2010 Nisan Anneleri

bide bugün dr a kan ilacını sordum elinde ferro sanol varmış onu verdi bana
dün bizde arkadaşla konuşurken dra ferrum yazdır ferro sanol hem dişlerde leke yapıyo hemde kıyafetlerde leke bırakıyo dedi bende dra söyledim dr da ferro sanolun emilimi daha iyi dedi kafam karıştı ne yapacağımı şaşırdım haaaa bide dr bana bu ilacı veriyorum ama bu sıcaklarda başlama bi 15 gün sonra kullanmaya başla dedi

evet tersine döndük aslında o kadar rahatsızım ki uyuyamıyorum her yerim ağrıyo az sonrada eşim için sahurluk hazırlarım zaten sonra yatarız artık
sen niye uyumadın

msn de kızlar ardı tubiş ve meltem sohbet guzel geldi yatmadım...
şimdiide kuzi uyndı...
hem annemdeyim eşime sahur hazırlıycam evdeyken kaynanamlara gidiyo yiyodu...
bide ben bilgsyr buldum ya sapıttım şimdi....nsı olsa gunduz paso uyurum evde bebişe bakn cok

şimdiide kuzi uyndı...
bide ben bilgsyr buldum ya sapıttım şimdi....nsı olsa gunduz paso uyurum evde bebişe bakn cok

kaydirigubbakcemile3

davulcu geçiyor sokaktan eşim sıcak diye oturma odasında yatmıştı pencereler açıktı davulun sesini duyunca oflaya poflaya kalktı ve pc başında beni görünce kollarını kaldırıp oynamaya başladı çokkkkkkk komikti yaaaaaaaaa bide kendiside gülüyo

bende bugün kızımı aşıya götürdüm ama aşı yaptırmadan geldik 18 ağustos yazmışlardı karta gittiğimizde 23 ağustos dedi dr takibinin tarihini yazmış hemşire buraya dedi zavallım eşimde işten izin almıştı aşıya götürmek için çünkü ben kendimi çok halsiz hissediyordum heryerim ağrıyordu ve üstüne üstlük bide ishal olmuştum o halde gidip bide geri dönmek sinirlerimi bozdu açıkçası ama bereket eşim arabayla götürdü böylece yollarda rezil olmadık haftaya herhangi bir gün getir dedi dr aşı için nasıl gitçem şimdi onu düşünüyorum inşallah iyileşirim o zamana kadar

Geçmiş olsun sana cnm. Sağlık ocağında mı yaptırıyosun aşıları. Bana da orda aşı tarihini değiştirip duruyorlar. Aşı kalmadı şu gün gelin falan diyorlar. Bence telefon numaralarını al gitmeden önce bir ara. Hem boşu boşuna gitmemiş olursun bu sıcakta. Ben hep öyle yapıyorum.

bende bugün kızımı aşıya götürdüm ama aşı yaptırmadan geldik 18 ağustos yazmışlardı karta gittiğimizde 23 ağustos dedi dr takibinin tarihini yazmış hemşire buraya dedi zavallım eşimde işten izin almıştı aşıya götürmek için çünkü ben kendimi çok halsiz hissediyordum heryerim ağrıyordu ve üstüne üstlük bide ishal olmuştum o halde gidip bide geri dönmek sinirlerimi bozdu açıkçası ama bereket eşim arabayla götürdü böylece yollarda rezil olmadık haftaya herhangi bir gün getir dedi dr aşı için nasıl gitçem şimdi onu düşünüyorum inşallah iyileşirim o zamana kadar

bide bugün dr a kan ilacını sordum elinde ferro sanol varmış onu verdi bana
dün bizde arkadaşla konuşurken dra ferrum yazdır ferro sanol hem dişlerde leke yapıyo hemde kıyafetlerde leke bırakıyo dedi bende dra söyledim dr da ferro sanolun emilimi daha iyi dedi kafam karıştı ne yapacağımı şaşırdım haaaa bide dr bana bu ilacı veriyorum ama bu sıcaklarda başlama bi 15 gün sonra kullanmaya başla dedi

Kızımda kullanmıştım ferro sanolu dişleri simsiyah olmuştu yavrumun. Uzunca bir sürede geçmemişti.

