2010 Nisan Anneleri

canım, gördüm şimdi topice yazdıklarını.
demek 40 haftan doluyor ha..
plasenta yaşlanması diye de bir şey varmış, su azalması falan da görülebiliyormuş ilerleyen haftalarda... doktorun isabetli bir karar vermiş hal böyle olunca.

demek senin kuzu nazlı çıktı, yeri rahat bulunca gelmedi :) eh biz de zorla çıkartırız napalım :)

normal doğumun da niyetine girmişsin ama olmayınca olmuyor işte.
sağlıkla, sıhhatle gelsinler de ne şekilde, nereden gelirlerse gelsinler valla..

sen nasılsın peki ? heyecan var mı heyecan :)
canım şimdi gördğm kusura bakma çok nazlı kızım çok gelmedi bakalım hayırlısı zaten çatımda müsait değilmiş hayırlısı artık aslında sakin gibiyim ama yarın nasıl olcam bilmiyorum heyecanımı daha fazla bastıramam heralde allahım hepimize yardım etsin inşallah
iyiyim canımcım uğraşıyoruz gizem hanımla bizde canım gündüzleri uyuyo kızım geceleri cık yaramazlık yapmaya başladı teyzoşumuz ama dünyanın en güzel mucizesini yaşıyorum durup durup bu benim göbişimdemi büyüdü şimdi diyorum kendime rabbim inşallah bu güzel mutluluğu herkese yaşatsın canım senin doğum belli oldumu canım kusura bakma geçmişe pek bakamadımopuyorumnanaktan

ne demek canımcım fundamız bugün evine çıkabilirmiş bu arada canım eşim akşam gidecek damadı görmeye ben gidemeyeceğim ne yazıkkı yakından sadece fotoğrafıyla avunacağım:gitme:

canım hayırlı doğumlar inan o kadar kolay geçecekki doğumun ben güle oynaya sezeryan oldum spinal gibisi yokmuş onu anladım boshayallersmile

:nazar::nazar:gözün aydın canım rabbim sağlıcakla büyümesini nasip eğlesin inşallah:Saruboceq:

maşallah sedacığım gözün aydın canım benim severim ben oğluşumuzu :asigim::1hug:

canım benim hiç moralini bozma bak köveze koymaya gerek kalmamış demekki sağlıklıki neden canını sıkıyosun teyzesi onu görünce kendine geleceğinden em:Saruboceq:
inim

canım hadi gözün aydın olsun sağlıcakla bebişini kucağına alman dileğimle hiç canını sıkma annesi artık sayılı vakit kalmış bebişini kollarına almana canım :asigim:

ymer ve buket_asude hayırlı doğumlar diliyorum kızlar allah yardımcınız olsun..
yeşim83 üzülme canım ya işallah sağsalim görürsün yiğenini çabuk toparlanır o annesini emdikçe takma kafana .. hayırlı olsun yiğenin..

cok sagol canim benim allah razi olsun opuyorumnanaktan

tebrik ederim kizlar allah annali babali büyütsün insallah

gecmis olsun canim insallah sag saglim alirsin yavrunu kucagina

ay cok sevindim adina ya
muhakkak haber ver bizede
ayrica selamimida iletirsin kendisi ile konusursan

tebrik ederim kizlar allah annali babali büyütsün
sag saglim almisiniz kucagina cok sükür

nasip canim insallah normal yaparsin
ay neler vermezdim normal dogum yapmak icin bilmiyorumkismile

saolun canlarım yaaa allahım izin verirse yarın yeni haytaımız başlayacak dualarınızı eksik etmeyin olurmu öpüyorum hepiniziopuyorumnanaktan

slm kızlar topiğimiz bomboş.bende ne zamandır giremedim net yoktu.kimler doğum yaptı bilmiorum geçmişe göz atacam uzun uzun..bende doğurmadım henüz ara ara sancılarım oluyo ama cuma günü spinal sezeryan olcam kısmetse..

Off acaip sicak basiyor ve uzerimdeki her$ey fazla geliyor..Dogumuma eger gununde gercekle$irse 6 gun kaldi..Herkes gozumun icine bakiyor ne zaman doguracak diye.eyvahedigeldismile

Gunu benimle ayni olan kuzenim dogurali 6 gun oldu..

Beni bir stres aldi bilmiyorumkismile

günaydın kızlarr... opuyorumnanaktan kızım ve oğlum uyurken bi uğrıyım dedim.. face e yazarken UTKU bey kahvaltı için uyandı .. :dance: inşallah buraya da yazarken yarıda kalmaz :))

inşallah herkes iyidir..yeni olarak kimler doğurdu bilmiyorum geçmişe fırsatım olursa bi bakıcam ama doğuranlara hayırlı olsun.. yavrularınızı sağlıkla büyütün diyorum...

doğum bekleyenleri de Rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah.. sağ salim alsınlar meleklerini kucaklarına...

günaydın kızlarr... opuyorumnanaktan kızım ve oğlum uyurken bi uğrıyım dedim.. face e yazarken UTKU bey kahvaltı için uyandı .. :dance: inşallah buraya da yazarken yarıda kalmaz :))

inşallah herkes iyidir..yeni olarak kimler doğurdu bilmiyorum geçmişe fırsatım olursa bi bakıcam ama doğuranlara hayırlı olsun.. yavrularınızı sağlıkla büyütün diyorum...

doğum bekleyenleri de Rabbim hayırlısıyla kurtarsın inşallah.. sağ salim alsınlar meleklerini kucaklarına...

canımmmm
günaydın :)

nasılsın ??

bebişlerin listesini güncelliyordum ben de :)
biiiiii sürü yeni bebişimiz var :)

ben de kızımsız geçen son çarşamba günümü yaşıyorum, bi acayibim...

sen ne alemdesin?
oğluş napıyo? huyu suyu nasıl ?

bu arada denizin nişanı gelmiş ha!! okudum da yorum yazamadım, listeyi bitince bir şey yzarım diyordum..
belki onun kuzusunun haberini de bugün alırız.. Allah gönlüne göre versin de kolay bir doğum olsun inşallah, dualarım onunla..

canımmmm
günaydın :)

nasılsın ??

bebişlerin listesini güncelliyordum ben de :)
biiiiii sürü yeni bebişimiz var :)

ben de kızımsız geçen son çarşamba günümü yaşıyorum, bi acayibim...

sen ne alemdesin?
oğluş napıyo? huyu suyu nasıl ?

bu arada denizin nişanı gelmiş ha!! okudum da yorum yazamadım, listeyi bitince bir şey yzarım diyordum..
belki onun kuzusunun haberini de bugün alırız.. Allah gönlüne göre versin de kolay bir doğum olsun inşallah, dualarım onunla..

tatlımmm opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan bende sana özelden yazıyodum açık görünce :)

günaydın canım.. iyiyim çok şükür.. sen de iyisin inşallah.. oğlum da emdi uyudu az önce.. bende fırsat buldum buraya koştum.. öğleden sonra gelen gidenden hiç vaktim olmuyo..
hep aklım sizde ama gelip de bakamıyorum inan :(
oğluşun huyu suyu buna çok şükür diyeyim canım :Saruboceq: kızdırmayıp da memişi hemen ağzına tepersen inat etmiyo.. ama biraz vıyaklayıp da yetiştiremezsen imkan yok emmiyo aklinialirimsmile ama dedim ya çok şükür.. ben ne bebekler gördüm.. kıyaslamak bile yanlış olur.. ama şunu da söyliyim eda'm daha uysal,sakindi :)) bide mama yediği ve emmediği için daha tok oluyodu sanırım.. gece fln 3-4 saatte bir uyanırdı.. ama oğlum daha sık uyanıyo.. gündüz emip uyuyo.. gece saat 3-4-5 bakınıyo etrafına kaydirigubbakcemile3 tersi dönük oğlum benim :asigim: ama 40 ından sonra düzene girer diyo annem ..bakalım inş.ama sağlığı iyi yaçok şükür... :nazar: herşeye değerr.. uykusuzluğa da,yorgunluğa da zemuszemus ... hıı dün sabah 3 dilim ekmeği kahvaltı da 3 kere de yedim inanırmısın.. masamız saatlerce toplanamıyo artık kaydirigubbakcemile3 tam yemeğe başlıyorum ses geliyo odadan... gidip ilgileniyorum uyuyo.. tam popomu sandalyeye koyuyorum yine bi ses kaydirigubbakcemile3 ... ama tatlı yorgunluk... çok şükür :Saruboceq: Rabbim herkese nasip etsin...

evet canım dün denizle konuştuk.. nişanım geldi dedi. akşam hala daha geliyo diyodu.. inşallah Rabbim doğum yolunda kimseyi oyalamasın..:Saruboceq:

deniz de sağlıkla doğurup oğlunu hayırlısıyla kucağına alsın inşallahh... :Saruboceq: olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan

Selam Kızlar,
ınanılmaz ne çok nisan bebeklerimiz olmuş.Hepsine sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bebek bekleyenlere de inşalah en sağlıklı zamanda kuzucuklarına kavurlar..

selam kızlar bende cuma günü kısmetse doğuma giriyorum, 11.30 da doğumum. herkese sağlıklı doğumlar olsun inşallah. bebeklerini kucağına alanlarıda tebrik ediyorum, sağlıkla büyütsünler.. :nazar:

mrb kızlar mınıgım uyuyo bı bakayım dedım neler olmus ama ayakta uyuyorum sanırım okuyamıcam gecmısı.umarım herkes ıyıdır.

selam arkadaslar nasilsiniz
canim pek girip bisey yazmak istemiyor su siralar
doguranlarin hepsini tebrik ederim ,kendimi tuhaf hissediyorum bi kac gundur nedense
bu arada listemize baktimda masallah masallah 27 annemiz olmus :nazar:
ama kizlar ,cogunun sezaryen oldugunu görünce bir nebzede olsa üzüldüm
ama insallah tez zamanda toparlanir canim arkadaslarim :Saruboceq:

selam kızlar umarım iyisinizdir. benim dogum gerceklesti 4 nisanda normal dogumla oglum oldu. normal dogumdan ck korkuodum ama okadar abartılcak gıbı degıl cok rahat gectı dogum. evde hafıf sancılanıodum usuttum sandım sabah yedide belım agrıdı aksama dogru 4 te gıttım kasılmalar olunca gıttımde sekız santım acılma vardı on dakka sunı sancı yedım masaya yatırdılar dort ıkınmayla dogdu oglum

slm kizlar gecmisi bende okuyamadim nasil doguranlar varmi varsa ömürlü olsun diyorum,bebekler nasil emiyormu benim gögüs uclarim yara oldu emdiremiyorum gögüs pompasi aldim dün sise bile dolmadi sanirim sütüm hala tam olarak gelmedi böle süt dolu dolu da hisettemedim saten dogurduktan sonrada offfff canim cok SIKILDI neden gelmez sütüm diye sizlerde de ayni sorun var rmi????((bol süt iciyorum su desen ölesine rezene cayi denedim ama hala dolu dolu degil yok sütüm yokkkkk delircem(((((

slm kizlar gecmisi bende okuyamadim nasil doguranlar varmi varsa ömürlü olsun diyorum,bebekler nasil emiyormu benim gögüs uclarim yara oldu emdiremiyorum gögüs pompasi aldim dün sise bile dolmadi sanirim sütüm hala tam olarak gelmedi böle süt dolu dolu da hisettemedim saten dogurduktan sonrada offfff canim cok SIKILDI neden gelmez sütüm diye sizlerde de ayni sorun var rmi????((bol süt iciyorum su desen ölesine rezene cayi denedim ama hala dolu dolu degil yok sütüm yokkkkk delircem(((((

cnm bızdede boyle sorunlar oluyo.gogus ıcın lansolın kullan sur.sut ıcınde zamana bırak ve mınupanın stıll tea ıc yanı sut artırıcı cay

selam kızlar umarım iyisinizdir. benim dogum gerceklesti 4 nisanda normal dogumla oglum oldu. normal dogumdan ck korkuodum ama okadar abartılcak gıbı degıl cok rahat gectı dogum. evde hafıf sancılanıodum usuttum sandım sabah yedide belım agrıdı aksama dogru 4 te gıttım kasılmalar olunca gıttımde sekız santım acılma vardı on dakka sunı sancı yedım masaya yatırdılar dort ıkınmayla dogdu oglum

hayırlı olsun .Allah analı babalı büyütsün.
ne güzel bir doğum olmu.bende normal istiyorum.inşallah seninki gibi kolay bir doğumum olur.
sen yürüyüş egzesiz falan yptın mı?
hergün 45 dakika yürüyorum,merdiven çıkyorum,hurma yiyorum.
umarım bu yaptıklarımın faydası olur.

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.

TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.

Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler

ALINTIDIR

süt gaz yapar içmeyin derim...
ben meyve suyu ve bulgur pilavı cok yıyordum maşallahıda vardı sütümümmVE DAHADA EMıYOR....

herkese hayırlı dogumlar

merhaba kızlarr
bugün doktora gittik yine oğlumla benim pimpiriklenmem sonucunda:)
bugün 21 gün oldu ve bebeğim hala emmiyor kızlarya resmen savaşıyoruz ve dünden beride çok huzursuz bende acaba idrar yolları mı iltihaplandı diye düşündüm ve yollara düştük idrar tahlilimiz temiz çıktı çok şükür ama gazdan dolayı imiş huzursuzluğu birde 3 gündür tuvaletini yapmıyordu sabah akşam bir kaşık zeytinyağı ver dedi doktor fitili önermedi. ve mama vermememi istedi bende sağıp sütümü veriyorum ama aç kalmasın diye bazen yapıyorum dediğimde 5-6 saat aç kalabilir sorun değil dedi ve emzirmeye çalışmamı istedi bakalım mücadeleye devam edicem bende ama bazende dayanamıyorum kızlar ya oğlum ağlıyor ben ağlıyorum
birde ğögüslerim felaket ağrı yapyor ve yara oldu onun içinde cerrahi ye gittim doktor kontrol etti şu anda iltihap yok ama ğögüslerini pompayla boşalt dolu bırakma dedi
bizden haberler bu kadar teyzeleri umarım sizlerde iyisinizdir
doğuma giden arkadaşlarımında rabbim yardımcısı olsun

kıslar pazartesı gunu oglum kollarımda artık.bugün günümüz kesınlestı cok ama cok heyecanlıyım.durup durup aglıyorum noldu bana böle

Back
X