2010 ocak anneleri anne sütü artırma yöntemlerinizi paylaşalım..

Ayseda

Alperen pamuk oğlum benim
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
940
0
96
Ankara
ilki benden olsun..

dün aldıgım bir tarif ama daha yapmadım fırsatım olmadı..

1 kg bala .
100 gr susam .
100 çörekoto katıyorum bunu iyce un haline getirip karıştıryoruzz..
günde 3 kez yemeklerden önce 1 kasık yyoruz süt çok artıyomuş..

bitki uzmanınından aldım tarifi ..umarım işe yarar.

Son düzenleme:
bu başlık çok iyi olmuş artık en çok ihtiyacımız olan şey süt arttırma yöntemleri

ben rezene içiyorum(aktardan aldığım rezeneyi demleyip içiyorum)
bir de dün tahin-pekmez denedim çok işe yaradı resmen süt fışkırdı bundan sonra hergün birkaç kaşık yemeye karar verdim

canım bende işe yaradı sende dene istersen hem zahmetsiz hem de çok lezzetli bi yöntem
bir de denemedim ama boza çok süt yapıyormuş şimdi tam mevsimi onu da deneyebiliriz

demir hapını doktorum söyledi hergün 1 tane al hem sütünü artıırır dedi ama ben unutuyorum ysa

marankide ayva ve armut tüketin çok artırıyormuş anne sütünü..
ayva komposto reçel vs yapın tüketin diyordu...

evt ayva çok artıyo ecrin...bunuda denedim..

ve sarı üzüm konpostusu ..
ve incir karışımı sarı üzüm ve incir kasırık kaynatın. hem lezzetli hem sütü baya artırıyo...

hatta şeker koymayın bence kilo yapar yerine kabuk tarçın atıp yapabilirsiniz lezzetlide olur.

ayva kompostosu tüketiyorum ama öyle aşırı faydasını görmedim tahin pekmez bende daha çok süt yaptı bir de bozayı deneyeceğim

kızlar, tahin çok süt yaparmış.
ayva yaparmış.
sulu olan her şey süt yaparmış.. komposto falan gibi... ama şekersiz pişirilecekler tabi bunlar.

bir de irmik tatlısı... bol sütle yapılacak.. mümkünse keçi sütü kullanılacak. hafif sulucana olacak, öyle çok katı değil.. az şekerli... içine portakal kabuğu rendeleyerek tat verilebilir. üzerine çikolata sosu pek şık olur ama, tavsiye etmiyorum-kilo sorunumuz yüzünden.

ıneklerin yöntemini denedim ben ilk oğlumda bunda da öyle yapacağım.Bol yeşillikli salata ve bol su.En kaliteli süt üretimi bunlarla.Ütelik de kalorisiz.Bulgur pilavı ile ayran,bol bol şekersiz komposto,lohusa şerbeti,uyku ve dinlenme.

Bol sütlü günler.

ben süt için humana steel tee içiyorum arada çok şükür sütüm geliyo ama gaz korkusundan ne yiyeceğimi şaşırdım ben ya..sanki ne yesem gaz olucakmış gibi geliyo yemek yemeye korkuyorum..sorsanız bebeğin gazlımı ağlıyomu diye..hayır maşallah uyuyo hep gaz sorunuda çok olmuyo ama hamilelikte öyle korkutmuşlarki gözümü şunu yeme bunu yeme gaz yapar diye..

sizin bildiğiniz gaz yapan yiyecekleride yazarmısınız arkadaşlar

tutkucum aynen ya herşey gaz yapıyor sanki, yiyecek bişey bulamıyorum, en son marul da gaz yapar dediler pes artık dedim

süt yapan yiyecekler ( benim bildiğim)

beyaz üzüm
tahin
bulgur
hurma
kestane
pişmiş soğan
sarı leblebi
elevit vitamin ilacı
boza
kuru kayısı -incir-üzüm

gaz yapan yiyecekler

portakal
mandalina
kuru soğan
lahana
roka
karnıbahar
brokoli

birde kızlar tecrübelerime dayanarak yazıyorum ilk 2 ay deniz ürünleri ve fıstık tüketmedim ben bebeğin bağırsak düzenini bozuyor

Süt arttiran emziren annelere özel cay var,

Ben ondan alicam ins. orda da vardir böyle birsey ama ne kadar ise yariyor bilmem daha kullanmadim yerimseniben

kuru fasulya ve merciimek çorbası acayip gaz yapıyo bebekte hele sizde sezeryanlıysanız..
ben yemiyorum artık bunları..

Back
X