekrarlamaz bir daha.
amip çok kötü bişeyy.kardeşimden biliyorum.onda sürekli tekrarlar eğer mikrop kaparsa.şiddetli olsa yavrum hiç durmazdı karın ağrısından.
çok yoruldum bugün.
hepinize iyi geceler.
hiç bilmiyorum canımKızlar Merhaba,
Benim kızımın kilo alma hızı az çıkınca doktor idrar tahlili verdi. iltahap varmış antibiyotik verdi. Fakat kızım antibiyotiği alınca kusuyor. Denedim denedim hep kustu çıkardı. Nasıl verebilirim bir önerisi olan var mı?
[
jaleee canım geçmiş olsun bu bebeişler pek hareketlendi.geçen bizde kılpayı atlattık valla. salıncağından geri geri itmiş kendini az daha kafa üstü çakılıyodu yere.öle korktumki.allahım koruyo meleklerini..
meraba herkese
günaydın kızlar ,mehmet batu uyudu,ben de arada nete gireyim dedim...cok şükür oglumun iye düzeldi,ama hala antibiyotiğe devam,14 güne tamamlıycaz.tarhan cok gecmiş olsun ben de son 10 günümü hastanelerde geciren biri olarak zor gercekten,bebeklerin hasta olması,keşke ben iye olsaydım onun yerine,idrar yaparken aglıyodu kuzum..tiroid cok önemli,az olursa zeka geriliği yapar cok olursa carpıntı,zayıflık,kalp hastalıgı..
çok geçmıs olsun gercekten zor hastane
anlamadım ben nıye eylulde baslıyosun ek gıdaya
tüm bebeklerimize saglıklar diliyorum,bugün babamızı ikna edersek ciciland a gidicez.ordan batuya bişiler alcam..ben ek gıdaya eylülde başlıycam...
tuğbacım çoook geçmiş olsunnn...
ohh meltemcim sanada kolay gelsin.. limonu denicem hemen
dene dıye yazdık heral yazmasak önemsemıyolar dıyonuz napcaz ya
antıbıyotıgı bebegı almayan arkadasım az mıktarda suyla karıstırsan aç ken yemek yedırır gıbı kasıkla denesen
jalecım butun bebekler 6 da yada 5 te mutlaka uyanırlarmıs kurulmus saat gıbı bıyerde okumustum
benım kız normalde 9 dan önce kalkmazdı orucum ya uyuyumda zaman geçsın dıyorum sımdı 7 bucukta ayakta dunde 8 de kalkmıstı
canımcım dönem dönem olurmuş bebeler demerhaba kızlarrrrr
dün bi sürü alıntı yapmştm ama gitti nette bozuklk nvar bizim.tuğbacm çok geçmiş olsun ya.inşallah tez
kızlar oğlum sadece annew sütü alıyor buna rağmen kakasınuı9 3-4 hatta 5 gün yaptığı oluyor ancak 5. güne kalırsa sancı yapıor ona rahat yani.bazen alttan gaz çıkarırken hafif kakada çıkıyor çok az ama miktarı.......sizce endişe etmelimiyim.randevumuz ayın 20sinde.z.yağı sürmüyorum poposuna sürsem mi acaba?
jaleeeeeeeeemmmmmmmmmmmm
bende özledm canım ya keşke yakın olsaydk senle çok isterdm........
ya canım bayadr var bu durum nerdeyse 1 aydr......her yediği yarıyo bizim oğlana sanırım o yüzden 9 u geçti
bende özledm canım ya keşke yakın olsaydk senle çok isterdm........
ya canım bayadr var bu durum nerdeyse 1 aydr......her yediği yarıyo bizim oğlana sanırım o yüzden 9 u geçti
fundacım peki yaptığında katı mı kakası.eğer normal cıvıklıkta yapıyorsa sorun etmene gerke yok canım.ama kabızsa zeytinyağı içirebilirsin.merhaba kızlarrrrr
dün bi sürü alıntı yapmştm ama gitti nette bozuklk nvar bizim.tuğbacm çok geçmiş olsun ya.inşallah tez
kızlar oğlum sadece annew sütü alıyor buna rağmen kakasınuı9 3-4 hatta 5 gün yaptığı oluyor ancak 5. güne kalırsa sancı yapıor ona rahat yani.bazen alttan gaz çıkarırken hafif kakada çıkıyor çok az ama miktarı.......sizce endişe etmelimiyim.randevumuz ayın 20sinde.z.yağı sürmüyorum poposuna sürsem mi acaba?
