• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Nisan Anneleri

merhaba hanımlar çok önceleri üye olmuştum ama siteye girmiyordum evde canım sıkıldı bi bakıyım dedim artık sürekli buralarda olacam beni aranıza alırsınız heralde :) oğlum 30 nisan doğumlu...

o zaman facedeki sayfamizada gel sekerim KADINLAR KULÜBÜ 2010 NİSAN ANNELERİ
sayfanin adi

merhaba hanımlar çok önceleri üye olmuştum ama siteye girmiyordum evde canım sıkıldı bi bakıyım dedim artık sürekli buralarda olacam beni aranıza alırsınız heralde :) oğlum 30 nisan doğumlu...
hoşgeldinnn benim kızımda 27 nisan dogumlu

fatoşcum baktım gerçektende kullanışlı bişeye benziyoo mama sandalyesi alma fikrim yoktu yersorunundan dolayı ama bu alınabilir daha sonrada rahatlıkla uzun bi süre kullanır..Dur bakim hepsiburada veya gittigidiyorda varmı?

slm kızlar napıyonuz dukkana geldim yemek yapmaya gitcm sonra....
bu arada kocam dukkan tutmuş bilin nede kendi abi ve ablasını dukkanlarının dibinde......
şok şok şok

canım seninde kocan demekki keendi isteyerek yakınlaşıo onlara.sen ailenden uzaklaştın ama ??ee hani herkezden uzak kafa dinleyecektin ne oldu..bu erkekler böle kendi ailelerini zararsız sanıp kıçlarına girmeye bayılırlar..

slm kızlar napıyonuz dukkana geldim yemek yapmaya gitcm sonra....
bu arada kocam dukkan tutmuş bilin nede kendi abi ve ablasını dukkanlarının dibinde......
şok şok şok

slm cnm

amanın senin bu goca sen kaçtıkça o içlerine çekiyooo seniii ne yapmalı bilemedim ki

ahh ne güzel sizin hamileliğiniz geçmiş:)
bende 2011 nisan annesiyim
inş. şu bulantılar çabucak geçer
canımdan bezdim çünkü

canımdan bezdim çünkü

geçicek geçicek merak etme.çok zor gerçekten ben5 ay kustum hemde7-24.ama bak şimdi oğluşum kocaman oldu.sanki zaman geçmiyor gibi gelsede geçiyor.hamileleiğiinin ne olursa olsun keyfini çıkar çok hoş bir süreç çünkü.

canımdan bezdim çünkü

bizde aynı senin dediklerini diorduk ama zaman okadar çabuk geçtiki hamilleik günlerimizi hepimiz çok özledik..bugünleri dolu dolu yaşa canım.bulantıların 3.ayda tamamen gider merak etme.sana sağlıklı huzurlu bi hamilelik diliorum canım..

sanki hep böle olucakmışım gibi.
allahım kurtar diyorum
tşk ederm yorumlarınıza.

ilaç kullandınızmı hiç?
bana metpamid verdi günde 1 tane içiyorum ama pek iyi gelmiyor

HOŞGELDin aramıza nye almaylı hayatım burası nisan annelerine açık bi topik..oğlun nasıl ?adı ne ?a.s.

oğluşumun adı hızır deha teyzesi ...tek sorunumuz var emmiyo mama yiyo bu yüzden biraz üzülüyorum başka sorunumuz yok çok şükür,maşallah oğluşum beni uykusuz bile bırakmıyor bide emseydi çok iyi olacaktı...

valla murat taksi parası.mama sandalyesi için acayip bir para.

he valla ya bende fiyatına bakmadan alırım dedim ama mama sandalyesi için okadar para veremem..seneye kendi evimize geçince daha genç odası alıcammm ..

canımdan bezdim çünkü

ahh ahh arkadaşların dediği gibi okadar çabuk geçiyorki zaman nasıl geçti anlamıyosun...

benim sadece 2 hafta bulantım oldu onuda beyaz nohut çubuk kreker ve patates haşlaması yiyerek atlattım...
sana tavsiyem bol bol gez eglen