:gitme:[

canım bizim kilo alımımız iyi değil ,hastane günü ben çok geriliyorum çünkü idrardı kakaydı röntgen film derken biz yoruluyoruz kuzum bayılıyo zaten .diyorum ya bu sitede bir sen bir ben hastane kuşu olduk sanırım en korkak biziz ne olsa endişeleniyoruz hemen bilmiyorumkismile

biberon ucu sıkıntımız var evet ne önerirsin ? birde ben bugün yoğurt verdim öğleden sonrada şeftali havalara uçtu kaşığı gördükçe ama arka arkaya vermedim hep ara ara bekledim kucağıma alıp dolaştırdım ahhh çok yorucu ama ne yapaıyım .okulum da açılacak eylül 1 de ne halt edicem bakalım okul yakın arabam da var ama nasıl bırakırım çok zor :((

Biberon ucunu ben de değiştirecem, çok zorlanıyor, çünkü halen yeni doğan biberonunu kullanıyorum. Anne memesine çok benziyor diye bırakmadık. Memeyi bırakır diye korktum. Çok zor alıştık memeye de o yüzden. ilk 40 gün ağlaya ağlaya emzirmeye çalışmıştım:(

Buzdolabım bozuldu. Sağdığım bütün sütler çözülmüş. (Derin dondurucudakiler yani). Gece olmuş. Sabah farkettim. Bozulmamışlardır değil mieyvahedigeldismileeyvahedigeldismile. Bir gecede. Çünkü soğuklar halaa. Bugün onları vereyim. Yeniden süt pompalıycam artık. Tüüüüühhh yazık oldu o kadar emeğe:umursamaz:

çok mu uzak saglık ocagokı
şimdiide kuzi uyndı...
bak kaynanalara gönderme kocanı ne gerek vvar otursun evde yesın olurmu öyle sey hyatta ızınvermem bı komsumuzunda gelını kahvaltı hazırlamıyodu kocasına kaynanada yedırıyodu ölsem ızın vermem
Geçmiş olsun sana cnm. Sağlık ocağında mı yaptırıyosun aşıları. Bana da orda aşı tarihini değiştirip duruyorlar. Aşı kalmadı şu gün gelin falan diyorlar. Bence telefon numaralarını al gitmeden önce bir ara. Hem boşu boşuna gitmemiş olursun bu sıcakta. Ben hep öyle yapıyorum.
çok ıyı fıkır bızım saglık ocagıda uzaklastı bende öle yapayım barı
Biberon ucunu ben de değiştirecem, çok zorlanıyor, çünkü halen yeni doğan biberonunu kullanıyorum. Anne memesine çok benziyor diye bırakmadık. Memeyi bırakır diye korktum. Çok zor alıştık memeye de o yüzden. ilk 40 gün ağlaya ağlaya emzirmeye çalışmıştım:(

Buzdolabım bozuldu. Sağdığım bütün sütler çözülmüş. (Derin dondurucudakiler yani). Gece olmuş. Sabah farkettim. Bozulmamışlardır değil mieyvahedigeldismileeyvahedigeldismile. Bir gecede. Çünkü soğuklar halaa. Bugün onları vereyim. Yeniden süt pompalıycam artık. Tüüüüühhh yazık oldu o kadar emeğe:umursamaz:

bugun onları ver yerıne yenısını sag
yazık zıyan olmasın

kızlar herkeslere gunaydın
gece sohbet tatlıydı özgenın annesı var benım kız 8 den berı ayakta napcasam bugun ruh gıbı dolanırım artık:enbuyukkk:

günaydın hatunlar yine sıcacık güneşli bir yaz sabahından merhaba herkese:))artık yağmur istiyorum yağsın serinlesin her yer yaaa geçmişe bakamıyorum gizoştan inşallah herkescikler iyidir bu hafta sonu cumartesi günü dünürler bize geliyo iftarazemuszemus ayy göktuşumu çok özlemiştim çok iyi gelicek valla fundayla ikimize zaten bebişler kucağımızda emzirirken sohbet ediyoz artık bol bol çok komik oluyo bazende babalara bırakıyoruz :))ben bugün niyetliyim rabbim kabul eğler inşallah ama şimdiden çok susadım bu akşam annemlere gideceğiz iftara yemek olayı yok valla ben oruç tutmasamda eşime öyle güzel sofralar hazırlıyorumki bizimkisi birazcık yemek seçer yemekten sonra tatlısı illa çayla gelecek yani çay öyle tek servis edilmeyecek ama tatlıcılar sağolsun o görevi alıyolar elimden:))

hayriyeciğim canım nasılsın poyrazım nasıl canım onlinesın

herkeze günaydınnn ne kadar çok geçmiş birikmiş dün saat 7 den sonra epey kaynatmışsınız :))))

canım sanada günaydın poyraz yine huysuz sebebini çözemiyoruz hala.kendini birey saydı kök söktürüyo bize..canım benim eşimde pek titiz aynen dediğin gibi çayla tatlısı fındığı fıstığı gelecek önüne..herzaman tatlıda yapamıom hazır alıom ama hazırladı beğenmio deli illa sen yapacan dio bana..beni delritmek niyeti işte :)))