merhaba kızlarr yusufçuğu banyo yaptırdım uyudu şimdi bende bi bakınayım dedim
sabahın köründe açıyor gözlerini kızlaryaa 6 dedi mi ayakta bide çığlık çığlığa uyu uyuyabilirsin sonra da uykusu geldimi başlıyor ağlamaya
neyse inşallah biraz uyurda bende dinlenirim akşamada iftara davetliyiz yemek derdim yok sayılır
sizler de bebişlerde keyiflidir inşallah bugün
tuğbacım çok geçmiş olsun kaan a canım ama kendini yıpratma lütfen
benimde annemde tiroit var ve hamilileliği esnasında kızkardeşime geçmiş
kardeşiminki hızlı çalışıyor düzenli olarak ilaçlarınıda kullandığı içinde bi sorun yok çok şükür
ve en önemliside zekası hatta bebekken annemlerin götürdüğü doktorlar bu çocuğun zekası geride olur diye korkutmuşlar baya ama kardeşim çok zeki üniversiteyi bile bölüm birincisi olarak bitirdi
inşallah kaan cıkta hiç üzmeyecek annesini
ayrıca kocamann maşallahımı da ekliyorum rabbim nazarlardan saklasın kuzumu
canım sizin doktorda bi garipmiş benim oğlum 1 ay hiç emmedi ve ben sağarak verdim sütümü o bir ay sadece bir kere mama aldı oda ilk doğduğunda 3-4 gün sütüm gelmemişti diye . ve 3.700 doğmuştu hastane çıkışında 3.400 dü ve bir ay sonunda da 3.600 o zaman bile mamaya başlatmamışlardı . çok şükür de gelişimi olması gibi
maşallah kardeşlerine canım ne güzel istedikleri bölümlere yerleşmişler
fundacım çok sağol canım
inşallah öksürüğüde geçer canımya ama özellikle geceleri artıyor
ilk önce kocaman maşallah diyeyim mavi ye
filizcim boşuna takıyorsun kilosunu tatlım gelişimi gayet güzel bence önemli olan yumul yumul olması değilki
ahmet yusuf ta şu anda 8 kilo ama yüzde 90 mama alıyor ve budaki bebişlerin hepsinden de büyük
maşallah defneme
çok geçmiş olsun canımya ne kadar dikkat edersen et sakınan göze çöp batarmış derler
bende aman terlemesin aman üşütmesin diyorum ama yine hastalanıyor yavrum
hiç bilmiyorum canım
ay sorma hayriyecim gözüm üstünde sürekli Allah korumuş poyrazı da
ama olacağı varsa da oluyor
merhaba canım hoşgeldin
saol canım teşekkürler malesef kaan emmeyi bıraktı 1 aaydır mama yiyor. mamalar saolsun:)çok geçmıs olsun canım kafana takma bu kadar anne troıt hastası olunca bebekte oluyor ne yazıkkı beım yengemde aynı senın gıbı 12 yasındakı kızı sedef hemde troıt hastası beterın beterı var yanı
tıp çok ılerledı artık kafana takma biseycıkler olmaz bu arada emzırıyormusun sen
masallahkaana kılo barı almıs bu sıcaklarda dr dedıgı gıbı
rabbım beterınden korusun
kaana ve kendıne ıyı bak
sanada çok geçmiş olsun canım dediğin gibi tiroit çok önemli doğru dengeyi bulmak zor kendimden biliyom cicilandda iyi eğlenceler:)günaydın kızlar ,mehmet batu uyudu,ben de arada nete gireyim dedim...cok şükür oglumun iye düzeldi,ama hala antibiyotiğe devam,14 güne tamamlıycaz.tarhan cok gecmiş olsun ben de son 10 günümü hastanelerde geciren biri olarak zor gercekten,bebeklerin hasta olması,keşke ben iye olsaydım onun yerine,idrar yaparken aglıyodu kuzum..tiroid cok önemli,az olursa zeka geriliği yapar cok olursa carpıntı,zayıflık,kalp hastalıgı..
saol canım yaa hastanelere git gel ayrı dert sonuç stresi ayrı dert zor gerçekten birde böyle belirsizlikler olunca stresartıyor sizede geçmiş olsuntubacım.inşallh en kısa zamanda iyi bir şekilde sonuçlanır ya.kaan da helak oluyodur iyce.
dün tahlil için çiş kaka beklerken daha iyi anladım seni.
çok ağlaDI KUZUM.SIKILDI.UYUYAMADI. o da ben de çok yorulduk.
gönlünü ferah tut ki iyi şeler olsun.
teşekkür ederiz teyzesiiiopuyorumnanaktantuğbacım çoook geçmiş olsunnn...
ohh meltemcim sanada kolay gelsin.. limonu denicem hemen
saol canım yaa moral verdin valla saçma bir düşünce ama oğluma tiroit hastalığı bıraktığım için kendime kızıyom sanki elimdeymiş gibi:)çok çok geçmiş olsun tatlım.Allah şifasını verir inş.hem bebişin için öyle deme bahtsız yavrum falan..çocuklar sevgi şefkatle büyürler eminim sizin ailenizde olduğu için ileride şükredecektir.ne parçalanmış aileler var çocuklar perişan.onunla böyle ilgilenen bir annesi olduğu için çok şanslı..
KAAN PAŞAYA sevgiler..
saol fundacım göktuşun keyfi yerindeyse müdahale etmemek daha iyi bence ama sancı çekerse o zamanda kendi yapsın diye beklemek bana yanlış geliyor.merhaba kızlarrrrr
saol hayriyecim sana karşı da mahçubum bu hastane telaşında kargo işi aklımdan çıkmış ama benim sütüm hepten kesildi o yüzden de pek üstüne düşmedim sütü olanın sütünü artırır belki ama bizim kesilen sütlere çare olmadı o ilaç.Canıııııııımmmmm çok geçmiş olsun ..kaancıımmm nazarmı oldun kuzum ne bu böle o doktordan o doktora teyzesi yaaaa bilmiyorumkismile canım için gitmiştir biliorum ama kaan annesini emin ol daha fazla üzmeyecektir her bir raporu temiz çıkacaktır inşallah ..hayatım bide şu var,zeka geriliği yada gelişme engeli düşünme sakın allah korusun siz önceden gidip tespit ettirdiniz bunun önlemi var tedavisi var hayatım.allah büyük..kilosunada maşallah annesine kıyamamış süpriz yapmış kaan kuzu.kilosu süper tekrardan maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?