Hanımlar çok moralim bozuk senağlamasenağlama Dün kontrole götürdüm Çağlarımı. 2 ayda ancak 1100 gr alabilmiş. 6,950 gr ve 66,5 cm olmuş. Baş çevresi 41 cm. İdrar tahlili ve kültürü verdik. Sonucu 3 gün sonra alacağız. Beslenmesinde anne sütü diye ısrar ediyordum. Demek ki sütüm yetmiyor. Sağdığımda 150 cc'den çok çıkıyordu halbu ki. Ama artık sütümü verdikten sonra dayayacağım mamayı. Zaten doktoru da beğenmedim. Bizim doçent doktorumuz hastaneden ayrılmış, başka bir doktora gittik. Adam" kilo alımı az" diyor. "Ek gıdalara geçelim mi" diyorum. "Yok gerek yok" diyor. "Mama verin diyor" ancak. Kulağını-Burnunu-Boğazını kontrol eder ya doktorlar. kulağından bir koku geliyor dedim. Baktı kulağına "kulağını pek göremiyorum" deyip bir yorumda bulunamadı. Ne biçim adamlar doktor oluyor yaav :oklava: Bundan sonra her emzirmeden sonra dayayacam mamayı oğluşuma beslensin kilo alsın, büyüsün yavrum. Başka doktor içinde arayış içine gireceğim. Eski doktoruyla irtibata geçsem başka bir hastaneye transfer oldu mu bilmiyorum. Zaten çalıştığı hastanenin bizim bankayla anlaşmalı hastane olması lazım. Olmazsa doğum yaptığım hastanedeki ilk doktoruna götürürüm. doktor iyiydi ama eve uzak diye onu bırakmıştık. Naapalım gider geliriz anneme yakın.

Bu arada buzdolabım bozuldu. Bu sıcakta başıma geleni görüyormusunuz. Mutfağa girmek bile istemiyorum. Bugün tamirci arayacağız. Olmazsa yeni dolap alacaz. Masraf üstüne masraf :çok üzgünüm::çok üzgünüm: Dondurucuda çözülen sütleri verdim oğluma. Oysa işe gidince kullanacaktık onları:( Napalım sağlık olsun

Birazdan anneciğim gelecek. Spora gidecem. Biraz stres atarım belkimkaydirigubbakcemile2
canım bence kilo alımı okadarda kötü değil yaa niye canını sıkıyon kii ama yetmediğine eminsen mama ver yada meyve suları falan doktor çok önemli yaa bence içine sinmiyorsa mutlaka değişbuzdolabın bozulmuş canım başka şeye geleceğine buna gelsin ama yazık olmuş sütlere
günaydın kızlarr ve bebişlerr..

dün koşturmacalı,yoğun bi gündü... sağolsun anem sabahtan gelip utkuyla ilgilendi de kolay atlattım.. ama aynı günde terasa emülzer kauçuklu zift mi ne naneyse bide içine benzin karıştırıldı .. onun dökülmesi ve heryeri benziiin ziift kokuları sarması hoş olmadı.. kafayı bulduk evin içinde ayoll :))) allahtan 2-3 saate koku uçup gitti de milleti akşam narkozlamadık yani :))) ayy ramazanda hiçbişey yemiyo yaa.. suya dayanan misafirlerim çorbadan sonra masadan kalkmak istese de yemeklerden ve pilavdan zorla yedirdim :))) hehe.. bütün gün uğraştım sonuçta.. ama pilav kaldı bayaaca.. bende eltime,anneme,ananeme,kendime pay ettim.. bu akşama yemek derdim yok :))))

hıı bide uğur aslanbugün-yarın bursadaymış.. o bahane de merinos parkında ramazan eğlenceleri oluyomuş.. ramazan bitti ben yeni duydum :))) akşam iftardan sonra oraya bi gidelim diyoruz.. ordanda kültürparka.. inş. utku paşa sorunçıkarmaz da arabasında gezeruslu uslu.. bize de değişiklik olur...

