2010 Nisan Anneleri

kızlar ya.sütüm yetmiyor ya.neler neler yapıyorum am yok işte.kendimi çok suçlu hissediyorum.mama vermek zorunda kalıyorum .pişiği de geçmiyor yavrumun.gazımız da bitmiyor.ne zormuş annelik ya.
ona biişey olacak diye ödüm kopuyr.zinco fayda etmedi.metsil aldık bakalım inşallah işe yarar.

canım bende aynı durumdayım 1 ayda 500 gr falan aldık topu topu. dr mamayı artır dedi.
ben golden goat keçi sütü maması kulanıyorum. biraz pahalı diğerlerine göre ama anne sütüne en yakın bumuş. pre aptamil denedim o haftra pişik olduk ona bağladım tekrar keçi sütüne döndüm. pişik için de dr başka bir merhem verdi. mantar gibi bu dedi. nokta nokta kıpkırmızı... bakalım geçicek inşallah::(

kızlar yaaa
ben özgeye zeynep e ulaşamıyorum.Kızlar beni bir çaldırın da iki kelam laf edelim yaaa...

hakkaten ya nerdesiniz.

iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı

22-23 olmalı cnm. 23 den sonra bakteri oluşumu hızlanıyormuş.

iyi geceler arkadaşlar sizlere birşey sorcam bebğinizin oda sıcaklığı kaç derece ?lütfen cevaplarsanız çok sevinirim benim odanın sıcaklığı 25 26 derece sizce sıcakmı

canim cok sicak ya
sen rahatsiz olmuyormusun o sicaktan ???
sen kendini hangi sicaklikta rahat hissediyorsan bebekte o sekilde canim benim
yani 20 ila 23 arasi en makbulu bence

selam kızlar biz geldik sonunda 1 aydır net malesef yoktu giremedim hoş olsaydı da zor olurdu girmem sonunda doğum yaptım diyeyim 42. haftamda belden uyuşarak yapmak zorunda kaldım normal diye tutturdum ama sonunda sezeryan olmak zorunda kaldım bebeğimin suyu iice azalmıştı kendiside büyümüş fakat ne sancı nede açılma olmamıştı kontrole gittim 19 nisanda hemen almalıyız dedi apar topar yatışım yapıldı eşmle gitmiştik beni odaya aldılar eşim eşyaları almak için gitmek zorundaydı tek kalmak çok kötü nasılsa kontrol dedim ama öyle olmuyormuş 14 nisan son gündü 19 na kadar bekledim olmadı en azından spinal olsun dedim olur dedi doktorum neyse herşey bitti şimdi oğlum 10 günlük sağlıklı maşallah ee biraz ağlıyor memede emmiyordu başta şimdi emiyor çok şükür göğüs uçlarım da yara oldu accık krem sürdüm geçti herşey yolunda şimdilik
bi jel verdi doktorum doku düzeltici karın bölgem için bide sıkılaştırıcı ameliyat izinide yok ediyormuş onu kullanıyorum aranızda kullanan varmı bilmiyorum neyse oğlum uyanadı malesef artık eskisi gibi olmuyor rahat rahat net başında oturmak olmuyor ama olsun allah onların canına sağlık versin
bu arada bütün doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün sağlıkla mutlulukla inşallah bekleyen varmı bilmiyorum ama onlara bir an önce kucağına almayı nasip etsin

valla bilmiyorum arkadaşlar şuanda oda sıcaklığımız 24 ile 25 arası .üşüyecek diye korkuyorum.artık kafam allak bullak oldu.şuanda acayip ga z sorunumuz var sizler ne yapıyorsunuz yavrum dün gece 2 de başladı aağlamaya sabah 7 ye kadar devam etti dayanamıyorum artık ya ağlamasına bebeğim ağladıkça ben ağlıyorum içim gidiyor nekadar zormuş gerçekten annelik sabahtan buayanada emdikten sonra başlıyor sancısı sizler neler yiyip içiyorsunuz gaz problemi için ne kullanıyorsunuz?

