2010 Nisan Anneleri

canım geçmiş olsun bitanem benim dualarım seninle bitanem stres yapma içini ferah tut canım kanam olabiliyor bazen hamilelikte ilk 3 ay ama keşke alttan baktırabileceğin biryere gitseydiniz canım usg başlığına poşet gbi bişey geçiyo her hasta için ayrı taklı olması lazım aynı başlıkla yapılmazki canım anlamadım inşallah bişey yoktur canım içini ferah tut bebeğin seninledir annesi stres yapma sakın:Saruboceq::Saruboceq:

Geçmiş olsun. Kötü bi hastaneye gitmişsin herhalde ultrason aleti kirli olduğuna göre. Ama daha önce de söylemiştim ben 2 ayıma kadar hep vajinal baktırdım. Korkulacak hiç bir şey yok. Umarım bu gittiğinde görebilirsin bebeğini ama eğer yoksa da vardır allahın bir bildiği. Bneimde 2 düşüğüm var. Çok zor bir durum ama kabullenmek lazım. ama umarım ultrasonda görülmemiştir. ve bi daha gitiğinde görürsün. Ama nolur korkma şu vajinalden. Dr. derin bi r nefes al diyor ve o aşamada yerleştiriyor. Hiç acı yok. Çocuk yapma aşamasındaki gibi:kedi::kedi:

sağol zeyra arkadaşım . ahh ah şu vajinal usg durumunu o kadar abartıyorum ki buradaki insanları da olumsuz etkiliyorum. ama şunu belirtmeliyim ki ben 1,5 yıl boyunca eşimle ilişkiye giremedim. yani her ne kadar tahsilli olsan da, baskı ortamında büyümesen de böyle bir hastalıkkla karsılasabiliyosun. tabi ki herşey düzeldi ama bu sefer kendi kendime yenmem gereken usg durumu çıktı karşıma. istemeden kasılıyorum. ama bu kritik bir hafta geçsin yine gözkükmez ise temiz bir yerde bu sefer kararlıyım muayene olacağım... o güne kadar ya düşecek ya kalacak zaten içimdeki bebek ya da kese... ALLAHTAN SABIR VE SAĞLIK DıLıYORUM... ...

güzelim.. çok geçmiş olsun. ne tatsız bir bayram sürprizi olmuş bu böyle..

ama kendinden yiyorsun pembeheracım.. bu vajinal muayene işini ilk ertelediğinden beri, resmen ömründen yiyorsun stres yapa yapa.
psikolojik bir şey bu anlıyorum, insanların manasız korkuları da olabilir, ki vajinal muayene gerçekten çok nahoş bir şey.. ama bebeğinin sağlığı için, hamileliğin Allah'ın izniyle devam ederse de mecbur olacaksın eninde sonunda öyle muayene olmaya. şimdi olmasa bir sonraki bebeğinde..

bu korkunu, endişeni yenmek zorundasın be canım. hiçbirimiz bayıla bayıla gitmiyoruz ki. hepimiz dişlerimizi sıka sıka, utana utana, titreye titreye oturduk ilk birkaç seferde. ama el mahkum, alışılıyor...

bence iyi doktorlara denk gelmiyorsun sen. baksana gittiğin yerde de alet kan içindeymiş. öyle iş mi olur..?
her hasta için, aletin başına prezervatif takıp öyle kullanırlar, ayrıca özel temizliyicilerle de dezenfekte edilir.
temiz bir hastanede/merkezde, işinin ehli, güleryüzlü, seni korkutmadan tatlılıkla muayeneni yapacak bir bayan doktora gitmeni öneriyorum ben...o zaman korkmayacakmışsın, yaptırabilecekmişsin gibi geliyor..

ya da olmuyorsa, bir psikoloğa görünüp sıkıntını anlatmalısın belki. dediğim gibi bu bebişte kaçsan bile bir sonrakilerde mecbur olacaksın belki ?

hem yazık sana, baksana şu haline, endişeden çatlayıvereceksin orta yerinden.

tüm kalbimle dua ediyorum her şeyin yolunda olması için.. bazen geç döllenmeden ötürü böyle nazlı olabiliyormuş bebek kendini göstermede.. vesvese etme diyemiyorum, baksana biz bile ettik senin için, ama olabildiğince rahat olmaya çalış..
dua et bol bol..

şu bir hafta cesaretini toplayıp doktora gitmezsen bile, evde dinlenmene bak..

inşallah iyi haberlerini alırız...a.s.

inşallah canım olumlu düşünelim öyle olsun rabbim senin için neyi hayırlı gördüyse onu yaşarsın inşallah herşeyde hayır vardır canım benim stres yapma sakın bebişin inşallah seninle:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

sağolun, inşallah... tüm gelişmeleri olumlu olumsuz aktaracağım. doktorların önerillerini de. dediğin gibi cuma günkü muayenedeki stres bu kanamayı tetikledi diye düşünür oldum. hani litrelerce su içme ve görülmeme günü. ben bu günü,dünkü devlet hastanesi doktorunu görünce kendi doktorumun ne kadar yetersiz ve ilgisiz, hatta bilgisiz olduğunu anlama günü olarak hafızama aldım. doktorumu değiştirdim ama ne yazık ki bayram boyunca şehir dışında...dünkü hastane gercekten hiç steril değildi,ama doktor kendi doktorumua göre iyiydi...

zeyracım, pembeheraya üzülünce önce ona cevap yazayım dedim şimdi gördüm yazdığını...