ben ni geçmişe bakayım..
hem misafir hemde dam işi baya yormuştur canım bugün keyfini çıkar bari uyu dinlen ama akşam tabii uğur aslanı dinler de enerji atarsın canım ohh sefan olsun gez bacım biz gezemiyoz sen gez bari yerimize
günaydın arkadaşlar...
herkes iyidir inşallah.bu aralar pek vakit bulamıyorum ya.
dün defneyi odasına geçirdik.artık orda ama ben dayanamdım yere yatak attım .orda yattım.alışana
kadr böle devam edecem.
hastalığımızda daha iyiye gidiyor maşallah.
kızlar ben hergün ağlıyorum ya.okul başlayacak 1 eylülde.offfffffff çok canım sıkılyor ya.
nasıl yapacam bilmiyorum.eşimle dönüşümlü bakacağız inşallah.eğer komşum kabul ederse
yarım saat 45 dakika bakacak.sonra eşim okuldan gelince alacak.eşim sabahçı ben öğlenciyim.
ya inşallah kabul eder ya.keşke annem burda oturuyor olsaydı.
canım omu alşına kadar yoksa senmi ayrılamıyosun yavrucundan valla ben ayrılamıyom nasıl olcek hiç bilmiyorum yaa üzülme canım mutlaka bi oluru olur yaa çalışan annelernin ortak sorunu bakıcı olmazmı komşuyla nereye kadar anneler başa taç valla lmadı insan boşlukta gibi
günaydın kızlarrr
çokk uykum varr ama yusuf çuk dinlemiyor tabii
dün gece beşiğinde yatırdım sabah sözde oyalanıyor kendi kendine ama çığlık çığlığa sonra da mızmızlanmaya dönüşünce dayanamadım yalnız bırakmaya
şimdi anakucağında kızlarya anakucağında da tek bırakamayacağım sanırım geri geri gidiyor nasıl hareket ettiriyor koca şeyi bilmiyorum resmen kapıdan çıkacak birde hoşuna gidiyor sormayın
sizler nasılsınız?
artık büyüdü annesi yakında arkandan senle gezecek ayy
selam kızlar 1 aydır memlekette idik internet olmadığı için giremedim maalesef.benim yakışıklı 7 kilo olmuş.doktor az kilo almış dedi.sıcaktan zayıfladı zaten yavrum.ek gıdaya geçebilirsin dedi.yavaş yavaş kaşık maması meyve püresi ve yoğurda başla dedi.günde 2 kere mama veriyodum.yetmemiş demekki oğluşuma.bu arada kızlar ya ben hala regli olmadım benim durumumda olan varmı.geçmişi okuyamıyorum çünkü vaktim yok.bu arada tarhan çok geçmiş olsun canım.içini ferah tut.bebişin mutlu ve huzurlu görünüyormuş bak hiç bişiy çıkmaz merak etme.
hoşgeldin canım bizlerde başladık ek gıdalara regl olmayanlar var daha ben ldum 2 defa bidaha olmama gerkiyor ama olmadım geçiyor bugünlerde
bu arada yazamadan duramıycam....
eltimden ve kaynanamdan nefret ediyorum....
özelliklede eltimden iki yıldır kouşmuyorum ve benle barışmak için meydan kolluyo....
bana neler yaptı hem maddi hem manevi...
manevi yönden hala yapmakta,valla ayağım takılsa düşşem ondan biliyourm artık...
kaynanamla bir oldular neler yaptılar halada yapmaktalar....
azönce bir telefon aldım komşumla konuşuyordum evde olmadığım için meraklanmış,bana diyorki özge mahallede senin anacı olduğun,eşini karı köylü yaptığın konuşuluyo bunu diyen de kaynanan....
bir toplulukta demiş,ben istemediğini zorla aldığını,vazgecirmek için oğlunu çok uğrastığını demiş,hatda tum borçları zorlukları yıktık ustune genede kaçmadı demiş....
eşim hala sen benim annemi seviyorsun diyo ya...nefret ediyorum....
ahh ahh daha neler var ama sölencek hele bana yapılanlar zaten kuşkulaıyordum ama öğendim iğcene...
siz siz olun kaynananıza evinizin anahtarını vermeyin....
offf allahım sen yola getir kendi başlarına dolansın inşlh
aman canım yaa boşver şu kaynanaları bende de var aynı sıkıntı biliyosun sen kendinden emin ol gerisi boş 5 seneden sonra benim koca yola geldi ama şimdi önce ben bana hak veriyr allah er yada geç herşeyi başlarına çevirecek merak etme sen kendini üzme çcuğunla ilgilen hayatına mutlu mutlu devam et onları hiç takma bile