hayriyeciğim demekki bu karadeniz uşakları böyle canım bazen arkadaşlarım akşam eve yemek yapamayınca çay kahvaltılık türü şeylerle geçiştiriyoruz diyo valla şaşıyorum bizimki asla yemez çok önemli bir sebebi olması lazım yoksa illa bir çorba dahi olmasını ister canları sağolsun canım bizim bir dediğimiz iki olmuyoya olsun yedikleri bir yemkte bizim için çok önemli değil ben zevk alarak yaparım ama çok yorgun değilsenm canımcım bizim kızdada var o artık uykuya eçmemk için direniyo birde sabah 6 dedimi uyanıyo oyun oynamak sohbet etmek istiyo zilli yaa bunlar babalara çekmişler demekki hizmet arıyolar canım:)))

allah yardımcın olsun 20 kişi 2 çocukla az değil hani..sen şimdi becerikliliğinide döktürürsün ohhhh bende geliooomm banada yer aççç:)) kolay gelsin bacım[/COLOR

filiz maşallah sana emin adımlarla ilerliyosun.kız mavişden nie bahsetmion hiç.maviş nasıl?

yaa bakıyorumda oğlumun huysuzluğu her bebede var.bu ayda onların kuduruk ayı demekki..bakalım beklioz işşalah düzelir.gece gene ağlayarak uyandı ağlamasından mamasını içemedi yavrum ya.böle olunca elim ayağım birbirnr karışıo bi yerimi ağrıyo die.ya bide niye benim oğlum çalar saat gibi hep 6 da uyanıo.nasıl uzatacam ben uyku saatlerini yaaa

dün sinirlerim tepemdeydi kızlar.önceki geceden iftar için 3 çeşit yemek yapmıştım.dün kayınvalidem arıyo beni(bugüne kadar benim yemeğimi,sahurumu düşünmeyen kadın) evine geçiorum iftrlığın varmı?patatesle tavuk kızartıcam pilav yapıcam.dedim noluyo yaa emri vak..dedim benim yemeklerim var gerek yok..olsun ben gene yapayım çeşit olsun dedi yaaa.eve bi gittim akşam evin kadını gibi sıvamış kolları mutfakta iş yapıo bu ne rahatlık yaaa.sanki yemek yok evde.oğluna şirin görüncek ya bak geldim yemeklerizini yaptım gibisinden.sinriden çatladım ayol.iftara da bizdeydi bende annemi yollamadım babamıda çağırdım kalabalık iftar yaptık ohh oldu..sanki bana bi karları var yaa.gelip evimde saltanatlık sürüolar.kocamada dedim bu son istemiom bidaha misafirliğini bilsin bu evin kadını var..off gene darlandım

hayriyeciğim demekki bu karadeniz uşakları böyle canım bazen arkadaşlarım akşam eve yemek yapamayınca çay kahvaltılık türü şeylerle geçiştiriyoruz diyo valla şaşıyorum bizimki asla yemez çok önemli bir sebebi olması lazım yoksa illa bir çorba dahi olmasını ister canları sağolsun canım bizim bir dediğimiz iki olmuyoya olsun yedikleri bir yemkte bizim için çok önemli değil ben zevk alarak yaparım ama çok yorgun değilsenm canımcım bizim kızdada var o artık uykuya eçmemk için direniyo birde sabah 6 dedimi uyanıyo oyun oynamak sohbet etmek istiyo zilli yaa bunlar babalara çekmişler demekki hizmet arıyolar canım:)))

aynen canım.benimki kahvaltıyı sahurda bile yapımıo.ya börek istio ya pizza yada hamur işi başka şeler.canımı alıo yaaa.bende yemek yapmaktan zevk alıyorum ama gece çok zor oluyo.tam dinlenme zamanımda yemeğe girişiyorum..

günaydın hatunlar yine sıcacık güneşli bir yaz sabahından merhaba herkese:))artık yağmur istiyorum yağsın serinlesin her yer yaaa geçmişe bakamıyorum gizoştan inşallah herkescikler iyidir bu hafta sonu cumartesi günü dünürler bize geliyo iftarazemuszemus ayy göktuşumu çok özlemiştim çok iyi gelicek valla fundayla ikimize zaten bebişler kucağımızda emzirirken sohbet ediyoz artık bol bol çok komik oluyo bazende babalara bırakıyoruz :))ben bugün niyetliyim rabbim kabul eğler inşallah ama şimdiden çok susadım bu akşam annemlere gideceğiz iftara yemek olayı yok valla ben oruç tutmasamda eşime öyle güzel sofralar hazırlıyorumki bizimkisi birazcık yemek seçer yemekten sonra tatlısı illa çayla gelecek yani çay öyle tek servis edilmeyecek ama tatlıcılar sağolsun o görevi alıyolar elimden:))
allah kabul etsın ilk mı tutuyosun bız artık susmıyoruz
hayriyeciğim canım nasılsın poyrazım nasıl canım onlinesın

herkeze günaydınnn ne kadar çok geçmiş birikmiş dün saat 7 den sonra epey kaynatmışsınız :))))

canım sanada günaydın poyraz yine huysuz sebebini çözemiyoruz hala.kendini birey saydı kök söktürüyo bize..canım benim eşimde pek titiz aynen dediğin gibi çayla tatlısı fındığı fıstığı gelecek önüne..herzaman tatlıda yapamıom hazır alıom ama hazırladı beğenmio deli illa sen yapacan dio bana..beni delritmek niyeti işte :)))
o kadar temızlıgın arasında iyi valla dun ne işler yaptınn hamarat hatun

butun bebekler mutlaka uyanırmıs 5 te yada 6 da
sımdıkten alıstırmayın bukadar hızmete

evet meltemciğim ilk kez tutuyorum geçen sne tutamamıştım bu senede ilk kez yani iki snede ilk kez aslında:))çok susadım yaa halbuki yemekten çok şişe şişe su içtim sırf susamamk için rabbim kabul eğlesin bizdede derler erken kalkan bebk hayırlıdır rızkını arar derler canım

hayriyeciğim inan en sinir olduğum şey benim evimde kayınvalidemin kendi evi gibi davranması benim ev taşınırken yatak odamdaki dolabın yerine kadar karışmıştı çok sinir etmişti beni canım ayyy beterin beteri var geçen akşam eşimin yeni evli bir arkadaşı çaya geldi anam kadın kıza dermişki senin ayak parmakların neden aynı hizada pantalondan bacakların sanki çarpık gibi duruyo daha yeni 3 aylık evli birde düşünebiliyomusun aynı binada altlı üstlü oturuyolar ve yemek olayı ortak kayınvalidede bulaşık makinasına atmazmış bulaşıkları illa gelin yıkasın diye sabah kahvaltıyı bile kız aşşaağı iner hazırlarmış biraz fazla uyusa neden bu kadar uyuyosun dermiş aşşağı inmese surat yaparmış nedn gelmedin diye yok canım yaa iyiki ben geliniolmamışım benim kayınvalidem çayımı bile ayağıma getiri ALLAH için şimdi erken kalksam uyu kızım der kahavaltı hiç hazırlamamıştırım o varken bana hiç iş yaptırmaz şimdi beterinde beteri var valla kıza dedim iyi sabrediyon diye yoksa ben onu evime bile sokmam yanına gitmeyi bırakta dedim:))

hayriyeciğim inan en sinir olduğum şey benim evimde kayınvalidemin kendi evi gibi davranması benim ev taşınırken yatak odamdaki dolabın yerine kadar karışmıştı çok sinir etmişti beni canım ayyy beterin beteri var geçen akşam eşimin yeni evli bir arkadaşı çaya geldi anam kadın kıza dermişki senin ayak parmakların neden aynı hizada pantalondan bacakların sanki çarpık gibi duruyo daha yeni 3 aylık evli birde düşünebiliyomusun aynı binada altlı üstlü oturuyolar ve yemek olayı ortak kayınvalidede bulaşık makinasına atmazmış bulaşıkları illa gelin yıkasın diye sabah kahvaltıyı bile kız aşşaağı iner hazırlarmış biraz fazla uyusa neden bu kadar uyuyosun dermiş aşşağı inmese surat yaparmış nedn gelmedin diye yok canım yaa iyiki ben geliniolmamışım benim kayınvalidem çayımı bile ayağıma getiri ALLAH için şimdi erken kalksam uyu kızım der kahavaltı hiç hazırlamamıştırım o varken bana hiç iş yaptırmaz şimdi beterinde beteri var valla kıza dedim iyi sabrediyon diye yoksa ben onu evime bile sokmam yanına gitmeyi bırakta dedim:))

ay aman canım benim o arkadaşınki gibi olsa kafayı yerim ben..ben agresifim kötü şeler olur sonucunda yani.ya benim kayınvalidemden de kötülük ,bi laf görmedim tamamen ii niyetinden yardımcı olmak için yapıo ben çalıştığım için..ama düşünemio işte kaç yaparken göz çıkartıyo.bi hazır sofraya otur dio mesela.acıyo bana ama acırkende bütün evime hakim olmaya çalışıo ben ona sinir oluyorum..

mrb hanımlar nasılsınız.ben kızı uyuttum bu gün iftara misafirim var yavaş yavaş başlıcamda bize size bakayım dedim umarım keyifler yerindedir....

Back
X