hani çocukken bulmaca dergilerimizde, birbirine benzeyen iki resim olurdu, "resimlerin arasındaki 7 farkı bulun" diye sorular olurdu ya..
ah işte ben de dün daha bi iyi anladım, anne eviyle, kayınvalide evi arasındaki 7 değil 17 ve hatta 27 farkı..
orda oturulmuyor ki.. otur diyen de olmuyor..

bugün dinleniyorum Allah'tan.. dün resmen yattığım yeri bilmedim..

sen nasılsın ? ben bilmiyordum senin bebeğinin tüp bebek olduğunu..
daha bi kıymetlidir öyle olunca tabii :)

bizim bebek de öyle sayılır aslında..
doktorlar "normal yolla mümkün değil olmaz" demişlerdi bize..tüp bebek merkezi araştırıp bulduğumuz, altınlarımızı satıp para ayarladığımız, "önümüzdeki ay tedaviye başlarız" diye niyetlendiğimiz bi dönemde aldık hamilelik haberimi...
kısmet işte. altınların parası da bebeğe kaldı :) artık Allah'ın izniyle hayırlısıyla doğarsa, onun odasına, üstüne başına harcarız :)

kendinize dikkat edin arkadaşlar. stresten uzak durun... ALLAH bebeklerinizi ve sizleri korusun... iyi haberlerle tekrar görüşmek ümidiyle, sağlıcakla kalın, kendinize çok iyi bakın...

stres her şeyin başı zaten tetiklemese şaşardım..

şu bir hafta bol bol dinlen sen..
eşten dosttan, burdaki forum sayfalarından falan da iyi bir doktor/hastane tavsiyesi al bence. bir sonraki gittiğin yer içine sinen, temiz, işinin ehli bir yer olsun bari..bir kez daha tatsız bir doktor tecrübesi yaşama.

canım şimdi iyi olduğuna sevindim evet ağlarsa gerçekten analar ağlar onlarda bize kıyamıyo bizde bebişlerimizi düşünüyoruz evet canım benimki tüp bebkle gerçi hep bunlar neden rabbim zamanı geldi verdi aslında canım hepimizin bebişleri kıymetli bitanem senin adınada çok sevindim işte zamanı ve vakti gelmiş demekki tam o ayda gelmiş bebişin ne güzel canım eee artık bebişine harcarsın dediğin gibi o parayıda benim canım 5 sene sonunda şükürler olsun aldım bu güzel haberi hep testlerde tek çizgiyi gördükce o kadar kötü günler yaşadımki anlatamam bitanem ama rabbim dediğim gibi zamanı gelince hiç bir annenin kollarını boş bırakmıyo sabretmek lazım canım onu çok iyi anladım bitanem rabbim insanı ya parayla ya evlatla ölçermiş sabrını o yüzden sabretmek lazımdı şükürler olsun rabbim hepimizin evladını sağsağlim kucağımıza almayı nasip eğler inşallah canım:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::1hug:

kizlar dediginiz bu muayene

hani alet yerlestiriliyor icerisi iyi gorunsun diye aciliyor o mu ?

yoksa ekrana bebek yansiyor yha ,hani prezervatif gecirilip kontrol ediliyor o mu ?

hangisi ?

en güzel nisan anne adayları hepinizin bayramı mübarek olsun.önümüzdeki ramazan bayramına meleklerimizle girmemiz duasıyla.

kizlar dediginiz bu muayene

hani alet yerlestiriliyor icerisi iyi gorunsun diye aciliyor o mu ?

yoksa ekrana bebek yansiyor yha ,hani prezervatif gecirilip kontrol ediliyor o mu ?

hangisi ?

prezarvatif geçirilip bakılanlar canım :1hug:

en güzel nisan anne adayları hepinizin bayramı mübarek olsun.önümüzdeki ramazan bayramına meleklerimizle girmemiz duasıyla.
hosgeldin canim seninde mubarek olsun bayramin opuyorumnanaktan
saol canım seninde bayramın mübarek olsun hoşgeldin amin :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

anladim zeyrammm Şeniz

cunku ben bir kere o alet takilandan yaptirmistim, hastalik var mi diye bakilmasi icin , cok acimisti ,hatta kanatmisti kadin mafoldumben

ilk ay gittigimde karnima jel sürüp bebegi gorememisti doktor,göremeyince iste alttan bakti öyle gördü

persembe ikinci randevumdu dktor dediki enfeksiyon vs var mi diye alttan kontrol edilcek istermisin diye istemem dedim ucuncu randevuya attim

ordaki kiz bana dediki: abla sen yaptirsaydin bebek ne kadar kucukse aci o kadar az olur

acaba acidan kasti neydi yoksa yine aletle mi bakilcak akannehir

bilmiyorumki canım bana hamileliğimden beri sadece kese varmı diye 5. haftada alttan bakmıştı dahada alttan bakmadı hep karından baktı canım evet o aletler canımızı yakıyo ama ne yapıcaksın bebişler için canım ben tedavi süresince nerdeyse hergün alttan muayane oldum yumurtaların gelişip gelişmediğini görmek amacıyla aklım gidiyodu ama içimden dua ede ede oluyodumkafamçokkarıştı

herkesin bayrami mübarek olsun....bizim bebisin ense kalinligi ölcüldü...Rabbime sükürler olsun saglikliymis bebek...8 cm olmus...

kendinize dikkat edin arkadaşlar. stresten uzak durun... ALLAH bebeklerinizi ve sizleri korusun... iyi haberlerle tekrar görüşmek ümidiyle, sağlıcakla kalın, kendinize çok iyi bakın...

çok geçmiş olsun canım sende kendıne ıyı bak umarım ıyı haberlerını alırız senden kalbımız dualarımız senınle canım :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…