çooooooooook yoruldum.bi ara verdim.evde temizlik var.eşim oruç ben yapıyorum.ona da kıyamıyorum.
benim temizlikçi kadın son geldiğinde bna bi kelek yaptı.bi daha almam dedim eşime.başka kadın da tanımıyorum.
bulamadım da.neyse az kaldı.ama bittim ya offfffffffffff.
en güzeli insanın kedi yaptığı iş valla ben işimi asla kimseye yaptıramma zaten bilmelerde illa herşeye el atarım ben kadından daha çok yaparım ama mecbur odumu durum başka hoş hamile iken hasta hasta yapmıştım eşimlle ben yine almadım yaa
slm herkselere uzun zamandirli yazmadim cünki tatildeydim bu pazartesi döndüm yine almanya ya hepiniz iyimisiniz arkadaslar,gecmisi okuyamadim cok uzun...
hoşgeldin canım bizler çok şükür iiyiz sen nasılsın bebiş nasıl
kızlar hepinize merhaba.uzun zaman oldu takip edemedim sizi.en son haziran ayında bakabilmiştim.kızım tam 4 aylık oldu.size sorum şu.oruç tutuyormusunuz acaba.lütfen buna cevap yazın evet yada hayır yazmanız bile yeterli.bu konuyu konuşmuşsunuzdur eminim ama geçmişe bakamıyorum.ben tutmadım hiç ama acaba tutabilirmiyim diye düşünüyorum.bir taraftanda sütüm azalırda bebeğe yetzmezse diye korkuyorum.tutanlarda böyle bir sorun oldumu acaba.
ben tutuyorum canım biraz zor oluyor ama hamile ikenki ooruçlarım hala duruyor yaa buda biriksin istemiyom kötülendiğim zaman tutmuyorum ama eskisinden daha fazlla sütüm çok şükür sadece 7 de falan biraz mama yapıyom o kadar
slm kızlar beni unutmadınız inşallah..

iki aydır tatildeydim mersinde hiç bakamadım.. bu sabah acil dönüş yaptık annem rahim ameliyatında şuan lütfen dualarınızı esirgemeyin :((
unuturmuyuz canım hoşgeldin geömiş olsun canım annene allahım acil şifalar versin
bugun kuzeye bebek yoğurdu aldım danino benim yoğurdum diye bir bebe yoğurdu çıkarmış,bu meyvalı yoğurtların kutusunda 4 lü satılıyo ama onlardan az buyukçe....
ve normal bizim yediğimi yoğurlar gibi değil daha cıvık ve sulu.... bu arada keçi sutu ile yoğurt tutmuyor...
ben pınarın büyüme sütüyl mayaladım ama tadı ekşmsi geldi sevmei ama bugun verdğim bu yoğurda bayıldı...
içine seftali rende yaptım...hem yoğurt uykuda yapıyor...
sonra havuç suyu denedik bugun ilk defa....
dedes bir süru meyva almış ama hangileri bu ayda verilebilir....
ananas-kivi- nar-incir-siyah üzüm sizce erken bunlar için değilmi....
ooo kuzeyimiz büyümüş yaa üzüm bile yermiş ben daha vermedim ama hvuç suyunu bende deneyecem bakalım azıcık daha büyüsün sonra
geçmişi şöyle bi okudum hatırladıklarımı yazayım keçi sütünden yoğurt yaptım ben bebişim beğendi ama pütür pütür oldu belkide ben yapamadım yapan varsa yorumlarınızı bende beklerim
bu arada regl olmayan varmı demişsiniz bende olmadım daha
buarada ben daha 4-9 bezi kullanıyorum
benim kızında kilo alımı az ben ek gıdaya başladım meyve suyu felan.umarım idrarında bir şey çıkmaz çıkmazsa doktor mama diyecek ama ben vermeyi düşünmüyorum doymuyor olsa ağlardı değilmi yanlışmı düşünüyorum acaba
sütün yetiyor mam kilomu aldırmıyor ondanmı doktor mama diyor acaba inşallah tahliller temiz çıkar canım
Hanımlar çok moralim bozuk Dün kontrole götürdüm Çağlarımı. 2 ayda ancak 1100 gr alabilmiş. 6,950 gr ve 66,5 cm olmuş. Baş çevresi 41 cm. İdrar tahlili ve kültürü verdik. Sonucu 3 gün sonra alacağız. Beslenmesinde anne sütü diye ısrar ediyordum. Demek ki sütüm yetmiyor. Sağdığımda 150 cc'den çok çıkıyordu halbu ki. Ama artık sütümü verdikten sonra dayayacağım mamayı. Zaten doktoru da beğenmedim. Bizim doçent doktorumuz hastaneden ayrılmış, başka bir doktora gittik. Adam" kilo alımı az" diyor. "Ek gıdalara geçelim mi" diyorum. "Yok gerek yok" diyor. "Mama verin diyor" ancak. Kulağını-Burnunu-Boğazını kontrol eder ya doktorlar. kulağından bir koku geliyor dedim. Baktı kulağına "kulağını pek göremiyorum" deyip bir yorumda bulunamadı. Ne biçim adamlar doktor oluyor yaav Bundan sonra her emzirmeden sonra dayayacam mamayı oğluşuma beslensin kilo alsın, büyüsün yavrum. Başka doktor içinde arayış içine gireceğim. Eski doktoruyla irtibata geçsem başka bir hastaneye transfer oldu mu bilmiyorum. Zaten çalıştığı hastanenin bizim bankayla anlaşmalı hastane olması lazım. Olmazsa doğum yaptığım hastanedeki ilk doktoruna götürürüm. doktor iyiydi ama eve uzak diye onu bırakmıştık. Naapalım gider geliriz anneme yakın.

Mesajımda ek gıdalarla ilgili kimse yorumda bulunmadı. Çoğunluk veriyorsunuz galiba meyva-yoğurt falan. Ne zaman başladınız vermeye. Benim oğluşum 22'sinde 4 ayını dolduruyor. Ne ile başlasam acaba. Doktor verme diyor ama sadece anne sütü de yetmemiş mama ver diyor. Mama yerine doğal meyve sebze versem olmaz mı ki? Çok heyecanlıyım
bizimde tam 4 ayını doldurdu bende meyve suları veriyom ama benimkini kilo alımı normal düzeyde bence meye suları ile başa eğer anne süü alıyosa yoğrt falanda ver ben oruç tuttuğum için günde bi defa mama veriyom o kadar iki günde bir de meyve veriyom bunun dışında hep anne sütü alıyor
ewt elemeye başlıyorum hayırlı ve uğurlu olsun kızlar....
bu bahar tezmizliği gibi bişi oldu...[/QUOTE
70 ten 47 ye ne büyük eleme olmuş ama
JALE yi unuttum ya :) bi ara bana da iki yemek tarifi veriver aklima takilan bisey olursa sana face den yazarim yarin mesela mercimekli kofte deneyecegim ama haslanmis patatesli biliyosan bana kendi tarifini yaz oki
geçmiş olsun canım yaa belini incitmişsin inşallah geçer bende de var ama beniki süt veriyom gece açık kalıyor ee klimada açık soğuk vuruyor anlayacağın
günaydın kızlarrrr.

kızım bugün büyük bi yaramazlık yaptı...
oyun halısını tv sehpasının önüne koymuştum ama çok yakın değildi.alt katta da radyasyonu emsin diye küçük kaktüslerim vardı.
benim kız debelene debelene oraya kadar gel kaktüsleri tepikle,hoparlörleri devir.
bi geldim heryer toprak içinde.Allah tan ayağına pijama vardı da batmamış dikenler.

nasıl o kadar gelebilmiş anlamadım. bi de gülüyo zilli.
aaa yaramazlıklarda başlamış yaa iiki o dikenler batmamış yaa allah korumuş canım prensese çok dikket etmek grek hareketli olcak sanırım
Mama sandalyesi alan var mı diyorum kızlaaar? Alooo. Kİmse cevap yazmamışcokacimcoook

slm kızlar ..işlerim yoğun yazamadım bitürlü.üstüne çok yorgun ve uykusuzum.dün akşam kuzenlerimle sahura kadar oturduk yedik içtik güldük valla çok keyifliydi gecemiz.sahura yeyip yattık tabi onlar yattılar ben oğlum sayesinde sürekli uyu uyan durumundaydım.şuan uyku akıo gözümden:( ama dün kaynanamdaki iftarda pek hoştu.kayınvalidem döktürmüş resmen.harika şeler yapmıştı.poyraz tam iftar saati huysuzlandı ağladı sürekli bende kocamla dönüşümlü yemek yedim.önce o yedi ben çocuğa baktım sonra ben yedim o baktı filan.oğlumla uğraştığım için kılımı kıpırdatmadım tabi.böyle daha sayılıyorsunuz buarada valla.ayağıma çaylar tatlılar getirmeler filan..pek hoşuma gitti.velhasıl dün gecem uykusuzluk dışında süperdi.keşke her akşam biyere gitsem yaaa:)))) pek ii oluyo :)))
ohhh sefan olsun yaa bizede öle kaynana gerek birazdan yazcam inşallah dün gece görümceme gitmiştim başıma ne getirdiler yaa sen keyfini çıkar canım yaa maşallah size zaten tam yemek zamanı bu çocuklarımn ağlama krisleri tutuyor yaa ee hayat müşterek canım mecbur bakacaklar
bende almadım ama alacağım.az daha büyüsün kendi kendine otursun alacağım mutlaka.rahatlık bence.

