ayy bide yazmayı unutmuşuum:)) amaan ne büyük kayıp :)) bugün sabahtan beri kıçımın üstüne oturmadım desem yeridir.. yani dün sabahtan beri demeliyim sanırım saat itibariyle :)) hehe.. ütü yap bütün odaların camlarını sil.. çerçeveleri domestosla ovala.. perde yıka yerine as :) oyyy.. uzana uzana bi hal oldum.. doğal yoldan spor yapmış oldum.. sayılırmı bilmem.. normalde yerde minder hareketleri dediğimiz türden yarım saat debeleniyom :)) mekik v.s... sadece evi şööyle bi süpürüp silicem o kadar.. önümüzde bayram malum.. köye gidicez ama 1. günü akşam yemeğinden sonra fln yola çıkarız sanırım.. kardeşim yok bu kurban.. annemler boynu bükük kalmasınlar.. hem babacıım tek başına halledemeyebilir kurbanı.. kociş ona yardım eder.. biz de her sene olduğu gibi büyükbaş kesicez eltimlerle ortak.. aman telaşesi şimdiden gözümde büyüyo valla.. bide bu yıl utku var.. ama sağolsunlar geçen yıl bile hamişim diye el sürdüred,iler.. bu yılda anlayışlı olurlar diye ümit ediyorum :)) ayy içim dolmuuşş
neyse alıntıları da cevaplıyım ...
dogru diyosn refiye surekli biseyler yerken (luzumsuz yere) bi turlu bi tatmin olamiyor insan icindeki boslugu doldurmaya calisyor ama o bosluk nasil bisyese bi turlu dolmuyor ne cipsle ne nutellayla ama diyetin o olumlu psiklojisini hicbr nutella veremez bunuda unutma sekerim:)) bende ilk zamalar cok takiyodum ac dolaniyodum ama simdi okadar abartmiyorum hatta hic diyette degilim ama o eski surekli tikinma halimde yok cok sukur 70 kilodan 60 aindim kendimi daha dinc daha enerjik daha iyi hissefiyorum sutumde yerinde cok sukur :))
haklısın o boşluk nasıl bir şeyse bir tüelü dolmuyorr.. bugün çarşıya çıktık annemle.. sadece baktım vevitrinlere bakarken ağlamamak için zor tuttum kendimi.. bi mont denedim.. spor .. istediğim tarzda bişiy ama benim bedenimde olanı iğrenç durdu.. yani giydim model süper ama mont ağladı resmen üstümde.. kız da habire diyo indirim yapıcam.. delii ben parayı mı düşünüyom sanki..şu anki bedenime göregydiğimi yakıştıramıyosam.. beğendiğim bedene düşüp öyle alıcam dedim.. evdekilerle idare edicem.. cezalıyımm.. ama çok sinir oldum yaa.. bide 90-60-90 karıları görünce üstlerini başlarını yırtıp parçalayasım geldi

sadece bi kazak pantolon bişiy alırım belki ...
kızlar evi aldık çok sevinçliyim Allahıma şükürler olsun.oğlum herşeyim bize uğur getirdi rabbime binlerce kez şükürler olsun
çok sevindim hayatım.. güle güle sağlıkla iyi günlerde oturun inşallah huzurlaa..
bize gelince
sabah 10 gibi oğlumla kahvaltıya gittik çok şükür mız mızlık yapmadı etrafı inceledi durdu bende arkadaşlarımla muhabbet edebildim
sonrasında hazır çıkmışken grip aşımıda oldum eve geldik
bu arada anasağlığa da uğradık oğlum ortalama 10,300 müş
ebe iştahlı bir bebek mi dedi hayır dedim ama kilosu çok fazla mutlaka şeker tahlili yaptır dedi bende tamam dedim öyle geldik evimize yavruma obez miş gibi davrandı kadınya aman sakın mama verme diyor bende anne sütü almadığı için geceleri ve öğlen bişey yemediğinde veriyorum dedim
öncelikle maşallah oğluşuna canım.. ortalama demişsin.. benimkinin ortalamasını bilemicem ama 1 hafta önce 10.400 dü.. gayet iyi ilerden gidiyo dedi.. hem şeker testi demişsin. hemşire arkadaşın ters tarafına denk gelmiş sanırım :) bize geçen ay demişti dr.umuz.. kilolu bebeklerde şeker testi rutin olarak öneriyoruz fln diye.. hemen yapıldı oracıkta.. daha önceden söylemişti bir dahaki gelişinizde gece emzir sabah emzirmden aç getir diye.. çok şükür 74 çıktı.. şeker yok dedi dr.. sende yaptır için rahat eder en azından.. ama paşanın kilosu obezlikle alakası yok.. bizim oğlanlar azıcık irikıyım sanırım o kadar :))