selam kızlar biz geldik sonunda 1 aydır net malesef yoktu giremedim hoş olsaydı da zor olurdu girmem sonunda doğum yaptım diyeyim 42. haftamda belden uyuşarak yapmak zorunda kaldım normal diye tutturdum ama sonunda sezeryan olmak zorunda kaldım bebeğimin suyu iice azalmıştı kendiside büyümüş fakat ne sancı nede açılma olmamıştı kontrole gittim 19 nisanda hemen almalıyız dedi apar topar yatışım yapıldı eşmle gitmiştik beni odaya aldılar eşim eşyaları almak için gitmek zorundaydı tek kalmak çok kötü nasılsa kontrol dedim ama öyle olmuyormuş 14 nisan son gündü 19 na kadar bekledim olmadı en azından spinal olsun dedim olur dedi doktorum neyse herşey bitti şimdi oğlum 10 günlük sağlıklı maşallah ee biraz ağlıyor memede emmiyordu başta şimdi emiyor çok şükür göğüs uçlarım da yara oldu accık krem sürdüm geçti herşey yolunda şimdilik
bi jel verdi doktorum doku düzeltici karın bölgem için bide sıkılaştırıcı ameliyat izinide yok ediyormuş onu kullanıyorum aranızda kullanan varmı bilmiyorum neyse oğlum uyanadı malesef artık eskisi gibi olmuyor rahat rahat net başında oturmak olmuyor ama olsun allah onların canına sağlık versin
bu arada bütün doğum yapan arkadaşlar allah analı babalı büyütsün sağlıkla mutlulukla inşallah bekleyen varmı bilmiyorum ama onlara bir an önce kucağına almayı nasip etsin

gecmis olsun canim allah annali babali büyütüsn insallah
ufak tefek sorunlar hepimiz yasadik umarim en yakin zamanda düzelir herseyopuyorumnanaktan

aynı sorunları herkes yaşıyor canım.mesela bizim gaz problemi ve göğüs yarası problemimiz devam ediyo.sen ne kullandın da geçti .benim göğüs ucum resmen yarıldı.birde o onarıcı jelin adı nedir merak ettim öğrenip bizde kullanalım

aynı sorunları herkes yaşıyor canım.mesela bizim gaz problemi ve göğüs yarası problemimiz devam ediyo.sen ne kullandın da geçti .benim göğüs ucum resmen yarıldı.birde o onarıcı jelin adı nedir merak ettim öğrenip bizde kullanalım

canım göğüs ucu için gold krem diye bişi var ben onla geçirdim 3-4 günde geçti. şimdi lansinoh kullanıyorum duştan duşa:))

göbek içinde mustelanın sıkılaştırıcı kremi var bende de daha sürmedim ama:)

Son düzenleme:

bizdede gaz var malesef ama baş etmeye çalışıyoruz gazlı yiyeyecekler yememeye çalışıyorum daha az oluyor o zaman göğüs ucu kremi olarakta hametan kullandım çok ii geldi hemen geçirdi bide vermeden önce sütümle ıslatıyorum sonra veriyorum kuru kuru daha çabuk çatlıyor
jelede daha yeni başladım nekadar ii gelir bilmiyorum ama contrac-tubex sürdükten sonra sıkılaştığını hisseediyorum bide sonradan pul pul dökülüyor bakalım inşallah ii gelir bu çatlaklar iğrenç

merhaba arkadaşlar
yorgunluktan bitmiş durumdayım dün oğlum hiç uyumadı sabahta babası dışarı çıkardı hava almaya geldikten sonra yeni uyudu bende nefes alabildim inanırmısınız dün ne kahvaltı edebildim ne yemek yiyebildim eşim geldide öyle akşam yiyebildim gecede uyumadı hiç
bi anlayabilsem ne derdi olduğunu:(
bakalım olmazsa yarın götüreceğim doktora kabızlıktandır diye düşündüm hem ilacını verdim hemde saf zeytinyağı içirdim bi çay kaşığı sabah yapmıştı 6 günden sonra inşallah düzene gireriz bir an önce
fulyancım zeynep çok güzel şeyler yazmış ne zaman canım sıkılsa sütüm azalıyor benimde tamamen ruhsal durumumuza bağlı ayrıca mama da veriyorum mecbur kaldıkça . zaten bir haftadır emiyor yavrum ve sanırım yetmiyor. mamayıda yine zeynebin dediği gibi sadece açlığını bastıracak kadar veriyorum
m_m odasını bol bol havalandır canım benim evim sobalı o yüzden ya aşırı sıcak oluyor yada soğuk bende kıyafetlerini ona göre ayarlıyorum
hacercim gözün aydın seninde rabbim analı babalı büyütsün
zeyra çok geçmiş olsun bitanem gizeme inşallah bir an önce iyileşir yavrumun pişikleri
zeynepçim ben mi göremedim yoksa sen mi eklemedin dila sultanın resimlerini?
bu arada kızlar benim göğüs ucu yaralarım hala geçmedi lansinoh kullanıyorum sütümle kurutuyorum ama banamısın demiyor sanırım silikon başlıkla emzirdiğim sürecede geçmeyecek:(