bende mama snadelyesi almadım ama alırmıyım onuda bilmiyprum açıkçası gerek varmı acaba hiç de düşünmedim

ayy hele şükür alıntılar bitti yaa bu çocuklardan yazmaya bile vakit yok pc açık ama ben bakamıyom tabii neyse
dün görümcem yemee çağırmıştı biz kayın validemle altlı üstlüyüz neyse gittik yemek yenildi benim oğln durmuyor zorla yemek yedik babaı ile dönüşümlü olarak neyse yemketen snra süt verim dedim sıpanında emeceği tuttu 25 dk falan yedi neyse yusufu göndermiş kaynana olcak cadoloz çabu olsun namaza gidecez iş var sofrayı kaldıramadan meme verdim yaa neyse kaldırmışlar herkes namaza gidecek görümcem allah var ben gitmemeyim demi ama camiyede gitmek istiyor neyse bulaşık makineside bozulmuş 15 kişide iftara çağırmış kaynana diyoki ne yapa bildiysen yap benim şarteller attı annne dedim zaten bişey yapamam yasin kkanepeden düşer babası yanınada diye gelmişim işt biri klcak yanında obakar yok dedi kanepeden düşer ağlar gelsin beraber yıkarız aman allahım mor oldu resmen hee kız yorulmasın gelin salak nasılsa neyse ama yine dayanamadım ıkadım bulaşıkları yazık kadıncağız oruç oruç ağır ağır yemekler yapmış yorulmuş allahım hayrımı kabul etsin bana geldiğinde de yapar ama önceden böyle değildi bize karşı neyse düzeldi allah korkusu girdi içine ahh kaynanada düzelse biraz bi leine sağlık demedi yaa görümcem kaç defa dedi keşke yıkamasaydın namaza giderkende sakın yıkama çoktur gelelim beraber yıkarız dedi bende bu evden bi çıksam hayırlısı ile bi uzaklaşsam ahh ahh

oğluşumun adı hızır deha teyzesi ...tek sorunumuz var emmiyo mama yiyo bu yüzden biraz üzülüyorum başka sorunumuz yok çok şükür,maşallah oğluşum beni uykusuz bile bırakmıyor bide emseydi çok iyi olacaktı...

maşallah adını da pek beğendim :))allah hayırlı yazılar yazsın tüm yavrulara.sanırım ikinci çocuğun:))canım emmeme sorununu burda çoğu anne yaşadık.benim oğlumda mama ile besleniyor.hatta mama takviyesi yüzünden gitti sütler:(( dünyanın sonu değil yani bende çok üülüorum ama yapacak bişi yok ek gıdalara başlayınca biraz olsun üzüntüm hafifedi.sen başladınmı ek gıdaya oğluşun kaç kg buarada

maşallah adını da pek beğendim :))allah hayırlı yazılar yazsın tüm yavrulara.sanırım ikinci çocuğun:))canım emmeme sorununu burda çoğu anne yaşadık.benim oğlumda mama ile besleniyor.hatta mama takviyesi yüzünden gitti sütler:(( dünyanın sonu değil yani bende çok üülüorum ama yapacak bişi yok ek gıdalara başlayınca biraz olsun üzüntüm hafifedi.sen başladınmı ek gıdaya oğluşun kaç kg buarada

evet canım dünyanın sonu değil tabi ama üzülüyo insan annelik emzirirken daha güzel sanki :) evet 2. oğluşum...:))ek gıdalara bugün başladım armut tattırdım yarında elma deneyeceğim yavaş yavaş başlıyoruz kaşıkla yemeye...şuanda 7200 kg

bu arada kızlar bişey diyecem şimdi yaz yaa hertürlü meyve var kışın bukadar çeşit olmayacak hazır üründe kullanma pek bana doal gelmiyor ne yapabilirim acaba şeftaliyi marmelat gibi yapsam şekersiz olarak kavanozda saklasam bozulurmu sonuçta hazır ürünlerde bozulmaması için kkoryucu madde mutlka var bide bu ürünlerde jelatin varmış oda bebek için ii değimiş bide domuz yağından üretiliyomuş yaa pek güvenemiyorum sizce meyveyi nasıl saklamalıyım önerilerinizi bekliyorum sebzeler yine konserve şekline saklanıyor ama meyve yaa

Back
X