halıları sıldım mutfagımıda hallettım bennuya yemekde koydum ocaga sımdı hatun emıyor uyursa ne alaaa sımdı kalkan halıların yerlerı sılıneck supurulupte bı vıtrınım kaldı onuda aksam babasıyla oynarken yapabılırım
ve bugun carsıya cıkmayı dusunuyorum
ama arabamızı tamıre verdık engec 3 gun demıslerdı bugun 3 gun oldu komsudan ödunc alam barı arabalarını buket bugun olmazsa emanetını yarın mutlaka yollarım ınsallah
ve bennu uyudu acaba yatagında uyurmukıııııııııııııı
ohhh mis gibi oturucaz evimizde.. ayy bende bugün yaptım ıncık cıncık işleri.. amapek desefa süremicem ben yaa.. millet bayram temizliği yapar temiz temiz oturur.. ben c.tesi anneme gidicem.. annemin camlarını sileyim.. kapıları fln.. annem daha genç ve dinç ama dizinde menisküs var.. zorlanıyo kıyamıyorum.. 1-2 gün onun evi halledeyim bayramın 1. günü akşam da ordan direk köye geçeriz sanırım.. taaa 4. günüdöneriz.. eve dönünce de et,kavurma derken ev batıcak yine ama napalım.. yine temizleriz.. Allah kabul etsin hepimizin kurbanını .. kazasız belasız atlatalım evimize gelelim de bebeleri hasta etmeden dağ havasında.. tek derdim bu..
selam kızlaaar uzun zamandır yokum. malum koca evde ve laptop ael koydu. oğlum iileşti çok şükür. artık oğluma özel yemek yapmayı da bıraktım. fazla baharatlı olmamak kaydıyla ne bulsam tıkıyom ağzına. zati 6. sı yolda olmak üzere 5 tane dişimiz var. kesmek, koparkmak onun için çocuk oyuncağı artık...
nispet yapmasana kızz.. biz şurda deli oluyoz diş çıkarıyoz huysuzuz diye..maşallah senin bücüre.. bücür bamya bit dedin dedin bizimkilerden öne geçti seninki :) maşallahh.. biz daha 2 tanedeyiz.. onlarda daha 1-2 mm çıktı anca :)
bu arada şükür arabamıza kavuştuk bizde nihayetinde kocam bişey begendide aldı valla artık o begenmese ben gidecektim otopazarlarına :) bu adam beni nasıl begendi çok merak ediyorum dogrusu
:)) iyi günlerde,kazasız belasız kullanın arabanızı canım.. hayırlı olsun.. idil de iyileşmeye başlamış çok sevindim.. geçmiş olsun tekrardan..
kızlar çıldırcam valla çıldırcam.
bilin bakalım ne oldu. kayınvalidem kaana hırka başladı. başlamaz olaydı 2 gündür her fırsatta elinde örgü. aklım çıkıyo şişi kaan ele geçirecek diye.
az önce örgünün boyunu ölçmek için yanıma geldi. kaanın kazağından ölçüyoz. sonra başladı şişin tekini aramaya. nerden çıktı dersiniz. kaanın 20 cm ötesinde halının üstünde!!!
anne kaan dönse alsa ruhumuz duymaz diyom. valla duymaz diyo yaaaaaaaaaa!!!!!!!
senin kaynana da biraz geniş galiba kızz.. dikkatli olmak lazım yaa.. ben günde 50 kere tembihliyorum edaya fln.. aman annem yerde kalem ucu,silgi parçası kalemtraş bişiy bırakırsın kardeşin atar ağzına tıkanır fln.. ayy Allah korusun hepimizin yavrusunu.. hareketlendiler de artık dikkat etmek lazım.. geçende bi komşum geldi.. utku çatalı istiyomuş diye verdi eline.. dedim napıyosun.. ama istiyo ağlıyo diyo deli yaa.. dedim bırak al elinden.. ben belki ömür boyu ağlıcağına o 2 dk.cık ağlasın bişiy olmaz..
hey millet mavis normale dondu galiba nesesi keyfi yerinde muzigini dinleyip uyuyor ohh harika ya ben bir gecmise gideyim zaman makinesine binip bakinip geleyim eheheheh:)) optm
hep normalde kalsın inşallah... sıkıntılı günler zamanlar geçirmişsiniz tatlım.. üzüldüm ama iyi hadi normale dönmüş.. o müzikle hayallere dalışı falan öldüm bittim yaa. :) maşalah mavime..