nazlıcım benim kuzumda anca doğum kilosuna dönebildi ama doktorun söylediğine göre emmediği içinmiş :( inşallah bundan sonra alır

selam kizlar
benim kizda gündüz uyumayanlardan yani bi 5 de uyaniyoruz sonrada uyumuyo
jalecim emmedigi icinmis öylemi ama hakli olabilir sadece acligini bastiracak kadar mama veriyorsun onlada doymuyo haliyle kilo alamiyo
ama insallah yoluna girecek hersey ilk cocuklar olarnlarda sen gibi alisacak yavas yavas

selam arkadaslar bende nihayet evime gelebildim oglumu 21 nisanda cok sükür saglicakla kucagima almayi nasip etti YÜCE YARADAN

insallah herkes iyidir bebeler iyidir ,cok dikisim var fazla oturamiyorum

acaba dikis yerleri ne kadar sürede iyilesir CADIARZU

dogum hikayemi anlatip anlatmamakta kararsizim valla kafamçokkarıştı,neyse önemli olan oglumun sag saglim koynumda olmasi :asigim:
canım benimyaa rabbim analı babalı büyütsün gözünaydın
dikiş yerlerimin ağrısı 15 güne geçmişti benim
günaydın kızlar..

ne okumaya ne yazmaya fırsat bulabiliyorum. dilacık annemin kucağında kakasını yapmaya çalışıyor şimdi, yavrum ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor, içim gidiyor.. ben de o arada gireyim bi bakayım dedim..

soracak birkaç şeyim var, fırsatı olan cevaplayabilirse o kadar sevinirim ki....

1) bizim bugün 13. günümüz, haaaaala göbeğimiz düşmedi. çatliycam orta yerimden... göbeği düşse, yıkiycam çocuk da rahatliycak.. içinizde bu kadar uzayanı var mı? neden düşmüyor bu göbek hala?

2) bebişleri gece nasıl yatırıyorsunuz kızlar? sırt üstü yatırsam, kussa, duymasam, Allah korusun boğazına kaçsa bir şey olsa diye korkuyorum..yan yatırsam, kıpır kıpır, dönse, yüzükoyun kalıp boğulsa falan diye korkuyorum.. iki gıdım uykum var zaten, onda da tetikteyim sürekli..siz napıyorsunuz?

3) sizin bebişler günde kaç kez kaka yapıyor??
dila düne kadar günde 6-7 kez yapıyordu, dün 2 kez yaptı, son 12 saattir de ıkınıyor ıkınıyor yapamıyor.. normali neymiş bunun?

4) hepiniz eldiven takıyor musunuz kuzulara ? benimki taktırmıyor, hemen çıkarıyor, cebelleşiyoruz gün içinde ama hep o kazanıyor...

sorulara geçeyim :)
bizimkinin göbeği haftasında düşmüştü canım o yüzden bilemeyeceğim:(
oğlum sırtüstü yatmayı sevmiyor canım ya yan yatırıyorum yada yüzüstü hem gazını da daha rahat çıkarıyor
kaka yı da hiç sorma tatlım 5-6 günü buluyor ilk zamanlar çok düzenliydi 3 defa farklı doktorlara götürdüm biri fitil verdi yavrum çok ağladı fitilde zaten işe de yaramadı , diğeri sadece sabah akşam zeytinyağı ver dedi onda da arada bir yaptı en son gittiğimde debridat diye bi şurub verdi şimdide hem şurub veriyorum hemde zeytinyağı
eldivenide takıyorum canım çünkü çok kötü yırtıyor tırnaklarıyla birde eldiveni içten takıp onun üzerine giydiriyorum kıyafetlerini

selam kizlar
benim kizda gündüz uyumayanlardan yani bi 5 de uyaniyoruz sonrada uyumuyo
jalecim emmedigi icinmis öylemi ama hakli olabilir sadece acligini bastiracak kadar mama veriyorsun onlada doymuyo haliyle kilo alamiyo
ama insallah yoluna girecek hersey ilk cocuklar olarnlarda sen gibi alisacak yavas yavas

hoşgeldin canım
sağıp sütümü veriyordum yetmediğinde de mama takviyesi yapıyordum ama bir ayda anca doğum kilosuna dönmüştü canım doktorda sen ne kadar verirsen ver emmesiyle bir olmaz sadece açlığını bastırırsın demişti
inşallah canımya bunada şükür diyorum 1 ay hiç emmedi ama vazgeçmedimde inatla emzirmeye uğraştım inşallah bundan sonra daha az uğraştırır
uyku sorunu bizde de var tatlımya inşallah düzene girerler

yaklaşık 15 gün sonra merhaba arkadaşlar. nasılsınız bakalım? ben uykusuz, yorgun, psikolojik olarak kafayı yemek üzere bir anneyim. neymiş bu gaz problemi. Rabbim başka dert vermesin ama gece oldumu çocuğa bişeyler oluyo her gece 2,5 tan aşağı yatmıyo o saate kadar sesi kısılıncaya kadar neredeyse ağlıyo bağırıyo yavrum içim parçalanıyo. eşim de artık kafasını duvarlara vuracak o raddeye geldi. ama buna şükür dermansız dert vermesin rabbim. ama kim ne söylerse alan bi tip oldum ne zinco kaldı kullanmaığım ne elma yağı ne metsil en son teyzemin tavsiyesi üzerine çörek otu yağğı aldım ama onu da aktar hiç tavsiye etmem yakar çocuğu çok küçük daha demiş ama kullanan kişi çok memnundu. bilemiyorum sizde durumlar nasıl?

yaklaşık 15 gün sonra merhaba arkadaşlar. nasılsınız bakalım? ben uykusuz, yorgun, psikolojik olarak kafayı yemek üzere bir anneyim. neymiş bu gaz problemi. Rabbim başka dert vermesin ama gece oldumu çocuğa bişeyler oluyo her gece 2,5 tan aşağı yatmıyo o saate kadar sesi kısılıncaya kadar neredeyse ağlıyo bağırıyo yavrum içim parçalanıyo. eşim de artık kafasını duvarlara vuracak o raddeye geldi. ama buna şükür dermansız dert vermesin rabbim. ama kim ne söylerse alan bi tip oldum ne zinco kaldı kullanmaığım ne elma yağı ne metsil en son teyzemin tavsiyesi üzerine çörek otu yağğı aldım ama onu da aktar hiç tavsiye etmem yakar çocuğu çok küçük daha demiş ama kullanan kişi çok memnundu. bilemiyorum sizde durumlar nasıl?

ah güzelim hepimiz aynı dertten muzdaribiz ben gaz sorunu az buçuk anason ve rezeneyi karıştırıp içerek çözdüm ne zaman ben içmesem o gece uyumuyoruz.
birde canım annemlerdeyken bir akrabamız yer cevizi getirmişti dişili erkekli oluyormuş sütün içine bir parça kazımıştık ve rahat etmişti yavrum

zeynepcim sorularını jaleden kopya çektim. ben de benimkinin göbeği düşmeyecek heralde derken 9. günde düştü ama çocuk artık kokmuştu zavallım yani. bana hergün sabah akşam saf alkolü göbek bağına sür dediler belki de işe yaramıştır kimi de baticon sürüyormuş. 2. si bence sırt üstü yatırma allah korusun kusma ihtimali oluyo sen yine de yan yatır ben arkasına ve önüne yastık koyuyorum battaniyesini de sıkıştırıyorum kenarlarından açılmıyo.
kaka ve gaz problemini hiç sorma çok şükür kabız değil ama çocuk ıkınmaktan göbek bağı yerinden azıcık da olsa kan geliyo kaka düzenimiz yok bazen günde 4 defa bazen 2 ama normali diye bişey yokmuş defalarca sordum dr ve hemşirelere 1 hafta 10 gün de yapamayabilir ama yaptığında katı keçi kakası gibi yani ise kabız demekmiş değilse suluysa normal bişey yapmanıza gerek yok dedi. ama yarım kaşık da olsa z.yağı içir istersen içi yumuşar.
eldiven takıyorum canım çünkü oğlumun eli sürekli yüzünde. eğer durdurmuyorsa üst badysinin kounun içine sok ben öyle yapıyorum
umarım yardımcı olabilmişimdir.

ah güzelim hepimiz aynı dertten muzdaribiz ben gaz sorunu az buçuk anason ve rezeneyi karıştırıp içerek çözdüm ne zaman ben içmesem o gece uyumuyoruz.
birde canım annemlerdeyken bir akrabamız yer cevizi getirmişti dişili erkekli oluyormuş sütün içine bir parça kazımıştık ve rahat etmişti yavrum

ya varya rezeneden nefret ederdim kokusundan falan şimdi hergün içiyorum hem hazır milupanın çocuk içsin diye almıştık ondan hem de bitkisini demleip içiyorum o da bir güzel uyku yapıyor oğlum uyumazken benim gözümden geceleri uyku akıyor. aksi gibi gündüzleri de ben uyuyamıyorum :oklava:

slm kızlarr.. kimseler yok :( ama umarım herkes iyidir... gaz problemi konuşulmuş sanırım... bizde de var malesef :( kıpkırmızı oluyo yavrum sıkınıyoo sıkınıyoo ve ardından pırt sesinin eşliğinde normal rengine dönüyo :) inşallah zamanla düzelicektir.... ben kendim de oğluma da ek bişey vermiyorum..kendim de normal beslenmemin dışında bişey yiyip içmiyorum.. oğluma da kendi sütüm dışında ve gece 1 kez mama dışında tabi :) ekstra bişey içirmiyorum.. gazımızı da metsille çözmeye çalışıyoruz.. acaba hata mı ediorum.. rezene fln içmeli içirmeli miyim bilemiyrum...

neyse gaz dışında iyiyiz... hıı bide gece uykusuzlukları dışında.... gece uymuyo oğlum diyodum ama bugün gündüz de uyumadı nedense... 12 de başladığım ev silip süpürme işimi anca bitirdim bu arada 4 kez uyuttum uyandı :) neyse yine ağlıyo.. bi bakıyım uyursa geçmişe bakıcım...

kızlar merhabalar. herkeste aynı dertler var galiba.
bizde 2 gün önce doktora acile gittik. oğlum bütün gün nerdeyse hiç uyumamıştı.
öye gaz sacısı çeker gibi değildi ıkınınca yapıyodu kakasını da gazını da ama çok huzursuzdu. doktor gazlı bir bebek yapcak bişey yok dedi. zinco veriyom ben de anlık rahatlama sağlıyo ama uyku yine kesik kesik. ıkına ıkına hatta ağlayarak uyuyo. içim acıyo onun o hallerine. rahat uyusun diye anasonda veriyom ama nafile. bu arada sizler ne kadar anason veriyosunuz. ben mama kaşığıyla 2-3 kaşık veriyom ama uyumuyo özellikle geceleri.

bu arada yüzü gözü isilik oldu. isilik için bildiğiniz iyi gelen bişey varmı yüzü çok fena özellikle ağlayınca kıpkırmızı oluyo isilikleri artıyo.

ve tabiii bir de iyi haberimiz var maşallah deyin teyzeleri oğluma 2 haftada 800 gr almışız 4600 gr olmuşuz :nazar: :nazar: :asigim: ama tabi bunun bir de bedeli var göğüs uçlarım perişan oldu iyileşmiyo. oğlum damaklarının arasına almayı da öğrendi memeyi bas bas bağırtıyo beni:)

Back
X