günaydınlar
az önce yeni alığmz evden geldk anahtarını aldk evin.biraz kaparo verdk tabi imzalı falan.....bu hafta mutfak dolabının siparişini vercez bayram sonrası 15-20 gün sonraya doğru taşınırız inşallah
inşallah herşey istediğin gibi olur.. hayırlı olsun canım.. çook kolay gelsin şimdiden.. ben cam kapı silerken bile utkuyu oyalıucam diye 9 takla attım.. taşınmak daha zor olmalı... Allah yardımcınız olsun..
kızlarya az önce yengemle konuştum çok sinirlendim
bi tane gelinleri var geçen sene ocakta doğum yaptı kızı var . 2 aylık hamileymiş . ama hamile olduğunu kimse bilmiyor muş oda üzerine görmüş sanırım farketmemiş. neyse eşinden habersiz test yapmış pozitif çıkınca doktora gitmiş aldırmaya bebeğin kalp atışlarını falan duyduğu halde aldırmak istiyorum demiş doktorda bebek 2 aylık çok zor demiş ama eşinin izni var mı oda evet demiş o zaman eşinle gel demiş oda eşim uzakta çalışıyor gelemez diyince o zaman tlf aç konuşayım demiş eşinin izni ni almadan asla yapamayız diye. neyse bu çıkıp geliyor birde çocuk düşsün diye 4 tane de antibiyortik içiyor. doğurmayacağım diye tutturmuş yada söz verin doğumda kordonlarımı bağlattıracağınıza öyle doğururum diyor muş. ve işin garip tarafı da maddi açıdan hiç bi sıkıntısı yok kayınvaldesiyle aynı binada annesi de karşı apartmanında ve eşi de çok yardımcı geceleri bile çocuğun ağlamasına uyanamıyor diye eşi getiriyormuş yanına emzirsin diye . tamam olmasa iyi ama rabbim nasip etmiş ve artık kalbi atıyor nasıl canlı canlı kıymayı düşünüyor anlamıyorum
öyle sinirlendim ki rabbim vermesin böylelerine diyorum
ilk bebeğinide kendisi düşürmüştü bile bile koltuk kaldırarak o zaman 1 aylık falan hamileydi
şimdiki kızını düşürmek içinde çok uğraşmıştı ama kısmet tutundu melek
Allahıııımmm sen herşeyin iyisini doğrusunu bilirsin ama isteyen ve sana dualar eden kullarına ver bebelerii.. kıymet bilmeyenlere verme yarabbimm.. ne diyim esefle kınıyorum.. nasıl bir insan anlamak mümkün değil.. hep dedim yine diyorum...eda 2 aylıkken de öyle bi şüphem oldu üzüldüm ama o zamanda olsa asla aldırmazdım.. şu an utku da çok küçük ve 3. yü düşünmüyorum zaten ama şimdi bile olsa aslaa aldırmam.. haaa sağlık sorunu bişiyolur ona bişiy diyemem.. bide eşi ilgili,maddi durumu iyi.. anlamak mümkün değil.. Allah akıl fikir versin..
kı<lar birşey sorucam..
kaanın huysuzlaşması neredeyse ek gıdalara başladıktan bi süre sonra oldu

((acaba diyorum yedikleri ağırmı geliyor bu çocuğa...aslında sizin yedirdiklerinizden çokata farklı şeyler vermiyorum ama..dokunuyor olabilirmi acaba?gaz falanmı yapıyorki?yoksa diştenmi?hala dişimiz yok bu arada

(((
ağırgelicek bişiyler yediridğini sanmıyorum canım yaa.. bütün bebeler yapıyo huysuzluğunu.. dönem dönem farklı konulardan sıkıntımız oluyo.. gaz,kabızlık v.s.. geçicek inşallah.. şu an daha hala bize bağımlılar.. kendi başlarına bi kalkıp yürümeye,kendileri yemeye başlasalar daha da rahatlıcaz onlarda tabi :) ama peşinde koşturmaca başlıcak o zamanda.. geçer inş. kaanın huysuzluğu da bi an önce..
oyyy saat 3 olmuşş.. biraz da fec e bakıyımm.. soonra nurturia ya bakayımmm :))
ayy bide liseden bi ark. aradı cuma akşamı eşimle oturmaya gelicez diye.. ama dedi kesinleşince 1gün önceden ararım.. ee bugün arayan soran olmadı... ne şimdi gelicekler mi gelmicekler mii.. hazırlık yaparım gelmezler.. ev dandini olur kek poğaça olmaz çat kapı gelirler.. gerçi can dostum.. lise yıllarından tek görüştüğüm arkadaşım.. hayatta hazırlık yapmamı beklemz.. onun da 1 yaşında kızı var.. halimden anlar zaten :) neyse bakalım öğleye doğru ararım olmazsa da sorarım...
iyi gecelerrr... :92:

:82: